X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my już po usg, wszystko dobrze, niunia wazy już 1430g i nogi ma dłuższe o tydzień jak na swój wiek :) [to po mnie] :D
    ułożona oczywiście poprzecznie, główka pod żebrami z mojej prawej strony (czuję ją doskonale, najbardziej wieczorami)
    a to własnie Dorotka jak ogląda sobie stopę
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99d8d7601530.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 17:50

Etoilka, Magdzia85F, pomarańczka_33, ibishka, Tęskniąca, BP 02, machirude, aga_90, Agiii37, Tusianka, Ilona92, gondi lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i byliśmy póxniej jeszcze w Carrefourze, ale prawie nic nie kupiłam, tylko rożek (z aplikacją Moj Carrefour wyszedł za 21 zł), czapeczkę i skarpetki za 1 zł. Chcialam stanik do karmienia, ale mi się nie spodobały wcale, termometrów nie było, cośtam jeszcze miałam upatrzone w ulotce i też nie było

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a03ee6b7d54.jpg

ale bylismy jeszcze w Bricomanie i tam zrobilismy porządne zakupy za porządne pieniądze ;)

machirude, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka, a dlaczego nie mają pomagać we wstawaniu? O co chodzi? Mój to cały czas chce mi pomagać, a ja nie chcę, to będę miała jakiś argument :)

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza? Czy to Tobie pies wybiegł przez otwartą furtkę ? Wrócił, wszystko ok? ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Klaudia nie mój :-) niestety nie mam ani psa ani ogrodzenia :-)
    Ale niecierpliwie czekam na moment jak się dorobimy płotu a wtedy zawita do nas 'malutki' piesel rasy leonberger:-D

Właśnie czemu nie mogą pomagać? Mój mnie nieraz pchnie jak wstaje z łóżka bo tak mi łatwiej :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 18:49

pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co pamiętam to pies uciekł Agacie (Agiii) i Adze (grzanewino), właśnie Dziewczyny, jak Wasze psowe?

Iza, to faktycznie będziecie mieli "maleństwo" ;D

a jeśli chodzi o pomoc w stawaniu to chodzi o kręgosłup, my powinnyśmy wstawać przekręcając się na bok, a jak nasi panowie nam pomagają to nadwyrężają nasze kręgosłupy ciągnąc nas najczęściej za ręce, nawet podnoszenie za pachy nie jest wskazane, w takich sytuacjach drastycznie wzrasta ryzyko np. rwy kulszowej. To na tej samej zasadzie, jak nie powinnyśmy nic podnosić z prostych nóg.

ibishka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    my już po usg, wszystko dobrze, niunia wazy już 1430g i nogi ma dłuższe o tydzień jak na swój wiek :) [to po mnie] :D
    ułożona oczywiście poprzecznie, główka pod żebrami z mojej prawej strony (czuję ją doskonale, najbardziej wieczorami)
    a to własnie Dorotka jak ogląda sobie stopę
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99d8d7601530.jpg

śliczne Maleństwo! :)

grzanewino lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a co z sytuacją, kiedy wstaje zgodnie z zasadami a jego pomoc polega na pchnięciu mnie jakby od dołu w sensie od lozka? :-D albo jak już siedzę i chce wstać i jeśli dupa się okazuje za ciężka to on troszkę ręką pchnie? :-D

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    z tego co pamiętam to pies uciekł Agacie (Agiii) i Adze (grzanewino), właśnie Dziewczyny, jak Wasze psowe?

Iza, to faktycznie będziecie mieli "maleństwo" ;D

a jeśli chodzi o pomoc w stawaniu to chodzi o kręgosłup, my powinnyśmy wstawać przekręcając się na bok, a jak nasi panowie nam pomagają to nadwyrężają nasze kręgosłupy ciągnąc nas najczęściej za ręce, nawet podnoszenie za pachy nie jest wskazane, w takich sytuacjach drastycznie wzrasta ryzyko np. rwy kulszowej. To na tej samej zasadzie, jak nie powinnyśmy nic podnosić z prostych nóg.

dokładnie ten typ wstawiania nazwałam .."na walenia" i tak wstaję, bo mi tak wygodnie. Brzuch nie ciągnie. Mąż mi ani razu nie pomagał przy wstawaniu. Czasem podnosi jak coś upadnie.

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sorki Iza, pomyliło mi się ;) a planowany psiur super !!!

A mój piesek choruje na uszy juz 10 dzień, dziś mu lekarz przedłużył antybiotyk i jeszcze zastrzyki przeciwzapalne dołożył..kolejne 10 dni....pomijając fakt, że codziennie trzeba z nim jeździć na aplikacje to jeszcze koszty w stówkach....no ale to przecież członek rodziny ;)

nqtko7eswtot5kmm.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, myślę, że w takim wypadku taka pomoc jest ok, bo nie ma ciągnięcia kręgosłupa :) ale to tak bardziej na chłopski rozum bo specjalistką nie jestem ;)

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też czasami mężu pomaga wstawać, albo nawet obracać się, turla mnie :D

a nasz pieson wrócił wrócił, cały i zdrowy tym razem ;)

pomarańczka_33, Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png

Wysłany: 16 lutego 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, trzymam kciuki za Twojego kudłacza! :)

nas też czeka wizyta u weta i obawiam się, że na jednej wizycie się nie skończy :( w poniedziałek będę dzwonić i się umawiać, nasz Rudzielec ma jakieś problemy żołądkowojelitoweprzełykowe...

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, przykro mi że nie jest lepiej, ale pomyśl że już niedługo i będziesz tulić Maleństwo w ramionach :) 3maj sie dzielnie ;*

Aga super że wizyta udana :)

U mnie ze wstawaniem problem jak usiade na podłodze.. wygodnie mi sie siedzi (np. Jak obieram ziemniaki :d ) ale wstac już mi mąż pomaga bo nie dalabym rady.. chociaz widzę że to wcale nie jest dobre.
    Mam momenty ze boli mnie spojenie, normalnie nie umiałam wczoraj wejść do wanny. Pod palcami wyczulam nawet maly odstęp pomiedzy kośćmi, dzisiaj juz go nie ma o.O dziwne zjawisko..

Klaudia gratuluję udanych zakupów, teraz juz się oszczędzaj :)

Jutro sie pewnie wszystkie rozejdą, jak to w każdy weekend, więc miłego Wam życzę :D

pomarańczka_33, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym wstawaniem to chodzi tez o miesnie brzucha-by ich zbytnio nie nadwyrezac i by nie powiększać ich rozejscia :)

pomarańczka_33, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po USG. Maly wazy cos kolo 1750g i caly czas idziemy 50 centylem :) lekarz mowi ze do porodu bedzie mial +/- 3,5kg :) z om 31+4 a z usg 31+2 :)
    fotki niestety nie dostalam :(

pomarańczka_33, Etoilka, grzanewino, Magdzia85F, ibishka, BP 02, Tęskniąca, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

xk81pfk.png

Wysłany: 16 lutego 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily, pewnie tak, nasza położna mówiła głównie o kręgosłupie :)

Sylwia, szkoda że bez fotki ale najważniejsze że wszystko jest dobrze :)

Aga, położna pokazywała nam jak wstawać z podłogi ale nie dam rady Ci tego tu zaprezentować ;D

Też Wam życzę udanego weekendu, ja niby zamierzam odpoczywać ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu ;)

grzanewino, aga_90, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mężu znowu dostał L4 na to kolano, więc będziemy jutro kontynuować układanie płytek :D
    od razu mi się przypomina typowy Polak na urlopie - i oczywiście remont :D

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanewino i Sylwia super dzieciaczki, bardzo się cieszę że wszystko jest ok :)

Matko ale pospałam drzemałam wieczorem 2 godziny i poszłam o 23 i wstałam nie dawno, nawet w miarę spałam :)

To mój pieseł uciekł, ale wieczorem wrócił, zostawiłam mu furtkę zostawioną i wrócił, cały i zdrowy. Martwię się o niego bo jak tylko zobaczy że otwarta brama i nie zwróci się na niego uwagi to zwiewa, w tamtym roku, potrącił go samochód i nic by mu sie nie stało gdyby drugi z naprzeciwka nie przyśpieszył i przejechał po nim, miał złamaną kość udową i miał prze ponad 3 miesiące szynę w udzie, póżniej poszłam z nim na spacer i inny pies go pogryzł i ten drut mu kolanem wyszedł, póżniej był słynny gryziony nowy rok, niedawno moi chłopcy puszczali petardy na podwórku bo był odpust i jak zawsze nasz pies się nie bał ich, ale przy 6 coś mu odbiło i złapał ją w pysk i mu wybuchła, wyrwało mu dziurę na 1 cm w szyi i poharatało pysk, więc jest trochę kłopotliwy, z tymi petardami to nasza wina, no ale cóż, jest kochany ;)

Wczoraj byłam w ciuszku dorwałam 3 pary słodkich spodenek, 3 bodziaki dzinsy , dwa pajace i różne takie, myślę że już starczy tych ubrań, w nocy się obudziłam i sobie uświadomiłam że muszę kupić jakiś ciepły kombinezon, mam taki ciepły z polaru ale myślę że to jednak za mało.

Odnośnie badania dzieci w szpitalu to na pewno było badanie słuchu, bioderek, witaminę K podawałam sama, to było 10 lat temu więc pewnie dla tego, wit D koniecznie do 3-go roku życia, chodzi o układ kostny, , wiem że tez był na coś szczepiony, ale dokładnie nie umiem rozczytać z książeczki,ja ogólnie popieram szczepienia i teraz też będę szczepić na wszystko co jest zalecane, żałuje tylko że na ospe nie szczepiłam indywidualnie, mój Pawełek miał ją jak miał 16 mc, zaraził się w żłobku, na szczęście ma tylko 1 bliznę bo nie dopilnowałam i się podrapał.

Dzisiaj mam w planach prasowanie ciuszków, pomaluję może też drugi fotel, chcę wyprać resztę ubranek, więc trochę pracowicie się zapowiada, zmykam miłego dzionka :)

Tusianka, machirude, Ilona92 lubią tę wiadomość

Wysłany: 17 lutego 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mnie od nocy męczą zawroty głowy :( w takim stanie to na pewno nic nie zrobię... M właśnie przyniósł mi śniadanie, może jak zjem to będzie lepiej

‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ