Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Zgłaszam się po wizycie,
mała waży 2092 g, z nią wszystko jest ok
Moja szyjka skróciła się tylko o 1 mm, ma teraz 2,1 cm....ale uwaga po badaniu na fotelu przez pochwę, lekarz stwierdził, że ma około 1 cm...a potem na USG, że właśnie 2,1 cm...zobaczcie jak różnica.
Póki co rozwarcia nie mam , ale jak to powiedział "na jego oko" przewidywalny termin to 15.03.
A teraz najgorsze - tak strasznie bolesne było to badanie szyjki na fotelu, że aż do tej pory czuje i .....krwawie !!! Próbuje się dodzwonić do gin. czy to mój polip może zakrwawił - co mi się zdarza często po badaniu czy to coś innego.
Lekarz mówił jeszcze że mam leżeć przez 2 tyg. a później mogę już robić wszystko - yuppiiii !!!!
Aga - dziękuję za zaspokojenie mojej ciekawości.Magdzia85F, Tusianka, Etoilka, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Klaudia, to wizyta udana, bardzo się cieszę
ciekawe z tym mierzeniem szyjki na fotelu i usg... ale skoro jego "oko" się tu pomyliło, to i może co to terminu rozwiązania się pomyli i wytrzymacie jeszcze dłużej
Skoro badanie bolesne, to może to krwawienie normalne, coś się tam pewnie naruszyło.Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Gratki za wizytę! Możliwe, że coś naruszył przy badaniu. Oby udało Ci się do niego dodzwonić!
Uf, łazienka dzisiaj skończona, meble złożone i ustawione. Tylko zostaje potem umyć wszystko i poustawiać wszystkoJeszcze został przedpokój i salon, nie wiem kiedy się to skończy
Magdzia85F, Etoilka, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Klaudia, to Twoja Patunia jest troszkę mniejsza niż moja Kirunia
zobaczymy jakie będą jak się urodzą
mam nadzieję, że to krwawienie to nic poważnego i pewnie tak jak dziewczyny piszą, to po tym badaniu, coś Ci tam naruszył
Cudny z Ciebie humbaczek
Marta, gratulacje i wytrwałości do końca remontuTusianka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualnyTęskniąca ładny brzuszek, mam nadzieję że po wizycie jakośsię to unormuje wszystko.
Ja ogólnie zdycham, jakies przeziębienie się zaczyna, ogolnie leżę co chwilai nie mam na nic siły, na szczęscie nie mam gorączki tylko gardło i katar, no i ogólne rozbicie.
Strasznie puchną mi dłonie, aż czuję dyskomfort przy ściskaniu.
Ja wiem że synek jest obrócony głowką do dołu ale czasem mam tak kanciasty brzuch jakby byl z dwóch stron jedno to pupa ,a drugie nie mam pojęcia, ale czuję nogi na górze ciągle więc jest ok.
Popadam w paranoję, napiszcie po ile rzeczy macie na początek chodzi mi o ciuszki dla dzieci, ja mam wrażenie że mam za mało, mam 5-7 pajaców, body krótki rękaw 8 sztuk długi tak samo spodenki 5 sztuk i nie wiem czy nie mało,mam jescze kilka bluzek i takich spodni na szelkach, kilak czapek, chyba muszę coś dokupić jeszcze.Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Super brzuch!
Magda, wyszły mi w moczu standardowo bakterie. Jak wcześniej twierdził, że to normalne w ciąży, to teraz mu się nie spodobał śluz i dał mi te globulki na 6 dni. Ale chyba faktycznie przez to rozwarcie stał się trochę przewrażliwiony.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Dorotka, moja w ogóle jest drobniutka bardzo..jak to gin. powiedział, kolosa to z niej nie będzie
Gratuluje remontów i podziwiam - ja bym chyba nie była teraz w stanie nic ogarnąć.
Agatko - ja mam po 3-5 szt danego ciuszka w 1 rozmiarze (kilka rzeczy mam tylko po 3 szt, innych uzbierało się aż 8 ) ..grunt, żeby mieć na zmianę, a zawsze można dokupić od ręki, dziś to nie problem. Ja jak czytam forum to panikuję, że jeszcze nie mam tylu rzeczy...a jak wyłączam i przemyśle sprawę to stwierdzam, że nie ma co przesadzaćWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 14:08
Ilona92, Etoilka, Agiii37 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny melduję zaktualizowane inf.
Brzuch cmil jak na okres, momentami mocniej więc poszłam na IP.
Niestety zostawili mnie w szpitalu przez to napinanie brzucha żeby zobaczyć czy to taki urok czy przypadkiem nie jakieś zwiastuny porodu przedwczesnego. Podaja mi magnez w kroplowce, miałam ktg ale jakieś wyniki to nie wiem jeszcze nic.
Z pozytywnych rzeczy, to ja jednak też nie wiem co jest co, bo główka okazała się pupa i mała sie obróciła z powrotem główka do dołu wczoraj.
Jutro jest moja gin to się dowiem co i jak.
Bo dziś pytam tego co mnie przyjmował czy coś się dzieje, to mi powiedział ze jak wyjde stąd za 3 dni i dalej będę w ciąży to będzie znak że nie było się czym martwić. Taki żarcik na rozluźnienie atmosfery.. Boki zrywać..
Szyjka trzyma nie skraca się.
A mnie już nosi bo nie cierpię leżeć w szpitalu..
Klaudia to super że mała już taka duża, obyscie wytrzymały w dwupaku jak najdłużej -
Klaudia, moja podobno też wielkoludem nie będzie, jak to pani doktor ostatnio powiedziała jest szczuplutka
może pójdzie w mamusię i będzie długa i chuda
oj ja to ciuszków mam zdecydowanie za dużo, kilkanaście bodów na krótki rękaw, kilkanaście na długi, kilkadziesiąt pajacyków, chyba z 20 czapeczek - na bank nie zdążę wszystkiego Małej założyćale tak to jest jak obie ukochane siostry Cię obdarowują bo rok temu same rodziły
szafę mam za małą na te ilości
ale nadmiar ciuchów to u mnie normalka, ostatnio policzyłam swoje skarpetkinikt normalny nie ma tyle par - M powiedział, że mam bana na zakup nowych
z jeansami mam podobnie i szczerze nie wiem jak ja przez ciążę dałam radę tylko z dwiema paramiEtoilka, Ilona92, Agiii37 lubią tę wiadomość
Iza, trzymamy kciuki za dobre wyniki! I szybki powrót do domu
Agata, ja też mam dużo za dużo ubranek, spadkowych po dzieciach kuzynek. Ale sama na pewno tyle bym nie kupiła. Tak jak mówią dziewczyny, najważniejsze, że są na zmianę. No i każdej chwili można dokupić -nie ma potrzeby gromadzić na zapas
Klaudia, fajny brzusio!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 14:30
Ilona92, ibishka lubią tę wiadomość
-
Iza - trzymaj się, polecam gapienie się w okno..odrętwia na tyle, że czas szybciej leci ;p
a propos żarcików, to ja też dziś suchara lekarzowi zapodałam : on mi mówi, że 15 marzec, a ja mu: panie doktorze na 15 to ja do fryzjera jestem umówiona ;p
Dorotka , ja nie mam za dużo rzeczy a i tak mi się ledwo mieszczą w moim M-2więc sama sobie bana robię na zakupy
pomarańczka_33, BP 02, Ilona92, ibishka, Agiii37, machirude, grzanewino lubią tę wiadomość
-
hahaha dobre to z tym fryzjerem
ale jak do fryzjera pójdziesz rano to potem jeszcze możesz zdążyć i urodzić
no ja niestety mam słabość i do skarpetek i do jeansówale teraz już nie chodzę na zakupy więc nie kupię żadnych skarpetek
ibishka lubi tę wiadomość
Iza- super ze sie namyslila i odwrocila
niech juz teraz akcji wiecej nie robi
Klaudia- oby krwawienie szybko przeszlo! Tak cos czuje ze Mala zrobi ci numer i jak juz po 15 bedziesz chodzic to sie rozmysli z wychodzeniazreszta to juz bedzie 37 tydzien chyba?
Co do ubranek- ja mam duzo gor a malo dolowjakos sie nieproporcjonalnie ogarnelam. Body mam z 17 a spiochy 4. No coz, biedny dziec bedzie chodzil w tych samych albo sie dokupi jak cos. Za to skarpetek mam 20 par
Czapeczek tez z 10 i niedrapkow...
Popralam wszystkie ubranka juz, zostaly mi do ogarniecia kocyki i spiworki/ rozki.
Polowicznie spakowalam juz torbe- chyba mnie to ze Aga juz urodzila zestresowalo. Tym bardziej ze u mnie wczoraj na wizycie wyszlo cisnienie powyzej 130... pewno jednorazowo, bo sie zmachalan po drodze, ale lepiej dmuchac na zimne
Wizyta wczoraj tez dobrze- Groszek juz wsadza lepetynke powoli nad spojenie. Ponoc nie dalo sie pomierzyc dobrze bo juz za koscia lonowa, stad czuje powoli bol w pachwinach- chyba juz kombinuje jk sie wydostacale poki co mamy czas wedlug lekarza. Tym bardziej ze Groszek nadal ponizej 2 kg (1800-1900 oszacowal ale ze mierzenie slabe to niewiadomo).
Tęskniąca, Tusianka, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sandra, super że wizyta udana.
A propos ciśnienia - dziś lekarz mi powiedział, że to normalne, że jak jest tak zimno to ciśnienie mamy wyższe.
Właśnie czytam : "Shantala - tradycyjna sztuka masażu" F. Leboyer - jest nie tylko o masażu ale o tym, co czuje maluch po przyjsciu na swiat...czytam i rycze ...super jezykiem napisana ksiazka - polecam !!!Emily89, Tusianka, machirude, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość