X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mało-co-mówiąca gin na pytanie czy mam czegos unikac powiedziała tylko "nie szalej". Krótko, zwieźle i na temat :-) wszystko jest dobre ale z umiarem.

assia, anouk11 lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny po dwóch dniach beta mi urosła do 89,1. TSH mi wywaliło do 2,97. Musze zwiększyć dawkę do 75 euthyroxu. Dzisiaj mam też endokrynologa. progesteron mam 34,82.

O rany teraz zastanawiam się czy to dobry przyrost bo tyko dwa razy . Było 40 w sobotę. Większości dziewczynom rośnie chyba troszkę więcej. Jestem 14 dzień po owu.

APrzybylska lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara - tak jak już Ci napisałam na of'ie - przyrost bety hcG jest w normie. Podwaja się co 48-72 godzin a u Ciebie jest przyrost ;)

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pełni zgadzam się z poprzedniczką, Sarrrra, przyrost hCG jak należy :)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :) Odebrałam wynik BETA z dzisiaj, przy okazji zrobiłam TSH bo udało mi się dostać dzisiaj do endokrynologa :) Od 3 miesięcy brałam połówkę Letrox 50 bo miałam podwyższone TSH 3,5 :O Dzisiaj 2,9 więc spadło niewiele, dlatego muszę tego pilnować i dostałam większą dawkę Letrox, a w październiku kontrola :) Beta z czwartku: 41,6 a beta z dzisiaj: 229,6 :D To chyba "rośniemy" :D <3

APrzybylska, assia lubią tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Dzień dobry wszystkim :) Odebrałam wynik BETA z dzisiaj, przy okazji zrobiłam TSH bo udało mi się dostać dzisiaj do endokrynologa :) Od 3 miesięcy brałam połówkę Letrox 50 bo miałam podwyższone TSH 3,5 :O Dzisiaj 2,9 więc spadło niewiele, dlatego muszę tego pilnować i dostałam większą dawkę Letrox, a w październiku kontrola :) Beta z czwartku: 41,6 a beta z dzisiaj: 229,6 :D To chyba "rośniemy" :D <3

Mago a ta beta z czwartku to który był dzień cykli i ile dni po owulacji?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:

Sara, weż się dziewczyno uspokój!!!! Wszystko jest u Ciebie ok. Przestań się nakręcać, bo zwariujesz!!! :)

• MaGo Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:

Sarrra spokojnie ;) To był dopiero 25 dzień cyklu ;) A owulację miałam wcześniej bo 10 dnia cyklu jak nigdy :O

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko jestem już spokojna :)

MaGo, APrzybylska lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • assia Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Witam się w 6 tygodniu :D

odnośnie wyjazdu ja też mam dylemat... 05.08 mamy wyjeżdżać do Zakopanego, razem z mężem uwielbiamy góry. Lekarz powiedział, że nie widzi przeciwwskazań, dodał, że kiedyś olimpijki aby być bardziej wydajne zachodziły w ciąże. Ale ja nie mam pewności. Wiadomo nie będę skakać po szczytach jak kozica. Z drugiej strony mojemu kochanemu mężowi zdecydowanie należy się ten wyjazd ;)

Dzięki za odpowiedź odnośnie korzystania z basenu.

Dziewczyny niedługo zaczynamy pierwsze wizyty :)

Dlaczego miałabyś nie jechać w góry? Byle się zbytnio nie forsować :)
    PS. Też zaczęłam właśnie 6 tydzień - ale to tak dziwnie brzmi... W ogóle, to ja jeszcze nie czuję, że to wszystko jest realne...

0d1y90bv78miqftl.png
  • assia Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dreamnes wrote:
    Ja właśnie jestem na urlopie w hispzani. Goraco jest ale mysle że z umiarem mozna wszystko w ciazy. Zteszta w UK gdyby coś się dzialo o tak nie pomogą. Wiec jesli moje bobo przetrwa holiday to juz przetrwy wszystko ;)

A pytałaś może lekarza o lot samolotem? Jeśli tak, to co Ci powiedział?

0d1y90bv78miqftl.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy ambitne plany wejścia na Rysy i spacer szczytami między Kasprowym a Giewontem, teraz to raczej odpada. Podróż bardzo sentymentalna, bo w podróż poślubną pojechaliśmy do Zakopanego i na pierwszy, wspólny, długi urlop też :)

Ja mam takie "fazy" raz widzę wszystkie objawy i czuję się "ciążowo", a raz zapominam, że ktoś we mnie rośnie :) to się pewnie zmieni jak zobaczę maleństwo na USG. Jednak cały czas jestem pewna, że wszystko będzie dobrze i wciąż sobie to powtarzam :)

assia lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assia wrote:
    A pytałaś może lekarza o lot samolotem? Jeśli tak, to co Ci powiedział?

Ja o lot samolotem nie pytałam, bo niestety mam taką chorobę, że nigdy do samolotu nie wsiądę ... w sensie, że z głową nie do końca O.K. ;)

• assia Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Mieliśmy ambitne plany wejścia na Rysy i spacer szczytami między Kasprowym a Giewontem, teraz to raczej odpada. Podróż bardzo sentymentalna, bo w podróż poślubną pojechaliśmy do Zakopanego i na pierwszy, wspólny, długi urlop też :)

Ja mam takie "fazy" raz widzę wszystkie objawy i czuję się "ciążowo", a raz zapominam, że ktoś we mnie rośnie :) to się pewnie zmieni jak zobaczę maleństwo na USG. Jednak cały czas jestem pewna, że wszystko będzie dobrze i wciąż sobie to powtarzam :)

Ja w zasadzie nie odczuwam na razie niczego, czego bym wcześniej nie czuła przed okresem, tylko brzuch mnie boli jednak mniej - pobolewa od czasu do czasu (mam nadzieję, że to normalne).

Jasne, trzeba będzie zrezygnować z forsownych wspinaczek, ale za to będzie romantycznie i miło :) Też mam sentyment do gór. Pojechaliśmy w góry na nasz pierwszy wspólny wyjazd, no a teraz też niedawno wróciłam z okolic Zakopanego i tam właśnie odebrałam pierwszy wynik bety :)

APrzybylska, MaGo lubią tę wiadomość

0d1y90bv78miqftl.png
  • KasiaQ Znajoma

Wysłany: 31 lipca 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assia jeśli chodzi o lot w ciąży: mnie moja gin pozwoliła lecieć samolotem, jestem w 6 tygodniu, lecę w niedzielę, wiec już się 7 tydzień zacznie. Wybieram się do Paryza. Mogę lecieć,bo jestem zdrowa,lot jest krótki,tylko 2.5 godziny. No i Paryż to nie kraj egzotyczny,więc chorób tropikalnych się nie muszę obawiać. Także lecę i się już nie mogę doczekać. Grunt to spokój :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 22:35

f2w3ol2adqogtcff.png

• assia Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaQ, życzę Ci zatem cudownego pobytu :) Z tymi lotami, to ja wprawdzie zrozumiałam, że to nie jest kwestia długości lotu, tylko samego wznoszenia się i lądowania, bo wtedy następuje zmiana ciśnienia. Ale skoro masz pozwolenie od gin, to na pewno wie, co mówi.
    Paryż super.

Jupik, też właśnie zgłosiłam się do przychodni, w której miałam zabieg. Na wizytę nie udało mi się umówić, ale w czwartek podejdę i spróbuję się wcisnąć, będzie fajna dr, to na pewno mnie przyjmie :) Liczę, że może już będzie coś widać na USG... Ale docelowo lekarza jeszcze nie wybrałam. Nie wiem, z którym szpitalem się związać... Rozważam Medicover, ale jeszcze nie zdążyłam się zorientować, jakie mają pakiety.

0d1y90bv78miqftl.png
  • Kasia DT Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was:) pytanie czy w 5,6 tygodniu ma któraś z Was nocne bóle? Ja od tygodnia jestem nimi budzona praktycznie co noc. Są to bóle typowo "miesiaczkowe", nie jakoś okropnie bolesne ale upierdliwe i wykluczające powtórne zaśnięcie. Biorę nospe, kładę nogi trochę wyżej i pomaga po paru -parunastu minutach. W dzień tez miewam bóle ale są krótsze i jakby inne.

Kasia DT
  • Lewa Znajoma

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam Was. Ja mam termin na 2 kwietnia, w czwartek mam wizytę u swojego ginekologa to będzie 5+4. Aktualnie badam sobie betę, wczoraj miałam 2397.
    Pozdrawiam Was

[*] Aniołek - 21 maj 2014,
    [*] Aniołek - 31 maj 2016,
    [*] Aniołek - 3 styczeń 2017.
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia DT wrote:
    Witam Was:) pytanie czy w 5,6 tygodniu ma któraś z Was nocne bóle? Ja od tygodnia jestem nimi budzona praktycznie co noc. Są to bóle typowo "miesiaczkowe", nie jakoś okropnie bolesne ale upierdliwe i wykluczające powtórne zaśnięcie. Biorę nospe, kładę nogi trochę wyżej i pomaga po paru -parunastu minutach. W dzień tez miewam bóle ale są krótsze i jakby inne.
    Hej Kasiu
    Ja w zeszłym tygodniu miałam podobnie, bolało tak że nie dało się spać, ale nie miałam przy tym żadnych plamień. Mój lekarz powiedział, że niestety macica się powiększa i takie bóle mogą się pojawiać.

czy u Ciebie pokazało się jakieś krwawienie?

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lewa wrote:
    Hej dziewczyny, witam Was. Ja mam termin na 2 kwietnia, w czwartek mam wizytę u swojego ginekologa to będzie 5+4. Aktualnie badam sobie betę, wczoraj miałam 2397.
    Pozdrawiam Was
    Witaj :D

z tego co widzę, to wiele z nas planuje w ten czwartek wizytę (ja też) :) będzie o czym porozmawiać

Lewa lubi tę wiadomość

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ