X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia może przez te emocje i zawiązanie się dynamiczne akcji na forum z tym emocji i nam się troche przyspieszy :D chociaż Ty już też praktycznie na wylocie ;-)

oj dziewczyny kciuki za wszystkie, i za każdą z osobną!
    pamiętajcie "co nas nie zabije to nas wzmocni". Będzie dobrze!!

Czekam niecierpliwie na jakieś informacje z palcem na klawiszu F5 :D

Magdzia85F, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza - ja z tego wrażenia, to biegunki dostałam :P hahaha na serio ;)
    Oj jeszcze mam do tp ponad 3 tygodnie, to jest naprawdę sporo czasu - jeśli chodzi o rozwój Maleństwa. Ale nie obraziłabym się porodu przed tp.

ibishka, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam szacowana wagę Pawełka ponad 4 kg, a urodził się 3560, więc zawsze błąd jakiś jest.

Dorotko trzymam kciuki :)

Magdzia85F, Etoilka, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Hej dziewczyny, oj dzieje się, dzieje na forum....
    Ja dziś wstałam z takim bólem po lewej stronie brzucha, że aż nie mogłam się ruszyć. To nie był skurcz, bo trwało to długo i nieodpuszczało. A ja dziś musiałam jechać na morfologię (bo oczywiście zostawiłam to sobie na ostatnią chwilę). W końcu puściło i pojechałam ale teraz wróciłam zjadłam śniadanie, leże i znowu coś czuje, nie jest to przyjemne...kurcze jeszcze tydzień...bardzo chciałabym dotrwać...albo chociaż do środy, do wizyty i do zmiany znaku zodiaku - w domu same barany to jeden wiecej nie zaszkodzi ;)

Pytanko jeszcze mam: te pierwsze skurcze to ile trwają (30 s., min.?) i pierwsze regularne są co ile, 20 min.? Czy tu też nie ma w ogóle reguły?

Dorotka - kciuki !!

Mi pomogła no spa i gorący prysznic na krzyż, jak przejdzie to znaczy że to jeszcze nie te, pogodowe są regularne i odstęp się zmniejsza są chyba też krótsze niż te przepowiadajace.

Aga dobrze pisze ze butla ani smoczek nie zaburza karmienia, w pierwszej dobie mojego Pawła też dokarmili i było oj, chociaż moja ambicja ucierpiała.

• ibishka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja znalazłam sposób jak sobie 'skrócić" to ciągnące się oczekiwanie ... haha w sposób mistrzowski oszukuje swoje postrzeganie rzeczywistości i podzieliłam ten czas na 23 dni do donoszenia ciązy i 43dni do tp. Póki co skupiam się na donoszeniu, wiec 23 nie jest jakąs kosmicznie dużą liczbą, a jak to minie to wtedy do tp zostanie tyko 20 więc jakos zleci ;-) a teraz nie mam myśli, że "jeszcze tyle czasu" :-)

haha misterny plan póki co skutkuje;d

a co do wagi. u mojej siostry rok temu lekarze nastraszyli w 38t0d ze strasznie małe dziecko - niecałe 2800g, a urodziła się w 38t2d i miała 3400 ;-)

usg to jednak tylko sprzęt a dodając do tego różne interpetację lekarzy to trzeba naprawde brac margines błedu spory.

u mojej gin w 29t1d - 1418g, w 33t1d - 2200g, a w połowie pomiędzy tymi wizytami co byłam w szpitalu w 31t2d tamten lekarz zapisał wage małej 2140g. wiec same widzicie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 11:04

Magdzia85F, Etoilka, BP 02, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii a to trzeba swoją butlę wziąć do szpitala? Bo nie wiem sama?

Iza u mnie do donoszonej to 3 dni :) ale wiem, jak w mojej rodzinie wyglądały ciążę, więc przenoszenie mnie czeka, tak coś mi się wydaje. :P
    Ale pomysł masz niezły :D

ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niby już donoszona, ale nic się nie dzieje. Jednak leki swoje robią, lekarz dopiero po 38 tygodniu chce je odstawiać. Dzisiaj mam ktg, ale wątpię, żeby coś niepokojącego wyszło. Jak trochę pochodzę czy postoję, to potem mam tylko takie okresowe uczucie. Młoda jak miała ADHD, tak ma je dalej. A jak już usłyszy męża, to dopiero się rozkręca impreza :D

Mi za to ciężko cokolwiek zrobić, bo brzuch przeszkadza, biodra i spojenie boli, palce u rąk mam ciągle jak zdrętwiałe, zgaga mega. Jeszcze psychicznie też kiepsko właśnie przez to, że nic nie mogę. Mąż to mnie tak pilnuje, że najlepiej to gdybym tylko leżała w łóżku i załatwiała się do basenu :D Ale do terminu 18 dni, więc jeszcze trochę zostało się przemęczyć.

ibishka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja wzielam, mam w niej też smoczek dla małego i laktator z ładowarką, ale wydaje mi się że butelki dają, ja poprzednio nie miałam, no i teraz mi cwieka wbilas, no chyba nie wezmę bo po co. Kurcze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta aż tak Mąż pilnuje :P hehe to nieźle :)
    Tym bardziej, jak masz już donoszoną ciąże, to lajt :) Nie ma się już czym martwić :)

Agiii oj - ja chyba spakuję, bo sama nie wiem. Zapakuję w tą torebkę do sterylizacji i tyle, smoka chyba też.

A tu dzisiaj przyszedł kokon i prezentacja :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a53d323f90e.jpg

Tusianka, Etoilka, ibishka, Agiii37, grzanewino, Rene, asiq, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny kokonik i miętowy ;)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Klaudia - chciałam róż, ale Mąż się uparł na miętowy, bo wierzy, że drugi będzie synek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 11:48

ibishka, grzanewino, Etoilka, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu słodki kokon, ja mam dużo mietowego koloru jakoś go lubię bardzo.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja choruje na miętową hybrydę na paznokcie :p ale nigdzie idealnej nie mogę znaleźć.
    Mam pytanie do dziewczyn które były/są w szpitalu lub wiedzą po prostu. Sprawdzają Wam przejrzystość płynu owodniowego?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Hej!

Dzisiaj usłyszałam magiczne słowa “będziemy się szykować do porodu” - czekam na wezwanie pani doktor, ma mnie zbadać, przeanalizować mój przypadek i podjąć ostateczne decyzje.
    Trzymajcie kciuki proszę :)
    Trzymamy mocno:-)

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    A ja choruje na miętową hybrydę na paznokcie :p ale nigdzie idealnej nie mogę znaleźć.
    Mam pytanie do dziewczyn które były/są w szpitalu lub wiedzą po prostu. Sprawdzają Wam przejrzystość płynu owodniowego?
    Mi w poprzednich ciążach sprawdzali
    Magdzia śliczny kokonik:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Was kochane ale nie jestem w stanie Was teraz czytać, zbyt duże emocje mną targają. Nadrobię za chwilę, jak ochłonę ;)
    Właśnie mi założyli balonik i jak wszystko pójdzie dobrze i nie będzie komplikacji to jutro rano jadę na porodówkę :D i niebawem przywitam się z moim Słoneczkiem, z moją Kirunią <3

ibishka, Rene, grzanewino, Tęskniąca, Tusianka, Magdzia85F, Agiii37, Etoilka, BP 02, myszkaka, Ilona92 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Przepraszam Was kochane ale nie jestem w stanie Was teraz czytać, zbyt duże emocje mną targają. Nadrobię za chwilę, jak ochłonę ;)
    Właśnie mi założyli balonik i jak wszystko pójdzie dobrze i nie będzie komplikacji to jutro rano jadę na porodówkę :D i niebawem przywitam się z moim Słoneczkiem, z moją Kirunią <3
    Jej! Gratuluję!
    A jak często sprawdzali te wody?

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Jej! Gratuluję!
    A jak często sprawdzali te wody?
    u mnie co drugi dzień

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na tvp1 wlasnie leci "Macierzynstwo w swiecie zwierząt" :)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    na tvp1 wlasnie leci "Macierzynstwo w swiecie zwierząt" :)
    no niestety nie mam szans obejrzeć bo mój siedzi przed tv....jak już dorwie pilota to koniec

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ