X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro pojadę rano. Wezmę torbę i już.
    Kurde- niby drugie dziecko a jestem głupcze niż przy pierwszym :/

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobnie, pewnie panikujemy bo wiemy jak to jest i czego się spodziewać, lepiej jedź, będziesz spokojniejsza.
    Dobrze ze masz skierowanie muszą przyjąć, najwyżej podtrzymują Cie do 38 tyg i zrobią cc.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli termin z usg wypada mi 8 dni wcześniej to nie mogą wcześniej zrobić cc?
    I mówisz że musza mnie przyjść czyli nie mogą odesłać?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Albo może napiszcie mi- gdy macie planowana cc to macie skierowanie do szpitala? I co w rozpoznaniu?
    mnie lekarz zapisał w swoim kajeciku podobnie jak Agiiii i powiedział, że będę wtedy przyjęta, a jeżeli by się coś zaczęło wcześniej dziać, to mam do niego dzwonić już z samochodu i on będzie pilnował, żeby mnie przyjęli i sam też przyjedzie
    a skierowania nie mam

3i49l6d8vill3k1j.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    mnie lekarz zapisał w swoim kajeciku podobnie jak Agiiii i powiedział, że będę wtedy przyjęta, a jeżeli by się coś zaczęło wcześniej dziać, to mam do niego dzwonić już z samochodu i on będzie pilnował, żeby mnie przyjęli i sam też przyjedzie
    a skierowania nie mam
    Ale wasi prowadzący pracują w szpitalu Nie? U mnie kiedyś pracowała A teraz już nie

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak Grzanewino mam dzwonić jakby coś się działo i jechać do szpitala.
    Terminy mam trzy wg usg w 30 tygodniu właśnie 20 marzec, wg usg w 20 tygodniu 31 marzec, wg OM 4 kwiecień.

Jedź jutro koniecznie, ja pochwalilam że spokój i znowu mam skurcze, no nic jutro leżę i nic nie robię, mam wózek, piore tylko jeszcze środek i jutro może uda mi się zdjęcie zrobić, bardzo jestem zadowolona.
    Dostaliśmy też fotelik maxicosi z wkładką w cenie wózka. Mam już dwa foteliki to dobrze bo mamy dwa auta więc będzie ok.

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ale wasi prowadzący pracują w szpitalu Nie? U mnie kiedyś pracowała A teraz już nie
    mój pracuje, ale nie na porodówce, tylko na ginekologii operacyjnej, ale chyba dużo tam znaczy i tam go poznałam 10 lat temu

Ilona92 lubi tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest ordynatorem w tym szpitalu gdzie będę rodzic, już od 28 lat, chodzę do niego 5 lat.

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi a Ty jutro idziesz do szpitala? No mnie już nagle nic nie boli:p chyba że strachu:p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę we wtorek, we wtorek też będę miała cięcie, mam być na czczo o 7 15 u oddzialowej.
    Jutro nic nie robię obiad tylko i wózek złożę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się boję bardzo, bo wcześniej miałam SN a teraz to nie wiem nic.
    Przekonam się.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już miałam cc. No zobaczymy jutro co i jak.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Ilona, a masz dla nas jakieś specjalne rady? :)
    Miałaś robioną lewatywę? (do przeżycia? Ja nie wiem wlaśnie, czy się decydować)
    A jak z zzo? Dużo dało? Bez żadnych powikłań teraz?

Lewatywy nie miałam bo odchodzą od tego. Gdyby co zrób sobie ten wlew gotowy jest super. Poza tym dzieki lekko pełnym jelitom poczujesz gdzie masz przeć. Zzo nie bolało, gorsze jest wklucie w lewej ręce bo w razue w jest to ba cesarkę.
    Zzo pomoglo na rozwarcie, po 1.5h było pełne od podania. Cała akcja trwała ok 5h bez oksytocyny. Bol zaczyna die zaczynać przed 3-5 cm rozwarcia. Skutków nie było. Mam tylko lekkie wybroczyny na ciele bo złe parlam. Moja położna była super, pomogła przy porodzie, dzieki niej urodziłam wczoraj dzis tez zajrzała co i jak. Jsk cos to zdejmie mi szwy

W czesrte.

Etoilka, pomarańczka_33, myszkaka, Magdzia85F, Rene lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonko, dzięki za odpowiedź! :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, czyli myślisz że lepiej bez lewatywy? Bo łatwiej ogarnąć jak przeć? Mi też położna mówiła że teraz już nie robią i że jeśli chcę to czopki glicerynowe przyjmować tak z tydzień przed porodem. Trochę się boję, bo jednak chcę rodzić z mężem i wolałabym bez jakiejś "wpadki".

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, ja też wolałabym uniknąć "wpadki" przy mężu ;)
    W szpitalu, w którym rodzę nadal polecają lewatywę. Ale mi tak jakoś słabo na samą myśl :P

Magdzia85F lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym "polecala" lewatywe. Będziecie spokojniejszy. Nie dalej niż tydzień temu znajoma rodziła w medeorze i nie pozwolili jej tuż przed porodem iść do wc i efekt był taki że rodziła i wyróżniała się jednocześnie...
    Agi- przypomnisz mi jakie masz wskazanie do cc?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny, przy wyjściu wszystko leci co mozliwe, wstydu wtedy nie na!!liczycie sie Wy i dziecko, a nie kupa;) lezalam jak kłoda z gołym tyłkiem, niewymowna przy szyciu. Wasi mężowie beda O Was dbac i o dzieci, dla nich jestescie niesamowite bo stałyście nowe zycie:)

pomarańczka_33, Etoilka, myszkaka, Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, z całą pewnością masz rację! Ale wiesz jak to jest, jak czegoś człowiek sam nie przeżyje... ;)

Pisz lepiej, jak Twoja Jadzia. Karmicie się?

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej noc była fatalna. Ma cos z brzuszkiem. Miałam ja karmić cały czas , ale 2h snu to troche mało, jak położna zobacYla smoczek to komentowanie. Wyssała mnie z pokarmu i co mam dawać pierś do zabawy?teoche nie rozumiem. Wszystko mnie boli. Mała śpi na razie i modlę sie zeby sie załatwiała i nadal jadła moj pokarm.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ