X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tutaj dziewczyna miała te jednorazowe figi z Canpola największe i mierzyła przy mnie, dociągnęła do połowy uda i dalej ani rusz. Kobitka nosi rozmiar 44 i wcale nie jest "zwalista". Te jednorazowe się nie rozciągają niestety.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    No tutaj dziewczyna miała te jednorazowe figi z Canpola największe i mierzyła przy mnie, dociągnęła do połowy uda i dalej ani rusz. Kobitka nosi rozmiar 44 i wcale nie jest "zwalista". Te jednorazowe się nie rozciągają niestety.
    aaaa! i jesteśmy w domu :P ja mam wielorazowe ;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze te z BabyOno rozmar XXL i wydają mi się też duże. Porównywałam tak "na oko" z tymi z Hartmanana, ale może zrobię mężowi dzisiaj rewię mody poporodowej :D

Magdzia85F lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    Ja mam jeszcze te z BabyOno rozmar XXL i wydają mi się też duże. Porównywałam tak "na oko" z tymi z Hartmanana, ale może zrobię mężowi dzisiaj rewię mody poporodowej :D
    haha! to słuchajcie-ostatnio rozmawiałam z facetem nt kikuta pępkowego i wiecie jaka jego wiedza była? że lekarz przecina pępowine a potem zaszywa pępek w brzuchu! no myślałam że się przewroce! mowie mu że przecina i zawiązuje a on " a co z tym co zostanie? to mu powiedziałam że ma doczytać :D

machirude, Tęskniąca, grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    haha! to słuchajcie-ostatnio rozmawiałam z facetem nt kikuta pępkowego i wiecie jaka jego wiedza była? że lekarz przecina pępowine a potem zaszywa pępek w brzuchu! no myślałam że się przewroce! mowie mu że przecina i zawiązuje a on " a co z tym co zostanie? to mu powiedziałam że ma doczytać :D

Co Ty?:P

No to mój więcej pewnie by wiedział. Ale po SR to na serio - uczyli nawet mycie kikuta i Mąż poszedł ćwiczyć :D jestem dumna z Niego i Jego ochoty do brania udziału w takich czynnościach :)

Marta - ja zrobię, jak mi jeszcze przyjdą z gemini - w pełnej krasie z podkładem :P i jak wyzdrowieję.

Aniu no właśnie - kup a potem do wywalenia.

grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Co Ty?:P

No to mój więcej pewnie by wiedział. Ale po SR to na serio - uczyli nawet mycie kikuta i Mąż poszedł ćwiczyć :D jestem dumna z Niego i Jego ochoty do brania udziału w takich czynnościach :)

Marta - ja zrobię, jak mi jeszcze przyjdą z gemini - w pełnej krasie z podkładem :P i jak wyzdrowieję.

Aniu no właśnie - kup a potem do wywalenia.
    serio, serio... jak usłyszałam że lekarz zszywa pępek do środka to byłam w szoku jak takie coś można wymyśleć:P

Ilona92 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    mnie już chyba nic nie zdziwi a propos pomysłów facetów ;p ale skąd biedaki maja wiedzieć...większość uczulona na rozmowy gdzie przewija się krew ;) . Babki, matki rzadko dopuszczają chłopców do "kobiecych tematów", Podczas szkoły i studiów pewnie okres kojarzy im się tylko z "przerwą we współżyciu" ;););) tak naprawdę "uświadamiają" się dopiero teraz ;)

Ja mam dziś dzień na telefonie, mailu i w papierkach.

Tym, którym dokuczają skurcze...właśnie się dowiedziałam, że pomaga moczenie nóg w wodzie z solą magnezową. Osobiście nie mam pewności, czy minerały mogą migrować przez skórę do krwiobiegu ale spróbować można , nie zaszkodzi ;)

Aniu - nieprzerwanie jestem z Tobą.

Dziś mi belly podpowiada, żebym zaczęła masaż krocza i chyba tak zrobię ;)

Ilona92 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia bo od 34tc można działać. Ja kupiłam olejek migdałowy i chcę zacząć, ale dopiero jak mi przejdzie przeziębienie.

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Brzuchatki :)

ja tylko na chwilę bo stres mnie zżera, dzisiaj na 19:30 mamy wizytę u weterynarza z naszym Rudzielcem. Z jednej strony mam nadzieję, że pan doktor mu pomoże ale z drugiej boję się, że się okaże, że to coś poważnego... :( staram się nie panikować ale chyba hormony robią swoje

Ania, kciukam mocno za Was i za Twoją wątrobę, żeby wytrzymała jak najdłużej, wierzę, że będzie dobrze, pomimo tej przymusowej hospoitalizacji

Madzia, zdrówka dużo, wracaj szybko do formy :)

Aga, gratuluję tortu (zjadłabym! ;D ) i udanych urodzin Męża :)

Judyta, mój pewnie też nie wiele na ten temat wie ale się nie przyznaje ;) za to wyszedł lekko zielony po ostatnich zajęciach w szkole rodzenia, był temat porodu i połogu ;)

grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za Rudzielca !!!

pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka będzie dobrze! Kciuki za psiaka.

Mój na sr wzruszył się jak położna o.porodzie mówiła.

pomarańczka_33, Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam olej, ale omijam go szerokim łukiem póki co, chyba wypieram myśl o porodzie :/ zastanawiam się czy ten balonik nie jest bardziej skuteczny i łatwiejszy w obsłudze, choć na początku byłam bardzo sceptycznie do niego nastawiona.

Jeśli chodzi o SR, to ja jestem niestety rozczarowana. Tym bardziej, że wybraliśmy z polecenia znajomych, którzy byli zachwyceni. No i kolejny już raz się przekonuje, że najlepiej kierować się własnym przeczuciem. Zajęć było 14 a ja się praktycznie niczego nowego nie dowiedziałam. Na kartce tematy wyglądały fajnie ale już realizacja bardzo przeciętna. Mam wrazenie niestety, ze grupa tez byla "slaba" i moze stad takie podejscie prowadzacej. Jedyne co dobrego, to że mam kontakt do położnej i mogę w każdej chwili zadzwonić lub napisać do niej smsa, no i wiem że przyjdzie też po porodzie. W każdym bądź razie czuje potrzebę przerobienia jeszcze jakiegoś internetowego kursu SR.

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Machirude - ja w piatek bede zamawiac balonik :) u kumpeli sprawdzilo sie w 100% - do mnie bardziej on przemawia niz masaz- masazu boje się, ze cos zle zrobie, ze cos uszkodze... a balonik latwiej wysterylizowac niz rece :)

Ja wlasnie jade do endokrynologa :) badania wyszly ok, wiec czekam juz na czwartkowa wizyte i usg ♡

Dzis zaczelismy 35 tydzien - kiedy to zlecialoo :)

machirude, grzanewino, Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a jak sobie radzicie z bólem kręgosłupa? bo ja już ledwo daje radę...
    Myślę o takim pasie podtrzymującym ale nie wiem czy warto... ma któraś z Was?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Ania trzymam kciuki cały czas za Was :)

Dorotko, mam nadzieję że z psinką okaże się wszystko ok, musi być dobrze, mam nadzieję że weterynarz znajdzie jakiś złoty środek :)

Natalia, przykro mi że jesteś zawiedziona SR ja miałam jakieś opory i właściwie nie poszłam, teraz tym bardziej.

Ja dzisiaj pracowity dzień, byłam na chwilę w pracy, wróciłam zrobiłam obiad, męża mam w domu do południa bo ma na 2 zmianę, zaczyna w końcu jutro kłaść płytki w łazience ciesze się mocno, chociaż mam brudno już w domu strasznie, ale lepiej teraz niż później.

Brzuch mi coraz częściej twardnieje, dzisiaj rano nie mogłam się pochylić jak wstałam rano z łóżka.

Jakoś nie mam weny pisać, ogólnie ciągle mi towarzyszy jakiś niepokój, leżeć źle, siedzieć źle stać tym bardziej, do niczego to wszystko.
    Miłego popołudnia.

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka - ja bym nie nosila pasa - jakos tak kojarzy mi sie ze zbyt duzym uciskiem i rozleniwianiem miesni. Na bole super dziala masaz (koniecznie u ludzi znuprawnieniami do masowania ciezarnych), pomaga kinesiotaping, basen :) ja jak mam miec ciezki dzień, duzo chodzenia/stania to chustuje brzuch :) tak na max 2-3 h najwiekszego wysilku :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    BP Sandra - to chyba Ty mnie pytałaś o solary, to właśnie widać za mym mężem nowy zbiornik na wodę 200 litrów (gmina liczy wg osób w domu, u nas na 2-3 osoby), i z dofinansowaniem z gminy kosztowało nas to 1800zł, dwa panele na dachu

Dzieki za pamiec :) wiesz ile cena calkowita wynosi?

dxomclb10296nsxe.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, jak chustujesz? bo ja dziś zawinęłam chustą do noszenia dziecka ;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka - wlasnie chusta do noszenia dziecka :) mam dluga, splot skosno-krzyzowy. Swietnie sie dociaga :) zaraz wrzuce fotke moich motanek :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9446cc8d26f46a4dmed.jpg

Fotki z mniejszym brzuchem, troche nie dociagniete :) teraz najczesciej motam tym sposobem po lewej.

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ