X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a podacie linka do tego zestawienia ile miejsc na porodówce jest w danym szpitalu? Bo coś wspominałyście o tym, ale się do tego pewnie sama nie dokopię.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, bardzo dobrze zbiera a z funkcją turbo bardzo ładnie dywan odkurza :) no i radzi sobie z sierścią rudego więc już w ogóle rewelacja :D

Ilona92 lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3

Wysłany: 15 marca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Dziewczyny, a podacie linka do tego zestawienia ile miejsc na porodówce jest w danym szpitalu? Bo coś wspominałyście o tym, ale się do tego pewnie sama nie dokopię.
    http://szpitale.mazowieckie.pl/page/

myszkaka lubi tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Madzia, bardzo dobrze zbiera a z funkcją turbo bardzo ładnie dywan odkurza :) no i radzi sobie z sierścią rudego więc już w ogóle rewelacja :D

Ja od wtorku też jestem szczęśliwą posiadaczką pionowego odkurzacza :D kupiliśmy taki 3w1 i powiem szczerze, że jestem zadowolona :) A już po odkurzeniu dywanów to w ogóle byliśmy w szoku ile on kurzu z nich wyciągnął.

Wielkie dzięki za linka! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 13:16

pomarańczka_33, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png

Wysłany: 15 marca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka, też mam 3w1 ;D przynajmniej z nazwy ;)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mopowanie to takie przecieranie mokrą szmatką, ale jakby tego oczekiwałam. Głównie żeby móc odurzyć i przejechać na mokro kuchnię i przedpokój. Takie mycie porządne to na innym sprzęcie ;)

f2wli09k0vt5rkls.png

Wysłany: 15 marca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to mój na mokro nic nie robi, ale dzięki niemu w szybki sposób pozbędę się piachu z przedpokoju i sierści z pokoju i o to mi głównie chodziło ;)

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedz mi jeszcze odnośnie tego linka, taki typ szpitala wybierasz? Bo tam jest ileś kategorii i w każdej co innego się wyświetla i inna ilość szpitali.. np. jak wybieram jedną kategorię to mi się wyświetla szpital, ale w innej się już nie wyświetla mimo że wiem że tam można rodzić.

f2wli09k0vt5rkls.png

Wysłany: 15 marca 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wybieram dwa, ginekologiczno-położnicze i ginekologiczne

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę makabrycznie to wygląda.. Dziwne, że się wtedy szpital na Madalińskiego nie wyświetla, a przecież tam normalnie można rodzić.
    Wszystkie o których myślałam mają dokładnie 0 wolnych miejsc. Ekstra.

f2wli09k0vt5rkls.png

Wysłany: 15 marca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalińskiego jest na kategorii ginekologiczne, w tej chwili też 0...

a Ty jakie szpitale brałaś pod uwagę?

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nastawiona jestem na IMiD, ale jak tam mnie nie przyjmą to wiem, że dobre opinie ma św. Zofia, Karowa i Madalińskiego. No i nigdzie nie ma miejsc.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet mój szpital ma 0 a zawsze ma przynajmniej 4!!!!! No nie!! :(

Mój pępek tańczy salsę :D haha kółka :P Usiadłam na chwilę i Mała aktywowana :)

Tęskniąca, pomarańczka_33, Ilona92, Tusianka, BP 02 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    No nastawiona jestem na IMiD, ale jak tam mnie nie przyjmą to wiem, że dobre opinie ma św. Zofia, Karowa i Madalińskiego. No i nigdzie nie ma miejsc.

Żwirki jeszcze ostatnio odkorkowane, u mnie to w razie Wu.

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty Magda gdzie chcesz?

A pamiętam jak jeszcze na początku tego wątku była rozmowa, że w kwietniu rodzi się statystycznie najmniej dzieci i powinnyśmy mieć łatwo się dostać do szpitala :D No ale w sumie jeszcze nie ma kwietnia, może nagle cudownie się odmieni ;)

pomarańczka_33, Magdzia85F, Ilona92, Etoilka, BP 02 lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    się rozgadałyście od rana ;)
    Ilonka - trzymam kciuki,
    Marysiu - super, że wizyta udana,
    Marta - mam dokładnie takie samo wrażenie, że zaraz wystawi jakąś część ciała na zewnątrz ;)

Ja też mam 3 w 1 i powiem szczerze że z czasem ma coraz mniejszą siłę ssącą, nawet juz filtr wyczyściłam jak w instrukcji i niewiele pomogło...musze mu jeszcze sprawdzić czy wejscie nie jest czymś zapchane ;)

Ja wytrwałam u fryzjera ..yupi...i wyglądam jak człowiek wreszcie ;) od razu lepiej ;) po drodzę weszłam do LIDLA i teraz pewnie bede odpoczywac do wieczora, tak mnie to zmeczyło ...wrak człowieka juz jestem ;)

pomarańczka_33, Magdzia85F, Ilona92, Etoilka, Tusianka, BP 02 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka ja chcę na Solcu. Od połowy tamtego roku zmiana ekipy wpłynęła na pochlebne decyzje, do tego remont oddziału i bloku :)

Klaudia no to udany dzień :) a teraz odpoczynek i będzie dobrze:)

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wracam rozwarcie na palec. Mam czekać na skurcze. Jak będą co 20 minut to jechac na IP. Dostałam skierowanie do cc. Jeśli do przyszłego tyg nic się nie wydarzy to mam jechać bo " i tak i tak będzie cc.
    I nie uwierzycie... powiedziała że mam na fotel wejść A gdy usiadłam powiedziała że zadzwoni tylko na chwilę. Wiecie gdzie dzwoniła? Po kosz na śmieci Z Olx!

Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png

Wysłany: 15 marca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no teraz jakoś niedługo zamykają chyba Orłowskiego do remontu więc sytuacja różowa raczej nie będzie, ale gdzieś nas będą musieli przyjąć i tego się trzymam ;)

Klaudia, gratuluję i zazdraszczam pozytywnie fryzjera :D
    a co do odkurzacza to jest szansa, że nie będzie długowieczny ale zobaczymy, wiem, że jest ważne żeby ten filtr w miarę regularnie czyścić :)

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja leżę na patologii ciazy. Uwazam, ze wsrunki sa super. Sala dwuosobowa, kazda ma swoje ktg, szafę, stolik, zlew w pokoju z mydłem i środkiem dezynfekującym, parawan na środku, jedzenie po dwóch posiłkach mowie wielkie ok. Przyszłam na oddział 10.30 i dostałam sniadanie...3 kromki ciemnego chleba, masło, jakas szynka i sałata z pomidorem, położna powiedziała, ze nie bedzie szału, ale kto daje sniadanie prawie o 12, na obiad kasza jęczmienna, gotowany duzy plaster mielonego, sałatka z ogorkow kiszonych(mega słone i kwaśne dooobre) duzy kawalek brokuła i kalafiora, do picia jakas herbatka owocowa.
    Kolorowa pościel haha, regulowane łóżko. W łazience papier, mydli i ręcznik do rak.

Judyta bo mam cukrzyce przedciazowa typu 1 i takie ciąże konczy sie w max 39 tyg.
    Wczoraj Karowa miała 6miejsc

pomarańczka_33, Magdzia85F, Etoilka, Tusianka, grzanewino, Haana lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ