X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Izunia - mam podobny kształt brzuszka ;)

a mój chłop chyba oszalał...on jest z tych, co płyty indukcyjnej nawet nie umie włączyć żeby wstawić wodę na herbatę, on jest dobry w zarabianiu kasy i tyle ;p Do tej pory obojgu nam to pasowało, bo ja jestem bardzo samodzielna i niezależna więc każdy miał "swoją działkę". Teraz kiedy mam "leżing przymusowy" trochę czuję się z tym źle....bo mojej części roboty nie ma kto zrobić....a chłop na 10 dniowej delegacji teraz na dodatek. I wiecie co ? dziś dzwoni , gadamy i mówię, że muszę kogoś do umycia okien wykombinować a on mi na to ....poczekaj , w przyszłym tygodniu jak wrócę to Ci umyję....ON? OKNA? myślałam że się przesłyszałam ;p aż się boję tych mazów na szybach... haha....no ale czepiać się nie będę ;) bo on biedny nieświadomy, że jeszcze trzeba podłogę odkurzyc i kurze zetrzeć itd....;p;p;p

udanych wizyt dziewczyny ;)

P.S. jakbym zniknęła na dłuży czas, to znaczy że wyrzuciłam lapka przez okno, bo mnie te poprawki w pracy tak dobijają, że jest to wysoce prawdopodobne ;)

W kwestii okien musisz zaufać i dać się chłopu wykazać. Ja ewentualne niedoskonałości poprawiam jak mąż nie widzi, ale powiem Wam, że bardzo rzadko się to zdarza. Chyba już dobrze zna moje standardy ;)

Nie rzucaj laptopem. Wszystko będzie dobrze, na pewno niedługo praca będzie doskonała. A to promotor ma tyle uwag?
    Magdzia85F wrote:
    Aniu weź lepiej jasną. Na ciemnej bardzo widać mleko, jak Co pocieknie to zostanie jasna plama.
    Też miałam brać ciemną, ale tak mi doradzono.

Powodzenia z lekarzem!

Ibishka chudzinko! Bardzo ładny brzuszek!

Tusianka mnie na noc też zgaga wraca.

U mnie noc kiepska. Od 2 parady do wc, 4 jakaś nawałnica, przed 7 tak mnie w prawym boku bolało, że Mąż mi no spe przynosił, bo nie byłam w stanie się ruszyć. Jak już wstałam o 8 to mdłości. I tak leżę jak rozmemłana jakaś.

Współczuję nocy, widzę, że nie tylko ja dziś się męczyłam. Poleż, odpocznij i życzę aby było lepiej.

A co do koszuli, myślałam raczej o plamach z krwi :/ Ale masz rację, że po mleku są brzydkie, bardzo widoczne plamy.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, na 300 stron mojej pracy miałam ponad 1200 komentarzy (tych z worda - łącznie z literówkami i edycyjnymi ). Te najprostsze juz ogarnęłam, zostało mi około 600 ;p

A propos pełni, podobno najwięcej porodów zaczyna się własnie podczas niej. To się sprawdziło, jak byłam na oddziale - słyszałam jak lekarz mówi..."kurw.....niech się w kolejkę poustawiają, ja się nie rozdwoje " ;) i aż z ciekawości sprawdziłam kiedy jest pełnia najbliżej mojego terminu - 9 dni wcześniej - więc może...?

Ilona92, Magdzia85F, APrzybylska, Tusianka, machirude lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak? O kurde to ja już sprawdzam kiedy w okolicy mojego wypada :-D

O to już z górki połowa za Tobą :-)!

Edit : sprawdziłam, wypada dzień przed terminem z OM bo 30 kwietnia jest pełnia :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 10:54

Tęskniąca, APrzybylska, Tusianka, Ilona92, machirude lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Trzymam kciuki za wizyty! Ja mam jutro.
    Współczuje Wam zgagi :( to jest takie okropne cholerstwo.
    U mnie normalnie powódź jest tyle wody, ze ze studni czerpie sie ja bez użycia korbki...
    Na podwórko maź... pierwsze co trzeba bedzie porobić. A wlasnie słyszałyście lub macie w posiadaniu kruszarek do kamieni i gruzu? Przydała by sue :)

Ibishka jaki brzuszek malutki, ledwo taki jyz pamietam:) ja juz sie powoli toczę, pomimo w muare niezłej kondycji wszystko zaczyna mnie wku€€*%#...

Tęskniąca pomysł, ze poprawki sa dla Twojego dobra, dasz rade.
    A co do nagradzania słodyczami to js jestem przeciwna czy to fla siebie czy dziecka.

No wlasnie myślałam o koszuli fo szpitala i nagle piszecie, ze lepiej jaśniejsza, a ja sie boje plam menstruacyjnych :/ poszukam dwu kolorowych :D
    Co do nocy o dziwo przespałam cała , położyłam sie po 22.30 obudziłam o 5, ale nienawidzę pełni sen jest okropny , zauważyłam to od dawna . Przede mna jeszcze 1 max 2 miesiące księżycowe do porodu...:O

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która się wyrobi przed Świetami i ma dziewczynkę ?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ccb8f65382d5.png

APrzybylska, ibishka, Tusianka, Ilona92, machirude, Etoilka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5784249786

Ja kupiłam takue, w norweskie wzory. Róż i granat. Ale tak dobrze nie wyglądam jak ta modelka.

A ja czuję że przenoszę tak, jak moje siostry. Ech.

Teskniaca dasz radę! Z resztą zapewne się nie poddasz, bo już ostatnia prosta!

Ilona te podkłady to jak materace, to może aż tak przeciekać nie będą.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Która się wyrobi przed Świetami i ma dziewczynkę ?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ccb8f65382d5.png

U mnie pełnia wypada najbliżej 31.03. Ale ja jakoś nie chcę w marcu rodzić :/

Co do zaleceń dołączam do mamusiek na kanapie, w piątek mam powtórzyć wynik i zrobić jeszcze kwasy żółciowe. Jeść prawie nic (w sensie zróżnicowania produktów), ale tylko gotowane i delikatne. Niestety wzrost jest niepokojący i może skończyć się szpitalem, bo to niebezpieczne dla dziecka.

A ja durna szukałam "my first christmas" ;) A nie pomyślałam o "my first easter" :)

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja dokładnie tą mam na oku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a masz parowar??? To koszt ok 120 zł, może niech Mąż kupi - wrzucasz warzywa i mięso, i samo się robi.

Na żywo ładne te koszule :)

No pełnia 31.03 a termin mam na 12.04 - to trochę za wcześnie. Ale Mała jak będzie chciała wyjść, to niech wychodzi kiedy chce (tzn.jak donoszę to niech wychodzi).

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie termin 1-2 kwietnia a pełnia 31 marca... hmmmm :P ciekawe, ciekawe :P

Jadę na fitness, później kawa u kumpeli i na 17 szkoła rodzenia :)

Magdzia85F, Tęskniąca, Tusianka, Ilona92, machirude lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mam parowaru, ale chyba się zaopatrzę, bo i potem do robienia obiadków Zuzi się przyda.

Madzia Ty na pewno wyglądasz lepiej niż modelka :)

Kamila pofikaj trochę w moim imieniu ;) tak mi było dobrze na basenie, a teraz niestety zakaz.

Emily89, Magdzia85F, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz sa takie faaajne parowary :) Aniu jedz delikatne potrawy , unikaj tłuszczów trans, smażonego i pieczonego, słodyczy i wszystko bedzie dobrze! Moze po basenie te próby tak wystrzeliły?

Magda tez patrzyłam na te koszule . A i dzieki co do tych podkładów , chyba az rak nie uleje :D

Dzis zniw nam skurcze i dziwny brzuch :( nienawidzę tej rozchwianej pogody, ktora odczuwam.

Tęskniąca super ten zestaw ❤️ Ja termin mam na 28.03 wiec by sie zgadzało.

Zaczelam wkładać rzeczy do koszyka w gemini. Az sie boje...

Tęskniąca, APrzybylska, Magdzia85F lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Teraz sa takie faaajne parowary :) Aniu jedz delikatne potrawy , unikaj tłuszczów trans, smażonego i pieczonego, słodyczy i wszystko bedzie dobrze! Moze po basenie te próby tak wystrzeliły?

Magda tez patrzyłam na te koszule . A i dzieki co do tych podkładów , chyba az rak nie uleje :D

Dzis zniw nam skurcze i dziwny brzuch :( nienawidzę tej rozchwianej pogody, ktora odczuwam.

Tęskniąca super ten zestaw ❤️ Ja termin mam na 28.03 wiec by sie zgadzało.

Zaczelam wkładać rzeczy do koszyka w gemini. Az sie boje...
    Lubię za porady odnośnie jedzenia i dobre słowo :)

nie lubię za skurcze i dziwny brzuch :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm...ja też wzięłam ciemne koszule, granatowe i czerwone. Raz ze względu na ewentualną krew a dwa stwierdziłam, że dziecko będzie mnie lepiej widziało :) o mleku nie pomyślałam, ja z resztą mam obawy duże czy u mnie wyjdzie z laktacją, ale i tak zamierzam mieć stanik i wkładki pod koszulą, więc może się obejdzie bez plam.

APrzybylska, też czytałam że ciezkostrawna dieta może powodować podwyższone wartości ALAT i ze najlepiej tydzień przynajmniej przed badaniem jesc lekko, nietłusto i najlepiej powstrzymać się też od kawy i czekolady. Ale to takie tam internetowe informacje :)
    APrzybylska wrote:
    A ja durna szukałam "my first christmas" ;) A nie pomyślałam o "my first easter" :)
    Ja w Smyku na wyprzedazy kupiłam body "My first Christmas" ze spodenkami. Mam nadzieję, że z rozmiarem trafiłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 13:06

APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy wynik robiłam 22.01, a następny wczoraj. Pomiędzy nimi byłam na diecie wątrobowej z zalecenia lekarza, a i tak wzrosło. Niestety jak coś się dzieje z wątrobą, to dieta nie zawsze musi skutkować. Ale bardzo dziękuję za wiadomość :) Wszystkie Wasze rady biorę sobie do serca :)

Ja też myślałam żeby kupić na wyprzedażach coś na święta czy kurteczkę zimową, ale bałam się, że nie trafię z rozmiarem.

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się załączył jakiś syndrom wicia gniazda.. od wczoraj caly czas sprzątam :d co prawda powolutku i malymi kroczkami, bo ogarniam pokolei różne szafki, szuflady, kartony, ale jak się w końcu położę to czuję spore zmęczenie :d

Aniu zastosuj sie do zaleceń lekarza i będzie dobrze, nie martw się na zapas :)

Tęskniąca- jak nas ta pełnia dorwie to urodzimy w Prima Aprilis :D

aaa.. i umowilam sie wczoraj na sesję brzuszkową, w Walentynki! :D

Tusianka, grzanewino, ibishka, APrzybylska, Ilona92, Etoilka, Tęskniąca, machirude lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_90 - moja mama ze mną miała termin na Prima Aprilis i tak się tego przestraszyła, że przenosiła mnie jeszcze tydzień ;)

ibishka, Ilona92, aga_90, Sylwiaa95, Tusianka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga bedzie dobrze:) tak ciąża na Ciebie działa i nic z tym jie zrobisz. Zastosujesz sue do zaleceń i nim sie obejrzysz będziesz na porodówce :)
    Znam chyba dwie osoby z 1.04.

Koszyk w gemini mam załadowany, łącznie z kosmetykami do szpitala i domu. Bardzo fajne produkty tam sa, zeszło mi troche na składach, ale w koncu odhaczone !

Aga pochwał sie pozniej sesja :) ja akurat "wale tynki" nie obchodzę :)

Tęskniąca lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już jestem po wizycie.
    Adusia waży 1570 gr. Jest na 74 centylu. Lekarz szacowal, że waga urodzeniowa 3800, zobaczymy ;-) Wszystko ok. Mała leży już główką w dole. Jupi! Wystawiala jezyczek, ziewała i skopała lekarza. Hehe a tu zdjęcie.

https://naforum.zapodaj.net/3ea1a75aaf5c.jpg.html

APrzybylska, Tęskniąca, Ilona92, aga_90, ibishka, grzanewino, Etoilka, Tusianka, machirude, BP 02, Agiii37 lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Dziewczyny już jestem po wizycie.
    Adusia waży 1570 gr. Jest na 74 centylu. Lekarz szacowal, że waga urodzeniowa 3800, zobaczymy ;-) Wszystko ok. Mała leży już główką w dole. Jupi! Wystawiala jezyczek, ziewała i skopała lekarza. Hehe a tu zdjęcie.

https://naforum.zapodaj.net/3ea1a75aaf5c.jpg.html
    Ale piękna dzidzia :D Nosek jaki zgrabny :) wagowo idealna jak na swój wiek :) Cieszę się razem z Tobą.

‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ