X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w Holandii a w czerwcu bedac w PL zrobilam badania hormonalne i poszlam do lekarza - jako ze musialam isc prywatnie to poszlam do pierwszego lepszego lekarza ktory przyjmowal ;) zbadal mnie i wszystko bylo okej a na widok wynikow tez powiedzial ze okej, tyle ze ja wiedzialam ze prolaktyna jest za wysoka. Nie chcial mi przepisac bromka, dopiero go zmusilam wlasciwie lzami ;) powiedzial ze na pewno prokatyna to nie problem i mam po prostu wyluzowac. W drugim cyklu brania leku udalo sie :) ale gdyby nie to ze bylam uparta to pewnie do dzisiaj by sie nie udalo

• Agnieszka GreenApple Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Jak samopoczucie dzisiaj?
    Tak przy niedzieli mnie naszło na kosmetyczne działania.
    A wy jak sobie radzicie? używacie tych samych kosmetyków, co przed ciążą?
    Jak radzicie sobie z depilacją? Robicie, czy czekacie do 12 tyg?

od początku 2014 starania z pomocą med
    23.04.16 IUI/18.06.16 IUI/12.07.16 IUI/ 07.09.16 IUI
    09.17 IVF 9tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie do 15 mdliło, że leżałam. Już lepiej.

Hybrydy robię dalej. Co do depilacji u mnie maszynka idzie w ruch.

• dreamnes Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis zamowilam prywatnie wizyte usg na piatek ;) nie moglam sie doczekac na panstwowa ktora bedzie pewnie za 4tyg ;) mam nadzieje ze tam w srodku dzidzi sobie radzi ;) bo piersi rosna I bola niemilosiernie dzis

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Depilacja? Ja normalnie jak zawsze maszynka. Co do kremów to przestalam używać pod oczy bo uzywalam silnego z racji wieku. Smaruje teraz nivea ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta depilacja to mnie zaskczylyscie. U mnie akurat wczoraj w ruch poszedł depilator i nawet nie sądziłam że to może w jakikolwiek sposób zaszkodzic! Dobrze wiedzieć że trzeba się na maszynki przestawic:)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :D ja się witam w 10 tygodniu :D z objawów, to nadal piersi i co jakiś czas robi mi się niedobrze, a przez to zbiera ślina w ustach ... bleh ...

Jak Wy się dzisiaj czujecie? Kto w tym tygodniu wybiera się do lekarza? Czekamy na relacje i kolejne zdjęcia :)

Jeżeli chodzi o kosmetyki, to u mnie wiele się nie zmieniło - Nivea Care Łagodzący. Zastanawiam się nad zakupem balsamu do ciała, co polecacie?

Ilona92 lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam maszynki. Trzeba uważać raczej na intensywne zabiegi kosmetyczne jak olejki, fale, prądy i inne ktore wymagają używania mocnych kosmetyków :) ja wizytę mam w środę, tydzień temu robiłam badania i w koncu założą mi kartę ciazy, a w przyszłym tygodniu ide do mojego ginekologa na usg. W IMiD usg mam zrobic dopiero miedzy 11-14 tc także zapisałam sie na 27 września. Kosmetyki u mnie ciagle te same, uzywam w muare delikatnych , ziołowych, bez silikonów, konserwantów i parabenow, co dp smarowania brzucha i okolic kupiłam na wypróbowanie pharmaceris seria macierzyństwo, ładnie pachnie, dobrze nawilża i uelastycznia skore, dodatkowo pani z apteki rekonenduje oliwkę to intensywnego nawilżania i natluszczania skory. Zobaczymy jak to bedzie ze mna. Zmiany wagi narazie nie czuje. Jeszcze 3 tygodnie i nam nadzieje, jak Bóg da zaczne II trymestr. Udanego dzionka :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma położna polecila mi bio Oil oliwke,i żeby smarować brzuch i piersi, podobno fajnie pomaga się bronić przez rozstepami:)

Ilona92 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Marta Eni Znajoma

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zakupiłam ostatnio balsam z Eveline. Przyjemnie pachnie i nawilża skórę. Depilacja tylko maszynkami a krem zawsze nivea.
    Zastanawiam się nad włosami - mam ślub za 2 tygodnie i chciałam je pofarbować bez amoniakową farbą. Myślicie, że to bezpieczne?

Aniołek [*] 08.06.2017

3jgx9jcg7keojcck.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam coś takiego: "Gdy podejmiesz decyzję o nowym kolorze, warto, abyś pamiętała o kilku zasadach, które pozwolą ograniczyć niepokój.

1.wybierz farbę bez amoniaku lub naturalną (henna, na przykład, nie tylko farbuje włos, lecz także odżywia go);
    2.nie nakładaj farby na uszkodzoną skórę (o tym pamiętaj nie tylko wtedy, gdy spodziewasz się dziecka!);
    3.upewnij się, że pomieszczenie, w którym wykonujesz zabieg, jest dobrze wentylowane (wdychanie oparów na pewno nie wpłynie dobrze na twoje samopoczucie, a ono przecież jest niezmiernie ważne!) - jeśli farbujesz włosy w salonie, nie przebywaj w nim dłużej, niż wymaga tego farbowanie, poinformuj fryzjerkę, że jesteś w ciąży;
    4.nie szalej w tym czasie z radykalnymi zmianami - rozjaśnianie włosów w ciąży, na przykład z kruczoczarnych loków na jasny blond nie jest najlepszym pomysłem. Spróbuj czegoś łagodniejszego - na przykład refleksów, delikatnej zmiany tonu lub ombre."

I w tym samym artykule: "Większość specjalistów nie poleca farbowania przed rozpoczęciem drugiego trymestru ciąży."

Decyzja należy do Ciebie. Ja włosów nie farbuję, więc ten dylemat mnie nie dotyczy. Gorzej z depilacją, bo zawsze używałam kremu z Eveline na nogi. Pachy depiluję depilatorem, to chyba nie jest szkodliwe dla maluszka?

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tez chce sie dolaczyc,TERMIN 11.04.

APrzybylska, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• ibishka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska no właśnie wygląda na to że depilator nie jest polecany. Jak wczoraj dziewczyny wspomniały o depilacji to poszperalam troche w internecie i wyczytalam że niestety depilator powoduje 'stres' dla organizmu a to skutkuje wydzielaniem się kortyzolu, hormonu stresu i to jest niekorzystne dla dziecka.

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Hej tez chce sie dolaczyc,TERMIN 11.04.

Serdecznie zapraszamy :D i gratulujemy

opowiedz coś o sobie: jak się czujesz, długo się staraliście, masz już dzieci?

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    APrzybylska no właśnie wygląda na to że depilator nie jest polecany. Jak wczoraj dziewczyny wspomniały o depilacji to poszperalam troche w internecie i wyczytalam że niestety depilator powoduje 'stres' dla organizmu a to skutkuje wydzielaniem się kortyzolu, hormonu stresu i to jest niekorzystne dla dziecka.

To ja idę się wypłakać do kąta ... no cóż trzeba się przeprosić z maszynkami. Dzięki za uświadomienie :D

Marta Eni lubi tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja gdzieś wyczytałam że kremy do depilacji nie szkodzą dziecku, jedynie mogą bardziej podrażniać/uczulać skórę, więc najlepiej używać tych "sensitive", ale mój krem leży sobie głęboko w szafce, a ja używam maszynek ;d

za to zastanawiałam się jak to jest z pastami do zębów, czy te niby wybielające lub mocno odświeżające nie mają wpływu na Maluszka? sprawdzałyście to gdzieś może? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 13:50

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec,mam 10 letniego syna.
    Wg lekarza jestem obecnie w 8 tyg ciazy,niestety od 2 tyg na podtrzymaniu. Mam za niski progesteron,co objawia sie bolesnymi skurczami w podbrzuszu.
    14.09 mam kolejna wizyte i powiem szczerze bardzo sie boje.
    Mieszkam w Niemczech i tutaj bede rodzic.

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec,mam 10 letniego syna.
    Wg lekarza jestem obecnie w 8 tyg ciazy,niestety od 2 tyg na podtrzymaniu. Mam za niski progesteron,co objawia sie bolesnymi skurczami w podbrzuszu.
    14.09 mam kolejna wizyte i powiem szczerze bardzo sie boje.
    Mieszkam w Niemczech i tutaj bede rodzic.

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa co do staran to jakos tak dziwnie szybko poszlo,bo mozna powiedziec ze wyrobilismy sie w dwoch cyklach

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam pytanie do was, odebrałam właśnie wyniki i z lekka się wystraszyłam, wizytę u gina mam dopiero 12.09 a tu morfologia MCV, MCH, płtyki krwi poniżej normy, RDW-CV powyżej normy. Mocz ciężar właściwy poniżej normy, ph powyżej normy. TSH powyżej normy a IGM niejednoznaczny. Nie chce się niepotrzebne martwić jeszcze przez ponad 2 tygodnie a z drugiej strony nie wiem czy biec do mojego gina - bo może jestem po prostu przewrażliwiona ? Czy któraś z was może służyć doświadczeniem ? To moja pierwsza ciąża, 8 tydzień. Z góry dziękuję za każdą wskazówkę.

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ