X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po fryzjerze i wyglądam, jak człowiek :D uff
    urodziny uratowane :P

pomarańczka_33, Etoilka, Ilona92, Tęskniąca, Tusianka, Sylwiaa95, BP 02, grzanewino lubią tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, no to możesz teraz z czystym sumieniem i piękną głową świętować ;D

Klaudia, moja córunia mnie w ogóle nie słucha :P Ona robi co chce i ma w nosie co matka do niej mówi, jak teraz tak jest to co to będzie potem?? :P zaczynam się bać ;D

Magdzia85F, Ilona92, Tęskniąca lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • asiq Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka świetne te butki :)

Sweetmalenka ja ciągle obrywam w żebra, czasami musze się położyć, albo wstać, bo na siedząco aż prądy przechodzą tak kopie.

Tęskniąca oby więcej takich dni :) tyle optymizmu bije z twojej wiadomości aż się miło czyta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 14:37

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia u mnie, jak u Dorotki - Mała też nie słucha, ale ja do Niej nie robię nakazów :P Szybciej Mąż coś mówi :P

A dzisiaj to Jej się coś pomyliło, zamiast do dołu schodzić, to ta mi pod cycki znowu wchodzi!!!

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie uspokoilyscie bo ja w sumie nie dostaje w zebra tylko wchodzi mi na zebra.
    No w pt jak już dostane skierowanie to lecę do szpitala. I zobaczymy:)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Tak byłam w IMiD bo tam mam diabetologa, ginekolog skierował na ktg, na izbie przyjęć prawie by mnie wzięła a tu klops:/ jak jutro mnie nie wezmą to chyba zadzwonie do dwóch innych szpitalu, bo ja nie chce komplikacji z ta ciąża na takim etapie i szczerze nie wiem co mam zrobic w takiej sytuacji :/ czuje sie samotna. Zreszta wogole ostatnio moj humor i psychika jest do D... także chciałabym juz miec to z głowy.

Na szkole rodzenia w IMiD mówili, że u nich jest za wysoki procent cesarek "z ulicy" i jakoś od stycznia/lutego mieli wprowadzić politykę, że właśnie nie przyjmują na CC, tylko wykonują je w wyniku komplikacji podczas porodu naturalnego. Nie wiem na ile to stosują i czy zawsze, ale takie słowa padły, więc może dlatego Cię nie przyjęli. Argumentowali to tak, że nie mogą przyjmować pacjentek które do nich trafiają już ze skurczami, tylko muszą je odsyłać, bo łóżka są zajęte przez osoby z CC, a nie chcą kogoś w trakcie porodu odsyłać. Teraz mają tylko 4 sale i brakuje im miejsc. A Tobie jakoś uzasadnili odmowę?

Magda, Wszystkiego Najlepszego :) zdrowia, szybkiego i bezbolesnego porodu, samych radości z macierzyństwa i błyskawicznego powrotu do wagi sprzed ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 15:53

Magdzia85F lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka dziękuję!

Ale w ogóle to szkoda, że tak w Warszawie jest. Ale cóż większość z okolic woli tu przyjechać, bo szpitale lepsze.

A Ty na Madalińskiego rodzisz?

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Na szkole rodzenia w IMiD mówili, że u nich jest za wysoki procent cesarek "z ulicy" i jakoś od stycznia/lutego mieli wprowadzić politykę, że właśnie nie przyjmują na CC, tylko wykonują je w wyniku komplikacji podczas porodu naturalnego. Nie wiem na ile to stosują i czy zawsze, ale takie słowa padły, więc może dlatego Cię nie przyjęli. Argumentowali to tak, że nie mogą przyjmować pacjentek które do nich trafiają już ze skurczami, tylko muszą je odsyłać, bo łóżka są zajęte przez osoby z CC, a nie chcą kogoś w trakcie porodu odsyłać. Teraz mają tylko 4 sale i brakuje im miejsc. A Tobie jakoś uzasadnili odmowę?

Magda, Wszystkiego Najlepszego :) zdrowia, szybkiego i bezbolesnego porodu, samych radości z macierzyństwa i błyskawicznego powrotu do wagi sprzed ciąży :)

Ja byłam zeby wykonano u mnie indukcję, nie cc. Chyba o tym pisałam w poniedziałek. Moja cukrzyca nie jest wskazaniem do cc. Zreszta go nie chce.
    Odmowa była przez brak miejsc i cos na porodówce sie stało, zreszta za bardzo jej nie zrozumiałam bo sie zacięła.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to sorry, nie śledzę forum tak dokładnie. Po prostu na szkole mówili, że do CC nie będą przyjmować, więc jak napisałaś że pojechałaś ze skierowaniem to mi się tak skojarzyło. Mają tylko 4 sale, skoro nie było miejsca to nie przyjęli. Jak byli w szpitalu wolskim to ponoć mogli praktycznie bez ograniczeń organizować dodatkowe miejsca do porodu.

Magda, ja chcę rodzić w IMiD i właśnie boję się, że nie będzie miejsc i się nie załapię :/ Przyznam, że mnie to mocno stresuje. Mam tam położną, ale ona też nie gwarantuje że mi się uda dostać.

Ciężko powiedzieć, że to wina Warszawy jako takiej. Niektóre szpitale mają bardzo duże obłożenie, inne mniejsze, wszystko zależy od oceny danej placówki. Podobno do św. Zofii bardzo ciężko się dostać, teraz do IMiDu też gorzej bo zmienili budynek i mają o wiele mniej sal porodowych i poporodowych :/ Bardzo mnie to martwi, bo się nastawiłam.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz układy to i cesarkę zrobią, dzis widziałam to na własne oczy:) znajoma ciocia, czy to matka była, ciężarna powyżej 30 z partnerem albo ze Szwajcarii lub Niemcem, nie słyszałam na tyle dialektu, ona Polka.
    Magda podała ni super stronę i o dziwo dane sa ciagle aktualizowane związane z obłożeniem łóżek w szpitalach.
    Ponoc jesli ma sie położna nie powinno byc problemu z przyjęciem, ale zawsze jest.

To była dokładnie karta intensywnego nadzoru przedporodowego, w ktorej pisali o przyjęciu. Także nie wiem :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się wydaje, że urodzenie na żelaznej to jakiś prestiż ;) byliśmy tam na SR, bo był kurs weekendowy. No i ze Skierniewic była para. Dziewczyna w ogóle nie chciała słuchać o innym szpitalu, lekarza stamtąd nie miała i była świecie przekonana, że ją tam przyjmą.
    Ja znalazłam szpital, gdzie nie ma problemów z przyjęciem i jest nieduży. Poczytałam na fejsie i jestem zdecydowana. Ogólnie jak się patrzy na ilość łóżek w IMID to bardzo dużo.
    Do tego od jutra remont na Orłowskiego, to będzie jeszcze gorzej.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no widzisz Ilona, wszędzie jak układy to łatwiej :/ Mnie niestety położna nie uspokoiła, tylko właśnie powiedziała że mimo wykupienia indywidualnej opieki nie ma gwarancji, no bo jeśli będą zajęte łóżka to nie ma szans dostawić i że właśnie w Wolskim dokładali bez problemu, bo było więcej przestrzeni.

Magda, 4 łóżka to dużo? Ja tam się nie znam, ale wydało mi się mało. Bo jednak poród trwa kilka-kilkanaście godzin, a jak w Wawie 2mln osób to zawsze większe prawdopodobieństwo, że się akurat porody nałożą. Nie wiem.. Trochę się tego boję.. Bo nie dość, że sam poród to stres, to jeszcze jak tam pojadę i mnie odeślą w zupełnie obce miejsce to w ogóle będę przerażona. A jeszcze dzisiejszy przykład Ilony nie pociesza :(

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka nie, nie ogólnie łóżek dużo na zwykłych salach. I przecież mogliby jak był remont dorobić 4 sale. Może nie sądzili, że taki babyboom będzie

Wysłany: 14 marca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak chyba bielański jest na pierwszym miejscu jeśli chodzi o brak miejsc, tam niemal non stop jest ilość dostępnych miejsc na minusie :P czasem nawet minus kilkanaście :P
    ja się ostatecznie zdecydowałam na Żwirki i na Madalińskiego, a jak i tam nas nie przyjmą to pojadę gdziekolwiek :P

Ilona92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żwirki ostatnio po otwarciu oddziału lepiej wygląda.

• ibishka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka znowu zawrócę Ci głowę! Ale mam nadzieję że to już ostatni raz :)
    Tacierzynski - to jest ok 2 tyg. Ale jak go się liczy. 10 kolejnych dni roboczych? Czy 14 kolejnych dni kalendarzowych? Załóżmy że mężowi by wypadalo w okresie weekendu majowego. To jest stratny o te 2 dni (1i3maj) które i tak miałby wolne? Czy to się liczy robocze i mu się po prostu wydłuży? :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png

Wysłany: 14 marca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety to 14 kolejnych dni kalendarzowych, albo dwa razy po 7 dni, bo można ten urlop podzielić na pół :) więc w razie majowego weekendu to będzie stratny

Magdzia85F, ibishka, Etoilka lubią tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia- Sto lat! Mam nadzieje ze przyjemnie wieczor mija na swietowaniu :)

Dzis ja posmece- bylam ostatni dzien w pracy. Czuje sie taka jakas niekompletna teraz jak juz L4 zaczynam :(
    Ja wiem ze to dziwne, ale ja nigdy nie siedzialam w domu i przeraza
    mnie to troszke :(

Z dobrych wiesci, anemii prawie juz nie mam :)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia - sto lat sto lat :)

ja wczoraj byłam u fryzjera, a jutro sesja brzuszkowa :) nie mogę się już doczekać efektów :)
    a żebra po prawej stronie bolą mnie okropnie, niunia cały czas trzyma na nich główkę

A, i chciałam dziś ubrać materacyk, no i mam chyba jakieś zaćmienie ciążowe, bo jest dwustronny i za chiny nie mogę zrozumieć oznaczenia która to jest strona A, a która B :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 21:15

Magdzia85F, Ilona92, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    A, i chciałam dziś ubrać materacyk, no i mam chyba jakieś zaćmienie ciążowe, bo jest dwustronny i za chiny nie mogę zrozumieć oznaczenia która to jest strona A, a która B :D
    Aga - ta bardziej twarda teraz, ta miększa po 6 miesiącach ;) więc testuj na dotyk ;p

grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ