X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Gabi się będzie wozić jak królowa :)
    Kochana ja w dwa dni kilo na plusie już nie mam sił :(

Judyta to pewnie dostaniesz znowu skierowanie na Cc, mam nadzieję że wszystko pójdzie dobrze.

Jakoś spokojnie u nas dzisiaj na forum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 18:04

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis po wizycie. Dostalam na moje leukocyty globulki i cos do wypicia. Lekarz pobral gbs ale nawet szyjki nie sprawdził :-/ nastepna wizyta za 3tyg, ciekawe czy dotrwamy :D

xk81pfk.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    Wow Gabi się będzie wozić jak królowa :)
    Kochana ja w dwa dni kilo na plusie już nie mam sił :(

Judyta to pewnie dostaniesz znowu skierowanie na Cc, mam nadzieję że wszystko pójdzie dobrze.

Ja pierwszego CC miałam nieplanowanego, po prostu zielone wody i bach na stół dlatego nawet nie wiem jak wygląda planowane cc

Agiii37 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:

Oby to nie była cisza przed burzą ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, nawet nie strasz :D

Sylwia, damy radę! Ja mam niby za 2 tygodnie, chyba że poniedziałkowe ktg wyjdzie źle to od razu wizyta.

W ogóle ostatnio tak narzekał lekarz, że mam zwapnienia na łożysku. A dzisiaj, że łożysko ładne jak na ten etap :D Oszaleć można :D
    Jutro położna robi wizytę na porodówce i będzie pokazywać co i jak. Początkowo chciałam iść, ale jednak sobie odpuszczę. Jednak wtoczenie się na to 4te piętro to za dużo. Po dzisiejszym mam dosyć, a jeszcze w czwartek idę do dentysty wyrwać zęba, gdyby jednak miało się skończyć cesarką.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja pierwszego CC miałam nieplanowanego, po prostu zielone wody i bach na stół dlatego nawet nie wiem jak wygląda planowane cc

Ja też nie wiem jak wygląda planowane CC, im więcej czytam to tym gorzej, ja mam być na czczo w szpitalu we wtorek, dwie lewatywy pod pachą i torba :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    Klaudia, nawet nie strasz :D

Sylwia, damy radę! Ja mam niby za 2 tygodnie, chyba że poniedziałkowe ktg wyjdzie źle to od razu wizyta.

W ogóle ostatnio tak narzekał lekarz, że mam zwapnienia na łożysku. A dzisiaj, że łożysko ładne jak na ten etap :D Oszaleć można :D
    Jutro położna robi wizytę na porodówce i będzie pokazywać co i jak. Początkowo chciałam iść, ale jednak sobie odpuszczę. Jednak wtoczenie się na to 4te piętro to za dużo. Po dzisiejszym mam dosyć, a jeszcze w czwartek idę do dentysty wyrwać zęba, gdyby jednak miało się skończyć cesarką.

Nieźle ząb przed porodem ale lepiej żeby nie było komplikacji, trzymam.kciuki, żeby ładnie się goilo.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lewatywy? Nie słyszałam:p i który to będzie twój tydzień i dzień ciąży?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wlasnie lewatywa.. musze zakupic bo wymagaja u nas w szpitalu :-/

xk81pfk.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie nie wiem czy wymagają, a będę mieć planowane cc, dziś właśnie z lekarzem ustaliliśmy, że 12.04 idę do szpitala, no chyba że coś się wcześniej zacznie ;)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Lewatywy? Nie słyszałam:p i który to będzie twój tydzień i dzień ciąży?

Ja zacznę 39, a będę miała skończony 38, tak jak Mo lekarz mówił że tną po 38.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dupa...nie maja miejsc...nie ważne, ze cukrzyca. Prosze przyjsc jutro lub szukać innego szpitala. Moze jutro im powiem dosadniej dlaczego przyszłam, chociaż w karcie dozoru jest napisane. Cóż zycie...
    Udanego dzionka:)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona w Warszawie? Kuźwa jak mnie wkur...to miasto!

Dziewczyny a ja się tylko chwalę 33 mi dziś stuknelo ;)

Tusianka, ibishka, grzanewino lubią tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, to w takim razie będziemy trzymać kciuki jutro...

Magda, wszystkiego dobrego! Spełnienia marzeń, dużo miłości, szybkiego porodu i pięknej przygody z macierzyństwem :)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, wszystkiego co najlepsze! Już niedługo Ada zrobi Ci spóźniony prezent urodzinowy! :)

Ilona, nie daj się im jutro w tym szpitalu!

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, 100 lat, zdrowia, szczęśliwego rozwiązania i radości z każdego dnia !!!

AAAaaaaa...belly mi dziś wskoczyło na 91%....aż poczułam ucisku w brzuchu jak przed jakimś egzaminem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 09:33

Magdzia85F, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczynki :)

jeśli chodzi o moje ciśnienie to skacze nadal, i z tego co zauważyłam to wieczorami mam wyższe. Wczoraj z samego rana M pojechał do apteki w sąsiedniej dzielnicy (u nas nie ma ani jednej dyżurującej apteki!!!), która miała być otwarta od 6 a się okazało, że ją otworzyli o 7... i biedny czekał ponad pół godziny aż ją otworzą i kupił mi pojemnik na mocz i gazę. Pojechaliśmy potem do laboratorium, porozmawiałam z panią i powiedziała, że dobrze zrobiłam, i jeśli wyjdzie białko w moczu to żebym od razu jechała na izbę przyjęć a jak nie to żeby czekać do piątkowej wizyty. No i się okazało, że białka nie ma więc kamień z serca. Morfologia też w porządku, wzrosły mi nawet płytki krwi i hemoglobina. Tak więc czekamy grzecznie do piątkowej wizyty a ciśnienie mierzymy i zapisujemy. Z gorszych wiadomości, robi mi się drugi żylak pod drugim kolanem - mój organizm już ewidentnie zaczyna mieć dość, a Malutka też się chyba już powoli przygotowuje bo czuję ją ostatnio bardzo nisko :)

W niedzielę nie poszłam do kościoła bo się kiepsko czułam a się okazało (spr na stronie internetowej), że od niedzieli mamy rekolekcje. Wczoraj miałam iść na 18 i nie dałam rady bo o 17 padłam i pies mnie dopiero przed 20 obudził, więc poszłam dzisiaj na 8, a właściwie to mnie M zawiózł, poszłam do spowiedzi, trafiłam na super księdza i od razu mi lepiej :)

Ilona, kciukam, żeby jutro było miejsce i żeby poród przeszedł gładko i bez komplikacji przede wszystkim!

Madzia, sto lat!!! samych najlepszości :D

Etoilka, Magdzia85F, ibishka, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No.i zjadlo mi całego posta.

Ilona ja z Tobą myślami od rana, mam nadzieję że jutro przyjmą Cie do szpitala.

Trzymam kciuki.

Ja nawet dzisiaj pospalam prawie 8h wstawalam 6 razy, biodra mi cierply ale nie było najgorzej.

Chyba trochę poleze i poczytam książkę, trzeba korzystać z ostatnich dni wolnego.

• Alala Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Mam pytanko
    Jak u was sprawy z położną środowiskową na tzw wizyty patronażowe? Będziecie korzystać? Jeśli tak, to już się zapisywałyście, czy załatwiacie to po porodzie?

Szczerze mówiąc, myślałam, że ona z automatu po porodzie przychodzi skierowana przez szpital, a jakie było moje zdziwienie kiedy zapytałam mojej położnej(nie środowiskowej) jak sprawa wygląda i dostałam opr, że się po 20 tyg do środowiskowej nie zapisałam. Nie wiedziałam nawet, że tak u mnie trzeba, a w sumie i tak na sr nie chciałam chodzić.

Jestem z malutkiej miejscowości i z tego co się zdążyłam zorientować to położna na ten rejon jest chyba tylko 1, opinie ma różne, w ogóle nie wiem czy warto to rozpoczynać, jak mam się jej wizytami tylko zirytować. Jestem strasznie uprzedzona do tych położnej "starej szkoły" co w dzisiejszych czasach tylko jakieś herezje sieją - już się uzbrajam na spiny w szpitalu - bo szpital wiecie, taki popeerelowski :P A inne ponad 60 km dalej, boje się, że mogę nie zdążyć.

synuś <3 01.05.2018
    synuś <3 26.06.2019
    0d1yskjooixdxgsx.png
‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ