X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maluch bedzie raczej po nas obojgu maly ( maz 2800 ja 2700), grunt zeby w normie sie zalapalo :)

grzanewino, Magdzia85F, Etoilka, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jakie tu wieści :)

Ilona, mam nadzieję że masz lekki poród. Życzę dużo zdrowia Tobie i Jadzi :)

Aniu, wiele przeszłaś ale już zaraz będziesz szczęśliwą mamą i zapomnisz o traumie ze szpitala.

BP, co za babsko :/ nie możecie jej kazać się po prostu odwalić? Jak nie ma pojęcia o bezpieczeństwie to niech się chociaż nie kompromituje. Załamka, współczuję.

Ilona92 lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Myszkaka- prawnicy zawsze wiedza lepiej ;)

dxomclb10296nsxe.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    Iza ja będę miała CC dlatego, że mam dwie macice i dwie szyjki i nie dam rady urodzić SN, to znaczy tak lekarz mówi, ale wolę nie próbować ;) najważniejsze jest bezpieczenstwo mojej córci w tym momencie
    Chodziło mi że u mnie nie urośnie i jakoś się przecisnie:)

grzanewino lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Wiesz Myszkaka- prawnicy zawsze wiedza lepiej ;)

Ja po prostu nie uznaję wtrącania się, tym bardziej jak ktoś nie ma pojęcia o czym mówi. Skoro to teściowa to akurat mąż by ją opieprzył i by był spokój, z moją matką ja się rozprawiam. Jak dziecko się jeszcze nie urodziło, a ona już wie najlepiej to aż strach pomyśleć co będzie później.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP ło matko i córko! To Ci się alfa i omega trafiła! :/

Nie tłumacz, bo to nie ma sensu. Zrób po swojemu.

Iza dziś gin mówił, że jak większe dziecko, to jak wejdzie w kanał rodny, to idzie. A maleństwa się wiercą.

BP 02 lubi tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też myślałam, że będę miała szansę na SN jeżeli Dorotka moja byłaby drobniutka, ale lekarz ma inne zdanie i zaufam mu, a po CC jakoś będę musiała przeżyć. Chociaż powiem Wam, że to dla mnie nadal jest cud, że donosiłam do 35 tygodnia, po tym ile się nasłuchałam od lekarzy ;/
    Dziewczyny dają radę po CC, więc i my z Dorotką damy radę! :)
    Więc czy cc czy sn, to dla mnie najmniej istotne, najważniejsze, że uda się cała misja "ciąża" :)

Magdzia85F, Etoilka, ibishka, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanewino, wszystko się uda :) moja siostra miała CC bo przy porodzie sn mała zaczęła tracić plus. Później była oczywiscie obolała ale nie było tragicznie. Laktacja też ruszyła. Trzeba być dobrej myśli :)

Etoilka, grzanewino, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Iza dziś gin mówił, że jak większe dziecko, to jak wejdzie w kanał rodny, to idzie. A maleństwa się wiercą.

Magda, nie strasz, proszę Cię :P mi dziś teściowa mówiła przez telefon, że jakaś jej znajoma urodziła wczoraj dziecko 4,5kg i że praktycznie wypłynęło razem z wodami... :D

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz juz jej powiedzial zeby spasowala, ale mnie tez troche nerw juz zlapal ;) zwykle olewam ale czasem nawet ja wcielona oaza spokoju (tak, to ironia) niewyrabiam :D
    Jak juz sie pozalilam to teraz nawet mnie to bawi :) ona dobrze chce tyle ze jak miala swoje dziecko (przed okryciem Hameryki) to swiat wygladal inaczej ;)
    Troche sie juz ogarnel i powiedziala ze rozumie bo tez ja wkurzalo jak jej sie matka wtracala ;)

myszkaka, ibishka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojej teściowej zapowiedziałam ostatnio ze życie po porodzie będzie się jej kojarzyło z meczem piłkarskim.. Jedna żółta kartka ok.. Ale za drugim razem dostanie już czerwona :)

BP 02, Etoilka, grzanewino, Magdzia85F, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanewino dasz radę po cc. Ból to 2, 3 dni. I można siadać.

Marysiu ja nie strasze, ja siebie po części uspokajam, bo zaczynam się bać wagi Ady.
    Ale taki poród to wow...

Iza hehe dobre ;)

BP super, że Mąż Cię broni!

grzanewino, Etoilka, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie z teściową jest bardzo napięta atmosfera od kłótni 15 czerwca tamtego roku i powiedziałam mężowi, że dopóki nie zostanę oficjalnie przeproszona (tak jak zostałam oficjalnie i przy świadkach obrażona), to nie zobaczy wnuczki, chyba że na zdjęciu

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Kurde! Aż tak :/

A często był z nią kontakt?

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chyba właśnie zbyt częsty i za blisko mieszka, bo jakieś 5 domów dalej, ale teraz unikamy siebie nawzajem, nawet na święta tam nie byliśmy i była to decyzja nie moja, a mego męża. Trochę przykro, ale ja nie pozwolę sobą pomiatać, a usłyszałam, że w jej domu jestem nikim i nie mam prawa się odzywać (a parę miesięcy wcześniej wyremontowaliśmy jej łazienkę i kuchnię i wtedy jakoś mogłam się odzywać)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja się teraz nie mogę denerwować i wcale do niej nie chodzimy, ani ona do nas.

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że co?
    Co za niewdzieczne babsko!

Chyba jednak facetom teściowe się lepsze trafiają.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wstałam po drzemce;)
    Jakie ja głupie sny mam ostatnio. Wczoraj sniło mi się że u mnie w domu była jakaś impreza(urodziny czy coś) i ja głaskałam się po brzuchu aż nagle Gabryś wyszedł! Nie wiem jak, czym itd ale miałam go w rękach! I mówię do chłopaka że chyba już urodziłam i że trzeba pogotowie wezwać. Biorę telefon i wykręcam 999 i pytam co mam zrobić-bo urodziłam już i że trzeba by maluszka zbadac czy co. Mój chłopak na to że on nigdzie nie jedzie, wypił piwo i w takim stanie się w szpitalu nie pokaże...
    A dzisiaj jeszcze lepszy! Że znowu głaskałam się po brzuchu i "wyszły" takie dwie małe rączki. Oczywiście przez skórę i złapały mnie za palec :o
    Ja chyba naprawdę powinnam już urodzić :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/25ef723b700e.jpg

grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja im blizej porodu tym bardziej sie boje.. spie jakos nie spokojnie... :D na drugim watku juz 3 dziewczyny rozpakowane :)

xk81pfk.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz obiecał, że donoszę do 12 kwietnia i tego się trzymam i śpię spokojnie :D

Ilona92 lubi tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ