X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka współczuje, może to też przez mniejszy pobór tlenu przez płuca w tym okresie ciąży.

Mi się dziś włączył tryb marudzenia i narzekania....zauważyłam, że dopada mnie to w weekend ;)

Powiem szczerze, że psychika mi już siada, mam dość. Argumenty, że robię to dla największej miłości mojego życia już przestają mnie przekonywać. Jestem zła na tą sytuację ale się nie buntuje, grzecznie leże ile się da. A to, że o wszystko muszę sie prosić innych ludzi - strasznie to dobijające. No i mam wyrzuty sumienia, że nie jem tak jak powinnam, bo obiadki przynoszą mi sąsiadki - a wiecie , zazwyczaj, starsze panie gotuja tłusto i do tego po śląsku, więc wartości odzywczych to prawie nie ma....a poprosić kogoś o jarmuż to jakbym prosiła o rabarbar w środku zimy..większość nawet nie wie co to jest ;(
    Syf w chałupie, wszystko się już lepi i klei....
    do tego czuje się fatalnie - kłopoty ze snem, zatwardzenia, zgaga i ten wieczny strach o każdy milimetr mojej szyjki.

Na dodatek po wczorajszych wojażach kłuje mnie "na dole" i już na serio się boję. A dzis jeszcze mam warsztaty "świadomy poród" - położna bardzo zachecała i obiecała mi miejsce lezace, wiec pojade....co to za roznica gdzie leze...wazne ze leze ;)

Życie przekonało mnie, że przyciągamy to o czym myslimy....wiec boje sie bać ;) bo właśnie strach ma największą moc i zawsze przyciagamy to czego się boimy...muszę dziś przeprogramowac swój umysł jakoś ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Klaudia, moje zawroty głowy to pikuś przy tym co Ty przechodzisz... Wcale Ci się nie dziwię, że masz dość, też bym miała... I nie będę Cię pocieszać jedyne co to kciukam za Twoje wewnętrzne przeprogramowanie bo to Ci się na pewno przyda :) już nie dużo czasu zostało, wytrzymasz jakoś ;)

Ilona92 lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, Sylwia, cieszę się, że wizyty udane i dzieciaki zdrowe :)

Dorota, oby zawroty szybko Cię opuściły, odpoczywaj!

Klaudia, ej noooo, więcej optymizmu! Już przecież najgorsze za nami :)
    Mnie też wczoraj kłuło - ale obie wiemy, że nie musi to oznaczać problemów z szyjką. Będzie dobrze, kochana! Już naprawdę niewiele zostało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 10:55

Ilona92, ibishka, pomarańczka_33, BP 02 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Aniu wspieram Was jak tylko potrafię! Najważniejsze by nue zaszkodzili Tobie i dziecku. Jesli wątroba ma die popsuć lepiej pisac sterydy i wywołać porod. Niestety wątroba czasami odmawia posłuszeństwa w trakcie ciazy, tak jak pojawia sie straszny świąd, ktory ustępuje po porodzie. To bardzo złożony proces , kazda z Nas inaczej to przejdzie. Duzo zdrowia i pogody ducha Aniu!

Bardzo sie cieszę, ze wizyty udane!
    Aga nie zazdroszczę l4 męża, ale ważne zeby z kolanem sie poprawiło.

Agi Wasz pies to jak weteran, zaczelam sue z niego śmiać-przepraszam, ale niektóre sytuacje komiczne:)

Klaudia zgadzam sie, ze nastawienie i psychika duzo dają. Głowa jest bardzo ważna, myśl tak jakbyś chciała by Twoja ciąża i porod wyglądał. Negatywne myśle nie niosą niczego dobrego, ale nie pozwól ich tłumić w sobie! Pokrzyczeli, wyżal sie, ulżył swoim emocjom. A co do warzyw i uwicie nie masz sklepów z dowozem? Albo internetowo z lokalnego rolnika czy cos? Samemu cieżko jest wiecej osiągając niestety! Bedzie dobrze.

Co do turlania i wstawania nue chce prosić o pomoc, musze robic to sama, trzeba znaleźć sposob na siebie. Przy podnoszeniu zawsze Lucjan z wyprostowanymi plecami jak zasady bhp :D

Moja wizyta tez dobra . Mowil mi lekarz apropo nacinania i zszywania, wuezadelek w ustach, szczepieniach, badaniach, nawet mnie pochwalił ze 3 razy. Także bardzo pozytywna wizyt. Z mała wszystko dobrze. Ja wazę 63.6 także mam prawie +14kg , wszystko mi chyba w cycki i brzuch poszło bo góra rozmiarowo strasznie mi die zmieniła . Dół bez zmian oprócz większego celulitu, ale zakrywam i nie widze .
    Ja to nawet buty ba stojąco zakładam, na jednej nisze te ustanie haha

Wszystkim Wam zycze duzo zdrowia i wszystkiego dobrego na ten weekend!

Tęskniąca, Agiii37, ibishka, Magdzia85F, Tusianka, Etoilka, BP 02 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś piękna pogoda i dlatego padło na dzień kulinarnej rozpusty.. W menu na dzis domowa pizza, Brownie, galaretka wiśniowa i koktajl owocowy :-)
    Miłego weekendu dziewczyny!

Ilona ilekroć patrzę na Twój Suwaczek to mam szok Że Ty już aż tak 'na wylocie' jesteś :-)

Etoilka, Tęskniąca, Sylwiaa95, Magdzia85F, grzanewino, Tusianka, machirude, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż ma jutro urodziny i zapowiedzieli się goście i zaraz będę piec tort :D :D
    ciekawe co mi wyjdzie, bo to z reguły on gotuje i piecze, ja nawet mu do pięt nie dorastam jeżeli chodzi o torty :D
    ale mam nadzieje, że doceni gest :D
    i może będzie jadalne :D

machirude, Tusianka, Magdzia85F, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, to tak jak u nas, mąż też jest lepszy w wypiekach, mi to zawsze mimo że spędzę w kuchni pół dnia to albo zakalec wyjdzie albo krem się zwazy, a maz porobi pół godziny i serniki puchate aż się wylewają z foremki :) Ja za to nadrabiam w daniach głównych ;)

My wróciliśmy ze spaceru, wcześniej byliśmy jeszcze w sklepie z fotelikami, bo zastanawialiśmy się, czy jednak nie zdecydować się na inny model, ale ostatecznie pozostalismy przy tym, który wybraliśmy na początku. A teraz odpoczywamy :)

Udanego weekendu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 19:02

Tusianka, Magdzia85F, grzanewino, Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam się pochwale swoją głupotą... Mój facet musiał jechać w sprawach służbowych na Śląsk (250km w jedną) i stwierdziłam ze jadę z nim! A co będę sama siedziala. I tak mnie kręgosłup boli teraz... Wracamy juz ale jeszcze dużo przed nami. Siedzę, wierce się i zajadam słodycze... A trzeba było w domu siedzieć!

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    A ja Wam się pochwale swoją głupotą... Mój facet musiał jechać w sprawach służbowych na Śląsk (250km w jedną) i stwierdziłam ze jadę z nim! A co będę sama siedziala. I tak mnie kręgosłup boli teraz... Wracamy juz ale jeszcze dużo przed nami. Siedzę, wierce się i zajadam słodycze... A trzeba było w domu siedzieć!

oj tam...po prostu na moment zapomniałaś że jesteś w ciąży i próbowałaś żyć normalnie ;););) każdej z nas się to zdarza ;)

Spokojnej niedzieli wszystkim !

ibishka lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka mam nadzieję że jakoś dorwalas do domu i jest ok :)

Teskniaca myślę że humor Ci się może już poprawił, wiem że czasami nam już puszczają nerwy i człowiek ma po prostu już dość.
    Wiem jaka to jest śląska kuchnia, jest smaczna, po porodzie będziesz się zdrowiej odżywiać, na marginesie nigdy nie jadłam jarmuzu pewnie nawet źle napisałam ;)

Ja właściwie nie zrobiłam za dużo wczoraj ubralam tylko łóżeczko i nakrylam je narzuta, cała sterta czeka na prasowanie ale jakoś nie miałam chęci, zrobiłam tylko obiad wczoraj i popralam.

Byłam w smaku i kupiłam kombinezon za 60 zł ale dzięki karcie dostałam 15 zł rabatu jestem bardzo zadowolona, kupiłam też smoczek i jeansy dla syna.
    Kombinezon wzielam na 74, wiem że duży ale on ma nogi połączone i będzie też na jesień, mam nadzieję, chociaż jak patrzyłam w książeczkę syna to on urósł w ciągu pierwszego półrocza 20 cm. Ten też zapowiada się wielki chłop. Paweł ma obecnie 155 cm a za chwilę ma 10 urodziny.

Czytałam wczoraj o ciąży różne blogi i wyczytałam już chyba wszystko co było możliwe.

Mam taką ochotę dzisiaj na spacer ale pewnie na checiach się skończy.

Wczoraj widziałam że już gęsi na wiosnę przylecialy, widziałam kilka kluczy.

Mam pytanie do dziewczyn które mieszkają na wsi, wiem że Ilona i Ibishka, jakie polecacie wózki, wczoraj sledzilam wszystkie jakie są możliwe.
    Pada na początek babetto Holandii, riko nano, jols Day moje marzenie ale strasznie drogi, ogólnie chce kupić używany tak się zastanawiam te mają w miarę opinie. W smaku podobał mi się jeszcze empire next ale cena nowego 2000, trochę dużo.

Miłego dzionka Wam życzę.

Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam wczoraj kupić ten termometr microlife na stronie Doz ale link z aktywacja mi nie przychodzi, nie wiem co się dzieje z moją pocztą, oczywiście z Rossmanna też nie mam nic odnośnie tych pieluch, zaznaczylam w aplikacji w czwartek wszystkie zgody no cóż takie moje szczęście :(

• ibishka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    Sweetmalenka mam nadzieję że jakoś dorwalas do domu i jest ok :)

Teskniaca myślę że humor Ci się może już poprawił, wiem że czasami nam już puszczają nerwy i człowiek ma po prostu już dość.
    Wiem jaka to jest śląska kuchnia, jest smaczna, po porodzie będziesz się zdrowiej odżywiać, na marginesie nigdy nie jadłam jarmuzu pewnie nawet źle napisałam ;)

Ja właściwie nie zrobiłam za dużo wczoraj ubralam tylko łóżeczko i nakrylam je narzuta, cała sterta czeka na prasowanie ale jakoś nie miałam chęci, zrobiłam tylko obiad wczoraj i popralam.

Byłam w smaku i kupiłam kombinezon za 60 zł ale dzięki karcie dostałam 15 zł rabatu jestem bardzo zadowolona, kupiłam też smoczek i jeansy dla syna.
    Kombinezon wzielam na 74, wiem że duży ale on ma nogi połączone i będzie też na jesień, mam nadzieję, chociaż jak patrzyłam w książeczkę syna to on urósł w ciągu pierwszego półrocza 20 cm. Ten też zapowiada się wielki chłop. Paweł ma obecnie 155 cm a za chwilę ma 10 urodziny.

Czytałam wczoraj o ciąży różne blogi i wyczytałam już chyba wszystko co było możliwe.

Mam taką ochotę dzisiaj na spacer ale pewnie na checiach się skończy.

Mam pytanie do dziewczyn które mieszkają na wsi, wiem że Ilona i Ibishka, jakie polecacie wózki, wczoraj sledzilam wszystkie jakie są możliwe.
    Pada na początek babetto Holandii, riko nano, jols Day moje marzenie ale strasznie drogi, ogólnie chce kupić używany tak się zastanawiam te mają w miarę opinie. W smaku podobał mi się jeszcze empire next ale cena nowego 2000, trochę dużo.

Agi ja nie tyle na wsi, co po prostu w gorzystym terenie, bo na wsi uważam że są lepsze tereny i chętnie bym się tam przeniosła :-D

Ja poszukiwania zaczęłam od wpisania w Google wozek na trudne tereny. Poczytałam opinie itp. Polecali xlandera ale cena była wysoka. Znajoma która tak jak ja nie ma drogi asfaltowej koło domu tylko ma drogę bitą nierówna lub kawałek łąki do przejścia powiedziała żebym zerknela na firmę Kunert. Pokryło się to z opiniami z neta więc zaczęłam szukać. I padło na Kunert Silver aluminium. Jest dość lekki 10kg z gondola, ma duże koła pompowane na łożyskach z regulacją amortyzacji, i przednie koła można zablokować co się przyda na łace i drodze bitej. Dość fajnie mi się to prowadzi jak przyszedł. Ale jak się sprawdzi to się okaże w praktyce :) no i cena niezła bo za nowy 2w1 zapłaciłam 930 z przesyłką. A to niewielka cena w porównaniu z topowymi markami :)

Agiii37, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, tak-już w domu ale te km wychodza;/ nie to, że zapomniałam o ciąży bo brzuch mi nie pozwala zapomnieć :P ale myślałam, że będzie łatwiej :P chyba już nie dla mnie takie voyage...Gabryś dzisiaj kopie i kopie więc spokojnie ;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek,
    humor już dziś lepszy, ale leń mnie ogarnął (żeby mi sie chciało, tak jak mi się nie chce...;) ) a popawki w pracy czekają...
    Agiii super że zakupy się udały, no i ten klucz gęsi to chyba dobry znak...Rossmanem sie nie przejmuj, po prostu idź odebrać pieluchy i tyle ;)
    sweetmalenka - wiem, że o ciazy nie da sie zapomniec, to byl taki zarcik ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Doberek,
    humor już dziś lepszy, ale leń mnie ogarnął (żeby mi sie chciało, tak jak mi się nie chce...;) ) a popawki w pracy czekają...
    Agiii super że zakupy się udały, no i ten klucz gęsi to chyba dobry znak...Rossmanem sie nie przejmuj, po prostu idź odebrać pieluchy i tyle ;)
    sweetmalenka - wiem, że o ciazy nie da sie zapomniec, to byl taki zarcik ;)
    wiem, wiem że zarcik z tym że nie wiedziałam że aż tak ciężko będzie wytrzymać w podróży... a miałam jechac w czwartek do Bydgoszczy ale coś cienko to widzę...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka dzięki za info, cena naprawdę super, muszę go zobaczyć, ja mieszkam przy ulicy ślepej drodze, ale zaraz się kończy i są polne drogi przy lesie i łąkach, tak jak biegalam to warunki idealne do spokojnych spacerów, dużo też mamy chodników na wsi więc luz, chce coś prostego, bez zbędnych bajerów, więcej i tak będę jeździć autem, mam też duże podwórko więc nie zawsze będzie mi się chciało na spacer iść.

ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:

ja tez na wsi mieszkam i zdecydowałam się na Espiro Enzo, koleżanki siostra i szwagierka (obie na wsi mieszkają) też miały właśnie taki i bardzo zadowolone były, a i cenowo używany bardzo fajnie wychodzi :) no i ma odblaski! (wg mnie na wsi niezbędne)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 12:22

Ilona92 lubi tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dzięki ja jeszcze patrzyłam na espiro next, ogólnie te wózki mają dobre recenzje

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szybka prośba podajcie mi stronę z tymi majtkami poporodowymi dla dużych rozmiarów?

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Dziewczyny szybka prośba podajcie mi stronę z tymi majtkami poporodowymi dla dużych rozmiarów?

https://naszsmyk.pl/pl/p/Wielorazowe-poporodowe-majtki-siatkowe-do-160-cm/1978 proszę :)

xk81pfk.png
‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ