X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też za bardzo nie lubię weekendów w ciąży, wolę tydzień, mąż w pracy syn w szkole i czas mi inaczej leci.

Ja dzisiaj pomylam podłogi w całym domu, zrobiłam obiad i chwilę leżę.

Mój Pawełek strasznie chory, od czwartku gorączka ponad 40, dzisiaj już nie wytrzymalam i dałam mu antybiotyk bez konsultacji ale w poniedziałek pójdę do pediatry i zobaczę co i jak, strasznie się męczył, teraz trochę lepiej ale w nocy chodzę mierze mu temperaturę, nie ma apetytu, chociaż dzisiaj zjadł tłusty rosół to może go ruszy.
    Po 17 przychodzi do niego kolega, bo miał urodziny i kupiłam mały tort, zapalimy mu świeczki trochę smakołyków przygotuję i będzie ok, jutro chcemy na kręgle jechać, to ulubiona rozrywka moich chłopaków, ja oczywiście będę siedzieć i się gapic.

Przeziębienie dalej mnie trzyma, najgorszy jest katar, doszedł dzisiaj ból kręgosłupa smarowalam się amolem i mi struzka poleciała w rowek i myślałam że zwariuje ;) od razu zapomniałam o bólu.

Życzę Wam miłego weekendu, odpoczywajcie sobie puki jeszcze możecie :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teskniaca my też nie robimy żadnych półek ani chmurek, mamy dom ale jeszcze zanim mały będzie miał swój pokój to trochę minie, na razie zostaje z nami w sypialni i ma swój kącik i to wszystko.

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca - u Nas też nie będzie jakiegoś wypasionego pokoiku, nawet meble(poza łóżeczkiem) będą z PeeReLu xD stara meblościanka :) zrobimy mu pokoik, jak będzie miał dwa latka gdzieś :) Na razie zawieszę mu pompony z bibuły i cotton ballsy. Tzn bardziej sobie zawieszę niż jemu, bo jemu to i tak wszystko jedno będzie :P

Tęskniąca, Etoilka, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila - Meble z PeeReLu mnie rozbawiły ;)
    Agata - zdrówka dla Pawełka i reszty.

Rany, jeszcze 10 dni i idę na spacer...choćby po gazetę do kiosku ;) Odliczam jak skazaniec ;) końcówki zawsze się dłużą...
    A dziś spojrzałam na prognozę długoterminową i w drugiej połowie marca są 2 dni z 17 C ;););) i oby zima w kwietniu nie wróciła...

Etoilka, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, u nas też nie będzie osobnego pokoiku dla młodego. Na razie wynajmujemy mieszkanie, po ślubie tak się wszystko szybko potoczyło, że nie zdążyliśmy się nawet rozglądnąć za własnym ;) także to nasz następny cel, kupno mieszkania :) - tam dopiero zrobimy pokój dla Wojtusia i (jak wszystko się dobrze ułoży) jego brata czy siostry ;)

Agata, zdrówka dla Ciebie i Pawełka!
    I Gosiu dla Ciebie, oby żołądkowe dolegliwości szybko minęły. Ja niestety też nie umiem pomóc.

U nas w planach na weekend kino i kolacja - ale rozbite na dziś i jutro, żeby jednak nie przesadzić :D

Klaudia, oby prognozy się sprawdziły! Już mi tak tęskno do wiosny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 17:17

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, u nas właśnie wynosili wczoraj z pokoju rodziców 28-letnią meblościankę :D Taką prawie 4 metry długości :D

Mój mąż odsypia po nocce i jak zwykle nie idzie go dobudzić. I siedzę tu z nim w ciemnościach i coś mnie trafia, bo nijak się nie mogę ułożyć, żeby wygodnie mi było z laptopem. A jak się ułożę, to mi nie wygodnie w słuchawkach. No i masz :D Trochę podrzemałam, ale zaraz go będę budzić, żeby do sklepu szedł. Tak to bym już dawno miała zakupy zrobione, ale teraz muszę czekać aż wstanie.

Klaudia, w piątek muszę zrobić badania i już się doczekać nie mogę, że w końcu wyjdę z domu. Jakieś święto normalnie. Niech już będzie ta wiosna, może chociaż trochę mi się z psychiką polepszy przez to zamknięcie w domu.

Dziewczyny, dużo zdrówka dla Was i dla Pawła :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczycie wiosna przyjdzie już niedługo, to najlepszy czas na rozwiązanie, jak będzie się wszystko budzić do życia to my z naszymi maluchami będziemy się spacerować, już nie mogę się doczekać, będzie cudownie :)

Etoilka, BP 02, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję,że wiosna będzie pełną parą,bo w zeszłym roku nie bylo za ciekawie, to zdjęcie z 19.04 spod mojego domu...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/19d9ac6f467c.jpg

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Mam nadzieję,że wiosna będzie pełną parą,bo w zeszłym roku nie bylo za ciekawie, to zdjęcie z 19.04 spod mojego domu...

Eee, takiego kwietnia nawet nie bierzemy pod uwagę ;)

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja dziś rano miałam duży ból jakby jajnika. Po no spie i apapie minelo ale jednorazowa plamka na składce. Bez boli i skurczu. Do teraz wszystko ok. A przed chwilą znowu malutka plamka ale bez bólu... Młody kopię. Myślicie że to początek odejścia czopa?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta, trudno powiedzieć. Obserwuj się na razie. W razie czego, jakby się coś działo, to podjedź najlepiej na ip

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka, ja bym na Twoim miejscu pojechała na IP. Jak mi się pojawiło plamienie to pojechałam, zrobili ktg, usg, dostałam jakieś tam leki bo wyszły delikatne skurcze i wypuścili do domu. Lepiej jechać niż się stresować. Tym bardziej, że np. na szkole rodzenia zawsze powtarzali żeby przyjeżdżać jak coś niepokoi, bo lepiej sprawdzić, więc raczej nie uważają nas za jakieś przewrażliwione wariatki ;)

Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj zamówiliśmy fotelik do samochodu, w tej chwili to brakuje nam praktycznie już tylko kilku rzeczy, typu kapcie do szpitala. Jutro chyba zacznę pakować torbę, bo muszą mi czapeczki wyschnąć. Wy już jesteście tak w 100% spakowane?

f2wli09k0vt5rkls.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem, z tym że no póki co mnie nic nie boli a te plamki to maleńkie. Leżę i czekam na rozwój akcji

myszkaka, Ilona92 lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka -ja fizycznie nie jestem spakowana, ale mam w jednym miejscu 90% rzeczy do zabrania, zeby w razie pilnej potrzeby nie biegac i nie zbierac po wielu szafkach :) torba przyszla, ale musialam ja wymienic- bedzie we wtorek, wiec w srode pewnie bedziemy spakowani :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta - ja mam tak czasem, ale to winna polipa który mi się w ciąży zrobił (po podobno ma się wchłonąć) i też odczuwam podobny ból i mam plamienie (ostatnio po badaniu , dwa dni krwawiłam dość mocno i bół był silny) - może zrobiło Ci się podobnie, ale tak jak dziewczyny radzą, lepiej sprawdzić czy to to, czy coś innego.

Myszkaka - ja mam spakowaną torbę całą z wyjątkiem kocyków, ubranek itd. dla maluszka, wody, jakiś batoników, ładowarki do tel ;) i dokumentów. Z ubrankami czekam na komode, to od razu je sobie poukładam a o ładowarce i dokumentach raczej nie powinnam zapomnieć ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem spakowana na 99%. Pozostaje dopakować wodę i jakieś przekąski ;)

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja zabieram tylko klapki pod prysznic - wiecej miejsca na inne rzeczy ;)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    o w moje urodziny :)

Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dostaliśmy na zaproszenie na ślub , przyjaciel męża a świadek na naszym. No i impreza 16.06 a my termin mamy na 17.04 wiec bedzie duzy problem co zrobić :D przypuscmy ze maly urodzi sie w terminie to chyba i tak bez szans isc z takim maluchem... :-/

xk81pfk.png
‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ