X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Dziś dostaliśmy na zaproszenie na ślub , przyjaciel męża a świadek na naszym. No i impreza 16.06 a my termin mamy na 17.04 wiec bedzie duzy problem co zrobić :D przypuscmy ze maly urodzi sie w terminie to chyba i tak bez szans isc z takim maluchem... :-/

My idziemy 1 czerwca. Na dzień dzisiejszy planuję zostawić małego z moją mamą - ale jak będzie, to się okaże :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ślub znajomych w długi weekend majowy, chciałabym pojsc z mała do Kościoła i na obiad....dłużej chyba nie damy rady )

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta, gdzieś czytałam że to może być też objaw skracającej się szyjki. Wiadomo, lepiej gdyby to obejrzał lekarz.

Ja mam rzeczy na razie powkładane do torby. W tygodniu muszę je jeszcze uprasować i dopakować kosmetyki. No i kupić klapki :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia - my nie mamy takich problemow :p termin na 2 kwietnia i wesela 28.04, 22.06 i 30.06(to w Tychach, czyli cala Polska do przejechania). Planujemy na wszystkie jechac :) w ruch pojdzie chusta i sluchawki dla Malego i wierze, ze damy rade ;)

No i do tego pod koniec maja na 5 dni jedziemy do Krakowa na festiwal muzyki filmowej xD i jedziemy Pendolino ;)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• asiq Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka obserwuj, ale w razie jakichkolwiek wątpliwości jedz na ip. To może nie oznaczać nic, ale może też się szyjka rozwierac albo po prostu jakieś naczynko pękło. Gdyby się powtarzało albo doszły inne objawy to ja bym to sprawdziła. U mnie takie lekkie plamienia oznaczały właśnie, że się szyjka rozwiera, a gdzieś w 5 czy 6 mies pękło naczynko, ale wtedy krew była żywo czerwona a przy szyjce raczej brązowa.

Myszkaka ja juz od dawna mam rzeczy do szpitala przygotowane w jednym miejscu a po ostatniej wizycie u gina zmobilizowałam się do spakowania tego wszystkiego juz do torby, ale ja siedzę na tykajacej bombie także to trochę inna sytuacja.

Sylwia a babcia albo jakaś dobra znajoma nie zajęła by się malym chociaż na pare godz? Bo z miesięcznym dzieckiem isc na wesele to chyba za duże ryzyko.

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff to moze i my pojdziemy na ile damy rade, bo maz bardzo by chciał:D wlasnie ogladalam takie sluchawki dla malucha wiec powinno byc ok a i do domu nie tak daleko mamy.. ;)
    asiq babcia w ostateczności :) zdecydujemy juz jak sie urodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 21:06

xk81pfk.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mnie moja matka zwyzywała o to, że chce dziecko ze szpitala zabrać w foteliku...."Przecież ono nie może siedzieć, no jak tak możesz...w rożek je weź...za moich czasów , to nie do pomyślenia, co też się teraz wyprawia..."
    Ratunku - żadne argumenty nie przemawiają ....nawet jej powiedziałam, że gdyby nas policja zatrzymała, to mogłaby mi zabrać dziecko bo narażam jego życie ....a ona, że prędzej by pogryzła tego policjanta niż oddała dziecko...
    Kama, może Ty pomożesz...jakieś argumenty????

Edit: poprosze o linki do sluchawek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 21:06

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teskniaca - po pierwsze, mozliwe, ze nie wypuszcza Was ze szpitala bez fotelika. Po drugie, dziecko nie siedzi w foteliku - pozycja jest specjalnie pod dziecko przystosowana (moze mama ma zle wyobrażenia o foteliku, w sensie myslac o foteliku nie ma na mysli skorupy).

Jak to nie pomoze to pokaz jej fragment tego filmiku co sie stanie jak bedzie wypadek (fragment oznaczony - w razie wypadku utrzymam dziecko).

https://youtu.be/l7rpfUkPuoE

pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak Kamus ja to wszystko wiem, ale do niej to nie dociera...ale film jej pokaże, dzięki ;)

Emily89, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bezpiecznydzieciak.pl/product-pol-10420-Sluchawki-ochronne-nauszniki-dla-dzieci-0-EMS.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&gclid=CjwKCAiArOnUBRBJEiwAX0rG_XGJYf1C4R5dbqMa7W3qX5KRud-59mFUBIulxPPcxj_I8dWdhlcGihoCJloQAvD_BwE

Link przykładowy :)

Tęskniąca, BP 02, grzanewino lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teskniaca, ja wiem, ze Ty wiesz :) to byly argumenty dla mamy. Jak nie pomoze - olej dyskusje ;)

Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki i za fotelik i za słuchawki ;) Właśnie widziałam dziewczyne z niemowlakiem na zjeździe autostopowiczów w takich słuchawkach i się zastanawiałam, czy to jakieś specjalne, czy takie BHP też by się nadawały ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te sa fajne, bo sa na miekkiej opasce z mozliwoscia dopasowania do główki :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Dziś dostaliśmy na zaproszenie na ślub , przyjaciel męża a świadek na naszym. No i impreza 16.06 a my termin mamy na 17.04 wiec bedzie duzy problem co zrobić :D przypuscmy ze maly urodzi sie w terminie to chyba i tak bez szans isc z takim maluchem... :-/
    Umnie na slubie swiadek byl z 3 miesiecznym bobasem :) jak od poczatku bedziesz przyzwyczajac do spania bez idealnej ciszy to w malym pokoju obok wozek nie powinien miec problemu :)

dxomclb10296nsxe.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaliśmy właśnie zaproszenie na 12.05.. Maz pójdzie bo to bliski przyjaciel, ja raczej na pewno nie bo z 2 tyg dzieckiem to nie bardzo. Zostawić też nie będę chciała no i to chyba za krótki czas po porodzie więc pewnie bym się tylko meczyla :(:)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, film pomógł. Wreszcie usłyszałam : masz racje . :) Dzięki jesteś wielka.

Emily89, pomarańczka_33, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teskniaca! Nawet nie wiesz jak sie ciesze!!!! ♡♡♡♡♡

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam komunie córci w ostatnią niedzielę maja więc mnóstwo przygotowań i pewnie od maja będą spotkania przygotowawcze dzień w dzień

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Nie mogłam dzisiaj w nocy spać, co chwila się budziłam, za to wczoraj w dzień padłam i to na ponad 2 godziny :P
    Dzisiaj od 8 bolał mnie brzuch i tak ok pół godziny, nie wiem czy to były te skurcze przepowiadające ale przyjemne to to nie było :P
    Do tego Mała się wypina w każdym możliwym kierunku - witaj piękny dniu! :P

Ale żeby nie było że tylko narzekam, zjadłam właśnie pyszne śniadanie, M mi przygotował jaja na miękko - uwielbiam! ;D

A u Kiry w pokoju zrobiła się dziura w ścianie i ktoś przez nią zagląda ;)
    292s5qh.jpg

Tusianka, ibishka, Etoilka, Tęskniąca, Ilona92, BP 02, grzanewino lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOO....Hakuna Matata ;) - superek !!!

nqtko7eswtot5kmm.png
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ