X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, dobrze, że tak to się wszystko skończyło. Niech Wiktorek rośnie szybko a Ty wracaj do pełni sił i zdrowia! Teraz już będzie tylko lepiej :)

Dorota, mi nic takiego się nie dzieje. Ale pewnie to normalna reakcja organizmu na duże obciążenie. Trzymam kciuki, żeby dokuczało jak najmniej!

Klaudia, a jak u Ciebie?

Ja uciekam na badania. Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 07:53

Ilona92 lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - kciuki za Ciebie i Wiktorka.

Dziewczyny, jak tam w szpitalach, dajecie radę?

Ja niestety dalej krwawie...już nie taką żywą krwią, tylko raczej to już taki brązowy śluz, jak przy końcówce okresu, więc może się juz to stabilizuje. Będę jeszcze dziś dzwonić do lekarza, może tym razem się uda. Dopóki leżę jest ok, jak tylko się ruszę od razu "mokro".
    Intuicja mi podpowiada, że to jakieś naczynko pękło przy tym niemiłym badaniu i jak tylko się ruszę to nie pozwalam mu się zagoić i dlatego to tak długo trwa. Po poprzednich wizytach i takim badaniu też mi się to zdarzało, ale to raczej było plamienie a nie krwawienie no i trwało do max 4 h.

Belly mi pokazało dziś pierwszy raz "3" z przodu....aaaa.....39 dni teoretycznie zostało , więc za 3tyg już może się coś dziać ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Aga wracaj do zdrowia. Zycze duzo szczęśliwych chwil i zwby Wiktor jak najszybciej nabrał prawidłowej masy byście migli wracac so domu i sie sobą cieszyć. Pisz co u was w wolnej chwili :)

Klaudia odpoczywaj , a jesli siw niepokoisz podjedz do położnej. Wszystko bedzie dobrze:)
    Ja za tydzień mam ciąże donoszona ..niedługo podjade odebrać wyniki nadań i lecę na usg:)
    Ze stresu czuje jak mi siw ciagle brzuch napina, skurcze przepowiadające czuje, ze pojawia sie niedługo, teraz juz czuje nieprzyjemne skurcze :/

Udanego dnia Wam zycze :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, dużo zdrowia dla Ciebie i Wiktorka! Niech nabiera szybko masy, żebyście mogli już być razem!

Klaudia, odpoczywaj i molestuj lekarza telefonami!

Iza, Ania, jak u Was?

Ja się zbieram zaraz do dentysty, żeby dokończyć to co mi zostało.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Aga cudownie że już masz swojego okruszka. Wszystko będzie dobrze!

Ja wychodzę dziś do domu. Brzuch się uspokoił, zapis ktg w porządku, z małą ok. Wychodzi na to że to wynik obrotu małej że już większą jest i obrót wywołał skurcze! Ale spore dawki magnezu zastopowaly sprawę :)
    Mam nadzieję że już się nie obroci więcej więc że mam już takie akcje za sobą. Czekam aż mi zejdzie pompa z magnezem do końca i śmigam do domu załatwiać te papiery. Madzia jest wymienione 5 rzeczy. Ale to takimi hasłami że ciężko się domyślić co poeta miał na myśli. Z dwoma może być problem, ale jak coś to będziemy próbować wycofać dokumenty z nadzoru argumentując to moim stanem, żeby to uzupełnić na spokojnie i złożyć za tydzień. Mam nadzieję że się sprawa dobrze skończy!
    A i jeszcze się zdziwiłam dzis jak mi wypłata przyszła ze na l4 wypłata za luty jest mniejsza przez to że mniej dni w miesiącu :) hehe może to dla większości oczywiste ale ja nigdy wcześniej na l4 nie chodziłam to nie miałam pojęcia :)

Ilona92, Magdzia85F, Etoilka, Tusianka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, ja księgowa i też się musiałam upewnić o co kaman jak swoją wypłatę dostałam ;D odmóżdżenie ciążowe level expert :P
    super, że wychodzisz do domu :)

Aga, Tobie zdrówka i wytrwałości no i mnóstwo zdrówka dla Wiktorka :D

Klaudia, obserwuj się i w razie czego jedź do specjalistów.

Marysia, dzięki! Dzisiaj rano obudziłam się w niezłej formie, oby się tak utrzymało do końca dnia ;)

Madzia, powiem mojej pani doktor ale wizytę mamy dopiero 16.03. ;)

Idę po kawę i pączusia ;D

Etoilka, BP 02, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibisha, pomarańczka - mój mąż też zdziwiony, bo wyszło około 300 zł mniej :) i dla mnie to, że krótszy miesiąc było jedynym wytłumaczeniem, jak widać nawet poprawnym :P

Ja wczoraj wieczorem czułam się jak kupka nieszczęścia i tak jak nie narzekałąm raczej w ciąży tak wczoraj miałam nawet problem, żeby się przekręcić, a zrobienie kroku wiązało się z bólem...

Dziś ból spojenia już trochę mniejszy na szczescie wiec wracamy do formy :)
    I dziś wizyta!!!! :)))

A jutro mój mąż wyjeżdża na szkolenie do Krakowa na 4 dni, a do mnie przyjeżdża przyjaciółka z mężem i 8miesięcznym dzieckiem :)

ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, super że dzisiaj wychodzisz i to wszystko wynik fiknięcia małej!

Kamila, powodzenia na wizycie :)

Emily89, ibishka lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wczoraj mialam jakis nie bardzo wieczor- skora brzucha mnie okropnie bolala.. Maluch sie wypina i chyba moj brzuch juz nie daje rady. Ale dzis juz slonce swieci, ide do fryzjera, bedzie lepiej :)
    I w ramach buntu zamierzam zjesc paczka do kawy :D

Tusianka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • asiq Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wracaj szybko do pełni sił. Mam nadzieje, że Wiktorek szybko nabierze masy i niedługo wrocicie do domu :) teraz już będzie z górki :)

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Marta, dobrze ze napisalas, tez musze sie umowic do dentysty :)

Tusianka lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP u mnie podobnie z brzuchem. Mała coś wykombinowała sobie w nocy, bo rano brzuch bolał u góry.

A ja muszę się pochwalić, bo mam już uprasowane ciuszki Ady. I poukładane w komodzie.:)

Tusianka, ibishka, Tęskniąca, pomarańczka_33, Etoilka, Sylwiaa95, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nic nowego, jutro znowu powtórka badań. Od 12.03 mamy zacząć wywoływać poród.

Aga trzymam za Was kciuki. Wszystko się niedługo ułoży :)

Mam do Was prośbę - jutro przez CC przyjdzie na świat maleńka istota (waży około 500g) w 25 tygodniu, ponieważ życie jej i mamusi jest zagrożone. Kochane jeżeli modlicie się to proszę wspomnijcie o nich, a jeśli nie to chociaż wyślijcie pozytywne myśli. Wszystko staje się nieważne w obliczu takich tragedii.

Zdrówka dla Was i maluszków :)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja się pomodle, ważne żeby wszystko się udało.

Za Ciebie też trzymam kciuki ciągle, to już nie dużo Wam zostało. Pozdrawiam cieplutko :)

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, modlitwa zapewniona! Oby wszystko się dobrze skończyło, 500g to taki maluszek...
    Dla Was też dużo zdrówka! I dobrych wyników badań :)

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modlitwa zapewniona.

Aniu wygląda na to, że jesteś teraz pierwsza w kolejce. Kciuki za Was !!!

A ja standardowo myśle już chyba pieluchami a nie mózgiem, bo zamiast "8" w telefonie to uparcie wykręcałam "3" więc logiczne, że się cały czas dodzwonić nie mogłam. Dziś mi się udało skontaktować, uspokoił mnie...tak jak myślałam to krwawienie z polipa, gdyby jednak zaczęły się skurcze to na ktg mam jechać.

Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu - pomodlę się!!!

Dziewczyno, ile Ty się tam jeszcze napatrzysz na takich sytuacji :(

Klaudia - kalafior :D rzecz normalna, ale po porodzie i połogu, i karmieniu mija :P hehehe Dobrze, że się dodzwoniłaś :)

Zaczełam 35 tc, a Marysia 37!!! Ilona też :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 15:07

ibishka, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania- kciuki i za tego Okruszka i za Was!
    Takie Malenstwo... oby sie ulozylo!
    Magdzia- no nie wiem co te nasze dzieci sobie mysla ;) niegrzeczne ;) u mnie dzis lepiejj, moze to rez zimno podraznia bardziej skore.. u mnie zwykle na mrozy tez zle reaguje przesuszeniem.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UWAGA, UWAGA !!!!Chwalę się ;)
    Skończyłam poprawiać poprawki, jutro jeszcze przeczytam wszystko ze zrozumieniem i wysyłam do poprawek nr 2. ;) Mam nadzieję, że teraz już ich nie będzie w ogóle lub b. mało ;)

Jest szansa, że oddam tą pracę do recenzji przed porodem, yyyuuppiii ;)

Magdzia85F, Tusianka, pomarańczka_33, ibishka, Etoilka, BP 02, grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również trzymam kciuki za mała kruszynkę i rodziców!

Klaudia, gratulacje :)

O, mam już wynik GBS - ujemny :) czekałam 2 dni, próbkę zawoziłam do Synevo, więc się szybko uwinęli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 19:32

Etoilka, BP 02, Ilona92, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ