Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMieszkam w Holandii a w czerwcu bedac w PL zrobilam badania hormonalne i poszlam do lekarza - jako ze musialam isc prywatnie to poszlam do pierwszego lepszego lekarza ktory przyjmowal zbadal mnie i wszystko bylo okej a na widok wynikow tez powiedzial ze okej, tyle ze ja wiedzialam ze prolaktyna jest za wysoka. Nie chcial mi przepisac bromka, dopiero go zmusilam wlasciwie lzami powiedzial ze na pewno prokatyna to nie problem i mam po prostu wyluzowac. W drugim cyklu brania leku udalo sie ale gdyby nie to ze bylam uparta to pewnie do dzisiaj by sie nie udalo
-
Hej Dziewczyny! Jak samopoczucie dzisiaj?
Tak przy niedzieli mnie naszło na kosmetyczne działania.
A wy jak sobie radzicie? używacie tych samych kosmetyków, co przed ciążą?
Jak radzicie sobie z depilacją? Robicie, czy czekacie do 12 tyg?od początku 2014 starania z pomocą med
23.04.16 IUI/18.06.16 IUI/12.07.16 IUI/ 07.09.16 IUI
09.17 IVF 9tc [*]
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry Mamusie ja się witam w 10 tygodniu z objawów, to nadal piersi i co jakiś czas robi mi się niedobrze, a przez to zbiera ślina w ustach ... bleh ...
Jak Wy się dzisiaj czujecie? Kto w tym tygodniu wybiera się do lekarza? Czekamy na relacje i kolejne zdjęcia
Jeżeli chodzi o kosmetyki, to u mnie wiele się nie zmieniło - Nivea Care Łagodzący. Zastanawiam się nad zakupem balsamu do ciała, co polecacie?Ilona92 lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Ja uzywam maszynki. Trzeba uważać raczej na intensywne zabiegi kosmetyczne jak olejki, fale, prądy i inne ktore wymagają używania mocnych kosmetyków ja wizytę mam w środę, tydzień temu robiłam badania i w koncu założą mi kartę ciazy, a w przyszłym tygodniu ide do mojego ginekologa na usg. W IMiD usg mam zrobic dopiero miedzy 11-14 tc także zapisałam sie na 27 września. Kosmetyki u mnie ciagle te same, uzywam w muare delikatnych , ziołowych, bez silikonów, konserwantów i parabenow, co dp smarowania brzucha i okolic kupiłam na wypróbowanie pharmaceris seria macierzyństwo, ładnie pachnie, dobrze nawilża i uelastycznia skore, dodatkowo pani z apteki rekonenduje oliwkę to intensywnego nawilżania i natluszczania skory. Zobaczymy jak to bedzie ze mna. Zmiany wagi narazie nie czuje. Jeszcze 3 tygodnie i nam nadzieje, jak Bóg da zaczne II trymestr. Udanego dzionka
-
ja zakupiłam ostatnio balsam z Eveline. Przyjemnie pachnie i nawilża skórę. Depilacja tylko maszynkami a krem zawsze nivea.
Zastanawiam się nad włosami - mam ślub za 2 tygodnie i chciałam je pofarbować bez amoniakową farbą. Myślicie, że to bezpieczne? -
Znalazłam coś takiego: "Gdy podejmiesz decyzję o nowym kolorze, warto, abyś pamiętała o kilku zasadach, które pozwolą ograniczyć niepokój.
1.wybierz farbę bez amoniaku lub naturalną (henna, na przykład, nie tylko farbuje włos, lecz także odżywia go);
2.nie nakładaj farby na uszkodzoną skórę (o tym pamiętaj nie tylko wtedy, gdy spodziewasz się dziecka!);
3.upewnij się, że pomieszczenie, w którym wykonujesz zabieg, jest dobrze wentylowane (wdychanie oparów na pewno nie wpłynie dobrze na twoje samopoczucie, a ono przecież jest niezmiernie ważne!) - jeśli farbujesz włosy w salonie, nie przebywaj w nim dłużej, niż wymaga tego farbowanie, poinformuj fryzjerkę, że jesteś w ciąży;
4.nie szalej w tym czasie z radykalnymi zmianami - rozjaśnianie włosów w ciąży, na przykład z kruczoczarnych loków na jasny blond nie jest najlepszym pomysłem. Spróbuj czegoś łagodniejszego - na przykład refleksów, delikatnej zmiany tonu lub ombre."
I w tym samym artykule: "Większość specjalistów nie poleca farbowania przed rozpoczęciem drugiego trymestru ciąży."
Decyzja należy do Ciebie. Ja włosów nie farbuję, więc ten dylemat mnie nie dotyczy. Gorzej z depilacją, bo zawsze używałam kremu z Eveline na nogi. Pachy depiluję depilatorem, to chyba nie jest szkodliwe dla maluszka?14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
APrzybylska no właśnie wygląda na to że depilator nie jest polecany. Jak wczoraj dziewczyny wspomniały o depilacji to poszperalam troche w internecie i wyczytalam że niestety depilator powoduje 'stres' dla organizmu a to skutkuje wydzielaniem się kortyzolu, hormonu stresu i to jest niekorzystne dla dziecka.
-
Dominika32 wrote:Hej tez chce sie dolaczyc,TERMIN 11.04.
Serdecznie zapraszamy i gratulujemy
opowiedz coś o sobie: jak się czujesz, długo się staraliście, masz już dzieci?14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
ibishka wrote:APrzybylska no właśnie wygląda na to że depilator nie jest polecany. Jak wczoraj dziewczyny wspomniały o depilacji to poszperalam troche w internecie i wyczytalam że niestety depilator powoduje 'stres' dla organizmu a to skutkuje wydzielaniem się kortyzolu, hormonu stresu i to jest niekorzystne dla dziecka.
To ja idę się wypłakać do kąta ... no cóż trzeba się przeprosić z maszynkami. Dzięki za uświadomienieMarta Eni lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
ja gdzieś wyczytałam że kremy do depilacji nie szkodzą dziecku, jedynie mogą bardziej podrażniać/uczulać skórę, więc najlepiej używać tych "sensitive", ale mój krem leży sobie głęboko w szafce, a ja używam maszynek ;d
za to zastanawiałam się jak to jest z pastami do zębów, czy te niby wybielające lub mocno odświeżające nie mają wpływu na Maluszka? sprawdzałyście to gdzieś może?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 13:50
-
A wiec,mam 10 letniego syna.
Wg lekarza jestem obecnie w 8 tyg ciazy,niestety od 2 tyg na podtrzymaniu. Mam za niski progesteron,co objawia sie bolesnymi skurczami w podbrzuszu.
14.09 mam kolejna wizyte i powiem szczerze bardzo sie boje.
Mieszkam w Niemczech i tutaj bede rodzic.
-
A wiec,mam 10 letniego syna.
Wg lekarza jestem obecnie w 8 tyg ciazy,niestety od 2 tyg na podtrzymaniu. Mam za niski progesteron,co objawia sie bolesnymi skurczami w podbrzuszu.
14.09 mam kolejna wizyte i powiem szczerze bardzo sie boje.
Mieszkam w Niemczech i tutaj bede rodzic.
-
nick nieaktualnyKochane mam pytanie do was, odebrałam właśnie wyniki i z lekka się wystraszyłam, wizytę u gina mam dopiero 12.09 a tu morfologia MCV, MCH, płtyki krwi poniżej normy, RDW-CV powyżej normy. Mocz ciężar właściwy poniżej normy, ph powyżej normy. TSH powyżej normy a IGM niejednoznaczny. Nie chce się niepotrzebne martwić jeszcze przez ponad 2 tygodnie a z drugiej strony nie wiem czy biec do mojego gina - bo może jestem po prostu przewrażliwiona ? Czy któraś z was może służyć doświadczeniem ? To moja pierwsza ciąża, 8 tydzień. Z góry dziękuję za każdą wskazówkę.