Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, czy któraś ogląda "Teorię wielkiego podrywu"? Ja właśnie obejrzałam najnowszy odcinek - jedna z głównych bohaterek rodzi...śmiać mi się chciało, bo nawet moje ulubione seriale dotrzymują mi kroku..haha
Katy, Tusianka, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
ja nie oglądam - nie trawię seriali gdzie jest podkładany śmiech
ale wczoraj był pierwszy odcinek nowego sezonu moich "przyjaciółek" i co? i zaczęło się od porodu!Tęskniąca, ibishka, Ilona92, Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Klaudia ja oglądam ale utknelam na 9 odcinku i później jakoś czasu nie było. Musze oznajmić mężowi że czas nadrobić
Coś w tym jest bo w środę na oddziale leciało na dobre i na złe i co było głównym tematem odcinka?będziecie zszokowane - poród
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 19:02
Tęskniąca, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Ja wynik GBS też już bym mogła odebrać, ale nie chce mi się jechać do kliniki
W sumie odbiorę przy okazji wizyty 12.03.
Jeśli chodzi o dolegliwości to drętwieją mi w nocy boki i boli biodro na którym akurat śpię, tak że się budzę i muszę przekręcić. No i ostatnio wystarczy że cokolwiek zjem, albo wypiję to mnie zaczyna boleć pod lewym żebrem, jakbym miała za mało miejsca w brzuchuPrzytyłam 11kg, rozstępów póki co nie mam, cellulit się lekki pojawił, ale bez tragedii. Też mam nadzieję, że połowę wagi zostawię w szpitalu
Wam się trafiają sceny porodu w tv, a ja jestem w szoku bo odezwały się do mnie dwie koleżanki i się okazuje, że jedna rodzi 10 kwietnia, druga 12 kwietnia, a ja w teorii 11A co najśmieszniejsze jedna z nich brała ślub dokładnie tego samego dnia, co ja. Więc to jest jakiś mega zbieg okoliczności.
pomarańczka_33, BP 02, ibishka, Etoilka, Tęskniąca, Tusianka lubią tę wiadomość
-
myszkaka, miałam podobnie jeśli chodzi o drętwienie boków i bólu biodra i mi pomogło wkładanie jednej poduszki (rogal) pod nogi a drugiej między nogi. I to w sumie przez przypadek wyszło ale jak zobaczyłam że jest lepiej to już teraz inaczej nie śpię
tym bardziej, że mogę spać tylko na lewym boku, na prawym brzuch się buntuje a na wznak się duszę
u nas też całkiem śmiesznie wyszło, bo znajomi mojego M okazało się też zaciążyli i mają termin dokładnie na ten sam dzień co my i też będzie dziewczynkamyszkaka, BP 02, Ilona92, Tusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Ja niestety jakoś nie mogę spać na tym rogalu
kupiłam, kilka razy próbowałam, ale nawet nie mogłam usnąć i teraz leży schowany
poduszkę między nogi wkładam, może spróbuję z drugą pod biodrem, może będzie lepiej.
A powiedzcie, często twardnieje Wam brzuch? Mi się ciągle napina, potrafię leżeć, a on się cały stawia, wstaję z krzesła napina się, chce mi się siku, też się napina. Niby lekarz cały czas twierdzi, że szyjkę mam długą (4cm) i zamkniętą, ale trochę mnie niepokoją te skurcze. Jeszcze 3 tygodnie i ciąża donoszona.. -
myszkaka, ja sobie tego rogala wkładam tak pod uda, kolana, w każdej innej pozycji było mi źle
mi niestety zaczął, w ogóle mam wrażenie, że jak zaczęłam 9 miesiąc to tak jakbym przekroczyła jakąś magiczną granicę i wszystko jest gorzej i bardziej. najczęściej mi się napina jak wstaję ale nie tylko wtedyKirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualnyHej!
Też oglądam Przyjaciółki
Coś spać nie mogę, może dlatego że Mąż chrapie:/ całą noc daje, bo Go coś chyba łapie. Jak się chodzi bez czapki w takie mrozy i szalika, to nic dziwnego.
U mnie śnieg pada -10
U mojego Męża w pracy w biurze też jest znajomy, którego żona ma termin dzień przede mną i też dziewczynkahehe Wiecie to takie zbiegi ookoliczności, na które normalnie nie zwróciłybyśmy uwagi
Miłego dnia!pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
A mnie dzisiaj paskudna kocica obudziła za 15 7 i już nie zasnęłam więc wstałam. Dzisiaj ma wpaść na kawę siostra z rodzinką a ja nie mam nic do kawy! Dobrze, że ta Żabka jest w bloku to M wygonię po coś
A poza tym dzień się źle zaczął bo oprócz niechcianej pobudki okazało się, że nasze dvd straciło głos a chciałam sobie z rana muzyki posłuchać...
Ale Wam miłej soboty i niedzieliKirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Madzia trzymaj się! Mój M też się wczoraj rozłożył! Ale tak jak mówisz jak się chodzi upartemu bez czapki itp to taki efekt!
A co do zabiegów okoliczności to my też mamy.
Uwaga. Mój mąż ma urodziny 05.04. Jego kuma (czyli babka z którą maja wspólna chrzesnice) jest urodzona dokładnie tego samego dnia, ich wspomniana wspólna chrześnica urodziła się w odwrotnosci ich urodzin czyli 04.05 i najlepsze... Teraz ta dziewczyna ma termin z OM tak jak ja na 1.05:)Tęskniąca, pomarańczka_33, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Hej,
podzielę się z Wami, że promotor mi odpisała, że sprawdzi w ciągu tygodnia, max półtorai co ja mam teraz robić leżąc?
Nic, tylko seriale mi zostały..
A wczoraj dostałam smutną wiadomość...moje zamówienie na dzieciowe rzeczy jeszcze nie jest kompletne i musze czekać kolejny tydzień ;( żeby tylko zdążyli "przed"....stresuje mnie to...już bym sobie układała i organizowała powoli a tu lipa....oprócz mojego brzucha nic nie wskazuje na to, że ma się maluszek pojawić, bo nic dla niego tu nie ma....;(
a ja oglądam te wszystkie przesłodkie pokoiki dla dzidziusiów i coraz bardziej mi się przykro robi, że moja Patunia nie będzie miała takiego....nawet uroczych chmurek i baloników nie przykleję na ścianę bo mieszkam w wynajętym mieszkaniu i nie mogę robić takich rzeczy. Ale tłumaczę sobie, że póki będzie takim maluszkiem to może jej wszystko jedno....a jak podrośnie na tyle, żeby potrzebować przestrzeni do zabawy, to może pomyślimy o jakieś życiowej zmianie, jeśli tylko będzie to możliwe....
Wczoraj byłam na ostatnich zajęciach w SzR...skończyła mi się wymówka do grzeszenia chodzeniem raz w tyg...muszę sobie coś innego znaleść
ale 12.03 jest bezpieczny maluch a 15.03 mam fryzjera więc 2 wyjścia juz są
A propos zbieżności dat....u mnie non stop w życiu tak jesttermin mam na 9.04 - to jest dokładnie 10 rocznica naszej pierwszej randki, jak się pospieszy to ja mam 7.04 urodziny. Klaudii i Patrycji imieniny są w jednym dniu 20.03. Pewnie takich przykładów znalazłabym więcej
no i "ciąże" też mnie przesladują - we wszystkich serialach, filmach itd, a moja kosmetyczka ma termin równo tydzień przede mnaibishka, Tusianka, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Klaudia po pierwsze super że już masz slonczone poprawki
Po drugie, nie przejmuj się.. Pati nie potrzebuje chmurek na ścianie tylko kochającej cudownej mamy obok siebie, a to ma zapewnionewięc absolutnie się nie smuc z tego powodu!
Zamówieniem się nie przejmuj. Na pewno zdarzy przyjsc. Kiedyś słyszałam że jak z początku jest tak że wygląda na to że dzidzi się spieszy na świat to jak przychodzi co do czego to 'wołami' jej później z brzucha nie mogą wywabic:)
Zrobisz się 15.03 na bóstwo a potem będziesz czekać na poznanie najważniejszej osoby w Twoim życiu
A teraz póki co seriale są super alternatywa. Zajmiesz się czymś i zleci Ci CzasTęskniąca, Tusianka, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Klaudia, gratulacje! Teraz tylko zostaje Ci jakiś dobry serial albo książki
U nas też nie będzie żadnych ozdób, półeczek, pierdółek, organizerów, itp. Teoretycznie jesteśmy "na swoim", ale nie wiadomo gdzie nas życie zaprowadzi za kilka lat. Poza tym na razie Gabi będzie miała kącik w naszym pokoju, jak kiedyś dostanie swój pokój to wtedy coś się poszaleje. Poza tym, tak jak Iza mówi - na razie takim maleństwom te wszystkie śliczne rzeczy są niepotrzebne, chcą mieć mame obok i czuć się bezpiecznie.
Ucinacie sobie drzemki w ciągu dnia? U mnie już kolejny dzień z rzędu, gdzie usypiam na siedząco, mimo względnie przespanej nocy.ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Hej Kochane!
Klaudia niw przejmuj sie ani paczka, ani kącikiem dla niemowlaka. Kiedys było łóżeczko, miska zamiast wanienki i nic poza tym, żadnych pamoersow , chusteczek , otulaczy, kokonów, spiworkow:) praktycznie my jesteśmy z tego pokolenia:) ja byłam na tetrowkach bo miałam straszne uczulenie na pamoersy:) bedzie starsza to dostanie piękny, wymarzony pokoik:)
Dorota co do DVD pewnie jyz sprawdziliście w ustawieniach czy cis sie nue przestawiło. Bo u nas tak czesto byli
Oby jednak sie naprawili. Ha tez nie spie od 7 i to każdego dnia, w tyg nawet i od 6. Co do drzemek, jesli nie wymyślę sobie dziwnych zajęć to spie, wczoraj prawie 2h! Tak jest na końcówce
Jesli bolu żołądek id leków to podpytaj kejarza zeby sie nie męczyć. Moze osłonki ba żołądek kup hak przy antybiotyku?
-
Może i racja z tym pokoikiem...przynajmniej będzie miała o czym marzyć a ja zobaczę tą nieopisaną radość w jej oczach jak mi się uda jej to zapewnić ?
Na żołądek niestety nie znam żadnych sposobów dla ciężarnych.
Tak mi się potwornie nudzi dziś że zaraz oszaleje, a "tatuś" leży w łóżku z grypą....obdzwoniłam już koleżanki, przejrzałam pół internetu itd...w ruchu zaraz bym sobie jakieś zajęcie znalazła, ale leżąc to jest jakiś kosmos....a w dzień spać nie umiem, niestety. A tu jeszcze pół dnia przede mną i cała niedziela....w tygodniu może będzie lepiej....bbbuuuu....