X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, dopakuje jeszcze co trzeba.
    Widzę, że dobre wieści z wizyt - super !!! ;)

Ilonka, jak widzę takie wpisy jak Twój, że 14 może się coś zadziać, to pierwsza moja myśl, ale "kwietnia chyba, nie marca, bo 14.03 ro za 3 dni ;)" no i później dopiero dociera do mnie, że jednak o marzec chodzi. ;)

Dodzwoniłam się dziś do sklepu...mebelki jutro mają wyjechać z fabryki...no ciekawe ile jeszcze wersji usłyszę ;) ale za to facet mi obiecał, że wniosą mi wszystko do domu za to długie czekanie.

Mój chłop mi dziś zakomunikował, że zabrania mi ćwiczenia z balonikiem, bo sobie krzywdę zrobię, naruszę znowu mojego polipa i będę krwawić i cierpieć i chyba ma sporo racji. Poprzestane na masażu, jak go zacznę w ogóle ;)

Etoilka, Magdzia85F, BP 02, Ilona92, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, dzieje sie!
    Ilona- to juz prawie juz :) z jednej strony tez bym chciala z drugiej moj maluch chyba jeszcze potrzebuje czasu.
    Ania- u Ciebie tez juz donoszona, prawda? A jak sie w ogole czujesz? Dajesz rade?
    Dorota- pilnuj cisnienia, ja tez mam zwykle bardzo niskie ale teraz mierze, bo widze ze troche sie podnioslo, na szczescie innych kbjawow brak...

Ja wczoraj pozakupowalam i teraz mam juz prawie wszystko :) nawet kupilismy piekuch do plywania choc pewnie poczekaja na uzycie :D jako ze maz jest fanatykiem plywania, Groszek bedzie sie szybko uczyl, tym bardziej ze lato w ogromnej mierze nad jeziorem, wiec nie wyobrazam sobie bez tej umiejetnosci zycia ;)
    Moje staniki juz jutro na poczcie do odbioru beda :) no i ostatni tydzien w oracy juz... jakos nostalgicznie mi
    Aaa! Klaudia- nieglupi ten Twoj chlo, rzeczywiscie przy tym polipie to mogkby byc niezbyt dobry ponysl :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 19:06

Etoilka, Magdzia85F, Ilona92, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra, ja też jest fanatykiem pływania ;) podziel się linkiem do pieluszek, proszę ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia my kupilismy w sklepie stacjonarnym takie pieluchowe majtki:
    https://www.ekomaluch.pl/close-pieluszka-do-plywania-greengreen-campervan-xxl
    I do tego piekuszki libero, zaraz na linka spojrze jakiegos :)

O takie
    https://imged.pl/libero-swimmers-pieluszki-do-plywania-s-7-12-kg-5266495.html

W sumie myslelismy ze razem trzeba ale jak teraz czytam to moze nawet nie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 20:08

Tęskniąca lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy coś do ubrania dla dziecka bo ten szpital gdzie będę rodzic, to dają ubrania, na kartce co dostałam od lekarza jest napisane żeby tylko kosmetyki brać i szczotkę do włosów.

Też mam trzy takie pajace z wywijanymi rękawami wtedy nie trzeba tych niedrapek.
    Ja wzielam dwie niedrapki jedną czapkę i mąż wieczorem mi przywiezie jak coś jakieś ubrania jak Trzeba będzie, rożek mu jeszcze spqkuje, jak syna rodzilam to trzeba było mieć wszystko ubrania itp, nawet obiadów nie było i na śniadanie kromka suchego chleba dla karmiących, tragedia, tutaj wiem że są nawet w miarę.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zamiar oswajac z wodą, ale trochę boję się basenów, muszą być ozonowane bo chlor lubi robić tzw suche utoniecie, my mamy taki duży na podwórku i tam dajemy różną chemię żeby woda była czysta, mój syn i my zachwyceni ale małego to chyba nie będę w nim kąpać.
    jeziora są super, gdyby nie ludzie co z psami do wody wchodzą, tego już nie ogarniam, mój mąż się zawsze wscieka na takich, a później małe dzieci kąpią.

BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my juz zaplanowalismy wakacje w Chorwacji na sierpien a i nad Balatonem pewno troche posiedzimy :) basen- sie okaze, ale myslelismy o nauce plywania dla niemowlakow. Sasiedzi chodzili i zachwyceni :)

dxomclb10296nsxe.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, mi psy kąpiące wcale mi nie przeszkadzają. Myślę, że o wiele bardziej niebezpieczni są ludzie, którzy korzystają z takich kąpieli z różnymi chorobami skóry i nie tylko. Z psa na człowieka choroba rzadko może przejść, psy są co najwyżej brudne, ale w dużych zbiornikach to i tak nie ma znaczenia.
    Ja tam mogę z moim psem się kąpać w jednym jeziorze - nie widzę w tym nic złego ;)
    No chyba, że coś jeszcze Was niepokoi?

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam nic przeciwko psu w jeziorze.
    A u mnie chyba Gabryś ułożył się poprzecznie... rozpycha mi brzuch na szerokość i kopię tam gdzie nigdy wcześniej nie czułam... boli mnie kręgosłup i ciągnie po bokach brzucha A dodatkowo kluje w pochwie. I brzuch stwardnieje. Nie Boli bardzo ale napięcie jest. A ponadto mlody chyba mi w jakiś nerw kopie bo parslizuje mi chwilowo noge.Jutro idę do gin i zobaczymy co tam i nie obraziłabym się jakbym dostała skierowanie na CC

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 21:47

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona Ty juz niedlugo bedziesz rodzic :o WOW!!!!!! :)
    Troche się stresuje jak czytam takie wpisy :)

Ja sie teraz modle, by nic sie nie zaczelo przed 20 marca... Już moge być w ch**owej fryzurze na porodowce, ale niech Mlody poczeka az Tata wroci ze szkolenia w Krakowie :)

U mnie skurcze przepowiadajace, krotkotrwale na szczescie i bole jak menstruacyjne...

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dupa, cały dzień ciśnienie ładne a teraz 145/98...

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka, mam nadzieję, że to chwilowy skok tylko.
    A kiedy (pora dnia) najlepiej jest mierzyć ciśnienie? Rano, po spaniu czy popołudniu po aktywności dziennej ?

nqtko7eswtot5kmm.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierze dwa razy dziennie- rano i po poludniu/ wieczorem- jak ogarne :)

dxomclb10296nsxe.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wyprawki szpitalnej dla dziecka-ja zabieram tylko spiochy bo u nas w szpitalu jest tragicznie goraco. Do tego otulacz muslinowy i kocyk. Rozka nie kupowalam nawet. Zamierzamy się jak najwiecej kangurowac, wiec wtedy bedzie Maly i tak nago :) a ubierac go bede tylko odkladajac do lozeczka :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, u mnie 144/76, też bez szału, ale to drugie trochę mniejsze... jakaś meliska może na zakończenie dnia?

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png

Wysłany: 12 marca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz mierzę przez cały dzień co kilka godzin ale pod warunkiem że wcześniej nie chodziłam, lekarka mówiła że to musi być mierzone w stanie spoczynku. Zobaczymy jak jutro będzie...

Wysłany: 12 marca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia, meliska na mnie nie działa ;) a na poważnie to dzisiaj bardzo spokojny dzień był, nikt ani nic mi nie mogło podnieść ciśnienia. Boję się tylko żeby to jednak nie było to zatrucie ciążowe...

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka to może lepiej jedź na IP? Jednak to nie ma żartów. Całe szczęście ciążę masz już praktycznie donoszoną.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje Was, ale raczej nie mam czasu na wypowiedzi.. wtrącę sie jednak a propo zatrucia i ciśnienia. Dorota jakim cisnieniomierzem sprawdzasz? Bo te elektroniczne niekoniecznie dobrze pokazują. Najlepiej gdyby ktos Ci zmierzył takim zwykłym. U mnie na elektronicznym bylo 136/90 a 10min pozniej u lekarza 180/100 (mierzone tym klasycznym, dwukrotnie) i od razu decyzja że do szpitala. Nie życzę, ale nie opieraj sie jedynie na takim domowym pomiarze jeśli masz podejrzenia o zatrucie :)

Etoilka lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo się skontaktuj ze swoim lekarzem prowadzącym?
    Ja już takie miewałam i nikt nic nie mówił, ale każdy przypadek jest inny. Tym bardziej, że mówisz, ze trochę spuchłaś ostatnio... kiedy robiłaś ostatnio badanie moczu? Może jeszcze warto powtórzyć?

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ