X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, to ciut nie hotel normalnie ;)
    też rozważałam IMiD (jak byłam malutka to mnie tam operowali) ale stwierdziłam, że jednak za duże oblężenie tam jest i odpuściłam ;)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona oo proszę to spoko :) tak pytam, bo ciekawa jestem. A wiadomo, różne szpitale są.
    A kiedy będą mówić, co z Tobą??? Czy na razie obserwacja?

Dorotko - no właśnie Orłowskiego wczoraj ostatni dzień przyjmował. A Solec jest niedaleko.

No żesz kur... :/

Judyta super ta Twoja lekarka! :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 14:31

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczęście, że Orłowskiego robi remont, bo jak rozmawiałam z sąsiadką którą tam zawieźli z braku miejsc w innym szpitalu to powiedziała, że trauma życia. Sala 8 osób, przewijak przy nieszczelnym oknie (była zima) i bez światła. Mówiła, że sobie w nocy telefonem musiała świecić, żeby małą przewinąć. Ponoć marzyła tylko żeby wyjść do domu. Badania po porodzie były okropne, bo lekarz podchodził do każdej jak do krowy i "następna". Rodziła jakoś pod koniec 2016 roku.
    Więc chociaż jak nie będzie miejsca w "moim" szpitalu to mnie tam nie zawiozą :D

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judytka, ta Twoja lekarka - to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać . ...

Wczoraj oglądałam Top Chefa - zgadnijcie co robię sobie na obiad? ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka ale wiadomo, że odsyłają do szpitala bliżej. Dobrze, że mamy stronę i jeszcze dwie opcje :D

:(

Klaudia - ja nie oglądałam, poszłam spać :P obejrzę powtórkę w sobotę :)
    A ja miałam steka na obiad :D mięso wołowe to moja miłość w ciązy. Chyba już ze 30 kg zjadłam :D

BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w ramach Swieta Narodpwego wybyliy nad Balaton :)
    Taka wiosenna pogoda ze az milo sie za omro patrzy, migdaly zaraz zakwitna :)
    Klaudia fajnie ze udalo sie z fryzjerem
    Ilona- super ze szpital w porzadku
    Madzia- narobilas mi apetytu na steka :D

Kurcze ciezko z tymi szpitalami... w moim mowia ze nie odsylaja ale jak w praktyce bedzie to jestem ciekawa

Magdzia85F, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    My w ramach Swieta Narodpwego wybyliy nad Balaton :)
    Taka wiosenna pogoda ze az milo sie za omro patrzy, migdaly zaraz zakwitna :)
    Klaudia fajnie ze udalo sie z fryzjerem
    Ilona- super ze szpital w porzadku
    Madzia- narobilas mi apetytu na steka :D

Kurcze ciezko z tymi szpitalami... w moim mowia ze nie odsylaja ale jak w praktyce bedzie to jestem ciekawa

O kobieto!!! Ty o wiośnie a tu śnieg mi dzisiaj padał :/

Ilona92 lubi tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niedziele tez ma padac ale udaje ze nie wiem :D

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png

Wysłany: 15 marca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się doczekać nie mogę tego śniegu ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota czemu?

Dziewczyny czy macie uczucie w kroczu tak jakby bólu, ale jakby ktoś natłukł!
    Dzisiaj coś kłuć mnie w podbrzuszu zaczęło i w pochwie tak dziwnie. (Zostawię to zdanie! Haha słownik)

Może Mała tam nawaliła mi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 16:09

Wysłany: 15 marca 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo ja lubię jesień i zimę a nie znoszę wiosny i lata ;)

ja nie mam takiego uczucia, generalnie krocze to jedno z niewielu miejsc, które mnie nie bolą ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czyli chłód. U mnie dwie skrajne. Zima i lato:D

No właśnie mnie bolało ze 3 razy. A dzisiaj to czuję wyraźnie zmęczoną "norkę" ;)

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Dorota czemu?

Dziewczyny czy macie uczucie w kroczu tak jakby bólu, ale jakby ktoś natłukł!
    Dzisiaj coś kłuć mnie w podbrzuszu zaczęło i w pochwie tak dziwnie. (Zostawię to zdanie! Haha słownik)

Może Mała tam nawaliła mi?
    mam to samo-u mnie to rozwarcie postępujące, ale dodatkowo mam jeszcze ból kręgosłupa na dole.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    mam to samo-u mnie to rozwarcie postępujące, ale dodatkowo mam jeszcze ból kręgosłupa na dole.

ech wizytę mam 22.03 za tydzień - i wtedy sprawdzi co i jak. Do tego czasu na pewno się nie rozsypię ;)

A Judyta byłaś w końcu u lekarza?

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie czasem podkluwanie sie pojawia tez i pachwiny. Groszek vel Arbuz naciska chyba juz na szyjke
    Tez mam wizyte 22go a na 20go ide na super wypasione usg :) robilam 3 prywatnoe i dostalam jedno gratis wiec chce zobaczyc jak waga, jak lozysko i pepowina. Moj lekarz jest bardzo dobry alr usg srednio ogarnia wiec sam za pierwszym razem tam mnie wyslal :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    ech wizytę mam 22.03 za tydzień - i wtedy sprawdzi co i jak. Do tego czasu na pewno się nie rozsypię ;)

A Judyta byłaś w końcu u lekarza?
    byłam. byłam.
    Rozwarcie z opuszka wzrosło na caly palec. Mam jechać na IP jeśli skurcze będą co 20 minut, dostałam skierowanie na CC. W weekend i tak nic nie zrobią więc po weekendzie mam jechać do szpitala. W poniedziałek pojadę, umowie się na wizytę. Będzie to według OM-37+2 a według USG 38+3 więc mam nadzieję że zrobią mi CC w miarę szybko. Chciałabym wyrobić się przed świętami :P
    a żeby było śmiesznie to właśnie jakies skurcze mam ale nieregularne;/

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    bo ja lubię jesień i zimę a nie znoszę wiosny i lata ;)

Ja lubie wszystkie pory roku, ale jakos chyba najbardziej bardzo wczesna jesien- wszystko wyzlocone, kolorowe liscie, poranne mgly :)

Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj sie Judyta! Widze ze jestes tydzien do przodu z ciaza do mnie :)

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP ja wypasione też u innego gina mam w tą sobotę :)

Zobaczymy jak się Malutka zmieniła.

Judyta ooo to niedługo i Ty się rozpakujesz!

BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już bym mogła się rozpakować. To uczucie bólu w.. "norce"(hahaha :D) i ciążenia w dół a oprócz tego ból kręgosłupa jest straszne. A dodatkowo w głowie to starzejące się łożysko,a dziś ciągle bym jadła;/ z moich wyliczen Gabryś może mieć teraz ok 3300 gram wieć jest ok.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ