Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tęskniąca wrote:Ja w moim ukochanym liceum miałam panią od biologii, młoda, zaraz po studiach, byłysmy na bieżąco z jej slubem, ciążą itd....i nie zapomnę tego jak z nią własnie rozmawiałysmy i zdziwiło mnie jej zdanie na ten temat (BIOLOG !!!) , bo mówiła, że ciąża na swoj sposob własnie choroba i stan fizjologiczny kobiety jednoczesnie. Twierdzila, ze o ile mamy "warunki" do rozmnazania (macica, drogi rodne itd...) to juz metabolicznie i biochemicznie nasz organizm traktuje ciaze jak chorobe pod wieloma wzgledami. Jest tyle zmian w organizmie kobiety ktora jest w ciazy, ze szok, a gdyby to byl w zupelnosci stan fizjologiczny, to organizm nie musialby nic zmieniac przeciez...
troche dziwne podejscie jak dla mnie, ale teraz wiem, ze troche prawdy w tym jest np. ból po to go "wymyslono" zeby sie bronic przed jego żrodlem , swiadczy o jakies patologii i daje nam znak do dzialania, gdyby nie on to pewnie nawet nie wiedzielibysmy na co umieramy...a przeciez bol w ciazy "to normalne"...więc nic mnie nie zdziwi;p
Tęskniąca, Ilona92, Tusianka, grzanewino lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej. I ja pomarudzę choć bardzo się staram tego nie robić.
Mała mi chyba w cycki chce wejść. Tak sie ulożyla że niewygodnie mi. I się męczę. Ona tak ma. Co dwa tygodnie Jej się zmienia. Dziś ledwo doszłam do laboratorium.
Wczoraj bolało podbrzusze ale noc przespałam.
To tylejeszcze sporo przede mną, to nie mam co tak zrzędzić
Ilona gratulacje już 3kg Szkraba
dobrze, że u Ciebie ok. Ja dziś wszystkie badania robiłam te z 1 trymestru. Wyniki w poniedziałek.
Czyli jest szansa, że Mała się pospieszyć może z przyjściem na świat?
Klaudia gratulacje z poprawkami! Kciuki, żeby już się promotor odwalił.
Marta super, że gbs ujemny.
Dorotko już niedługo i finitoto samo do Męża mówię, choć na serio nie jest źle. Tfu tfu
Ilona u mnie same dziewczynki i wszystkie po terminieIlona92, pomarańczka_33, Tusianka lubią tę wiadomość
-
A ja Wam powiem, że jeśli każda ciąża ma przebiegać jak ta, to ja mogę być ciągle w ciąży
Największe dolegliwości mam teraz, ale co sie dziwić - to już 9 miesiąc, w brzuchu nosze 3kg dziecka + łożysko i cała reszta
I już nie mogę się doczekać porodu, pomimo, że wiem, że wiąże się z bólemMagdzia85F, Ilona92, pomarańczka_33, Tęskniąca, ibishka, Etoilka, Tusianka lubią tę wiadomość
-
hahaha dokładnie, ja i moje obie siostry musiałyśmy być wywoływane a ja to w ogóle rekord - 12 dni po terminie
a te nasze narzekania to takie nieszkodliwe są, czasem lepiej się pośmiać niż płakać a i tak wiadomo że wpływ na wszystko mamy zerowy
Judyta, super! a lekarce powiedz prawdę, że wolałaś iść na samo usg niż kilka dni spędzić w szpitalu i jużMagdzia85F, ibishka, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
sweetmalenka wrote:Jest ok, tylko co teraz powiem mojej prowadzącej? że nie poszłam do szpitala bo?
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmily no Ty to jesteś stworzona do ciąży, ciągle coś robisz. Nic nie boli. Super:)
Iza trzymaj się i leż dużo. Po prostu organizm się buntuje, bo chcę odpocząć.
Sweetmalenka powiedz, że byłaś na usg i czy jest sens iść.Emily89, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Ok, dziewczyny. No tak muszę zrobić. Tylko moja prowadząca nie lubi się z doktorem;/ ale to jej problem
AAAA no i w tydzień Gabryś przybrał 310 gram! teraz waży 2610
Tęskniąca, pomarańczka_33, Magdzia85F, Etoilka, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Magdzia85F wrote:Emily no Ty to jesteś stworzona do ciąży, ciągle coś robisz. Nic nie boli. Super:)
Iza trzymaj się i leż dużo. Po prostu organizm się buntuje, bo chcę odpocząć.
Sweetmalenka powiedz, że byłaś na usg i czy jest sens iść.chociaż ostatnio dużo leniuchuję
I aż mi głupio
Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magdzia, ale na to też nie masz wpływu. Ja też nie miałam wpływu na to jak będę się czuć, ogromnie cieszę się, że praktycznie nie mam problemów... Ale też mogło być zupełnie inaczej
Idę na spacer i na zakupy. O 13 przyjeżdża moja przyjaciółka z familiąjuż się nie mogę doczekać
Magdzia85F, Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
apropos przytycia, stanęłam dzisiaj po kąpieli na wagę i co? i nic nie widziałam!
musiałam się odchylić, żeby móc odczytać co ona chce mi tam pokazać
a wagowo już +16,5 kg
mam cichą nadzieję, że do 20 nie dojdę mimo wszystko
nick nieaktualnyEmily to udanego dnia!
Dorotko ja mam niestety więcej
Mąż pociesza, ale staram się nie myśleć o tym.
I tak do kolejnej ciąży muszę zrzucić i znaleźć dietetyka, zrobić badania, żeby kolejny raz tak nie przytyć.ibishka, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość
-
Madzia na te kilogramy srednio mamy wpływ.. sa pewne predyspozycje genetyczne i nie zawsze można przeciwdziałać. ale maż bardzo dobrze Ci mowi. a Twoj plan na czas "po" ciąży jest super wiec nie masz co sie przejmowac!
Ja mam juz 8kg na plusie, ale wizualnie wydaje mi się wiecej. od spodu piersi zrobily mi sie rozstepy, mimo smarowania, nogi to jeden cellulit. ale powtarzana mantra - nie szykujemy sie na wybory miss, tylko na wydanie na świat najwazniejszej istotki w naszym zyciu
jest wojna - są ofiarypo porodzie pozbieramy zwłoki z pola bitwy i raz dwa doprowadzimy teren walk do porządku!
pomarańczka_33, Magdzia85F, Etoilka, Tusianka, Emily89, Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJest wojna są ofiary hehe dobre
Cellulit też mam. Ale to zawsze mi się robi jak tyje a gdy schudnę, to znika. Ja czekam na rozstępy. Praktycznie się nie smaruje, bo wszystko mnie uczula. Nawet olejek migdałowy.
A biust to mam taki, że te biustonosze elastyczne z alles nie mają rozmiaru!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 10:32
ibishka lubi tę wiadomość
-
Madzia, ale z tego co widziałam to Ty masz większy brzusio ode mnie pomimo, że moja ciąża troszkę starsza jest także wiesz
a plan masz bardzo dobry, polecam jeszcze dołożyć do tego ćwiczenia po porodzie i będzie cud malina
ja dostałam cały pakiet ćwiczeń po porodzie ze szkoły rodzenia i zamierzam z nich skorzystać ale też w miarę szybko (jak już będę mogła) będę chciała wrócić na zajęcia "zdrowy kręgosłup", tylko będę chciała czegoś bliżej domu poszukać
Izai właściwie nic nie będę dodawać
Magdzia85F, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Ja mam na plusie 13. W pierwszej ciąży kończyłam z plus 14 i w tej też bym nie chciała więcej
celulitasa też mam :p rozstępów nowych nie zauważyłam ale te co mialam(caly brzuch) przez napięcie skóry z zrobiły się czerwone. Gdy córka pyta mnie co to to mowie ze paski tygrysa
pomarańczka_33, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Madzia, jakiekolwiek! byleby się ruszać
a "zdrowy kręgosłup" np. to też rozciągające są
właśnie znalazłam klub blisko domu, jednym autobusem niecałe 10 minut
i jeszcze mają zajęcia w sobotę co umożliwi mi chodzenie co tydzień - no rewela!
Magdzia85F, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka