Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tęskniąca wrote:Ja dziś spakowałam torbę dla dzidziusia, ale tak "na oko" bo nie wiem czego ile trzeba. Mam po 2 komplety :"śpioszki z kaftanikami", " bluzeczki ze spodenkami" i "pajace" , 2 pary niedrapek, 3 pary skarpetek, 3 czapeczki. 4 pieluchy tetrowe, 1 flanelowa, 1 tetra max (118/118), rożek, ubranko na wyjście i tyle...Macie jeszcze jakieś sugestie?
U mnie w szpitalu wymagają dwóch rzeczy do przykrycia i piszą żeby mieć rożek+kocyk, ja mam jeszcze otulacz, najwyżej się nie przyda. Moja siostra miała kocyk+rożek, a małą jeszcze ręcznikiem frotte położne okryły.
Wzięłam 3 zestawy body+pajac na 56 i jeden na wszelki wypadek na 62, najwyżej mąż coś dowiezie.
W szpitalu niby dają kosmetyki ale wzięłam linomag do tyłka, bo ponoć najlepiej się sprawdza, a w szpitalu mają kosmetyki Nivea.grzanewino lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej!!!
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy co do sytuacji, o której pisałam :*
Agiii Twoja teściowa to mistrzyni w byciu małpą!!!Też mnie przytkało, jak to przeczytałam.
U mnie najwyższy wzrost, Agiii u mnie więcej o 3kg
Zaczęłam tak puchnąć, że masakra. Nawet potówki mi się robią - na dłoniach!!! :o
Myszkaka super, że u Ciebie ok!!!
Klaudia ja kupiłam woreczki strunowe i pakuję Małej takie paczki podpisane z rozmiarami ciuszków.
Iza odpoczynek ważna rzecz, też często o tym zapominam a potem problem, bo po prostu zdycham.
Dorotko dokładnie sprawdzaj ciśnienie, mam nadzieję, że to był tylko taki wyskok raz z ciśnieniem. Wczoraj aż Męzowi powiedziałąm, żeby mi zmierzył i było 127/79 - czyli jak na mnie wyżej niż zazwyczaj.
Emily może już niedługo poród i dlatego kiepskie noce?
myszkaka, Ilona92, Agiii37, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość
-
Noo i dupa z wizyty u lekarza..zaliczylam polozna i 25min przed dyzurem mowi ze lekarz musial zostac w szpitalu
i mam sie zglosic jutro bo te leukocyty.. a u poloznej cisnienie ok, puls malego 140 tylko waga plus 2.4 kg przez rowne 4 tyg. Masakra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 15:08
-
nick nieaktualny
-
Klaudia ja bym do zestawu kaftanik dorzuciła body.
Czyli body + kaftanik + śpiochy
lub
body+ pajacyk
body+ bluzeczka + spodenki. W pierwszym miesiacu dziecko nie ma jeszcze termoregulacji więc szybko się wychładza
Uff ja ogarniam pokój i komode. Pootwieralam wszystkie rzeczy z opakowań, przygotowałam kupke do prasowania. Reszta schnie lub czeka na pranie. Wstawilam dodatkowy wieszak szufladami bo coś czuję że w komodzie się z Ciuszkami nie pomieszcze;) zamówiłam na allegro wieszaki takie mniejsze dziecięce. Butelki itp znioslam do szafki w kuchniI po malu zaczyna to wyglądac:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 15:20
Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJutro mają mi przysłać torebki, to spakuję torbę.
Biorę 3 opakowania kompletów 56 i 1x 62. Pieluszki tetrowe 5 sztuk, pampersy za 1 gr, próbki kosmetyków dla Małej, ręcznik, bo chcemy wykąpać na drugi dzień, rożek, 2 czapeczki, niedrapki, smoczek w razie wu. Teczkę na dokumenty.
Jeszcze muszę pomyśleć co wziąć. -
Hej! Wita sie z Wami wieloryb
Ja jeszcze w dwupaku. Weekend zleciał ekspresowo. Spakowałem torbę do szpitala. Czekam ba klapki i ide kupuc szlafrok. Puchnie mi strasznie prawa stopa, wyglądają jak salcesony i boli ;( chce juz rodzic! W czwartek bede w 38 tc.
Dzis miałam straszna noc, stopy swedzialy, brzuch bolał, mięsnie.
Ania kciuku za Was!! ❤️❤️
Ja byłam u diabetologa , pozniej ginekolog, pierwsze ktg, a teraz czekam na opis. Masakra. Ledwo żyje juz. Zmęczona i głodna.
Zaraz podczytam was zeby Odpisać bo juz nie pamietam cos jak:) -
nick nieaktualnyIlona to już ostatnia prosta, wody też mam w sobie dużo, kostek nie widzę czasem już od rana.
Ja mam jedną okropna przypadłość w ciszy, rosną mi kurzajki na całym ciele, zrobiła mi się na lini rzęs jedna, jedna na policzku, pod nosem pod cyckiem, w pępka mam trzy, ja nie wiem co się dzieje katastrofa.
Dzisiaj niby ciepło ale pogoda mi nie pasuje taka rozwalona jestem jakaś. -
nick nieaktualnyIlona mnie prawa ręka i noga puchną. Swędzenie też się zaczęło. Ty już niedługo się rozpakujesz.
Agiii o właśnie co do tej Górki, to mój gin widział, dotykał i nic nie mówił. Mała cały czas prawie tak wypięta. Zapytam się w sobotę na wizycie.
Mnie się takie jakieś pieprzyki porobiły, na brzuchu, pod piersiami i na oku. Pewnie to nie zniknie?
Aniu trzymaj się i życzę Ci żeby wszystko było dobrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 17:45
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Wyszłam w koncu z ktg z opisem! Dobrze, ze poszłam. W środę mam sie zgłosić na izbę celem zbadania i kwalifikacji do porodu. Jestem cukrzykiem wiec jesli bedzie miejsce bede miec wywoływany porod 14, chyba ze zadecydują inaczej... strach jedt
Doktor powiedziała: jedz, pij i mozna rodzic , szyjka miękka , palec wsadzi w szyjkę jakby sue uparła i dwa wiec tuz tuz. Waga szok ! 3700 *-500g!! Wody ok, przepływy tez. Stosunek głowy do brzucha 3, wiec brak wskazań do cc, jesli 4 xesarja, gliwa wyjdzie a ramiona sie zablokują. To tyle sie dowiedziałam bWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 17:59
Etoilka, Magdzia85F, Agiii37, BP 02, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ilonka, to być może przywitasz Jadzię już w tym tygodniu, super
ale Ona już duża!
Klaudia, ja też bym dorzuciła jeszcze kocyk do torby. Ostatnio rozmawiałam o tym z położną, lepiej mieć niż nie miećIlona92, Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMatko Ilona jak szybko, duża Twoja Jadzia, mam nadzieję że gładko pójdzie.
Jak tak pójdzie to już dwoje maluchów będzie z Nami w tym tygodniu u Ciebie i Ani mam nadzieję.
W następnym u mnie a może jeszcze u którejś.Magdzia85F, Ilona92, Etoilka, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość
-
Ilona to juz za dwa dni, o kurcze, powoli się zacznie u nas dziać. Trzymam kciuki!
Jak do tej pory byłam spokojna tak chyba zaczynam się powoli stresować. Już bym chyba chciała mieć małego po tej stronie brzuszka.
Tęskniąca, Ibishka ma rację, tez bym odrzuciła jakiś drugi długi rękaw. Mama ginekolog pisała, że takie maluchy ubiera się, np w body dl rękaw i na to pajac, albo właśnie body+kaftanik i spodenki/śpiochy co tam wolisz. Zawsze można rozebrać jak się okaże, że jednak za ciepło. A co z Pampersami i kosmetykami dla dziecka? Dają w szpitalu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 18:30
-
Przeszedł mnie dreszcz emocji. Zaraz poznam swoją córkę. Strasznie sie zestresowałam...jak przed egzaminem jakimś
az mam gule w gardle ze stresu! Bedzie dobrze.
Zaczną sie wysypywać dzieci i to jedno po drugim. Szczerze na izbie byłam bardzo pozytywnie zaskoczona podejściem lekarza, na prawde.
Moje pieprzyki powiększyły sie i pojawiły nowe, ale takie płaskie.
To prawda doszpitala jak piszą: kocyki, rożki, pieluszki, ubranko po urodzeniu chyba, ze szpital ubiera w swoje.
Ja mam body długi rekaw śpiochy lub body i pajace tak zeby łatwo było ubierać na poczatku , dodatkowo rożek kocyk, skarpetki:) a wgl zauważyłam ze niektóre pajace maja wywijanie rękawy na raczkiEtoilka, Magdzia85F, asiq, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość