Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAniu jestem z Tobą, mam nadzieję że będzie ok, dobrze że masz opiekę już niedużo zostało, nie wiesz kiedy mogą Ci zacząć wywoływać poród, ile jeszcze zamierzają Cię tak trzymać? Oby wszystko poszło gładko i córeczka była zdrowa, życzę z całego serca :*
Kochane jesteście dziewczyny, właśnie zamiast się martwić kg to powinnam się cieszyć że mam synka zdrowego i że moja ciąża przebiega w miarę bez problemów, dzisiaj jak jechałam autem to miałam 5 skurczy jeden po drugim, tak się wystraszyłam, ale na szczęście ok, zapomniałam przed wyjściem wziąć leki.
Pochwale się kupiłam wczoraj w Rossmannie, dwa płyny do higieny intymnej z Facelle na blogu srokao je bardzo chwaliła, ja zawsze laktacyd używałam,nie dość że drogi to kiepski skład, teraz jest promo na te żele są po 3,99 zł,
kupiłam też puder do pupy, płyn do kąpieli i tak jak pisałście nie kupuję olienów do kąpieli ani na ciemieniuchę, mam oliwkę i w razie czego użyję, kupiłam łańcuszek do smoka , chociaż smoczek kupiłam na gemini ale od 18 mc, nie wiem jak
Wzięłam też tą oliwkę na rozstępy bo ma dobry skład , ale jej będę używać zamiast balsamu, bo mi się skończył, oczywiście wkładki facelle moje ukochane, jeszcze tylko podpaski muszę kupić i mogę torbę pakować.
W aptece moja Pani powiedziała że ja nie muszę stać w kolejce nigdzie, nawet jak nie ma wywieszki, kobiety w widocznej i zaawansowanej ciązy nie musząstac w kolejkach, takie nasze prawo. Kupiłam też krople dla starszego syna D3 bo robiłam mu poziom i ma bardzo niski, te krople są najlepsze, kiedyś były na receptę teraz sąjuż bez i to nie jest suplement, tylko lek nazywają się Vigantol i kosztują 10 zł, wzięłam tez trzy saszetki tantum rosa w razie czego, będę miała w torbie.
Teraz chwilkę sobie poleżę i będę robić nic.
Madzia cieszę się że jesteście zadowoleni z BM, mój mąż to taki jeż że nie dało rady się go namówić.Magdzia85F, machirude, Ilona92, Etoilka, Tusianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgiii ja właśnie używam tego płynu - do całego ciała
Bo niestety teraz mnie po wszystkim swędzi. Jest gęsty i wydajny
Kremów używam raz na kilka dni, bo od razu mam swędzące krosty z wodą
wrr
I wiesz, co jak schudłaś tyle, to i uda się znowu
Mój po prostu został poinformowany o warsztatach, a że sama bym nie dojechałato wiesz (On mnie nie chce nigdzie samej puszczać już
). A i udało mi się zapisać na szkołę rodzenia weekendową
w ten weekend - ale się cieszę! Gdyby nie mój Mąż, to byśmy nie poszli - znalazł wszystko, ja tylko zadzwoniłam (a siedzi w pracy...chyba się przejął bardzo).
ibishka, Etoilka, pomarańczka_33, Agiii37, Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość
-
To co dziewczyny, weekend przed nami...co będziemy świętować ? Brak zgagi czy nienapięte brzuszki?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a96f9b1247cb.jpgMagdzia85F, Etoilka, machirude, ibishka, pomarańczka_33, aga_90, Agiii37, BP 02, grzanewino, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTęskniąca wrote:To co dziewczyny, weekend przed nami...co będziemy świętować ? Brak zgagi czy nienapięte brzuszki?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a96f9b1247cb.jpg
Ja bym świętowała, gdyby nie SR praniem firanekhahaha
Zastanawiam się, czy nie brać no spy na jutro, bo wczoraj taki miałam twardy brzuch na warsztatach, a Mała jeszcze tak kopała, że przyszłam do domu z obolałym bokiem (zaczęły mi tak, gdzie kopie żyły wychodzić, Mąż myślał, ze to siniak) -
nick nieaktualnyA wiesz Agi, że właśnie na jednym z forów czytałam o D3, bo ktoś się zalil, że dziecko po podaniu strasznie placze i ma problemy z brzuszkiem i radzili zamienić właśnie suplement na lek.
Powiedzcie mi, czy wiecie przez jakie procedury/badania przechodzi w szpitalu noworodek? To co mi się obilo o uszy to witamina k i szczepienia, coś jeszcze?
No i jeszcze z tą witamina D, czy każde dziecko musi być suplementowane, czy tylko na zalecenie lekarza? Czy coś jeszcze oprócz witaminy D się podaje? -
Z tego co wiem to witaminę d się powinno suplementowac u każdego dziecka.
Hmm co do badań to na pewno badania przesiewowe słuchu, jeśli w trakcie ciąży są jakieś nieprawidłowości to może być usg nerek czy innych narządów. Tak to badania manualnie bioderka itp, chyba też krew pobierają w 2 lub 3 dobie. A reszta to chyba już po wyjściu ze szpitala się robi typu usg główki bioderek itp. Ale nie wiem czy to co napisałam jest 100% i kompletneWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 13:42
Magdzia85F, machirude, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Aniu! strasznie mi przykro, że nic Ci się nie poprawia i że musisz tam leżeć, jestem z Tobą jak reszta Dziewczyn! wspieram Cię mentalnie i wirtualnie :*
Agiii, temu lekarzowi Twojemu to bym normalnie w mordę dała! bez żadnych skrupułów
sweetmalenka, ja nie mam gigant brzucha ale zdecydowanie odczuwam różnice w możliwościach mobilnychpotrzebuję więcej czasu na wszystko, czasem wstanie z kanapy zajmuje parę chwil zanim mój brzuch się pogodzi ze zmianą pozycji
najgorzej jest dla mnie w wannie, samo mycie się jeszcze jak cie mogę ale ta gimnastyka tam wstanie, siadanie, kucanie, znów wstanie to masakra jakaś. Kuchni już na raz też nie sprzątnę i obiad jak gotuję to w międzyczasie muszę siadać, ale ciągle powtarzam sobie że już nie dużo zostało i że dam radę
Madzia, fajnie że jednak idziecie do szkoły rodzeniamy jesteśmy bardzo zadowoleni ze swojej
Marysia, oj cudnie by było jakby i u nas poszło tak ekspresowo
Klaudia, ja będę świętować w weekend fakt, że M będzie w domu i w końcu posprząta w domu
My dzisiaj wstaliśmy raniutko i pojechaliśmy do urzędu po nasze decyzje o podatku - na szczęście kwoty do przyjęciapotem zjedliśmy po pączku i pojechaliśmy, M do pracy a ja na zakupy, butów oczywiście nie znalazłam - już przestałam się łudzić, że ten cud nastanie
kupiłam za to parę drobiazgów i odebrałam z Rossmanna pampersy i oliwkę za 1 grosz
no i trochę zaszalałam ale nie mogłam się oprzeć, kupiłam mojej Córci śpiworek do spania z odpinanymi rękawkami i pieluszki flanelowe
Magdzia85F, Tusianka, machirude, BP 02, ibishka, Etoilka, Tęskniąca, Agiii37, grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualnyhttps://www.smyk.com/catalog/product/view/id/299921/s/cool-club-spiworek-niemowlecy-kubus-puchatek/
ja kupiłam w Ikei, taki cienki
Wczoraj mówili, że temperatura ok dla dzieci to 21 stopni w sensie, że normalnie dziecko ubrane, więc u Nas tyle jestWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 15:14
pomarańczka_33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorotko piękne rzeczy ja to nie mogę wchodzić do smyka bo jestem chora, chciałbym wszystko.
Jak czytam o Twoich kapielach to jakbym siebie widziała, chociaż najgorzej jest jak się kładę w wannie a później muszę się podnieść to strasznie muszę się nagimnastykowac
Ja wieczorem jeszcze na basen muszę z synkiem jechać ale to już na spokojnie, odkryłam że jest tam świetny ciuch zobaczę co tam jest z ciekawości.Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość
-
o nieee, przepłaciłam ;P
też mam w planach jeszcze jakiś cieńszy kupić no i w ogóle żeby na zmianę były bo przez pierwsze miesiące nie zamierzam używać niczego innego jak tylko te śpiworki
ale wyprawa do Ikea brzmi źle - może na Allegro coś znajdęKirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualnyDorotko a dużo masz jeszcze do kupienia???
Teraz czekam na paczkę, bo utknęła!!!
A Wy na ile spotkań chodzicie do SR, i ile h spotkanie trwa?
A ten śpiworek zaczyna mi się podobać.Ale koniec na ten miesiąc. Obkupiłam Małą jak durna.
pomarańczka_33 wrote:o nieee, przepłaciłam ;P
też mam w planach jeszcze jakiś cieńszy kupić no i w ogóle żeby na zmianę były bo przez pierwsze miesiące nie zamierzam używać niczego innego jak tylko te śpiworki
ale wyprawa do Ikea brzmi źle - może na Allegro coś znajdę
10 złhahaha przesyłka drożej by wyszła
Czemu wyprawa do Ikei brzmi źle? w tygodniu jest okmy już mamy stop na kilka miesięcy
40 zł zapłaciłam za ten śpiworek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 15:25
pomarańczka_33 lubi tę wiadomość
-
Agiii, ja dzisiaj też miałam problem, żeby nie wziąć więcej ale z tyłu głowy miałam głos "ciuszki już ci się w szafie nie mieszczą!"
co do kąpieli to dla mnie jest to teraz mega wyzwanie, szczególnie jak M usłyszał na szkole rodzenia, że panowie mają nam nie pomagać wstawać więc teraz muszę sobie sama radzić bo sobie wziął te słowa do serca bardzowołam go tylko do mycia pleców, o innej pomocy mogę zapomnieć
i jeszcze potrafi strzelić tekstem "pamiętaj humbaczku, to dla Twojego dobra" paskud!
ibishka, Agiii37, gondi lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
No to ja się melduję, że zakupy uczynione. Zrobiłam to najsprawniej jak się dało - w sumie w 1,5 h. Tak się rozochociłam, że chciałam maraton po sklepach zrobić ale rozsądek zwyciężył i od razu wróciłam do domu i dobrze zrobiłam, bo powiem szczerze, że czuje teraz podbrzusze. Teraz leże i mam zamiar się nie ruszać aż do wieczora.
Wszystko razem przywiozą za mniej więcej 14 dniOpłacało się jechać dziś (dni otwarte) bo zaoszczędziłam na wszystkim 900 zł i jeszcze mam transport w gratisie. Ale się cieszę...może jak skręcę łóżeczko i komodę to już bardziej do mnie dotrze, że to już...bo dalej do mnie to nie dociera...to taka abstrakcja jeszcze
Jeszcze tylko wanienka i stelaż i kilka drobiazgów, które już mogę kupić w sklepie 1 km ode mnie - skocze sobie tam jak tylko będę miała lepszy dzień
Madzia - ja 8 spotkań po 1,5 h na SzR.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 15:30
pomarańczka_33, Magdzia85F, Ilona92, Etoilka, BP 02, Tusianka lubią tę wiadomość
-
Magdzia85F wrote:Dorotko a dużo masz jeszcze do kupienia???
Teraz czekam na paczkę, bo utknęła!!!
A Wy na ile spotkań chodzicie do SR, i ile h spotkanie trwa?
A ten śpiworek zaczyna mi się podobać.Ale koniec na ten miesiąc. Obkupiłam Małą jak durna.
chociaż jeszcze torbę do wózka muszę dokupić, jak dzisiaj zobaczyłam taką w Smyku za 269 zł to zwątpiłam
no ale to akurat chcę kupić stacjonarnie, żeby ją sobie wymacać i zajrzeć w każdy zakamarek
co do SR to mamy w sumie 8 spotkań, we środy są ćwiczenia ok 1h i we czwartki wykłady ok 2h, cztery już za nami, zostały nam ostatnie cztery ;]Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
[QUOTE=Agiii37
Jak czytam o Twoich kapielach to jakbym siebie widziała, chociaż najgorzej jest jak się kładę w wannie a później muszę się podnieść to strasznie muszę się nagimnastykowac
.[/QUOTE]
Ja mam myk na to- odpycham sie nogami od konca i wslizguje plecami
Brzmi conajmniej dziwnie ale latwiej usiascAgiii37 lubi tę wiadomość
-
pomarańczka_33 wrote:też mam w planach jeszcze jakiś cieńszy kupić no i w ogóle żeby na zmianę były bo przez pierwsze miesiące nie zamierzam używać niczego innego jak tylko te śpiworki
ale wyprawa do Ikea brzmi źle - może na Allegro coś znajdę
Ja tez szukam cienszego- grubsze mam juz dwa. Jak ktos wypatrzy cos fajnego to chetnie popatrze
Jak dobrze ze juz weekend! Normalnie urwanie glowy w tym tygodniu w pracy bylo