X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Ja już w domu u rodziców. Dostałam tyyyyle ubranek od kuzynek, że szok. Coś mi się wydaje, że nasz Wojtuś nie będzie w stanie ubrać tego wszystkiego nawet jeden raz ;) samych czapeczek jest chyba z 30... muszę zrobić ostrą selekcję.

Judyta, może wyniki tylko trochę poniżej normy, tzn mieszczące się w normie ciążowej? Skoro lekarz się nie martwi, to może nie ma powodu do niepokoju :)

Iza, brzusio śliczny :)

Magda, Ty to masz chyba jakąś akrobatkę w brzuchu!

Magdzia85F, pomarańczka_33, ibishka, Tusianka, asiq, APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Ja mam philips pro aqua - jest lekki, poręczny, no i trzy w jednym (duzy odkurzacz, mały -samochodowy i myje podloge). Ja mopa nie uznaje, wiec dla mnie to wygoda ;) ale....no właśnie ma "ale" - pomimo czyszczenia filtra jego moc ssąca czasem mnie wkurza. Okruszki, pyłki, kurz - zbiera bez problemu ale igly z choinki - to juz dla niego za duzo ;)
    a jak myślisz? z sierścią sobie poradzi?

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z sierścią myślę że tak

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie, wszystkie parametry wyszły dobrze, Gabrysia waży 1890g :) Według parametrów tydzień większa niż z OM. Ułożona główką na dół i twarzą wtulona w macicę, więc nie udało jej się dobrego zdjęcia zrobić :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbaa99f7f1b5.jpg

Magdzia85F, Sylwiaa95, Agiii37, ibishka, asiq, Etoilka, Tęskniąca, pomarańczka_33, BP 02, APrzybylska, Ilona92, aga_90 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    My już po wizycie, wszystkie parametry wyszły dobrze, Gabrysia waży 1890g :) Według parametrów tydzień większa niż z OM. Ułożona główką na dół i twarzą wtulona w macicę, więc nie udało jej się dobrego zdjęcia zrobić :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbaa99f7f1b5.jpg

Słodka buźka

Tusianka lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 lutego 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obiad wyszedł super, tylko przedobrzyłam z pieprzem i ostrą papryką, mój M zadowolony ale ja trochę ziałam ogniem ;)

dostałam dzisiaj smsa od CCC, że mają rabat 40% na wszystkie buty zimowe i się chyba wezmę jutro i przejadę bo ciągle w adidasach chodzę, wiązanie trekingów to już nie dla mnie a kozaki mam tylko na obcasie więc ten sezon spędzają w szafie :P

Tusianka, urocza Maleńka i super, że wszystko dobrze :)

Etoilka, mam podobnie, dostałam tyle ciuszków, że pewnie Kira nie zdąży wszystkiego założyć ;D

Madzia, moja to się różnie wygina i wypina ale takiej góry to w życiu nie miałam! ;D

Magdzia85F, Etoilka, Tusianka, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam dzień dziś pełen wrażeń. Niedawno wróciliśmy.
    Zaczęłam dzień od kosmetyczki, później pojechałam obejrzeć łóżeczko, później do lekarza, który uznał, że za wcześnie na usg III trymestru (byłam mega zawiedziona (nadal jestem) że nie zobaczyłam mojej dzidzi), później pojechałam po dywan, później po męża do pracy, odebraliśmy upatrzone rano łóżeczko i materacyk, w drodze dostałam mandat (na szczęście tylko 200zł), później zwyczajne zakupy, po drodze do domu zajechaliśmy do moich rodziców w celu oddania do przechowania zakupy meblowe (bo w domu nie mamy jeszcze miejsca gotowego, a remont trwa), po powrocie do domu wypuściliśmy na chwilę psa (dosłownie 4 minuty na siku) i wrócił okropnie pogryziony, normalnie tak, że masakra.

3i49l6d8vill3k1j.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i z tego wszystkiego zrobiłam dziś sobie tłusty wtorek i pochłonęłam 8 pączków! o!

Ilona92 lubi tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png

Wysłany: 6 lutego 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Aga, to faktycznie miałaś dzień! A co się psowemu stało? Co go tak pogryzło???
    I współczuję mandatu!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka to nieźle miałaś wczoraj, mój pies poszedł rok temu w Nowy Rok, tak go psy pogryzły że do tej pory ma zmiażdżone kości w czaszce i głowę krzywą, leżał tydzień już myśleliśmy że będzie po nim, ogólnie bardzo się martwię o jego zachowanie bo mój pies nie lubi dzieci, toleruje tylko mojego syna a inne podgryza i jest zazdrosny, nie wiem jak to będzie, ale zobaczymy.
    Odnośnie Usg to może i lepiej jeszcze ten tydzień poczekać, wiem jakie to dla Nas ważne ja bym mogła mieć codziennie robione.

Ja już na nogach, zaraz idę się kąpać bo wczoraj padłam, dzisiaj zabieram syna z kolegą i koleżanką do kina a później na Maca, zrobiłam mężowi kawkę i kanapki do pracy, widzę że zadowolony, rzadko tak miewa.

Dzisiaj może jakieś pranie zrobię, wczoraj posprzątałam parter, została mi jeszcze góra, tak mi się nie chce,leżałabym a jak leżę to coś bym robiła, weź tu się zdecyduj.

Mam pytanie pewnie głupie co znaczy skrót mam termin wg OM bo nie mam pojęcia.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OM- ostatnia miesiaczka :)

Agiii37 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    OM- ostatnia miesiaczka :)
    Dziękuję :)

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie, to moja pierwsza ciąża i chciałabym zapytać doświadczonych posiadaczek wiedzy o odpowiedz :)
    Jeśli ostatni okres miałam 5.01 to to jest 4t 5d, to znaczy ze jestem w czwartymm czy piątym tygodniu ciazy? :)

Nie wysmiejcir mnie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 08:07

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• ibishka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My miałyśmy te same dylematy :)
    Lekarz liczy skończone tygodnie czyli w Twoim przypadku 4. Natomiast my tutaj różnie. Ja np w Twojej sytuacji mówię że to 5 tydzień. Bo masz 4 skończone i jesteś w trakcie piątego :-) ale to kwestia 'gustu' :-)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedz :) ciekawe jaki gust ma laboratorium które podaje normy bety :D

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pozwolę sobie zapytać o jeszcze jedna rzecz.
    Mam możliwość iść do giną 15 lutego (koniec 6 tygodnia) lub 22 lutego (będzie koniec 7 tygodnia)
    Jestem po poronieniu i nie chciałabym się rozczarować, dlatego chciałam zapytać - jak myślicie kiedy lepiej pójść na pierwsze USG? Czy w tym przypadku to już nie ma znaczenia raczej? :)

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamusie, dorwałam się na chwilę do netu. Od wczoraj jestem bez leków, mam mega dietę tak, że wciąż jestem głodna. Wszyscy mają czas. O co się nie zapytać, to proszę poczekać. Więc czekam. Na wyniki też czekam i nie wiem co dalej.

Zuuziaaaa możesz wybrać się 15.02 aby lekarz potwierdził ciążę. Ale gdy pójdziesz 22.02 powonno być już serduszko. Mniej więcej około 22 dnia po zapłodnieniu zaczyna pracę serce, więc policz kiedy to wypada u Ciebie.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!

Aniu no co Ty? Aż taka olewka??? Ojej, to chyba najgorsze, jak każą czekać :/ My trzymamy kciuki!!!! Żeby wszystko było ok i żebyś jak najszybciej wyszła zdrowa ze szpitala :)

Dziewczyny dziękuję za miłe komenatarze, co do Mojej Małej akrobatki. Dzisiaj była karateką żebrową :P narzekałam, ze spokojna a tu się okazuje, że jednak nie.

Te historie z psami, to :( na serio u moich rodziców - wparowały kiedyś psy za suczką sąsiada i zagryzły psa! :(

Wysłany: 7 lutego 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, współczuję, ale uzbrój się w cierpliwość, w końcu wszystko Ci powiedzą ale oczywiście rozumiem, że wolałabyś żeby więcej od razu Ci mówili. Trzymaj się tam dzielnie i dawaj znać :)

Agiii, ja właśnie m.in. dlatego jestem przeciwna puszczaniu psa luzem, bo albo on może komuś zrobić krzywdę albo ktoś jemu :(

My dzisiaj jedziemy na pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, już się doczekać nie mogę, mam nadzieję, że nie będę zawiedziona ;)

Magdzia85F, ibishka, Tusianka, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie ciągle kipię ze złości.
    Dziewczyny powiedzcie mi, bo lekarz powiedział, że usg III trymestru na następnej wizycie, a według belly to będzie już początek 34 tc, czy to nie za późno?
    (bo powiedzial, zebym przyszła dopiero za miesiac jak wzystko jest ok)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 09:43

3i49l6d8vill3k1j.png
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ