X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PSN- Tak to porod siłami natury :)
    Judyta parcie to jest na kupę przy porodzie:P
    Jakbym nie miała swojej położnej dalej leżałaby w szpitalu, tak hak przypadek Ani-oczywiscie nie chce tym nikogo urazić.
    Duzo pomagała, robiła wszystko co mogła. U mnie najgorzej jedt z nacięciem :/ jest po skosie:/ ale czuje sie poza tym jak nowonarodzona. Malutka ssie pierś. Cukier rośnie, pobrana krew, dodatkowo zabezpieczony kikut. Jest ok ! Jak cos chcecie wiecej wiedziec dajcie znac, bo sama z sienie nie bede pisac :) wiecie dlaczego.
    Czop jest gesty i powinien byc lekko zabarwiony na brązowo, jak rozwiera sie szyjka jest tak samo.
    Klaudia meble ekstra! Nue będziesz sama z wychowywaniem, bedzie dobrze! Zobaczysz jak swiat sie zmienia jak zobaczysz dxiecko! Kryzys miałam nie raz.
    Agata bedzie dobrze :)

Magdzia85F, Etoilka, Tusianka, BP 02, olKaczucha, Agiii37 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAaaaa....myślałam, że to "P" to "prawie" przez to vaccum ;) wybacz mi mój "blond" ;)

BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie też ok. Bolało wczoraj cały dzień, klulo. Czasem skurcze ale nieregularne.
    Dziś o 7 bardzo mocny ból miesiaczkowy. Poszłam spać i już nie boli.
    Według moich przeczyć po prostu rozwarcie postępuje. Młody kopię i wierzba. A mnie nadal zgaga męczy. Wszystko mi wraca...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona super się czyta, że dobrze i Jadzia cycusia lubi:)

Agiii Ty już zaraz też będziesz Maleństwo tulić :)

u mnie po wczorajszym z Mężem, tak mi siara zaczęła lecieć, że wkładki musiałam montować
    Wcześniej nic posucha.
    I też bóle miesiaczkowe z rana aż się przeraziłam, bo to zbyt wcześnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 09:52

Ilona92 lubi tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona - ogromne gratulacje! Duża dziewczyna ta Jadzia Twoja :) Zdrowia dla Was :)

Agiiii - a Tobie gratuluję cierpliwości, ja to bym mojego męża zabiła jakby remont się przeciągnął do dnia porodu praktycznie. A teraz on leży w szpitalu, jutro mam jechać po niego, ale już dziś spróbuję odkopać samochód i do rodziców pojechać na obiad. Po pierwsze żeby zobaczyć jak droga, a po drugie żeby nie siedziec sama cały dzien.

Spokojniej niedzieli dziewczyny :)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mi siara leci przewaznie w nocy i to z jednej piersi i tłumaczę sobie, że pewnie uciskam ją przez sen, a dziś widzę po plamach na koszuli, że z obu i też sobie tłumaczę, że może nie będę miała problemów z laktacją skoro już coś tam leci ;)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanewino u mnie tylko strupki na sutkach były. A teraz dopiero pociekło pierwszy raz. I tyle że bluzka w plamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 10:23

• asiq Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona gratulacje :) duża dziewczynka, ale przynajmniej będzie łatwiejsza w "obsłudze". Zazdroszczę, tak pozytywnie, tez bym już chciała tulic synka.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny... zgłupiałam totalnie. W 3 dni przytyłam 3 kg... Mam już plus 17 kg...
    A np wczoraj zjadłam:2 jajka na miękko, pól bułki, 2 ciasteczka petitki, potem z garść paluszków , wafel tortowy a na kolację 1,5 kawałka pizzy... nie wiem co jest grane bo nie puchne nigdzie. Tylko jak dłużej stoje to mam mrówki. Niedobrze mi jest i głowa boli. Myślę.. bo tak czytam o tym zatruciu, ale może głupieje :P

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, a masz dla nas jakieś specjalne rady? :)
    Miałaś robioną lewatywę? (do przeżycia? Ja nie wiem wlaśnie, czy się decydować)
    A jak z zzo? Dużo dało? Bez żadnych powikłań teraz?

Liczę na to, że u mnie indywidualna położna też trochę pomoże, a przynajmniej przyspieszy poród.

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    dziewczyny... zgłupiałam totalnie. W 3 dni przytyłam 3 kg... Mam już plus 17 kg...
    A np wczoraj zjadłam:2 jajka na miękko, pól bułki, 2 ciasteczka petitki, potem z garść paluszków , wafel tortowy a na kolację 1,5 kawałka pizzy... nie wiem co jest grane bo nie puchne nigdzie. Tylko jak dłużej stoje to mam mrówki. Niedobrze mi jest i głowa boli. Myślę.. bo tak czytam o tym zatruciu, ale może głupieje :P

Judyta, a sprawdzasz ciśnienie? Z tego, co wiem to główne objawy zatrucia to nadciśnienie, obrzęki i białko w moczu - skoro ich nie masz, to raczej nie to. Może po prostu tak się Twoje ciało przygotowuje do porodu?

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona to ile w końcu trwał poród? Zzo podali przy 4 czy 5cm? Wcześniej się da wytrzymać?

U nas wszystko ok, już mi te dziwne upławy przeszły.
    Sprawdzałam te testy i w gemini też niedostępne. Nie wiem dlaczego one tak zniknęły. Babka w aptece mężowi powiedziała, że właśnie tego już nie mają.

Co do siary to ja nic nie mam. Nawet sobie specjalnie ściskałam, ale bez rezultatu.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka no co Ty? Aż taki problem z tymi testami? Wycofali, czy co... Dziwne.

Wiary też nic nie było aż tu nagle wczoraj. Możliwe, że po seksie?

http://medicline.pl/test-do-wykrywania-wycieku-plynu-owodniowego-4-szt-clearblue-p-3530.html

Tak, jak pisała Klaudia ważność do 31.03

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 12:13

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona gratulacje! Ciesze sie ze wszystko dobrze poszlo i Jadzia szczesliwie po tej stronie brzucha :)
    Agi- kciuki zeby u Ciebie tez bylo dobrze :)
    Ania- a fizycznie dajesz rade? Odsapnij troche domowa atmosfera i na pewno bedzie choc troszke lepiej psychicznie. Wiem ze to latwo mowic, ale pamietaj ze jestes dobra matka! Robisz wszystko co w twojej mocy zeby Zuzka miala dobrze! A ona pp prostu juz pokazuje charakterek- nikt jej nie bedzie mowil kiedy ma z brzucha mamy wychodzic ;)
    Klaudia- booooskie te meble - zachwyciliy sie pboje z mezem :)

U mnie zero siary- nie wiem dobrze to czy zle ;) ale wydaje mi sie ze powolutku czop sie wykrusza :D

Magdzia85F, Agiii37, Ilona92 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta ja tez slyszalam ze na koncowce sie wode zarrzymuje nawet czasem nie widac. Sprawdzaj cisnienie!
    U mnie zwykle wyzsza waga chwilowo jak sie porzadnie nie wyproznie- moze u Ciebie tez z tym problem?

dxomclb10296nsxe.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wielkie gratulacje!:)
    Aż łezka sie w oku kreci :)))))

iv09mg7yklmn388j.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona gratulacje! Moj synek to polowa Twojej córci :d wszystkiego dobrego dla Was obu i szybkiego powrotu do domu! :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta, u mnie też waga poszła w górę, że aż szok. Dłonie, stopy i kolana mam strasznie spuchnięte, ale ciśnienie w normie a w moczu nie ma białka. Lekarz stwierdził, że może to być genetyczne, bo moja mama miała to sama na końcówce. Ale kontroluj sytuację, bo u każdej to może świadczyć o czymś innym.

Też nie mam takiej lecącej siary, jedynie żółtawe strupki na sutkach. I często są lepkie, ale nawet jak ścisnę, to nic nie leci.

U nas dzisiaj w planach składanie łóżeczka, skoro remontowy syf się skończył :) właśnie pierze się ostatnia partia Gabryniowych rzeczy, prześcieradła, rożek, itp. :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A śluz mam też bardzo wodnisty ostatnio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 13:07

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a mi wróciła senność z 1 trymestru. Wczoraj spałam popołudniu a dziś po śniadaniu...

A tak przy niedzieli, odrobina humoru:
    https://demotywatory.pl/4839160/Ta-galeria-ciezarnych-zwierzat-to-najslodsze-co-dzis-zobaczysz
    z którym się identyfikujecie? ja chyba z tym białym delfinowatym ;)

Magdzia85F, Etoilka, Tusianka, Agiii37, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ