Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tęskniąca wrote:Izunia - mam podobny kształt brzuszka
a mój chłop chyba oszalał...on jest z tych, co płyty indukcyjnej nawet nie umie włączyć żeby wstawić wodę na herbatę, on jest dobry w zarabianiu kasy i tyle ;p Do tej pory obojgu nam to pasowało, bo ja jestem bardzo samodzielna i niezależna więc każdy miał "swoją działkę". Teraz kiedy mam "leżing przymusowy" trochę czuję się z tym źle....bo mojej części roboty nie ma kto zrobić....a chłop na 10 dniowej delegacji teraz na dodatek. I wiecie co ? dziś dzwoni , gadamy i mówię, że muszę kogoś do umycia okien wykombinować a on mi na to ....poczekaj , w przyszłym tygodniu jak wrócę to Ci umyję....ON? OKNA? myślałam że się przesłyszałam ;p aż się boję tych mazów na szybach... haha....no ale czepiać się nie będę bo on biedny nieświadomy, że jeszcze trzeba podłogę odkurzyc i kurze zetrzeć itd....;p;p;p
udanych wizyt dziewczyny
P.S. jakbym zniknęła na dłuży czas, to znaczy że wyrzuciłam lapka przez okno, bo mnie te poprawki w pracy tak dobijają, że jest to wysoce prawdopodobne
W kwestii okien musisz zaufać i dać się chłopu wykazać. Ja ewentualne niedoskonałości poprawiam jak mąż nie widzi, ale powiem Wam, że bardzo rzadko się to zdarza. Chyba już dobrze zna moje standardy
Nie rzucaj laptopem. Wszystko będzie dobrze, na pewno niedługo praca będzie doskonała. A to promotor ma tyle uwag?
Magdzia85F wrote:Aniu weź lepiej jasną. Na ciemnej bardzo widać mleko, jak Co pocieknie to zostanie jasna plama.
Też miałam brać ciemną, ale tak mi doradzono.
Powodzenia z lekarzem!
Ibishka chudzinko! Bardzo ładny brzuszek!
Tusianka mnie na noc też zgaga wraca.
U mnie noc kiepska. Od 2 parady do wc, 4 jakaś nawałnica, przed 7 tak mnie w prawym boku bolało, że Mąż mi no spe przynosił, bo nie byłam w stanie się ruszyć. Jak już wstałam o 8 to mdłości. I tak leżę jak rozmemłana jakaś.
Współczuję nocy, widzę, że nie tylko ja dziś się męczyłam. Poleż, odpocznij i życzę aby było lepiej.
A co do koszuli, myślałam raczej o plamach z krwi Ale masz rację, że po mleku są brzydkie, bardzo widoczne plamy.
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Aniu, na 300 stron mojej pracy miałam ponad 1200 komentarzy (tych z worda - łącznie z literówkami i edycyjnymi ). Te najprostsze juz ogarnęłam, zostało mi około 600 ;p
A propos pełni, podobno najwięcej porodów zaczyna się własnie podczas niej. To się sprawdziło, jak byłam na oddziale - słyszałam jak lekarz mówi..."kurw.....niech się w kolejkę poustawiają, ja się nie rozdwoje " i aż z ciekawości sprawdziłam kiedy jest pełnia najbliżej mojego terminu - 9 dni wcześniej - więc może...?
Ilona92, Magdzia85F, APrzybylska, Tusianka, machirude lubią tę wiadomość
-
Tak? O kurde to ja już sprawdzam kiedy w okolicy mojego wypada
O to już z górki połowa za Tobą !
Edit : sprawdziłam, wypada dzień przed terminem z OM bo 30 kwietnia jest pełniaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 10:54
Tęskniąca, APrzybylska, Tusianka, Ilona92, machirude lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Trzymam kciuki za wizyty! Ja mam jutro.
Współczuje Wam zgagi to jest takie okropne cholerstwo.
U mnie normalnie powódź jest tyle wody, ze ze studni czerpie sie ja bez użycia korbki...
Na podwórko maź... pierwsze co trzeba bedzie porobić. A wlasnie słyszałyście lub macie w posiadaniu kruszarek do kamieni i gruzu? Przydała by sue
Ibishka jaki brzuszek malutki, ledwo taki jyz pamietam:) ja juz sie powoli toczę, pomimo w muare niezłej kondycji wszystko zaczyna mnie wku€€*%#...
Tęskniąca pomysł, ze poprawki sa dla Twojego dobra, dasz rade.
A co do nagradzania słodyczami to js jestem przeciwna czy to fla siebie czy dziecka.
No wlasnie myślałam o koszuli fo szpitala i nagle piszecie, ze lepiej jaśniejsza, a ja sie boje plam menstruacyjnych poszukam dwu kolorowych
Co do nocy o dziwo przespałam cała , położyłam sie po 22.30 obudziłam o 5, ale nienawidzę pełni sen jest okropny , zauważyłam to od dawna . Przede mna jeszcze 1 max 2 miesiące księżycowe do porodu...Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttp://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5784249786
Ja kupiłam takue, w norweskie wzory. Róż i granat. Ale tak dobrze nie wyglądam jak ta modelka.
A ja czuję że przenoszę tak, jak moje siostry. Ech.
Teskniaca dasz radę! Z resztą zapewne się nie poddasz, bo już ostatnia prosta!
Ilona te podkłady to jak materace, to może aż tak przeciekać nie będą.Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Tęskniąca wrote:Która się wyrobi przed Świetami i ma dziewczynkę ?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ccb8f65382d5.png
U mnie pełnia wypada najbliżej 31.03. Ale ja jakoś nie chcę w marcu rodzić
Co do zaleceń dołączam do mamusiek na kanapie, w piątek mam powtórzyć wynik i zrobić jeszcze kwasy żółciowe. Jeść prawie nic (w sensie zróżnicowania produktów), ale tylko gotowane i delikatne. Niestety wzrost jest niepokojący i może skończyć się szpitalem, bo to niebezpieczne dla dziecka.
A ja durna szukałam "my first christmas" A nie pomyślałam o "my first easter"14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
nick nieaktualnyAniu a masz parowar??? To koszt ok 120 zł, może niech Mąż kupi - wrzucasz warzywa i mięso, i samo się robi.
Na żywo ładne te koszule
No pełnia 31.03 a termin mam na 12.04 - to trochę za wcześnie. Ale Mała jak będzie chciała wyjść, to niech wychodzi kiedy chce (tzn.jak donoszę to niech wychodzi).Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Niestety nie mam parowaru, ale chyba się zaopatrzę, bo i potem do robienia obiadków Zuzi się przyda.
Madzia Ty na pewno wyglądasz lepiej niż modelka
Kamila pofikaj trochę w moim imieniu tak mi było dobrze na basenie, a teraz niestety zakaz.Emily89, Magdzia85F, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość
Teraz sa takie faaajne parowary Aniu jedz delikatne potrawy , unikaj tłuszczów trans, smażonego i pieczonego, słodyczy i wszystko bedzie dobrze! Moze po basenie te próby tak wystrzeliły?
Magda tez patrzyłam na te koszule . A i dzieki co do tych podkładów , chyba az rak nie uleje
Dzis zniw nam skurcze i dziwny brzuch nienawidzę tej rozchwianej pogody, ktora odczuwam.
Tęskniąca super ten zestaw ❤️ Ja termin mam na 28.03 wiec by sie zgadzało.
Zaczelam wkładać rzeczy do koszyka w gemini. Az sie boje...Tęskniąca, APrzybylska, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Ilona92 wrote:Teraz sa takie faaajne parowary Aniu jedz delikatne potrawy , unikaj tłuszczów trans, smażonego i pieczonego, słodyczy i wszystko bedzie dobrze! Moze po basenie te próby tak wystrzeliły?
Magda tez patrzyłam na te koszule . A i dzieki co do tych podkładów , chyba az rak nie uleje
Dzis zniw nam skurcze i dziwny brzuch nienawidzę tej rozchwianej pogody, ktora odczuwam.
Tęskniąca super ten zestaw ❤️ Ja termin mam na 28.03 wiec by sie zgadzało.
Zaczelam wkładać rzeczy do koszyka w gemini. Az sie boje...
nie lubię za skurcze i dziwny brzuch
Ilona92 lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyHm...ja też wzięłam ciemne koszule, granatowe i czerwone. Raz ze względu na ewentualną krew a dwa stwierdziłam, że dziecko będzie mnie lepiej widziało o mleku nie pomyślałam, ja z resztą mam obawy duże czy u mnie wyjdzie z laktacją, ale i tak zamierzam mieć stanik i wkładki pod koszulą, więc może się obejdzie bez plam.
APrzybylska, też czytałam że ciezkostrawna dieta może powodować podwyższone wartości ALAT i ze najlepiej tydzień przynajmniej przed badaniem jesc lekko, nietłusto i najlepiej powstrzymać się też od kawy i czekolady. Ale to takie tam internetowe informacje
APrzybylska wrote:A ja durna szukałam "my first christmas" A nie pomyślałam o "my first easter"Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 13:06
APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Pierwszy wynik robiłam 22.01, a następny wczoraj. Pomiędzy nimi byłam na diecie wątrobowej z zalecenia lekarza, a i tak wzrosło. Niestety jak coś się dzieje z wątrobą, to dieta nie zawsze musi skutkować. Ale bardzo dziękuję za wiadomość Wszystkie Wasze rady biorę sobie do serca
Ja też myślałam żeby kupić na wyprzedażach coś na święta czy kurteczkę zimową, ale bałam się, że nie trafię z rozmiarem.
Ilona92 lubi tę wiadomość
A mi się załączył jakiś syndrom wicia gniazda.. od wczoraj caly czas sprzątam :d co prawda powolutku i malymi kroczkami, bo ogarniam pokolei różne szafki, szuflady, kartony, ale jak się w końcu położę to czuję spore zmęczenie :d
Aniu zastosuj sie do zaleceń lekarza i będzie dobrze, nie martw się na zapas
Tęskniąca- jak nas ta pełnia dorwie to urodzimy w Prima Aprilis
aaa.. i umowilam sie wczoraj na sesję brzuszkową, w Walentynki!Tusianka, grzanewino, ibishka, APrzybylska, Ilona92, Etoilka, Tęskniąca, machirude lubią tę wiadomość
-
Aga bedzie dobrze:) tak ciąża na Ciebie działa i nic z tym jie zrobisz. Zastosujesz sue do zaleceń i nim sie obejrzysz będziesz na porodówce
Znam chyba dwie osoby z 1.04.
Koszyk w gemini mam załadowany, łącznie z kosmetykami do szpitala i domu. Bardzo fajne produkty tam sa, zeszło mi troche na składach, ale w koncu odhaczone !
Aga pochwał sie pozniej sesja ja akurat "wale tynki" nie obchodzęTęskniąca lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny już jestem po wizycie.
Adusia waży 1570 gr. Jest na 74 centylu. Lekarz szacowal, że waga urodzeniowa 3800, zobaczymy Wszystko ok. Mała leży już główką w dole. Jupi! Wystawiala jezyczek, ziewała i skopała lekarza. Hehe a tu zdjęcie.
https://naforum.zapodaj.net/3ea1a75aaf5c.jpg.htmlAPrzybylska, Tęskniąca, Ilona92, aga_90, ibishka, grzanewino, Etoilka, Tusianka, machirude, BP 02, Agiii37 lubią tę wiadomość
-
Magdzia85F wrote:Dziewczyny już jestem po wizycie.
Adusia waży 1570 gr. Jest na 74 centylu. Lekarz szacowal, że waga urodzeniowa 3800, zobaczymy Wszystko ok. Mała leży już główką w dole. Jupi! Wystawiala jezyczek, ziewała i skopała lekarza. Hehe a tu zdjęcie.
https://naforum.zapodaj.net/3ea1a75aaf5c.jpg.htmlMagdzia85F lubi tę wiadomość
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]