Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
sweetmalenka wrote:Albo może napiszcie mi- gdy macie planowana cc to macie skierowanie do szpitala? I co w rozpoznaniu?
a skierowania nie mam -
grzanewino wrote:mnie lekarz zapisał w swoim kajeciku podobnie jak Agiiii i powiedział, że będę wtedy przyjęta, a jeżeli by się coś zaczęło wcześniej dziać, to mam do niego dzwonić już z samochodu i on będzie pilnował, żeby mnie przyjęli i sam też przyjedzie
a skierowania nie mam
-
nick nieaktualnyJa podobnie jak Grzanewino mam dzwonić jakby coś się działo i jechać do szpitala.
Terminy mam trzy wg usg w 30 tygodniu właśnie 20 marzec, wg usg w 20 tygodniu 31 marzec, wg OM 4 kwiecień.
Jedź jutro koniecznie, ja pochwalilam że spokój i znowu mam skurcze, no nic jutro leżę i nic nie robię, mam wózek, piore tylko jeszcze środek i jutro może uda mi się zdjęcie zrobić, bardzo jestem zadowolona.
Dostaliśmy też fotelik maxicosi z wkładką w cenie wózka. Mam już dwa foteliki to dobrze bo mamy dwa auta więc będzie ok.
Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
sweetmalenka wrote:Ale wasi prowadzący pracują w szpitalu Nie? U mnie kiedyś pracowała A teraz już nie
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Etoilka wrote:Ilona, a masz dla nas jakieś specjalne rady?
Miałaś robioną lewatywę? (do przeżycia? Ja nie wiem wlaśnie, czy się decydować)
A jak z zzo? Dużo dało? Bez żadnych powikłań teraz?
Lewatywy nie miałam bo odchodzą od tego. Gdyby co zrób sobie ten wlew gotowy jest super. Poza tym dzieki lekko pełnym jelitom poczujesz gdzie masz przeć. Zzo nie bolało, gorsze jest wklucie w lewej ręce bo w razue w jest to ba cesarkę.
Zzo pomoglo na rozwarcie, po 1.5h było pełne od podania. Cała akcja trwała ok 5h bez oksytocyny. Bol zaczyna die zaczynać przed 3-5 cm rozwarcia. Skutków nie było. Mam tylko lekkie wybroczyny na ciele bo złe parlam. Moja położna była super, pomogła przy porodzie, dzieki niej urodziłam wczoraj dzis tez zajrzała co i jak. Jsk cos to zdejmie mi szwy
W czesrte.Etoilka, pomarańczka_33, myszkaka, Magdzia85F, Rene lubią tę wiadomość
-
Ilona, czyli myślisz że lepiej bez lewatywy? Bo łatwiej ogarnąć jak przeć? Mi też położna mówiła że teraz już nie robią i że jeśli chcę to czopki glicerynowe przyjmować tak z tydzień przed porodem. Trochę się boję, bo jednak chcę rodzić z mężem i wolałabym bez jakiejś "wpadki".
-
Ja bym "polecala" lewatywe. Będziecie spokojniejszy. Nie dalej niż tydzień temu znajoma rodziła w medeorze i nie pozwolili jej tuż przed porodem iść do wc i efekt był taki że rodziła i wyróżniała się jednocześnie...
Agi- przypomnisz mi jakie masz wskazanie do cc?
-
Boże dziewczyny, przy wyjściu wszystko leci co mozliwe, wstydu wtedy nie na!!liczycie sie Wy i dziecko, a nie kupa;) lezalam jak kłoda z gołym tyłkiem, niewymowna przy szyciu. Wasi mężowie beda O Was dbac i o dzieci, dla nich jestescie niesamowite bo stałyście nowe zycie:)
pomarańczka_33, Etoilka, myszkaka, Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość
-
Hej noc była fatalna. Ma cos z brzuszkiem. Miałam ja karmić cały czas , ale 2h snu to troche mało, jak położna zobacYla smoczek to komentowanie. Wyssała mnie z pokarmu i co mam dawać pierś do zabawy?teoche nie rozumiem. Wszystko mnie boli. Mała śpi na razie i modlę sie zeby sie załatwiała i nadal jadła moj pokarm.