Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PSN- Tak to porod siłami natury :)
    Judyta parcie to jest na kupę przy porodzie:P
    Jakbym nie miała swojej położnej dalej leżałaby w szpitalu, tak hak przypadek Ani-oczywiscie nie chce tym nikogo urazić.
    Duzo pomagała, robiła wszystko co mogła. U mnie najgorzej jedt z nacięciem :/ jest po skosie:/ ale czuje sie poza tym jak nowonarodzona. Malutka ssie pierś. Cukier rośnie, pobrana krew, dodatkowo zabezpieczony kikut. Jest ok ! Jak cos chcecie wiecej wiedziec dajcie znac, bo sama z sienie nie bede pisac :) wiecie dlaczego.
    Czop jest gesty i powinien byc lekko zabarwiony na brązowo, jak rozwiera sie szyjka jest tak samo.
    Klaudia meble ekstra! Nue będziesz sama z wychowywaniem, bedzie dobrze! Zobaczysz jak swiat sie zmienia jak zobaczysz dxiecko! Kryzys miałam nie raz.
    Agata bedzie dobrze :)

Magdzia85F, Etoilka, Tusianka, BP 02, olKaczucha, Agiii37 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAaaaa....myślałam, że to "P" to "prawie" przez to vaccum ;) wybacz mi mój "blond" ;)

BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie też ok. Bolało wczoraj cały dzień, klulo. Czasem skurcze ale nieregularne.
    Dziś o 7 bardzo mocny ból miesiaczkowy. Poszłam spać i już nie boli.
    Według moich przeczyć po prostu rozwarcie postępuje. Młody kopię i wierzba. A mnie nadal zgaga męczy. Wszystko mi wraca...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona super się czyta, że dobrze i Jadzia cycusia lubi:)

Agiii Ty już zaraz też będziesz Maleństwo tulić :)

u mnie po wczorajszym z Mężem, tak mi siara zaczęła lecieć, że wkładki musiałam montować
    Wcześniej nic posucha.
    I też bóle miesiaczkowe z rana aż się przeraziłam, bo to zbyt wcześnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 09:52

Ilona92 lubi tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona - ogromne gratulacje! Duża dziewczyna ta Jadzia Twoja :) Zdrowia dla Was :)

Agiiii - a Tobie gratuluję cierpliwości, ja to bym mojego męża zabiła jakby remont się przeciągnął do dnia porodu praktycznie. A teraz on leży w szpitalu, jutro mam jechać po niego, ale już dziś spróbuję odkopać samochód i do rodziców pojechać na obiad. Po pierwsze żeby zobaczyć jak droga, a po drugie żeby nie siedziec sama cały dzien.

Spokojniej niedzieli dziewczyny :)

age.png

preg.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mi siara leci przewaznie w nocy i to z jednej piersi i tłumaczę sobie, że pewnie uciskam ją przez sen, a dziś widzę po plamach na koszuli, że z obu i też sobie tłumaczę, że może nie będę miała problemów z laktacją skoro już coś tam leci ;)

age.png

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanewino u mnie tylko strupki na sutkach były. A teraz dopiero pociekło pierwszy raz. I tyle że bluzka w plamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 10:23

• asiq Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona gratulacje :) duża dziewczynka, ale przynajmniej będzie łatwiejsza w "obsłudze". Zazdroszczę, tak pozytywnie, tez bym już chciała tulic synka.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny... zgłupiałam totalnie. W 3 dni przytyłam 3 kg... Mam już plus 17 kg...
    A np wczoraj zjadłam:2 jajka na miękko, pól bułki, 2 ciasteczka petitki, potem z garść paluszków , wafel tortowy a na kolację 1,5 kawałka pizzy... nie wiem co jest grane bo nie puchne nigdzie. Tylko jak dłużej stoje to mam mrówki. Niedobrze mi jest i głowa boli. Myślę.. bo tak czytam o tym zatruciu, ale może głupieje :P

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, a masz dla nas jakieś specjalne rady? :)
    Miałaś robioną lewatywę? (do przeżycia? Ja nie wiem wlaśnie, czy się decydować)
    A jak z zzo? Dużo dało? Bez żadnych powikłań teraz?

Liczę na to, że u mnie indywidualna położna też trochę pomoże, a przynajmniej przyspieszy poród.

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    dziewczyny... zgłupiałam totalnie. W 3 dni przytyłam 3 kg... Mam już plus 17 kg...
    A np wczoraj zjadłam:2 jajka na miękko, pól bułki, 2 ciasteczka petitki, potem z garść paluszków , wafel tortowy a na kolację 1,5 kawałka pizzy... nie wiem co jest grane bo nie puchne nigdzie. Tylko jak dłużej stoje to mam mrówki. Niedobrze mi jest i głowa boli. Myślę.. bo tak czytam o tym zatruciu, ale może głupieje :P

Judyta, a sprawdzasz ciśnienie? Z tego, co wiem to główne objawy zatrucia to nadciśnienie, obrzęki i białko w moczu - skoro ich nie masz, to raczej nie to. Może po prostu tak się Twoje ciało przygotowuje do porodu?

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona to ile w końcu trwał poród? Zzo podali przy 4 czy 5cm? Wcześniej się da wytrzymać?

U nas wszystko ok, już mi te dziwne upławy przeszły.
    Sprawdzałam te testy i w gemini też niedostępne. Nie wiem dlaczego one tak zniknęły. Babka w aptece mężowi powiedziała, że właśnie tego już nie mają.

Co do siary to ja nic nie mam. Nawet sobie specjalnie ściskałam, ale bez rezultatu.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka no co Ty? Aż taki problem z tymi testami? Wycofali, czy co... Dziwne.

Wiary też nic nie było aż tu nagle wczoraj. Możliwe, że po seksie?

http://medicline.pl/test-do-wykrywania-wycieku-plynu-owodniowego-4-szt-clearblue-p-3530.html

Tak, jak pisała Klaudia ważność do 31.03

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 12:13

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona gratulacje! Ciesze sie ze wszystko dobrze poszlo i Jadzia szczesliwie po tej stronie brzucha :)
    Agi- kciuki zeby u Ciebie tez bylo dobrze :)
    Ania- a fizycznie dajesz rade? Odsapnij troche domowa atmosfera i na pewno bedzie choc troszke lepiej psychicznie. Wiem ze to latwo mowic, ale pamietaj ze jestes dobra matka! Robisz wszystko co w twojej mocy zeby Zuzka miala dobrze! A ona pp prostu juz pokazuje charakterek- nikt jej nie bedzie mowil kiedy ma z brzucha mamy wychodzic ;)
    Klaudia- booooskie te meble - zachwyciliy sie pboje z mezem :)

U mnie zero siary- nie wiem dobrze to czy zle ;) ale wydaje mi sie ze powolutku czop sie wykrusza :D

Magdzia85F, Agiii37, Ilona92 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta ja tez slyszalam ze na koncowce sie wode zarrzymuje nawet czasem nie widac. Sprawdzaj cisnienie!
    U mnie zwykle wyzsza waga chwilowo jak sie porzadnie nie wyproznie- moze u Ciebie tez z tym problem?

dxomclb10296nsxe.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wielkie gratulacje!:)
    Aż łezka sie w oku kreci :)))))

iv09mg7yklmn388j.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona gratulacje! Moj synek to polowa Twojej córci :d wszystkiego dobrego dla Was obu i szybkiego powrotu do domu! :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta, u mnie też waga poszła w górę, że aż szok. Dłonie, stopy i kolana mam strasznie spuchnięte, ale ciśnienie w normie a w moczu nie ma białka. Lekarz stwierdził, że może to być genetyczne, bo moja mama miała to sama na końcówce. Ale kontroluj sytuację, bo u każdej to może świadczyć o czymś innym.

Też nie mam takiej lecącej siary, jedynie żółtawe strupki na sutkach. I często są lepkie, ale nawet jak ścisnę, to nic nie leci.

U nas dzisiaj w planach składanie łóżeczka, skoro remontowy syf się skończył :) właśnie pierze się ostatnia partia Gabryniowych rzeczy, prześcieradła, rożek, itp. :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A śluz mam też bardzo wodnisty ostatnio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 13:07

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a mi wróciła senność z 1 trymestru. Wczoraj spałam popołudniu a dziś po śniadaniu...

A tak przy niedzieli, odrobina humoru:
    https://demotywatory.pl/4839160/Ta-galeria-ciezarnych-zwierzat-to-najslodsze-co-dzis-zobaczysz
    z którym się identyfikujecie? ja chyba z tym białym delfinowatym ;)

Magdzia85F, Etoilka, Tusianka, Agiii37, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ