X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My po szkole rodzenia . Fajnie było, ale się ostro przeziębiłam i leżę w łóżku.
    Mąż po tym weekendzie już nie może się doczekać Ady. Wiecie a ja się upewniłam, że jednak sporo wiem.

Etoilka, Tęskniąca, Agiii37, grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, super, że się podobało! My idziemy jutro :) kuruj się, trzymam kciuki, żeby szybko przeszło!

Agnieszka, sto lat dla męża! Tort się udał?

U mnie leniwy weekend, mąż do 23 w pracy, ja tylko jem i czytam ;)

Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Dziewczyny szybka prośba podajcie mi stronę z tymi majtkami poporodowymi dla dużych rozmiarów?

Aniu, czyli będą niedługo wywoływać?
    Wiesz już kiedy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude wrote:
    Aniu, czyli będą niedługo wywoływać?
    Wiesz już kiedy?

Ja też wstałam rano i pierwsza moja myśl to co z Anią, matko mam nadzieję że będzie wszystko dobrze, ciągle gdzieś mi się tłucze i Ona jej Zuzia i wątroba w mojej głowie :)

Majtki mam HORIZON, kupisz w większej aptece 2 pary za około 7-8 zł, są super, niskie i wysokie, na pewno są wielorazowe i można prać, ja wzięłam rozmiar 44-46, są mega wygodne, polecam.

Daj znać jak najszybciej, jesteśmy tu wszystkie z Tobą.

Będę się modlić o Was :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu kciuki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu cieszę się żę jesteś świadoma i że już tak dużo wiesz, w sumie dużo w praniu wyjdzie :)

Kuruj się kochana, zdrówka życzę :)

Ja poprasowałam trochę dzisiaj, w tym tygodniu mam zamiar uprać już wszystko i uprasować żeby mieć już spokój, matko we wtorek zaczynam 35 tydz, jak to leci.

Dzisiaj posprzątaliśmy z mężem pralnie i jestem zadowolona, bardzo, byłam też na krótkim spacerze i oczywiście się wywaliłam na mokrym błocie pod domem, ale tylko klękłam na jedno kolanko i rączki, ja niezdara ;)

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu czekamy na wieści od Was! Wszystkie myślami jesteśmy z Tobą! Wszystko będzie dobrze! Odezwij się do nas kochana jak się sprawy mają!

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, trzymamy za Was kciuki! Wierzę, że lekarze podejmą dla Was jak najlepszą decyzję!

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :) u nas na razie bez zmian i bez szansy na powrót do domu. Straszą mnie tym wywoływaniem, ale to niby po 36 tygodniu. Sama nie wiem ... pozbierałam wszystkie Wasze życzenia i trzymamw pamięci i serduchu żeby było raźniej.

Pytałam o gatki, bo tu dziewczyny ppkupowały te największe z Canpola i nie mogą ich włożyć przez uda. A wcale nie jakieś wielkie baby :/

Udało mi się trochę poczytać i cieszę się bardzo z udanych wizyt, chorym życzę mnóstwo zdrówka, a co do wagi jeszcze raz nie martwcie się tym, bo i tak macie sporo na głowie. Więc chociaż tego sobie darujcie. Wszystkie jesteście piękne :D

Robienie małego człowieka wymaga od nas wiele, więc niech Ci doktorzy spadają, bo nie wiedzą co gadają.

Miłego dnia :)

Ps ja odpoczywam, a mój kochany mąż szykuje mieszkanie, gotuje mi obiadki i codziennie jest u mnie chociaż na chwilę :)

grzanewino, Tusianka, BP 02, ibishka, Etoilka, machirude, Magdzia85F, Agiii37, Ilona92 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, trzymaj sie!
    Etoilka wrote:
    Magda, super, że się podobało! My idziemy jutro :) kuruj się, trzymam kciuki, żeby szybko przeszło!

Agnieszka, sto lat dla męża! Tort się udał?

U mnie leniwy weekend, mąż do 23 w pracy, ja tylko jem i czytam ;)

A dziekuje, wszystko się udało :)
    Oto i tort drożdżowo-żurawinowy z kruszonką i polewą czekoladową :)
    A i mój mąż dostał od moich rodziców piekarnik! prawdziwy piekarnik! taki do zabudowy! normalnie tak się ucieszył, że ja nie mogę! :D Bo do tej pory mieliśmy taki prodiż elektryczny za 30 zł :P , a mój mąż lubi piec i często to robi, więc naprawdę ucieszył się jak dziecko. Zdjęcie może trochę nieudane, ale radość była ogromna. Bo naprawdę marzył o takim :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/12fcbd615b50.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/32928725729b.jpg

i jak widać, mój mąż jest w ciąży razem ze mną :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 08:34

Tusianka, BP 02, Etoilka, machirude, Magdzia85F, Agiii37 lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP Sandra - to chyba Ty mnie pytałaś o solary, to właśnie widać za mym mężem nowy zbiornik na wodę 200 litrów (gmina liczy wg osób w domu, u nas na 2-3 osoby), i z dofinansowaniem z gminy kosztowało nas to 1800zł, dwa panele na dachu

3i49l6d8vill3k1j.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Dzień dobry Mamusie :) u nas na razie bez zmian i bez szansy na powrót do domu. Straszą mnie tym wywoływaniem, ale to niby po 36 tygodniu. Sama nie wiem ... pozbierałam wszystkie Wasze życzenia i trzymamw pamięci i serduchu żeby było raźniej.

Pytałam o gatki, bo tu dziewczyny ppkupowały te największe z Canpola i nie mogą ich włożyć przez uda. A wcale nie jakieś wielkie baby :/

Udało mi się trochę poczytać i cieszę się bardzo z udanych wizyt, chorym życzę mnóstwo zdrówka, a co do wagi jeszcze raz nie martwcie się tym, bo i tak macie sporo na głowie. Więc chociaż tego sobie darujcie. Wszystkie jesteście piękne :D

Robienie małego człowieka wymaga od nas wiele, więc niech Ci doktorzy spadają, bo nie wiedzą co gadają.

Miłego dnia :)

Ps ja odpoczywam, a mój kochany mąż szykuje mieszkanie, gotuje mi obiadki i codziennie jest u mnie chociaż na chwilę :)

Ja mam te z canpola, rozmiar L/XL i wydaje mi się że do rozmiaru 46 spokojnie się w nie wejdzie :P są mega rozciagliwe...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu będziemy czekać i Cię wspierać!!!

Agiii dzięki za cynk majtkowy :D

Grzanewino - wow, ale ciacho :D mniam mniam

Sweetmalenka one są do 110cm w biodrach ;) jak ktoś ma większy tyłek ---> ja to niestety.

Agiii37, grzanewino lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Aniu będziemy czekać i Cię wspierać!!!

Agiii dzięki za cynk majtkowy :D

Grzanewino - wow, ale ciacho :D mniam mniam

Sweetmalenka one są do 110cm w biodrach ;) jak ktoś ma większy tyłek ---> ja to niestety.
    mierzyłam teraz i moje maja 85 cm po rozciągnieciu... czyli do 170 cm. Chyba że mówimy o innych

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    mierzyłam teraz i moje maja 85 cm po rozciągnieciu... czyli do 170 cm. Chyba że mówimy o innych

Weź pod uwagę uda i brzuch, oraz jednak ten tyłek jest bardziej wystający. Ja kupiłam majty do 120 cm i w udach, jak balerony :/

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w brzuchu tak samo się rozciągają, a "otwory" na uda-100 cm mają i nie uciskają tak, żeby balerony się tworzyły.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak wyglądają. Ty sobie dobre kupiłaś. A ja wzięłam te droższe Hartmann i się wkurzyłam. Bo przecież trzeba podkład jeszcze zmieścić a on jest jak materac!!!

ibishka lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Madzia nie wiem dlaczego ale rozbroiło mnie jakoś to że podkład jest jak materac... fakt faktem mezu stwiedził ze ostatnio mam głupkowate poczucie humoru, ale teraz siedze jak ciurmok przed laptopem i sie smieje jak szalona.. ahh te hormony ;-)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza no mój chciał, żebym przy nim te majtki z podkładem przymierzała :D normalnie zaskakuje mnie On :P

Dobrze, że humor dopisuje :)

ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie hormony też działają... ostatnio pierwszy raz w życiu zgubiłam portfel! a raczej zostawiłam w Auchan... przy kasie. Nie wiem jak, bo zawsze sprawdzam milion razy czy mam w torbie portfel a tu jak na złość o 23 w ndz zobaczyłam że nie mam... i nic nie mogłam zrobić jedynie zablokować kartę. Zablokowałam, zamówiłam nowa. I co zrobiłam z zeszły pt? Jestem w biedronce i chcę zapłacić kartą-"transakcja odrzucona". Myślę-przecież mam pieniądze. Drugi raz-znowu... poszłam do bankomatu, wypłaciłam blikiem i wszystko poszło ok. Leżę w domu i myślę, rozmawiam z facetem-mówi, że może nie aktywowałam nowej, ale aktywowałam! i wiecie co? próbowałam zapłacić starą(zablokowaną kartą)! Pewnie myślicie czemu jej nie wyrzuciłam... też się zastanawiam :D
    zawsze byłam poukładana, a ta ciąża robi ze mnie głupka :P

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ