X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota może tak jak Aga pisze warto takim zwyklym, może w przychodni Ci zmierzą dokładnie.

Ja wczoraj miałam tragiczny wieczór brzuch mnie bolał strasznie i ciągle twardy, dopiero jak wzielam dwie nospy i gorący prysznic to puścilo trochę, w miarę pospalam do 4:30, ale ok.

Dzisiaj zaczynam 38 tydz, no i ciąża donoszona, żebym jeszcze te 7 dni wytrzymała to będzie super.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Co do ciśnie ja to mierzymy w fazie spoczynku , nic nie da mierzenie no. po zakupach, spacerze czy innej aktywności bo fizjologiczny jest jego wzrost. Tak samo jak wzrost tętna.

Dorota jesli nie masz białka w moczu, aspaty, alaty i inne sa prawidłowe to puchnięcie bedzie nornalne pod koniec ciazy jakby nie patrzeć. Warto to skonsultować, ale sama wiesz co powiedziała Tobie służba zdrowia. Mi zawsze mierzą elektronicznym, czy to u ginekologa, diabetologa , a nawet wczoraj pierwszy raz na ktg.

Ja o dziwi nawet dzis podpalam, ale bola mnie nogi i czuje sie jak struta... nie pamietam czy pisałam, ale dojtor po badaniu powiedziała ze odchodzi mi czop powoli, myślałam ze to naturalna wydzielina w kolorze kremowo żółtym lekko lepka a tu niespodzianka taka.
    Chyba wezme przykład z Agaty i kupie sobie jednorazowy zestaw do lewatywy. Bo jednak lżejszy brzuch i czyste jelita przeważają nad moim komfortem psychicznym.
    Kupcie duuuuuuzo wody, bo wczoraj rozmawiałam z panią, ze podczas porodu jest straszna "sachara".
    No i teraz niestety sezon grypowy wiec gdzieniegdzie jest zakaz odwiedzin np na bielańskim.
    Jesli macie jakies schorzenia na IP non stop o tym mówicie, wtedy położnej zapala sie lampka i jesteście kierowane w odpowiednie miejsce i jesteście najważniejsze , bo taka bezproblemowa ciąża i zdrowa kobietę mogą przerzucić.

Dzis przychodzą mi klapki, kupuje szlafrok, wode i przekąski , jadę odebrać wr i opieprzyć lekarza. Strasznie sie wczoraj zawiodłam na nim. Poczułam sie jak potrącony pies. Zbagatelizował pare rzeczy, ktore powinny byc juz dawno zrobione , a moja tez w tym wina, ze nie chodziłam do lekarza na NFZ w instytucie dalej przez zamieszanie etatowe itp
    W każdym razie najważniejsze, zeby wszystko die dobrze skończyło bo nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, a doswiadczenia życiowego nikt mi nie odbierze.

Moje wnioski takie, ze w niektórych ośrodkach dbanie o ciężarne poprawia sie i to bardzo. Takiego podejścia do swojej osoby dawno nie widziałam , "moze to taki zbieg okoliczności", na potwierdzenie ze pieniadze szczęścia nie dają ani poczucia bezpieczeństwa.

Dziekuje za kciuki i słowa otuchy , Kochane jesteście.
    Nie wiem jak minie mi ostatni dzien, ale wieczorem chciałabym sie bardzo zrelaksować i przygotować na jutrzejsza możliwa indukcję, ale to nic nie jest pewne.
    Chociaż wolałabym miec to z głowy. Mała nie bedzie zbyt duza przez moja chorobę i lekarze wiedza co musza zrobic z takim przypadkiem jak ny!

Udanego dnia ❤️

ibishka, Magdzia85F, Etoilka, Agiii37 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonko dużo odpoczynku, ten dzień i noc pewnie będzie niełatwa;)
    ja mam dwa zestawy do lewatywy bo tak mam na kartce napisane i nie wiem czy robić dodatkowo dzień wcześniej w domu, raczej chyba nie zrobią mi tam i już.
    Jak chcesz to możesz sobie zrobić sama, mi robiła położna w szpitalu przed SN i nie było strasznie :)

Ja będę to przeżywać co Ty za 6 dni, matko sama nie wiem co myśleć.

O wodzie pamiętam, najlepsze butelki z dzióbkiem, kupie w czwartek w biedronce, muszę jeszcze kupić szare mydło na ranę, dwa fartuchy do szpitala dla moich chłopaków, i jeszcze różne pierdoły.

Ania milczy ,może u niej już po wszystkim.

Ja bym chciała robić jeszcze dużo, ale brzuch mi strasznie się stawia, chciałam myć okna na górze ale maż mi nie pozwala, może ma racje, wczoraj przesadziłam z tą łazienką i myślałam że umrę.

Jutro powinnam dostać jeszcze paczkę z ubrankami, więc czeka mnie szybkie pranie i prasowanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ dziewczyny Wam fajnie! Już zaraz Maluszki będą z Wami!

Ilona dziś relax i pożegnanie z kraglosciami. Zrób sobie fotkę na pamiątkę! Może jutro Twoja córcia i ja będziemy obchodziły razem urodziny :)

Agiii odpoczywaj. Pamiętaj, że okna nie uciekną.
    Zainteresowały mnie te torebki do sterylizacji, dasz namiar?

Mnie od ponad tygodnia też się brzuch stawia. A tyle bym chciała zrobić.
    Dziś fryzjer.

Klaudia a Ty kiedy włosy robisz?

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już takie realne się robi, jak Wy juz tak blisko jesteście.
    Ja się zastanawiam czy zmienić opony na letnie "przed" czy "po" . Teraz już trochę się sama boje jeździć jako kierowca, a "po" to mogę nie mieć jak....ach te dylematy ciężarnych ;)

Dziś przyszły z AliExpress - 22 zł z przesyłką - wiadomo chińszczyzna, nie do chodzenia, ale "na potrzeby foto" na spacerze mogą być. ;) Nawet nie śmierdzą klejem.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f31d63f844cf.jpg

Ja dziś miałam trudną noc, ale za to obejrzałam super film rano ("Obdarowani', z 2017) i pół dnia jakoś zleciało ;)

Madziu, w czwartek o 10.30 ;) - jak dotrwam, bo jutro KTG ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 12:50

Agiii37, Magdzia85F, Etoilka, Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie te buciki :)

Madziu tutaj link z ceneo, ja kupiłam w mediaexpert bo mam blisko i darmowa dostawa.

https://www.ceneo.pl/28210835

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Agiii. Już zamówiłam :)

A ja właśnie czekam do fryzjera. Ze zgagą, bo nic nie wzięłam.

Klaudia fajne buciki. A opony zmienić możesz za 3 miesiące. Teraz ma być śnieg i mróz. A lepiej jeździć na zimowych latem, niż na letnich zimą ;)

Dotrwasz, zobaczysz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 13:11

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia broń Cie Panie Boże zmieniać opony! Nawet jesli urodzisz, towymiana i wyważenie na termin to 30min wiec dasz rade z dzieckiem.
    Ja jeszcze piorę szlafrok bo dopiero kupiłam, klapki doszły i zamówiłam szczotki do włosów i ciała piękne sa !
    Jadę jeszcze dzis do lekarza po wr i wpisanie danych do książeczki. Tak mnie skur....zdenerwował wczoraj, ze szok:/

Dajcie spokój z tym sprzątaniem. Zaraz bedzie takie urwanie dzwonków , ze noc sie złączy z dniem.
    Zobaczyny co powiedzą na izbie jutro. Jedzenie, picie mam, bedzie dobrze :)

Tez jestem ciekawa co u Ani.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 14:22

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojesu, ale dziś u mnie akcja w mieszkaniu :) przygotowałam pokój Młodego pod przenosiny mebli na ich miejsce docelowe... Jakies siły we mnie wstąpiły, nie wiem jak ja to zrobiłam :P ale w mieszkaniu armageddon, bo zostały rzeczy do wyrzucenia, do wyniesienia do piwnicy i do wstawienia do pokoju Młodego po przeniesieniu mebli :P

Dzieje się :)

Mąż wyjeżdża w czwartek do Krakowa na szkolenie. Wraca w poniedziałek wieczorem. Więc nie mogę rodzić w weekend, nie ma taiej opcji!!!!

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8ddb967b2541bf14med.jpg
    8e1301f4f54cf7bfmed.jpg

Tęskniąca, Magdzia85F, ibishka, Etoilka, Agiii37, Tusianka, Monnn, grzanewino lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonka - wysoko masz jeszcze ten brzuszek ;) Piłeczka idealna :)

Do mnie dzwonili ze sklepu - kierowca utknął za miastem, podobno mają być jutro (czyli wymówka nr 2) ile jeszcze przede mną ? Jak obstawiacie? ;) Kurcze, ja się urodziłam o 23.55 i teraz całe życie ponoszę tego konsekwencje ;) Wszystko robię "za 5 dwunasta" - nawet jak nie z mojej winy , to finalnie zawsze tak wychodzi ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Ilona! Ależ masz brzuszek pokaźny!

A Twój gin nie zrobił Ci badań do szpitala?

Emily ostatnie szaleństwa przed porodem :)

Klaudia w kulki lecą! Zrzędź im jutro!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 14:50

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Ktg ok. Rozwarcie na opuszek. Jeśli do pt nic się nie wydarzy to da skierowanie na cc.
    Dziewczyny z ułożeniem on miednicowym-gdzie lekarze wam przekładają głowice na ktg? Bo zawsze u mnie złapali tętno w okolicy pępka lub tuż nad A dziś na podbrzuszu... I nie wiem.

Tęskniąca, Etoilka lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, brzuszek masz przeeeepiękny! Relaksuj się już dzisiaj :) jutro trzymamy kciuki!

Klaudia, współczuję z tym sklepem, przesadzają trochę...

Kamila, Pawełek pewnie poczeka na tatę, spokojnie :) u nas mąż ma wolne od 21 marca - umówiliśmy się z synem, że do 21 siedzi grzecznie w brzuchu.

Magda, pokaż włosy! :)

Dorota, jak się czujesz? Jak ciśnienie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 16:08

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, trzymam kciuki!

Do mnie doszło wczoraj łóżeczko, ale składać będzie mąż dopiero w weekend jak się remont skończy i będzie można w końcu posprzątać.

Mi przybyło 6kg w 3 tygodnie. Na twarzy nie spuchłam, ale kostek i kolan nie widzę, a palce u rąk mam jak jakieś opony. Ciśnienie w normie, białka w moczu nie ma - lekarz stwierdził że to może być taki mój urok. Szyjka dzisiaj 14mm mimo leżenia, więc trochę kiepsko :/ Rozwarcie wewnętrzne się nie pogłębiło bardziej, a sama szyjka zamknięta. Na ktg nie zapisał się ani jeden skurcz, więc mam dalej leżeć w domu. Kolejne ktg w poniedziałek. Za to kluska ma 3470g i pomiarami wychodzi na 38+6 :O

Etoilka lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta a czy pierwszą ciążę miałaś SN czy CC, mam nadzieję że dadzą Ci skierowanie, no bo niby jak masz urodzić, bo masz ułożenie miednicowe jak rozumiem.

Ilona brzuszek masz przepiękny, wysoko jeszcze i taki czubaty,śliczny, no i widzę że pazurki juz przygotowane :)
    kurcze teraz sobie uświadomiłam że nie mam wyniku posiewu na paciorkowca ale miałam robiony mam ujemny wynik tak mi Pani u mojego gina powiedziała, ale żadnej kartki to nie mam z potwierdzeniem, najwyżej pojadę w czwartek bo będę niedaleko.

Emily mnie też energia rozpiera, niestety opadłam z sił i staram się nie robić dużo.

Klaudia masakra z takimi sprzedawcami, ja nie lubię czegoś takiego, strasznie.

Czy dostałyście email z Rossmanna na olejek za 1 grosz, jaki to jest olejek bo zastanawiam się czy odebrać, jakiś na rozstępy podobno.

Marysiu to Wojtuś, grzecznie czeka na swoją kolej :)

Ilona ma racje z tymi porządkami i z tym że za jakiś czas nie będziemy wiedziały jaka pora dnia czy nocy, ja dzisiaj trochę poczytałam o marcówkach, znowu żyję nadzieją że będzie taki grzeczny synek tylko jeść, kupa i spać, a to wcale tak nie jest,matko zaczynam się bać.

Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    Judyta a czy pierwszą ciążę miałaś SN czy CC, mam nadzieję że dadzą Ci skierowanie, no bo niby jak masz urodzić, bo masz ułożenie miednicowe jak rozumiem.

Ilona brzuszek masz przepiękny, wysoko jeszcze i taki czubaty,śliczny, no i widzę że pazurki juz przygotowane :)
    kurcze teraz sobie uświadomiłam że nie mam wyniku posiewu na paciorkowca ale miałam robiony mam ujemny wynik tak mi Pani u mojego gina powiedziała, ale żadnej kartki to nie mam z potwierdzeniem, najwyżej pojadę w czwartek bo będę niedaleko.

Emily mnie też energia rozpiera, niestety opadłam z sił i staram się nie robić dużo.

Klaudia masakra z takimi sprzedawcami, ja nie lubię czegoś takiego, strasznie.

Czy dostałyście email z Rossmanna na olejek za 1 grosz, jaki to jest olejek bo zastanawiam się czy odebrać, jakiś na rozstępy podobno.

Marysiu to Wojtuś, grzecznie czeka na swoją kolej :)

Ilona ma racje z tymi porządkami i z tym że za jakiś czas nie będziemy wiedziały jaka pora dnia czy nocy, ja dzisiaj trochę poczytałam o marcówkach, znowu żyję nadzieją że będzie taki grzeczny synek tylko jeść, kupa i spać, a to wcale tak nie jest,matko zaczynam się bać.
    tak, rak, miednicowe. Pierwsze miałam CC

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, chodzi o olejek Babydream fur mama - ja go w końcu nie odebrałam, Sroka nie poleca ze względu na zawartość oleju sojowego. Ale słyszałam, że dziewczyny sobie chwalą.

Marta, szyjka faktycznie juz krótka - ale pamiętaj, że jest jeszcze błąd pomiaru. Oszczędzaj się jak najwięcej. Za to Mała to już taka mała nie jest. Rośnie jak na drożdżach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 16:33

Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 3 tygodnie przybrała kilogram, więc poszalała dziewczyna :)

A to bryka Gabryni
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/643dbb670d96.jpg

Etoilka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia ma prawdziwą limuzynę :)

Tusianka lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
‹‹ 426 427 428 429 430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ