X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Gabi się będzie wozić jak królowa :)
    Kochana ja w dwa dni kilo na plusie już nie mam sił :(

Judyta to pewnie dostaniesz znowu skierowanie na Cc, mam nadzieję że wszystko pójdzie dobrze.

Jakoś spokojnie u nas dzisiaj na forum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 18:04

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis po wizycie. Dostalam na moje leukocyty globulki i cos do wypicia. Lekarz pobral gbs ale nawet szyjki nie sprawdził :-/ nastepna wizyta za 3tyg, ciekawe czy dotrwamy :D

xk81pfk.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    Wow Gabi się będzie wozić jak królowa :)
    Kochana ja w dwa dni kilo na plusie już nie mam sił :(

Judyta to pewnie dostaniesz znowu skierowanie na Cc, mam nadzieję że wszystko pójdzie dobrze.

Ja pierwszego CC miałam nieplanowanego, po prostu zielone wody i bach na stół dlatego nawet nie wiem jak wygląda planowane cc

Agiii37 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:

Oby to nie była cisza przed burzą ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, nawet nie strasz :D

Sylwia, damy radę! Ja mam niby za 2 tygodnie, chyba że poniedziałkowe ktg wyjdzie źle to od razu wizyta.

W ogóle ostatnio tak narzekał lekarz, że mam zwapnienia na łożysku. A dzisiaj, że łożysko ładne jak na ten etap :D Oszaleć można :D
    Jutro położna robi wizytę na porodówce i będzie pokazywać co i jak. Początkowo chciałam iść, ale jednak sobie odpuszczę. Jednak wtoczenie się na to 4te piętro to za dużo. Po dzisiejszym mam dosyć, a jeszcze w czwartek idę do dentysty wyrwać zęba, gdyby jednak miało się skończyć cesarką.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja pierwszego CC miałam nieplanowanego, po prostu zielone wody i bach na stół dlatego nawet nie wiem jak wygląda planowane cc

Ja też nie wiem jak wygląda planowane CC, im więcej czytam to tym gorzej, ja mam być na czczo w szpitalu we wtorek, dwie lewatywy pod pachą i torba :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    Klaudia, nawet nie strasz :D

Sylwia, damy radę! Ja mam niby za 2 tygodnie, chyba że poniedziałkowe ktg wyjdzie źle to od razu wizyta.

W ogóle ostatnio tak narzekał lekarz, że mam zwapnienia na łożysku. A dzisiaj, że łożysko ładne jak na ten etap :D Oszaleć można :D
    Jutro położna robi wizytę na porodówce i będzie pokazywać co i jak. Początkowo chciałam iść, ale jednak sobie odpuszczę. Jednak wtoczenie się na to 4te piętro to za dużo. Po dzisiejszym mam dosyć, a jeszcze w czwartek idę do dentysty wyrwać zęba, gdyby jednak miało się skończyć cesarką.

Nieźle ząb przed porodem ale lepiej żeby nie było komplikacji, trzymam.kciuki, żeby ładnie się goilo.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lewatywy? Nie słyszałam:p i który to będzie twój tydzień i dzień ciąży?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wlasnie lewatywa.. musze zakupic bo wymagaja u nas w szpitalu :-/

xk81pfk.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie nie wiem czy wymagają, a będę mieć planowane cc, dziś właśnie z lekarzem ustaliliśmy, że 12.04 idę do szpitala, no chyba że coś się wcześniej zacznie ;)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Lewatywy? Nie słyszałam:p i który to będzie twój tydzień i dzień ciąży?

Ja zacznę 39, a będę miała skończony 38, tak jak Mo lekarz mówił że tną po 38.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dupa...nie maja miejsc...nie ważne, ze cukrzyca. Prosze przyjsc jutro lub szukać innego szpitala. Moze jutro im powiem dosadniej dlaczego przyszłam, chociaż w karcie dozoru jest napisane. Cóż zycie...
    Udanego dzionka:)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona w Warszawie? Kuźwa jak mnie wkur...to miasto!

Dziewczyny a ja się tylko chwalę 33 mi dziś stuknelo ;)

Tusianka, ibishka, grzanewino lubią tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, to w takim razie będziemy trzymać kciuki jutro...

Magda, wszystkiego dobrego! Spełnienia marzeń, dużo miłości, szybkiego porodu i pięknej przygody z macierzyństwem :)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, wszystkiego co najlepsze! Już niedługo Ada zrobi Ci spóźniony prezent urodzinowy! :)

Ilona, nie daj się im jutro w tym szpitalu!

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, 100 lat, zdrowia, szczęśliwego rozwiązania i radości z każdego dnia !!!

AAAaaaaa...belly mi dziś wskoczyło na 91%....aż poczułam ucisku w brzuchu jak przed jakimś egzaminem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 09:33

Magdzia85F, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczynki :)

jeśli chodzi o moje ciśnienie to skacze nadal, i z tego co zauważyłam to wieczorami mam wyższe. Wczoraj z samego rana M pojechał do apteki w sąsiedniej dzielnicy (u nas nie ma ani jednej dyżurującej apteki!!!), która miała być otwarta od 6 a się okazało, że ją otworzyli o 7... i biedny czekał ponad pół godziny aż ją otworzą i kupił mi pojemnik na mocz i gazę. Pojechaliśmy potem do laboratorium, porozmawiałam z panią i powiedziała, że dobrze zrobiłam, i jeśli wyjdzie białko w moczu to żebym od razu jechała na izbę przyjęć a jak nie to żeby czekać do piątkowej wizyty. No i się okazało, że białka nie ma więc kamień z serca. Morfologia też w porządku, wzrosły mi nawet płytki krwi i hemoglobina. Tak więc czekamy grzecznie do piątkowej wizyty a ciśnienie mierzymy i zapisujemy. Z gorszych wiadomości, robi mi się drugi żylak pod drugim kolanem - mój organizm już ewidentnie zaczyna mieć dość, a Malutka też się chyba już powoli przygotowuje bo czuję ją ostatnio bardzo nisko :)

W niedzielę nie poszłam do kościoła bo się kiepsko czułam a się okazało (spr na stronie internetowej), że od niedzieli mamy rekolekcje. Wczoraj miałam iść na 18 i nie dałam rady bo o 17 padłam i pies mnie dopiero przed 20 obudził, więc poszłam dzisiaj na 8, a właściwie to mnie M zawiózł, poszłam do spowiedzi, trafiłam na super księdza i od razu mi lepiej :)

Ilona, kciukam, żeby jutro było miejsce i żeby poród przeszedł gładko i bez komplikacji przede wszystkim!

Madzia, sto lat!!! samych najlepszości :D

Etoilka, Magdzia85F, ibishka, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No.i zjadlo mi całego posta.

Ilona ja z Tobą myślami od rana, mam nadzieję że jutro przyjmą Cie do szpitala.

Trzymam kciuki.

Ja nawet dzisiaj pospalam prawie 8h wstawalam 6 razy, biodra mi cierply ale nie było najgorzej.

Chyba trochę poleze i poczytam książkę, trzeba korzystać z ostatnich dni wolnego.

• Alala Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Mam pytanko
    Jak u was sprawy z położną środowiskową na tzw wizyty patronażowe? Będziecie korzystać? Jeśli tak, to już się zapisywałyście, czy załatwiacie to po porodzie?

Szczerze mówiąc, myślałam, że ona z automatu po porodzie przychodzi skierowana przez szpital, a jakie było moje zdziwienie kiedy zapytałam mojej położnej(nie środowiskowej) jak sprawa wygląda i dostałam opr, że się po 20 tyg do środowiskowej nie zapisałam. Nie wiedziałam nawet, że tak u mnie trzeba, a w sumie i tak na sr nie chciałam chodzić.

Jestem z malutkiej miejscowości i z tego co się zdążyłam zorientować to położna na ten rejon jest chyba tylko 1, opinie ma różne, w ogóle nie wiem czy warto to rozpoczynać, jak mam się jej wizytami tylko zirytować. Jestem strasznie uprzedzona do tych położnej "starej szkoły" co w dzisiejszych czasach tylko jakieś herezje sieją - już się uzbrajam na spiny w szpitalu - bo szpital wiecie, taki popeerelowski :P A inne ponad 60 km dalej, boje się, że mogę nie zdążyć.

synuś <3 01.05.2018
    synuś <3 26.06.2019
    0d1yskjooixdxgsx.png
‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ