X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • asiq Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka jak sytuacja dzisiaj?

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam, że tak będzie - kryzys dziś mam poziom hard.....;(

A Wam jak niedziela mija?
    Aniu - dawno się nie odzywałaś...daj znać czy wszystko ok.
    Aga_90 - co u Was? jak Wiktorek?

Mi piersi zaczęły przeciekać - dziwne uczucie ;p

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Sweetmalenka jak sie dzis czujesz? Przeszły objawy?

Ja pamietam, ze znajomi byki na ślubie z 2 miesięcznym dzieckiem i nic mu nie było. W kościele i na zabawie, na dodatek tata chory, ale czego siw nie robi dla wspólnika ;) posiedzieli jakos do oczepin i pojechali, na dodatek jechali z małopolski do centrali jakies 350-400 km.
    Zobaczycie koedy urodzicie i czy bedziecie w stanie isc.

Ja wogole mam zaproszenie na Wielkanoc, na chrzciny, ale to raczej sobie odpuścimy, chociaż jesli byłby to 2tyg bobas na obiad zawsze mozna isc :)
    Slub i wesele mamy na poczatku września, ale na to na pewno pojdziemy:)
    Kamila dobrze, ze pociągiem z polnocy na południe jedzie sie na prawde szybciutko, na dodatek 1 klasa tez jest ok , idealna na taka sytuacje z bobasem:)

Klaudia juz niedługo , moze wysadź rzeżuchę? Albo inne cebulki kwiatowe żebyś miała co robi i zeby cieszyło oko?
    Aniu, Asiu jak u Was?
    Kamila masz jakies sposoby na spuchnięte stopy?:( jak tylko moge to zakładam nogi na krzesło, wieczorem moczę w bardzo chłodnej wodzie z dodatkiem soli, wykonuje od czasu do czasu ruchy stop takie okrągłe . StrasNiw to wyglada :( i czuje dyskomfort:/ pije tez sporo

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona - w pendolino dostaje się przedział rodzinny, w którym będziemy tylko my :) dlatego milion razy wolę pociąg z takim maluchem niż auto i postoje co max 2 h :)
    I walkę z dzieckiem ryczącym w foteliku na autostradzie :)
    Do Tych pewnie też pojedziemy pociągiem, a Teściowie pojadą autem i wezmą nam nasze rzeczy :)

Nie mam żadnego sposobu, smaruję sobie kremem na opuchniete stopy z Bielendy (seria Sexi Mama), trzymam je wyżej kiedy mogę... Średni efekt, ale ten krem ma menthol w sobie, więc przyjemnie chłodzi :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj śluz jasnorozowy, beżowy. Domyślam się że to czop. Jutro u gin się dowiem co i jak

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Judytko !!! Daj znać po wizycie !

Ilona92 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • asiq Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie czekamy na wiadomość jutro:)

Tęskniąca mogę się jedynie domyślać jak Ci ciężko. Ja leżę raptem tydzień i juz mnie coś trafia, ale jeszcze tylko tydzień, wtedy ciąża będzie donoszona wiec niech się dzieje. Wczoraj w końcu dotarły meble dla dzidziusia i łóżeczko to chociaż śrubki mogłam podawać ale powiem, wam ciężko być tak bezużytecznym. Jedyny plus, że póki co jest ok, nic się nie dzieje. Lekkie skurcze, ale nie ma plamien i czop tez póki co siedzi na miejscu.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo dziewczyny:) i mam takie głupie pytanie- czy jeśli dziecko jest ułożone miednicowo to brzuch też się obniża?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam poczekać jeszcze kilka dni, ale słoneczna aura i wizja odwilży natchnely mnie pozytywnie że wlądowałam do pralki pierwsza partie rzeczy dziecięcych, narazie trafilo na kocyki pościel i pieluchy flanelowe. Od razu nastrój lepszy :)

Tęskniąca, Tusianka, pomarańczka_33, BP 02, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie zaserwowałam kąpiel z peelingiem, M ze sklepu przyniósł mi rogala i pączki i mój nastrój też się poprawił ;) idziemy do kuchni obiad zrobić teraz, co prawda miały być pulpety z sosie koperkowym ale mój kochany Małżon zamiast koperku kupił... szczypiorek ;D więc z tym sosem to się jeszcze zastanowię ;)

Tęskniąca, Tusianka, Etoilka lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka, a ja mam taki otulacz na pieluchy, jest w klimacie Waszej ściany ;) :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7007921ad9f6.jpg

pomarańczka_33, Etoilka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Dorotka, a ja mam taki otulacz na pieluchy, jest w klimacie Waszej ściany ;) :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7007921ad9f6.jpg
    Tęskniąca - zamierzasz używać wielorazówek? :)

Ja chcę spróbować, ale dopiero jak to wszystko się ustabilizuje, czyli pewnie jak Mały będzie miał kilka miesięcy :) zobaczę jak długo wytrzymam :P

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jakiej koszuli bedziecie rodzic?
    Te typowe sa mega drogie, przynajmniej dla mnie i tak rozmyślam juz któryś dzien z rzędu :o

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie pampersów, ale przy upałach chciałabym wielorazówki, bo w pampersach temp. wtedy nawet o 2 stopnie może się podnieść podobno i u dziewczynek grozi to infekcjami ( u chłopców przegrzaniam jajeczek). Wiadomo oczywiście, że wszystko zależy od niej ;)- ona sobie wybierze co woli ;) Jak bedzie wolała jednorazówki - to trudno, dostosuje się ;)

Ilonka, ja mam taka ciążową , która nie nadaje się po karmienia i jest już trochę zniszczona, więc sobie pomyslałam, że natne sobie troche dekolt - żeby "po" połozyli mi córke na klatce bezpośrenio , a koszula i tak do wyrzucenia potem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 20:19

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    W jakiej koszuli bedziecie rodzic?
    Te typowe sa mega drogie, przynajmniej dla mnie i tak rozmyślam juz któryś dzien z rzędu :o

Ja mam przygotowaną taką luźną tunikę do kolan, w której chodzę po domu. Nie będzie mi szkoda jej wyrzucić albo rozciąć na górze, jak zajdzie taka potrzeba.

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam zwykłą koszulę nocną w większym rozmiarze za naście złotych w markecie, też ją spisuję na straty ;) pani położna na szkole rodzenia powiedziała, że to nie musi być żadna specjalna koszula, może być nawet zwykły dłuższy t-shirt byle by tylko miał krótki rękaw, bo 3/4 potrafi wyrwać wenflon

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najśmieszniejsze jest to, że ta do porodu jest najdroższą z wszystkich kupionych przez mnie koszul:) ale zależało mi na możliwości rozpięcia na klatce piersiowej do kangurowania. Jak się nie uda uratować jej, to trudno :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szpital daje koszule do porodu :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • asiq Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja położna mówi, że do porodu wystarczy nawet wiekszy t-schirt męża czy jakas stara koszula, której nie będzie zal, bo raczej po wszystkim nie będzie się już nadawać do noszenia.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już jestem pewna że odszedł mi czop służbowy... dobrze że jutro wizyta.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ