Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tęskniąca spokojnie to krwawienie to na pewno efekt badania, może Lekarz trochę za bardzo zmaltretowal szyjkę, dzień dwa i będzie ok.
Ibishka powodzenia, dołączam się do trzymających kciukioby was szybko wypuścili ze szpitala a objawy okazały się tylko wybrykami malutkiej.
Tęskniąca, ibishka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySweetmalenka, u mnie też sporo tego jest, zwłaszcza jak rano wstanę z łóżka, to czasem aż kapie, ale lekarka mówiła, że w ciąży może tak być, więc się nie przejmuję.
Ibishka, mam nadzieję, że to tylko ten obrót wczorajszy znowu dał Ci w kosc i ze szybko wrócisz do domu.
Agiii, ja też nie mam dużo ubranek. Mam:
8 pajacykow/piżamek(3 na 56 i 5 na 62, chociaż w zasadzie te na 62 wypadają mniejsze niż te na 56...)
8 kompletów body+legginsy(4 na 62 i 4 na 62/68)
3 pary spodni dresowych
2 sweterki bawelniane rozpinane (na 50/56 i 62/68)
2 kombinezony na zewnątrz (62)
czapeczka bawełniana, skarpetki
I to wszystko.
Tęskniąca, a sam masaż jest fajnie opisany? Bedzie mozna spokojnie po przeczytaniu go wykonac samemu? Chyba kupię, skoro polecasz. U nas o masażu Shantala miało być na SR, ale Pani, która miała to prowadzić się przeprowadzała i nie miała czasu...jakby wcześniej zgadzajac sie na zajęcia nie wiedziala, że przeprowadza się na drugi koniec Polskiibishka lubi tę wiadomość
-
ale miałam atak gorąca! momentalnie zrobiło mi się gorąco, a pot ściekał mi z wąsów i twarzy, do tego straszny brak sił nawet na ruszenie ręką. pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło i się przestraszyłam... na szczęście długo to nie trwało, postałam trochę przy otwartym oknie a potem wyszłam z psem i już mi lepiej. ale mega dziwne to było, miałyście tak?Kirunia - jesteś już z nami Maleńka
-
Klaudia dobre wiadomości
zdążysz jeszcze isc do fryzjera przed porodem:) a krwawienie pewnie od badania ginekologicznego, jesli krew bedzie jasno czerwona wtedy mozna sie niepokoić
brzuszek tez masz piękny:)
Tusianka lepiej dmuchać u Ciebie na zimne
Co do ubran ja ich mam mega duzo , dostałam id siostry ciotecznej także nie bede prac by wszustko chociaż raz założyć ha ha
Dorota mi sie czasami kręci w głowie i to tak, zw nie wieści sie dzieje. Rym gorącem to moze macica uciskała na żyłę i stad ten nieprzyjemne uczucie? Lepiej sie ju czujesz?
Iza wszustko bedzie dobrze. Moze Malutka siw przekręciła i dok obca ciasyxwssyaykoxbwdziw dobrze!! Daj znac jak u Was, ściskam mocno:)
Aga ja tez puchnie, jak kycam to mam wrażenie, ze łydki mi eksplodują, kostek nie mam i dzis zaczęło sie na dłoniach
Juz niedługo.
Skręciłam płozy do kosza.
Magdzia85F, ibishka, Tusianka, Tęskniąca, Agiii37, machirude, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Natalia - masaż też jest fajnie opisany, ze zdjęciami.
Ilona, ten kosz jest przesłodki !!!!
Ja właśnie weszłam na zabawki na AliExpress i utonęłam - identyczne jakie na necie z renomowanych firm można zamówić na 100 zł czy więcej, tam widzę po 5-10 $. Oj chyba przepadne...tylko gdzie ja to będę wszystko trzymac?
Brzuch dalej boli, krwawienie mniejsze ale ze śluzem, mam nadzieję, że to nie czop. Mam nadzieję, że do jutra przyejdzie, bo oczywiście ani do lekarza ani do przychodni się dodzwonić nie mogłam...;(Ilona92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorotko może ciśnienie Ci spadło?
Ta pogoda to ogólnie coś na ciężarne kiepsko wpływa.
Agiii ja dziś uprałam wszystkie ciuszki 56 i 62. I mam wszystkiego po przynajmniej 3 sztuki.
Mnie codziennie mąż stopy masuję, żeby trochę tą opuchlizne rozbić. I ręce też mi puchną.
Ilona super kosz. In jest chyba dość niski? Mnie siostra ostatnio powiedziała, że dostawka nasza jest niska i że plecy będą boleć. No ale jak to jest dostawka, to przecież wysoka nie będzie.
Klaudia a bardzo krwawisz? I do gina bezpośrednio dzwoniłaś? I nie odbierał? Cham.Ilona92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Madzia dzięki! Trzymamy się. Mam pompę z magnezem, ale to kurestwo boli i piecze w rękę..jutro będzie moja gin to się może czegoś dowiem
Ale jak się wali to na całego. Przyszło pismo z nadzoru że są problemy. Termin do wtorku a ja uziemiona tutaj :-(kierownik budowy umywa ręce od poprawek.. EhhWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 21:19
-
nick nieaktualnyDorota, mnie też się nic takiego nie zdarzyło, a jest już OK? Bo zabrzmiało to trochę niepokojąco.
Klaudia, dzięki, w takim układzie na pewno zamówie tę książkę
Kurczę, ja jestem sceptycznie nastawiona do Alieexpress, tyle się słyszy o toksycznych zabawkach, że wolę chyba kupić mniej a mieć jakąś gwarancję, że są dopuszczone do obrotu w UE i przeszły testy na obecność szkodliwych składników. W razie jakiejś afery pewnie też łatwiej o informację, jeśli sprzedaje to firma z Europy. Lullalove miało takie akcje, że zdjęcia ich gryzaków wykorzystywali na Ali, nielegalnie oczywiście. -
Natalia - racja z tymi zabawkami, też to wziełam pod uwagę i póki co dziś zamówiłam przywieszke do fotelika - dziecko nie ma bezposredniego z nim kontaktu i pluszowa pozytywke - nie moglam sie powstrzymac
Aha...jak już zwracacie dziewczyny uwagę na to oznaczenie CE (certyfikat europejski) to patrzcie, czy litera "C" nie jest dziwnie chuda, bo jak tak to wtedy CE oznacza - Chinese Export. Laicy tego nie wychwycą i są przekonani, że nie kupują chińszczyznyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 21:52
grzanewino, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, już mi lepiej aczkolwiek męczą mnie zawroty głowy i uczucie słabości nawet jak na leżąco ćwiczyłam na szkole rodzenia to też mnie łapało dlatego już nigdzie się nie ruszam bez butelki wody.
Siostra mi napisała, że pod koniec ciąży też tak miała łącznie z takim napadem gorąca, po prostu organizm jest mega obciążony i nie daje rady.
A w szpitalu, w którym mamy SR jest zakaz odwiedzin przez zagrożenie epidemiologiczne grypą. Na jednym oddziale są sami pacjenci z tą chorobą i to podobno w mega ciężkim stanie...Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualnyRacja Klaudia, tu fotka ze stronki pro-test, jest napisane o co chodzi z tym CE.
I artykuł:
http://www.pro-test.pl/article_article/358084,0/Bezpieczeństwo+produktów_Nie+daj+się+nabrać+na+znak+CE.html
I jeszcze o certyfikatach dla zabawek:
http://www.zabawkowicz.pl/zabawka/1105,znaczenie-certyfikatow-i-oznaczen-umieszczonych-na-zabawkach-dla-dzieci.html
Dorota, oby to nic poważnego rzeczywiście nie było.Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
A ja się dziś spłakałam jak głupia bo obejrzałam film Everest 2015, nie wiem czy widziałyście ale wątek ojca który nie pozna już swojej jeszcze nienarodzonej córki mnie całkiem rozwalił. Jak mąż wrócił do domu to mu jeszcze długo wyłam w rękaw.
Ja mam 8 zestawów na 56, 6 na 62 i jeden na 68, więcej na razie nie kupuję bo w sumie nie wiem jak szybko mały będzie rósł i jakie ubranka będą potrzebne, czy będzie ciepło, czy zimno itp.
Kurcze, jeszcze o czymś pisałyście co się chciałam odnieść ale zanim doszłam do końca postów to już nie pamiętam co to byłomachirude, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Przeczytalam Was wczoraj, ale nie dalam rady nic napisać.zaczbe od tego, e jak mnie w czwartek przyjeli do szpitala to mialam juz gestoze, probowali mi zbijac cisnienie i sprawdzali malego, no ale byl po drodze weekend i dupa. W poniedzialek jak mnie przerzucili do szpitala o wyzszym st referencyjnosci, to juz mialam stan przedrzucawkowy, szybkie badania, decyzja od razu- ciecie. Na sale operacyjna wjezdzalam juz chyba z rzucawka. Powiedzieli mi że dotarlam do nich w ostatniej chwili. A Maly byl owiniety pepowina 3krotnie, wiec duzo szczescia w nieszczęściu, bo gdyby nie to to by sie udusil niebawem. Sama cesarke wspominam tragicznie, nie rozumiem jak mozna to wybrac z wlasnej woli :d ale tez nie mam porownania.
I moze to dziwne ale nie czuje zebym "urodzila dziecko" czuje ze "na brutala mi go wyciagneli"
Mial 1790g i 46cm, powiedzieli ze dla nich to Gigantpoki co odzywia sie przez sonde, mi każą dzialac z laktatorem co 3h zeby pobudzic laktacje. Fajnie bo w tym szpitalu maja bank mleka, wiec nie dostaje sztucznych mieszanek. No i oddycha sam. W inkubatorze bedzie tak dlugo az dojdzie do 2kg, mysle ze jakies 2-3tyg.
A ja do tej pory leze pod kroplowka, bo cisnienie mi wariuje mimo ogromu lekow, a poki jestem pod kroplowka nie mige wziac synka na ręce. Odliczam czas az bede mogla go kangurowac, ale podobno moj stan nadal nie jest stabilny
Także na wlasnym przykladzie Wam powiem, ze zadna dolegliwosc ktora wydaje sie byc pierdola nie moze zostac zlekcewazona, bo roznie moze byc.
Trzymajcie sie jak najdluzej w 2-packach! Bede do Was zagladac, ale jako mama na 100% moge miec już mniej czasu na udzielanie sie
Powodzenia dziewczyny!
Ps. I zapomnialam dodac, ze maly ma grupe krwi 0-, (ja A-, tata 0+) wiec nam konflikt serologiczny niestraszny i nic nam nie podawali
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 07:15
-
nick nieaktualnyAga! Powrotu do zdrówka!:* szybkiego utulenia synka! I żebyście jak najszybciej wyszli ze szpitala! Trzymaj się tam dzielnie!
Agiii link do naklejek
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6271459520
Polecam jakościowo super.
Iza no co Ty? A do czego się czepili? Kierownik budowy powinien to załatwić, bo to w jego powinności jest, jak Wam źle złożył.
Daj znać, jak tam u Ciebie, jak się dowiesz! Zdrówka!
Dorotko czyli końcowka ciekawa, jak takie duszności... Oj. Powiedz o tym lekarzowi, to może zrobi jakieś dodatkowe badania.
Klaudia jak Ty się czujesz? Krwawienie ustąpiło?Ilona92, Agiii37 lubią tę wiadomość