X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maluch bedzie raczej po nas obojgu maly ( maz 2800 ja 2700), grunt zeby w normie sie zalapalo :)

grzanewino, Magdzia85F, Etoilka, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jakie tu wieści :)

Ilona, mam nadzieję że masz lekki poród. Życzę dużo zdrowia Tobie i Jadzi :)

Aniu, wiele przeszłaś ale już zaraz będziesz szczęśliwą mamą i zapomnisz o traumie ze szpitala.

BP, co za babsko :/ nie możecie jej kazać się po prostu odwalić? Jak nie ma pojęcia o bezpieczeństwie to niech się chociaż nie kompromituje. Załamka, współczuję.

Ilona92 lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Myszkaka- prawnicy zawsze wiedza lepiej ;)

dxomclb10296nsxe.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    Iza ja będę miała CC dlatego, że mam dwie macice i dwie szyjki i nie dam rady urodzić SN, to znaczy tak lekarz mówi, ale wolę nie próbować ;) najważniejsze jest bezpieczenstwo mojej córci w tym momencie
    Chodziło mi że u mnie nie urośnie i jakoś się przecisnie:)

grzanewino lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Wiesz Myszkaka- prawnicy zawsze wiedza lepiej ;)

Ja po prostu nie uznaję wtrącania się, tym bardziej jak ktoś nie ma pojęcia o czym mówi. Skoro to teściowa to akurat mąż by ją opieprzył i by był spokój, z moją matką ja się rozprawiam. Jak dziecko się jeszcze nie urodziło, a ona już wie najlepiej to aż strach pomyśleć co będzie później.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP ło matko i córko! To Ci się alfa i omega trafiła! :/

Nie tłumacz, bo to nie ma sensu. Zrób po swojemu.

Iza dziś gin mówił, że jak większe dziecko, to jak wejdzie w kanał rodny, to idzie. A maleństwa się wiercą.

BP 02 lubi tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też myślałam, że będę miała szansę na SN jeżeli Dorotka moja byłaby drobniutka, ale lekarz ma inne zdanie i zaufam mu, a po CC jakoś będę musiała przeżyć. Chociaż powiem Wam, że to dla mnie nadal jest cud, że donosiłam do 35 tygodnia, po tym ile się nasłuchałam od lekarzy ;/
    Dziewczyny dają radę po CC, więc i my z Dorotką damy radę! :)
    Więc czy cc czy sn, to dla mnie najmniej istotne, najważniejsze, że uda się cała misja "ciąża" :)

Magdzia85F, Etoilka, ibishka, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanewino, wszystko się uda :) moja siostra miała CC bo przy porodzie sn mała zaczęła tracić plus. Później była oczywiscie obolała ale nie było tragicznie. Laktacja też ruszyła. Trzeba być dobrej myśli :)

Etoilka, grzanewino, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Iza dziś gin mówił, że jak większe dziecko, to jak wejdzie w kanał rodny, to idzie. A maleństwa się wiercą.

Magda, nie strasz, proszę Cię :P mi dziś teściowa mówiła przez telefon, że jakaś jej znajoma urodziła wczoraj dziecko 4,5kg i że praktycznie wypłynęło razem z wodami... :D

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz juz jej powiedzial zeby spasowala, ale mnie tez troche nerw juz zlapal ;) zwykle olewam ale czasem nawet ja wcielona oaza spokoju (tak, to ironia) niewyrabiam :D
    Jak juz sie pozalilam to teraz nawet mnie to bawi :) ona dobrze chce tyle ze jak miala swoje dziecko (przed okryciem Hameryki) to swiat wygladal inaczej ;)
    Troche sie juz ogarnel i powiedziala ze rozumie bo tez ja wkurzalo jak jej sie matka wtracala ;)

myszkaka, ibishka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojej teściowej zapowiedziałam ostatnio ze życie po porodzie będzie się jej kojarzyło z meczem piłkarskim.. Jedna żółta kartka ok.. Ale za drugim razem dostanie już czerwona :)

BP 02, Etoilka, grzanewino, Magdzia85F, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanewino dasz radę po cc. Ból to 2, 3 dni. I można siadać.

Marysiu ja nie strasze, ja siebie po części uspokajam, bo zaczynam się bać wagi Ady.
    Ale taki poród to wow...

Iza hehe dobre ;)

BP super, że Mąż Cię broni!

grzanewino, Etoilka, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie z teściową jest bardzo napięta atmosfera od kłótni 15 czerwca tamtego roku i powiedziałam mężowi, że dopóki nie zostanę oficjalnie przeproszona (tak jak zostałam oficjalnie i przy świadkach obrażona), to nie zobaczy wnuczki, chyba że na zdjęciu

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Kurde! Aż tak :/

A często był z nią kontakt?

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chyba właśnie zbyt częsty i za blisko mieszka, bo jakieś 5 domów dalej, ale teraz unikamy siebie nawzajem, nawet na święta tam nie byliśmy i była to decyzja nie moja, a mego męża. Trochę przykro, ale ja nie pozwolę sobą pomiatać, a usłyszałam, że w jej domu jestem nikim i nie mam prawa się odzywać (a parę miesięcy wcześniej wyremontowaliśmy jej łazienkę i kuchnię i wtedy jakoś mogłam się odzywać)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja się teraz nie mogę denerwować i wcale do niej nie chodzimy, ani ona do nas.

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że co?
    Co za niewdzieczne babsko!

Chyba jednak facetom teściowe się lepsze trafiają.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wstałam po drzemce;)
    Jakie ja głupie sny mam ostatnio. Wczoraj sniło mi się że u mnie w domu była jakaś impreza(urodziny czy coś) i ja głaskałam się po brzuchu aż nagle Gabryś wyszedł! Nie wiem jak, czym itd ale miałam go w rękach! I mówię do chłopaka że chyba już urodziłam i że trzeba pogotowie wezwać. Biorę telefon i wykręcam 999 i pytam co mam zrobić-bo urodziłam już i że trzeba by maluszka zbadac czy co. Mój chłopak na to że on nigdzie nie jedzie, wypił piwo i w takim stanie się w szpitalu nie pokaże...
    A dzisiaj jeszcze lepszy! Że znowu głaskałam się po brzuchu i "wyszły" takie dwie małe rączki. Oczywiście przez skórę i złapały mnie za palec :o
    Ja chyba naprawdę powinnam już urodzić :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/25ef723b700e.jpg

grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja im blizej porodu tym bardziej sie boje.. spie jakos nie spokojnie... :D na drugim watku juz 3 dziewczyny rozpakowane :)

xk81pfk.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz obiecał, że donoszę do 12 kwietnia i tego się trzymam i śpię spokojnie :D

Ilona92 lubi tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ