X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mieliśmy kupować 160 cm, ale wchodziłaby aż na okno
    a ja rzeczy muszę zacząć prać, no a najpierw kupić proszek dzidziusiowy :D

Magda trzeba było mu powiedzieć, że brzuch wielki, bo w ciąży jesteś ;)

ja w ten weekend jak męża nie ma, to dopiero zaczęłam zamawiać rzeczy do torby ;)
    bo on mnie jakoś zawsze rozprasza :D

Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, śliczne mebelki!

Aga, świetna wiadomość, nie ma jak w domu! :)

Kinga, trzymam kciuki, żeby jeszcze się nic nie działo. Dawaj znać!

Magda, moja lekarka za każdym razem mi powtarza, że brzuch nie jest absolutnie żadnym wyznacznikiem. Także tego się trzymajmy ;)

Magdzia85F, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zaczęłam prać właśnie 2 tygodnie temu. I nadal piorę ;-) a to pościel, jak wrócimy to ma Mąż wymienić, a to koszulki Mężowe, to ciuszków domowiłam :P

A no mogłam. Ale to nie mój prowadzący, to olałam. Poskarżę się swojemu.

Marysiu też tak uważam. Każda ciąża inna, to każdy brzuszek też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 21:00

pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, niezmiennie kciukamy za Ciebie i czekamy na info :)

U mnie bez większych zmian, ciśnienie skacze, raz jest piękne a raz do d... Włączyli mi jakieś leki, pierwszą tabletkę dostałam rano drugą mam dostać o 22. Ktg ciągle książkowe i zero skurczy. Leżymy i czekamy bo wyjścia innego nie mamy :P

Wybaczcie ale nie odpisze na Wasze posty bo strasznie dużo nadrabiania miałam a na tel to lipa i nie zapamiętam wszystkiego niestety
    Ale zaglądam i czytam :)

Magdzia85F, Tusianka, Sylwiaa95, BP 02, ibishka, Etoilka, Agiii37, Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Urodziłam PSN!
    59cm 3900g. Było zzo i niestety vacum bo sie zaklinowała ręka. Leżę jeszcze na porodowej bo był zabieg. Max apgar nie było. Jest zdrowa, cukier był lekko niski. Łożysko w 2min. Godz cos koło 21.30 , rybka!

Etoilka, monroe, Monnn, Agiii37, Halina90, Tusianka, myszkaka, pomarańczka_33, APrzybylska, BP 02, Magdzia85F, ibishka, Rene, Sylwiaa95, grzanewino, Haana, olKaczucha, aga_90 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje! Ale duża!

Ilona92 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje, Ilona! Odpoczywajcie i nabierajcie sił :)

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona gratulacje!!!!! Odpoczywaj :)

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień myślałam o Was, cieszę się, gratulacje bardzo duża dziewczyna, odpoczywaj :)

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona! Gratulacje!

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona gratulacje :) zdrowia dla Was i odpoczywajcie :)

Ja zadzwoniłam do położnej i mnie uspokoiła. Tak jak napisała Magda wody jak się sączą to leci cały czas i jest ich wiecej, więc widać to coś innego. Testów nigdzie nie ma, mąż jeździł, dzwonił i kicha. W aptekach internetowych też niedostępne, dziwne.

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochane!
    Ale sie juz cieszę!
    Wykupiliśmy położna, jedna z lepszych decyzji. Gdyby nie ona, dzis bym nie urodziła.

Etoilka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona!!!!!! Ogromne gratulacje!!!! Odpoczywajcie i czekamy na foteczki :)

Myszkaka a sprawdzalas clearblue na aptekagemini?

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

Wysłany: 18 marca 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonka! Gratulacje! Cudowne wiadomości :)
    Zdrówka i siły teraz dużo dla Ciebie i Jadzi <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Ilonko jeszcze raz gratuluję, cieszę się że jesteś zadowolona z wykupu położnej, widać bardzo sprawnie Ci to poszło, no i czekamy na pierwsze zdjęcie tej bujnowłosej Jadzi :)

Aga cieszę się że jesteście w domu już z Wiktorkiem, teraz już będzie do przodu, wiadomo w domu zawsze najlepiej :)

Myszkaka mam nadzieję że to nie wody i na razie jest wszystko dobrze, wiesz ja zmieniam około 7-8 wkładek dziennie, non stop chodzę obsikana, jak w nocy wstaje co dwie godziny to trzymam się za krocze bo nie jestem w stanie dojść i bardzo pełny mam pęcherz aż sama się dziwię, teraz pod koniec jest wielki ucisk i trudno wytrzymać

Klaudia przepiękne te mebelki, cudo po prostu.
    Ja mam taką standardową szafę i już miejsca w niej brak :)

Judytko jak tam sytuacja, czy trochę te ciągnięcia przeszły, no i piękny Twój brzusio, mam nadzieję że lepiej się już czujesz :)

Dorotko trzymam kciuki za to żeby ciśnienie się unormowało :)

My wczoraj ostatecznie skończyliśmy remont łazienki korytarza, ale dzisiaj i jutro chciałam jeszcze pomyć wszystko tak dokładnie, dzisiaj chyba pojedziemy po wózek bo kolega męża z pracy ma po swoim synu i chyba nam pasuje, co prawda trochę marka mi nie pasuje no ale zobaczymy.
    Chcemy tez jechać do mnie do pracy i ogarnąć trochę, bo jednak nie będzie mnie tam jakiś czas a bałagan mi się zrobiła, musi mąż mi śmieci wynieść, pomyć trochę podłogi, żeby było w miarę schludnie.

Jutro będę jeszcze kurze resztki wycierać i pewnie już siedzieć jak na szpilkach, jak sobie pomyśle że jeszcze tylko dwa dni to jestem przerażona, torbę przepakowałam już chyba ze 100 razy, pewnie jutro jeszcze będę wszystko oglądać i układać.

No i w dwa dni mi przybyło jak zwykle 2 kg, jestem załamana, wiem że będą mnie tam ważyć mam już dość :(

Paznokcie mam już na dłoniach czyste bez koloru, tylko bazę i top, stopy granat a co, złoto zdjęłam ledwo co bo mam mega popuchnięte palce.
    Coraz więcej mam skurczy takich bolesnych, wczoraj całe popołudnie praktycznie leżałam, najbardziej mnie boli jak leżę na lewym boku.
    biorę nospę jednak żeby było lżej,mam nadzieję że dotrwam.

Przeczytałam już chyba cały internet na temat CC, wszystko i nie było to dobre, no ale wiadomo każdy organizm inny, boję się dwóch rozwiązań tak samo czy SN czy CC.Chciałabym żeby wszystko dobrze poszło.

Ilona92, pomarańczka_33, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonka GRATULUJĘ !!! z niecierpliwością czekam na fotkę małej księżniczki ;)

PSN - to "prawie siłami natury"?

Dorotka, Judytka - jak tam samopoczucie?
    Kinga - jak tam sytuacja? Dzieje się coś?
    Agatka - Twoje " 2 dni do urodzin Łukaszka" mnie przerażają....jak ja tak będę przeżywać każdy Wasz poród, to sama nigdy nie urodzę ;p

Co do wkładek na obecność wód płodowych - w gemini jest tylko partia z ważnością do 31.03.

Spokojnej niedzieli dziewczyny ;)

Agiii37, Ilona92, Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png

Wysłany: 18 marca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciśnienie górne ok, dolne za wysokie. I od rana boli mnie prawa głowa, nie jest to jakiś masakryczny ból ale upierdliwy na pewno. Siedzę teraz i czekam na śniadanie, potem obchód, potem mierzenie ciśnienia, potem ktg, a potem to już mój M przyjedzie i będzie lepiej ;)
    Dzisiaj najprawdopodobniej zabiorą mi koleżankę z sali na porodówkę, już ma 11 dni po terminie a Młody nie chce wyjść ;) ale wczoraj założyli jej balonik i najpewniej dzisiaj się zacznie.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona serdecznie gratuluję, jesteś MAMUSIĄ :D

Aga cieszę się, że już jesteście w domku :) teraz będzie najlepsze :)

Kochane miłego dzionka, ja dziś jadę do teściów.

Tęskniąca, pomarańczka_33, Ilona92, Magdzia85F, Tusianka, Etoilka, BP 02 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona Kochana ale super! Jadzia jaka duża Niunia! Będzie poręczenie o Nią dbać :)

• Rene Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Hej!
    Urodziłam PSN!
    59cm 3900g. Było zzo i niestety vacum bo sie zaklinowała ręka. Leżę jeszcze na porodowej bo był zabieg. Max apgar nie było. Jest zdrowa, cukier był lekko niski. Łożysko w 2min. Godz cos koło 21.30 , rybka!
    Gratulację duża dziewczynka:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ