Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
witam po dłuższej nieobecności
wczoraj byłam na wizycie i miałam pierwsze usg pęcherzyk żółtkowy ok zarodek ma 9,4mm i bijące serduszko,wczoraj był 7t1d ciąży:-)
Paulina0909 u mnie podobnie jest z wynikami wczoraj wieczorem odebrałam on-line a tam niektóre wartości zaznaczone na czerwono,nie są to jakieś duże odchylenia ale tak jak dziewczyny piszą że nie ma co sztywno trzymać się tych norm:-)
Ibishka leż i odpoczywaj jak najwięcej
mariposa daj znać jak już będziesz miała wynikiaga_90, APrzybylska, mariposa22, Agnieszka GreenApple, Evaness1, Paulina0909, Marta Eni, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Wczoraj miałam wizytę u swojego lekarza na NFZ. Przeniosłam się do niego po poronieniu. Kropuś rośnie jak na drożdżach. Z usg termin szybszy niż z okresu, bo już na 6 kwietnia, a z OM na 11.04.Serduszko biło ok 170/min. Nie dostałam wydruku, ale już 12.09 mam kolejną wizytę. Mam się zapisać na 28.09 na usg prenatalne i test PAPPA.Krwiakiem kazał się nie przejmować, bo jest mały.Gratuluję wszystkim dobrych wiadomości. Z nowości to mam okropne mdłości i boli mnie krzyż. Miłego dnia
BP 02, APrzybylska, Rene, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Właśnie poszłam na badania, wyniki wieczorem, USG 18:45, nadal nie z moją lekarką (nadal jest nieosiągalna) ale z jakimś doktorem habilitowanym który ma dobre opinie w Internecie, dam znać!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 11:10
Aleksander -
aga_90 wrote:ibishka- odpoczywaj dużo
mariposa- lekarz pewnie miał zły dzień, póki Ci nikt nie powie wprost że coś jest nie tak, to nie martw się na zapas. Musisz być dobrej myśli, dla siebie i Maluszka
ja za to próbuję rozkminić moją tarczycę i trochę nie ogarniam.. a przez to że endo załatwiła mi teściowa to tak średnio jej ufam i sama nie wiem co mam robić ;x
w ciągu tygodnia tsh mi spadło z 7,71 do 4,07 samo w sumie bo zdążyłam wziąć tylko 2 tabletki euthyroxu 50mg
Aga, zbadaj fT4 - wedlug mojego endo, TSH jest w ciazy niemiarodajne i skacze i bierz ten Euthyroxaga_90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMariposa22 powodzenia i trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było jak najlepiej i na pewno będzie!!!! Ja niestety muszę czekać do jutra do wieczora na USG i wtedy będzie wiadomo czy serduszko zaczęło znowu bić (bo w pon lekarz nie słyszał). Staram się być dobrej myśli. Daj znać wieczorem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 11:35
-
mariposa22 wrote:Widziałam, że się zmieniło lekarka mówiła, że gdzieś do tego pęcherzyka żółtkowego "przyklei sie" jakaś kulka i to będzie zarodek i dzisiaj widziałam przyklejoną kulkę, co prawda krótko bo USG trwało może z 3 minuty, ale definitywnie było inaczej, teraz pęcherzyk zoltkowy wyglądał jak pierścionek bardziej niz jak kółeczko same
Mogliby wymyślić USG ktore można robić sobie samemu z automatyczną interpretacją i komentarzem ^^
Poczytaj:
https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/
Mial byc pierscionek i jest nie stresuj siePaulina0909, mariposa22 lubią tę wiadomość
-
Paulina czekam na wieści i wysyłam masę pozytywnych myśli
Ja dziś poszłam do Biedronki i najpierw zachciało mi się płakać przy wyborze chleba - ja jem ciemny, a mój mąż zwykły i nie wiedziałam co zrobić ... A potem w lodówkach zobaczyłam zielone mięso, zrobiło mi się niedobrze i tak zakończyłam zakupy.
Jak się dziś czujecie?14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
BP 02 wrote:Poczytaj:
https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/
Mial byc pierscionek i jest nie stresuj sie
Dzisiaj jak, mam nadzieje, nie będzie złych wieści to poproszę o zdjęcie USG, bo juz się zastanawiam, czy nie miałam omamów, ale nie. Na pewno była kropeczka koło pęcherzyka, może nie tak duża jak na tym zdjęciu ze stronki, ale cos było.
Czekam na wyniki i na 18:45 :S
Aleksander -
Ja byłam dzisiaj u rodzinnego, zapytac czy wystawi mi zwolnienie bo jutro kończy mi sie to które mam od gina. A kolejna wizyte mam u niego 14.09.
Rodzinny kazal mi przyjsc w piatek na badania krwi,i wtedy wystawi mi zwolnienie(jak dobrze ze nie robi z tym problemu)
Dziewczyny czy was tez boli brzuch?? bo ja mam codziennie takie miesiączkowe bóle,czy to normalne?żeby tak codziennie? pomimo brania końskich dawek progesteronu?(3*200mg)Ma któras tak samo jak ja??
-
mariposa22 wrote:Dzisiaj jak, mam nadzieje, nie będzie złych wieści to poproszę o zdjęcie USG, bo juz się zastanawiam, czy nie miałam omamów, ale nie. Na pewno była kropeczka koło pęcherzyka, może nie tak duża jak na tym zdjęciu ze stronki, ale cos było.
Czekam na wyniki i na 18:45 :S
a ja mam pytanko czy miałyście robione badanie HCV-przeciwciała?mariposa22 lubi tę wiadomość
-
Rene wrote:czekamy razem z Tobą
a ja mam pytanko czy miałyście robione badanie HCV-przeciwciała?
Dzięki, dam znać! Jak na złość stronka z wynikami postanowiła mieć dzisiaj problemy z serwerem
Ja mam zlecone badanie na anty HCV, ale jeszcze nie robiłam. To chyba jeden z klasyków, które się robi przed 10 tygodniem ciąży
Aleksander -
Dominika32 wrote:Ja byłam dzisiaj u rodzinnego, zapytac czy wystawi mi zwolnienie bo jutro kończy mi sie to które mam od gina. A kolejna wizyte mam u niego 14.09.
Rodzinny kazal mi przyjsc w piatek na badania krwi,i wtedy wystawi mi zwolnienie(jak dobrze ze nie robi z tym problemu)
Dziewczyny czy was tez boli brzuch?? bo ja mam codziennie takie miesiączkowe bóle,czy to normalne?żeby tak codziennie? pomimo brania końskich dawek progesteronu?(3*200mg)Ma któras tak samo jak ja?? -
Rene wrote:tak z ciekawości chciałam się dowiedzieć jakie wam wyszły wyniki tego badania,i co dalej jeśli wynik wyjdzie pozytywny....
Znalazłam coś takiego w necie:
https://www.doz.pl/czytelnia/a2571-Wykryles_przeciwciala_HCV_i_co_dalej
Aleksander -
mariposa22 wrote:Czyli jednak normy normom nierówne... a było już widać pęcherzyk żółtkowy z polem zarodkowym albo bez niego? Jutro idę na badania progesteronu i estradiolu i wzięłam też betę hcg - lepiej wiedzieć w takim wypadku...
-
Dominika32 wrote:Ja byłam dzisiaj u rodzinnego, zapytac czy wystawi mi zwolnienie bo jutro kończy mi sie to które mam od gina. A kolejna wizyte mam u niego 14.09.
Dziewczyny czy was tez boli brzuch?? bo ja mam codziennie takie miesiączkowe bóle,czy to normalne?żeby tak codziennie? pomimo brania końskich dawek progesteronu?(3*200mg)Ma któras tak samo jak ja??
dobrze, że masz normalnego rodzinnego!
też mam takie dawki. bóle mam, ale nie cały czas, najgorzej jest w nocy.
jakby rozpychanie od środka.od początku 2014 starania z pomocą med
23.04.16 IUI/18.06.16 IUI/12.07.16 IUI/ 07.09.16 IUI
09.17 IVF 9tc [*]