Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwiaa95 wrote:Dziś dostaliśmy na zaproszenie na ślub , przyjaciel męża a świadek na naszym. No i impreza 16.06 a my termin mamy na 17.04 wiec bedzie duzy problem co zrobić
przypuscmy ze maly urodzi sie w terminie to chyba i tak bez szans isc z takim maluchem...
My idziemy 1 czerwca. Na dzień dzisiejszy planuję zostawić małego z moją mamą - ale jak będzie, to się okażeIlona92 lubi tę wiadomość
-
Judyta, gdzieś czytałam że to może być też objaw skracającej się szyjki. Wiadomo, lepiej gdyby to obejrzał lekarz.
Ja mam rzeczy na razie powkładane do torby. W tygodniu muszę je jeszcze uprasować i dopakować kosmetyki. No i kupić klapkiIlona92 lubi tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Sylwia - my nie mamy takich problemow :p termin na 2 kwietnia i wesela 28.04, 22.06 i 30.06(to w Tychach, czyli cala Polska do przejechania). Planujemy na wszystkie jechac
w ruch pojdzie chusta i sluchawki dla Malego i wierze, ze damy rade
No i do tego pod koniec maja na 5 dni jedziemy do Krakowa na festiwal muzyki filmowej xD i jedziemy PendolinoIlona92 lubi tę wiadomość
-
sweetmalenka obserwuj, ale w razie jakichkolwiek wątpliwości jedz na ip. To może nie oznaczać nic, ale może też się szyjka rozwierac albo po prostu jakieś naczynko pękło. Gdyby się powtarzało albo doszły inne objawy to ja bym to sprawdziła. U mnie takie lekkie plamienia oznaczały właśnie, że się szyjka rozwiera, a gdzieś w 5 czy 6 mies pękło naczynko, ale wtedy krew była żywo czerwona a przy szyjce raczej brązowa.
Myszkaka ja juz od dawna mam rzeczy do szpitala przygotowane w jednym miejscu a po ostatniej wizycie u gina zmobilizowałam się do spakowania tego wszystkiego juz do torby, ale ja siedzę na tykajacej bombie także to trochę inna sytuacja.
Sylwia a babcia albo jakaś dobra znajoma nie zajęła by się malym chociaż na pare godz? Bo z miesięcznym dzieckiem isc na wesele to chyba za duże ryzyko. -
Ufff to moze i my pojdziemy na ile damy rade, bo maz bardzo by chciał
wlasnie ogladalam takie sluchawki dla malucha wiec powinno byc ok a i do domu nie tak daleko mamy..
asiq babcia w ostatecznościzdecydujemy juz jak sie urodzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 21:06
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Właśnie mnie moja matka zwyzywała o to, że chce dziecko ze szpitala zabrać w foteliku...."Przecież ono nie może siedzieć, no jak tak możesz...w rożek je weź...za moich czasów , to nie do pomyślenia, co też się teraz wyprawia..."
Ratunku - żadne argumenty nie przemawiają ....nawet jej powiedziałam, że gdyby nas policja zatrzymała, to mogłaby mi zabrać dziecko bo narażam jego życie ....a ona, że prędzej by pogryzła tego policjanta niż oddała dziecko...
Kama, może Ty pomożesz...jakieś argumenty????
Edit: poprosze o linki do sluchawek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 21:06
-
Teskniaca - po pierwsze, mozliwe, ze nie wypuszcza Was ze szpitala bez fotelika. Po drugie, dziecko nie siedzi w foteliku - pozycja jest specjalnie pod dziecko przystosowana (moze mama ma zle wyobrażenia o foteliku, w sensie myslac o foteliku nie ma na mysli skorupy).
Jak to nie pomoze to pokaz jej fragment tego filmiku co sie stanie jak bedzie wypadek (fragment oznaczony - w razie wypadku utrzymam dziecko).
https://youtu.be/l7rpfUkPuoEpomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
https://bezpiecznydzieciak.pl/product-pol-10420-Sluchawki-ochronne-nauszniki-dla-dzieci-0-EMS.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&gclid=CjwKCAiArOnUBRBJEiwAX0rG_XGJYf1C4R5dbqMa7W3qX5KRud-59mFUBIulxPPcxj_I8dWdhlcGihoCJloQAvD_BwE
Link przykładowyTęskniąca, BP 02, grzanewino lubią tę wiadomość
-
Sylwiaa95 wrote:Dziś dostaliśmy na zaproszenie na ślub , przyjaciel męża a świadek na naszym. No i impreza 16.06 a my termin mamy na 17.04 wiec bedzie duzy problem co zrobić
przypuscmy ze maly urodzi sie w terminie to chyba i tak bez szans isc z takim maluchem...
jak od poczatku bedziesz przyzwyczajac do spania bez idealnej ciszy to w malym pokoju obok wozek nie powinien miec problemu
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Hej!
Nie mogłam dzisiaj w nocy spać, co chwila się budziłam, za to wczoraj w dzień padłam i to na ponad 2 godziny
Dzisiaj od 8 bolał mnie brzuch i tak ok pół godziny, nie wiem czy to były te skurcze przepowiadające ale przyjemne to to nie było
Do tego Mała się wypina w każdym możliwym kierunku - witaj piękny dniu!
Ale żeby nie było że tylko narzekam, zjadłam właśnie pyszne śniadanie, M mi przygotował jaja na miękko - uwielbiam!
A u Kiry w pokoju zrobiła się dziura w ścianie i ktoś przez nią zagląda
Tusianka, ibishka, Etoilka, Tęskniąca, Ilona92, BP 02, grzanewino lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka