X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • asiq Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka jak sytuacja dzisiaj?

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam, że tak będzie - kryzys dziś mam poziom hard.....;(

A Wam jak niedziela mija?
    Aniu - dawno się nie odzywałaś...daj znać czy wszystko ok.
    Aga_90 - co u Was? jak Wiktorek?

Mi piersi zaczęły przeciekać - dziwne uczucie ;p

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Sweetmalenka jak sie dzis czujesz? Przeszły objawy?

Ja pamietam, ze znajomi byki na ślubie z 2 miesięcznym dzieckiem i nic mu nie było. W kościele i na zabawie, na dodatek tata chory, ale czego siw nie robi dla wspólnika ;) posiedzieli jakos do oczepin i pojechali, na dodatek jechali z małopolski do centrali jakies 350-400 km.
    Zobaczycie koedy urodzicie i czy bedziecie w stanie isc.

Ja wogole mam zaproszenie na Wielkanoc, na chrzciny, ale to raczej sobie odpuścimy, chociaż jesli byłby to 2tyg bobas na obiad zawsze mozna isc :)
    Slub i wesele mamy na poczatku września, ale na to na pewno pojdziemy:)
    Kamila dobrze, ze pociągiem z polnocy na południe jedzie sie na prawde szybciutko, na dodatek 1 klasa tez jest ok , idealna na taka sytuacje z bobasem:)

Klaudia juz niedługo , moze wysadź rzeżuchę? Albo inne cebulki kwiatowe żebyś miała co robi i zeby cieszyło oko?
    Aniu, Asiu jak u Was?
    Kamila masz jakies sposoby na spuchnięte stopy?:( jak tylko moge to zakładam nogi na krzesło, wieczorem moczę w bardzo chłodnej wodzie z dodatkiem soli, wykonuje od czasu do czasu ruchy stop takie okrągłe . StrasNiw to wyglada :( i czuje dyskomfort:/ pije tez sporo

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona - w pendolino dostaje się przedział rodzinny, w którym będziemy tylko my :) dlatego milion razy wolę pociąg z takim maluchem niż auto i postoje co max 2 h :)
    I walkę z dzieckiem ryczącym w foteliku na autostradzie :)
    Do Tych pewnie też pojedziemy pociągiem, a Teściowie pojadą autem i wezmą nam nasze rzeczy :)

Nie mam żadnego sposobu, smaruję sobie kremem na opuchniete stopy z Bielendy (seria Sexi Mama), trzymam je wyżej kiedy mogę... Średni efekt, ale ten krem ma menthol w sobie, więc przyjemnie chłodzi :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj śluz jasnorozowy, beżowy. Domyślam się że to czop. Jutro u gin się dowiem co i jak

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Judytko !!! Daj znać po wizycie !

Ilona92 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • asiq Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie czekamy na wiadomość jutro:)

Tęskniąca mogę się jedynie domyślać jak Ci ciężko. Ja leżę raptem tydzień i juz mnie coś trafia, ale jeszcze tylko tydzień, wtedy ciąża będzie donoszona wiec niech się dzieje. Wczoraj w końcu dotarły meble dla dzidziusia i łóżeczko to chociaż śrubki mogłam podawać ale powiem, wam ciężko być tak bezużytecznym. Jedyny plus, że póki co jest ok, nic się nie dzieje. Lekkie skurcze, ale nie ma plamien i czop tez póki co siedzi na miejscu.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo dziewczyny:) i mam takie głupie pytanie- czy jeśli dziecko jest ułożone miednicowo to brzuch też się obniża?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam poczekać jeszcze kilka dni, ale słoneczna aura i wizja odwilży natchnely mnie pozytywnie że wlądowałam do pralki pierwsza partie rzeczy dziecięcych, narazie trafilo na kocyki pościel i pieluchy flanelowe. Od razu nastrój lepszy :)

Tęskniąca, Tusianka, pomarańczka_33, BP 02, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie zaserwowałam kąpiel z peelingiem, M ze sklepu przyniósł mi rogala i pączki i mój nastrój też się poprawił ;) idziemy do kuchni obiad zrobić teraz, co prawda miały być pulpety z sosie koperkowym ale mój kochany Małżon zamiast koperku kupił... szczypiorek ;D więc z tym sosem to się jeszcze zastanowię ;)

Tęskniąca, Tusianka, Etoilka lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka, a ja mam taki otulacz na pieluchy, jest w klimacie Waszej ściany ;) :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7007921ad9f6.jpg

pomarańczka_33, Etoilka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Dorotka, a ja mam taki otulacz na pieluchy, jest w klimacie Waszej ściany ;) :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7007921ad9f6.jpg
    Tęskniąca - zamierzasz używać wielorazówek? :)

Ja chcę spróbować, ale dopiero jak to wszystko się ustabilizuje, czyli pewnie jak Mały będzie miał kilka miesięcy :) zobaczę jak długo wytrzymam :P

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jakiej koszuli bedziecie rodzic?
    Te typowe sa mega drogie, przynajmniej dla mnie i tak rozmyślam juz któryś dzien z rzędu :o

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie pampersów, ale przy upałach chciałabym wielorazówki, bo w pampersach temp. wtedy nawet o 2 stopnie może się podnieść podobno i u dziewczynek grozi to infekcjami ( u chłopców przegrzaniam jajeczek). Wiadomo oczywiście, że wszystko zależy od niej ;)- ona sobie wybierze co woli ;) Jak bedzie wolała jednorazówki - to trudno, dostosuje się ;)

Ilonka, ja mam taka ciążową , która nie nadaje się po karmienia i jest już trochę zniszczona, więc sobie pomyslałam, że natne sobie troche dekolt - żeby "po" połozyli mi córke na klatce bezpośrenio , a koszula i tak do wyrzucenia potem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 20:19

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    W jakiej koszuli bedziecie rodzic?
    Te typowe sa mega drogie, przynajmniej dla mnie i tak rozmyślam juz któryś dzien z rzędu :o

Ja mam przygotowaną taką luźną tunikę do kolan, w której chodzę po domu. Nie będzie mi szkoda jej wyrzucić albo rozciąć na górze, jak zajdzie taka potrzeba.

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam zwykłą koszulę nocną w większym rozmiarze za naście złotych w markecie, też ją spisuję na straty ;) pani położna na szkole rodzenia powiedziała, że to nie musi być żadna specjalna koszula, może być nawet zwykły dłuższy t-shirt byle by tylko miał krótki rękaw, bo 3/4 potrafi wyrwać wenflon

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najśmieszniejsze jest to, że ta do porodu jest najdroższą z wszystkich kupionych przez mnie koszul:) ale zależało mi na możliwości rozpięcia na klatce piersiowej do kangurowania. Jak się nie uda uratować jej, to trudno :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szpital daje koszule do porodu :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • asiq Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja położna mówi, że do porodu wystarczy nawet wiekszy t-schirt męża czy jakas stara koszula, której nie będzie zal, bo raczej po wszystkim nie będzie się już nadawać do noszenia.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już jestem pewna że odszedł mi czop służbowy... dobrze że jutro wizyta.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ