X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Ja w moim ukochanym liceum miałam panią od biologii, młoda, zaraz po studiach, byłysmy na bieżąco z jej slubem, ciążą itd....i nie zapomnę tego jak z nią własnie rozmawiałysmy i zdziwiło mnie jej zdanie na ten temat (BIOLOG !!!) , bo mówiła, że ciąża na swoj sposob własnie choroba i stan fizjologiczny kobiety jednoczesnie. Twierdzila, ze o ile mamy "warunki" do rozmnazania (macica, drogi rodne itd...) to juz metabolicznie i biochemicznie nasz organizm traktuje ciaze jak chorobe pod wieloma wzgledami. Jest tyle zmian w organizmie kobiety ktora jest w ciazy, ze szok, a gdyby to byl w zupelnosci stan fizjologiczny, to organizm nie musialby nic zmieniac przeciez...
    troche dziwne podejscie jak dla mnie, ale teraz wiem, ze troche prawdy w tym jest np. ból po to go "wymyslono" zeby sie bronic przed jego żrodlem , swiadczy o jakies patologii i daje nam znak do dzialania, gdyby nie on to pewnie nawet nie wiedzielibysmy na co umieramy...a przeciez bol w ciazy "to normalne"...
    Mój ginekolog na początku ciąży mówił mi że organizm traktuje ciążę jak... pasożyta ;) więc nic mnie nie zdziwi;p

Tęskniąca, Ilona92, Tusianka, grzanewino lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Judytka, cieszę się , że jest ok ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Super Judytka, cieszę się , że jest ok ;)
    Jest ok, tylko co teraz powiem mojej prowadzącej? że nie poszłam do szpitala bo? ;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. I ja pomarudzę choć bardzo się staram tego nie robić.

Mała mi chyba w cycki chce wejść. Tak sie ulożyla że niewygodnie mi. I się męczę. Ona tak ma. Co dwa tygodnie Jej się zmienia. Dziś ledwo doszłam do laboratorium.
    Wczoraj bolało podbrzusze ale noc przespałam.
    To tyle :P jeszcze sporo przede mną, to nie mam co tak zrzędzić :P

Ilona gratulacje już 3kg Szkraba :)
    dobrze, że u Ciebie ok. Ja dziś wszystkie badania robiłam te z 1 trymestru. Wyniki w poniedziałek.

Czyli jest szansa, że Mała się pospieszyć może z przyjściem na świat?

Klaudia gratulacje z poprawkami! Kciuki, żeby już się promotor odwalił.:P

Marta super, że gbs ujemny.

Dorotko już niedługo i finito ;) to samo do Męża mówię, choć na serio nie jest źle. Tfu tfu

Ilona u mnie same dziewczynki i wszystkie po terminie ;)

Ilona92, pomarańczka_33, Tusianka lubią tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że jeśli każda ciąża ma przebiegać jak ta, to ja mogę być ciągle w ciąży :P

Największe dolegliwości mam teraz, ale co sie dziwić - to już 9 miesiąc, w brzuchu nosze 3kg dziecka + łożysko i cała reszta :)

I już nie mogę się doczekać porodu, pomimo, że wiem, że wiąże się z bólem :)

Magdzia85F, Ilona92, pomarańczka_33, Tęskniąca, ibishka, Etoilka, Tusianka lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha dokładnie, ja i moje obie siostry musiałyśmy być wywoływane a ja to w ogóle rekord - 12 dni po terminie :P
    a te nasze narzekania to takie nieszkodliwe są, czasem lepiej się pośmiać niż płakać a i tak wiadomo że wpływ na wszystko mamy zerowy ;)

Judyta, super! a lekarce powiedz prawdę, że wolałaś iść na samo usg niż kilka dni spędzić w szpitalu i już :)

Magdzia85F, ibishka, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Jest ok, tylko co teraz powiem mojej prowadzącej? że nie poszłam do szpitala bo? ;)
    Prawdę, że nie chciałaś kłaść się na weekend do szpitala i poszłaś prywatnie zrobić przepływy. Masz to tego prawo, a jej nic do tego, grunt, że badanie wykonane ;)

Ilona92 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily no Ty to jesteś stworzona do ciąży, ciągle coś robisz. Nic nie boli. Super:)

Iza trzymaj się i leż dużo. Po prostu organizm się buntuje, bo chcę odpocząć.

Sweetmalenka powiedz, że byłaś na usg i czy jest sens iść.

Emily89, Ilona92 lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dziewczyny. No tak muszę zrobić. Tylko moja prowadząca nie lubi się z doktorem;/ ale to jej problem :P AAAA no i w tydzień Gabryś przybrał 310 gram! teraz waży 2610 ;)

Tęskniąca, pomarańczka_33, Magdzia85F, Etoilka, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Emily no Ty to jesteś stworzona do ciąży, ciągle coś robisz. Nic nie boli. Super:)

Iza trzymaj się i leż dużo. Po prostu organizm się buntuje, bo chcę odpocząć.

Sweetmalenka powiedz, że byłaś na usg i czy jest sens iść.
    Tak jakoś wyszło :) chociaż ostatnio dużo leniuchuję :)

I aż mi głupio :P

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily no co Ty? Bardzo dobrze, że tak przechodzisz ciążę :)

może ja jakbym tak nie przytyła byłoby lepiej?

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, ale na to też nie masz wpływu. Ja też nie miałam wpływu na to jak będę się czuć, ogromnie cieszę się, że praktycznie nie mam problemów... Ale też mogło być zupełnie inaczej :)

Idę na spacer i na zakupy. O 13 przyjeżdża moja przyjaciółka z familią <3 już się nie mogę doczekać :)

Magdzia85F, Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

Wysłany: 2 marca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropos przytycia, stanęłam dzisiaj po kąpieli na wagę i co? i nic nie widziałam! :P musiałam się odchylić, żeby móc odczytać co ona chce mi tam pokazać ;) a wagowo już +16,5 kg :P mam cichą nadzieję, że do 20 nie dojdę mimo wszystko ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily to udanego dnia!

Dorotko ja mam niestety więcej :(
    Mąż pociesza, ale staram się nie myśleć o tym.
    I tak do kolejnej ciąży muszę zrzucić i znaleźć dietetyka, zrobić badania, żeby kolejny raz tak nie przytyć.

ibishka, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia na te kilogramy srednio mamy wpływ.. sa pewne predyspozycje genetyczne i nie zawsze można przeciwdziałać. ale maż bardzo dobrze Ci mowi. a Twoj plan na czas "po" ciąży jest super wiec nie masz co sie przejmowac! :)

Ja mam juz 8kg na plusie, ale wizualnie wydaje mi się wiecej. od spodu piersi zrobily mi sie rozstepy, mimo smarowania, nogi to jeden cellulit. ale powtarzana mantra - nie szykujemy sie na wybory miss, tylko na wydanie na świat najwazniejszej istotki w naszym zyciu :-)

jest wojna - są ofiary ;-) po porodzie pozbieramy zwłoki z pola bitwy i raz dwa doprowadzimy teren walk do porządku! :-D

pomarańczka_33, Magdzia85F, Etoilka, Tusianka, Emily89, Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest wojna są ofiary hehe dobre

Cellulit też mam. Ale to zawsze mi się robi jak tyje a gdy schudnę, to znika. Ja czekam na rozstępy. Praktycznie się nie smaruje, bo wszystko mnie uczula. Nawet olejek migdałowy.

A biust to mam taki, że te biustonosze elastyczne z alles nie mają rozmiaru!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 10:32

ibishka lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 marca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, ale z tego co widziałam to Ty masz większy brzusio ode mnie pomimo, że moja ciąża troszkę starsza jest także wiesz ;) a plan masz bardzo dobry, polecam jeszcze dołożyć do tego ćwiczenia po porodzie i będzie cud malina :) ja dostałam cały pakiet ćwiczeń po porodzie ze szkoły rodzenia i zamierzam z nich skorzystać ale też w miarę szybko (jak już będę mogła) będę chciała wrócić na zajęcia "zdrowy kręgosłup", tylko będę chciała czegoś bliżej domu poszukać :)

Iza <3 i właściwie nic nie będę dodawać :)

Magdzia85F, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko oj tak, brzuszek to mi w ostatnim czasie "wywaliło " ale co się dziwić jak Mała ciągle pupę mi wypina. Praktycznie non stop!
    Hehe u mnie z ćwiczeniami to problem. Bo ja tylko rozciągające lubie a la pilates.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na plusie 13. W pierwszej ciąży kończyłam z plus 14 i w tej też bym nie chciała więcej :) celulitasa też mam :p rozstępów nowych nie zauważyłam ale te co mialam(caly brzuch) przez napięcie skóry z zrobiły się czerwone. Gdy córka pyta mnie co to to mowie ze paski tygrysa :D

pomarańczka_33, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png

Wysłany: 2 marca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, jakiekolwiek! byleby się ruszać :) a "zdrowy kręgosłup" np. to też rozciągające są :) właśnie znalazłam klub blisko domu, jednym autobusem niecałe 10 minut :) i jeszcze mają zajęcia w sobotę co umożliwi mi chodzenie co tydzień - no rewela! :D

Magdzia85F, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ