X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    na tvp1 wlasnie leci "Macierzynstwo w swiecie zwierząt" :)

Włączyłam, ale ja będę ryczeć....wszystkie maluchy, niezależnie od gatunku mnie rozczulają ;)

Rany jak ja się dziś źle czuje....dziwnie tak..nie znałam wcześniej takiego stanu...

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Przepraszam Was kochane ale nie jestem w stanie Was teraz czytać, zbyt duże emocje mną targają. Nadrobię za chwilę, jak ochłonę ;)
    Właśnie mi założyli balonik i jak wszystko pójdzie dobrze i nie będzie komplikacji to jutro rano jadę na porodówkę :D i niebawem przywitam się z moim Słoneczkiem, z moją Kirunią <3

Dorotko!!! Ale mam łzy w oczach!!! Powodzenia i trzymaj się :*** Będzie dobrze!

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny - też bardzo mi się podoba ten kokon. :)

Włączyłam tvp1 :) w końcu coś ciekawego a nie n-ty raz kuchenne rewolucje :P

sweetmalenka, grzanewino, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko powodzenia :)

Ja właśnie to oglądałam ale jak gorylicy robili cc to zwatpilam i wolę co innego.

Magdzia85F, BP 02, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało mi się obejrzeć fajny program:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • asiq Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota kciuki zaciśnięte! :)

Magda extra ten Twój kokon, gdzie kupiłaś? Zakochałam się :)

Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiq dzięki :)

https://www.tinystar.pl/pl/c/KOKON-NIEMOWLECY-0-8M/197

asiq lubi tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z tego wszystkiego jadę do moich dziewczyn do pracy. Wejdę do hebe, kupię se farbę do włosów i jeszcze dziś pomaluje. Może lepiej się poczuje?:p
    Młody ucieka w dół niesamowicie. Szczerze mam nadzieję że przed świętami będę już spakowana i w domu.

Tęskniąca, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko, powodzenia!

Klaudia, a co się konkretnie dzieje?

Magda, fajny kokon. Model w środku również ;)

Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu, sama nie wiem, po prostu dziwnie się czuję, jest mi słabo, wszystko mnie "tam" boli, leżę i czekam aż przejdzie...może ciśnienie sobie zmierzę? ...

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierz. I prześpij się najlepiej, jeśli się da :)

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, może być coś z ciśnieniem albo pogodą.

Jestem po ktg, zapis ok, ale niby mało wyraźny wg lekarza. Akurat przyjmował kierownik ten przychodni, nie mój prowadzący. Kazał mi przyjechać w środę do drugiego miasta, jak będzie on i mój lekarz, że zrobią mi razem USG i ocenią sytuację, czy trzeba cesarkę czy nie. Oczywiście wydał już werdykt, że duża waga Gabrysi to wina tego, że się objadam słodyczami o.O No kurde, może nie mam jakiejś restrykcyjnej diety, czasem zdarza mi się coś słodkiego zjeść, ale z umiarem. Ale on wie lepiej, chociaż widział mnie pierwszy raz na oczy. Aż się normalnie boję tej wizyty w środę, jak on też ma być obecny :/

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta akurat Cię rozumiem, bo do mnie w sobotę podobne podejście :/

Twój prowadzący nic nie mówił?

A ktg czemu niejasne? Jeszcze stresuje Cię na końcówce!

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się pytał, czy ja się duża rodziłam i stwierdził, że to pewnie genetyczne (4340g, 59cm). Tak samo jak z tym puchnięciem i wzrostem wagi przy końcówce.

A z tym ktg to sama nie wiem o co mu chodziło. Bo niby dobre, sprzęt jakiś inny niż ostatnio. W ogóle nie mierzył czy są skurcze. Zresztą dzisiaj to sam był jakiś nieogarnięty, bo przyjechał prawie godzinę później i babki chciały go zjeść żywcem. Podważał każdą opinię mojego prowadzącego, jakby miał pretensje, że nie prowadzę u niego ciąży. Jak się będzie w środę za bardzo wpieprzał, to mu powiem że nie on jest prowadzącym i nie podejmuje decyzji, bo mi ciśnienie podniósł.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to tak zrób!
    Chyba szukał po prostu słabszej osoby, na której mógł by się wyżyć!
    Ćwok jeden!

Trzymam kciuki!

Tusianka lubi tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, 2800g to mało? Moja Kira ma ok 2600 i lekarka powiedziała że jest ok, nie każde dziecko jest gigantem i tyle ;)

Klaudia, jak Twoje samopoczucie? Lepiej?

Agata, za Ciebie też trzymam kciuki, bo u Ciebie to jutro tak?

Marta, współczuję, olej pacana, takimi nie warto się przejmować

U mnie się pojawiły bóle krzyżowe ale to tak ma być więc nie ma się czym martwić - jutro będzie gorzej ;)

Magdzia85F, Etoilka, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko czyli do cc takie wywołanie robią? Bo nie bardzo to ja się znam :/ :(
    A jak w ogóle samopoczucie???

Klaudia co u Ciebie???

Aniu a Ty jak? Lepiej trochę?

Ilona jak Jadzia? Jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 18:25

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, do naturalnego, będę próbować rodzić naturalnie jak się pojawią jakieś komplikacje to wtedy cc. A jeśli chodzi o moje samopoczucie to jestem jakoś tak dziwnie niesamowicie spokojna. Bóle bolą ale to nie jest jakiś tragiczny jeszcze ból, pewnie jutro będzie gorzej ;) wierzę, że wszystko będzie dobrze ale oczywiście modlitwą od wierzących i kciukami od pozostałych nie pogardzę ;)

Etoilka, grzanewino, Magdzia85F, Tusianka, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Madzia, do naturalnego, będę próbować rodzić naturalnie jak się pojawią jakieś komplikacje to wtedy cc. A jeśli chodzi o moje samopoczucie to jestem jakoś tak dziwnie niesamowicie spokojna. Bóle bolą ale to nie jest jakiś tragiczny jeszcze ból, pewnie jutro będzie gorzej ;) wierzę, że wszystko będzie dobrze ale oczywiście modlitwą od wierzących i kciukami od pozostałych nie pogardzę ;)

Tak ja jutro, może będzie nam dane w tym samym dniu, będę myślała o Tobie, ja już nie wiem co robić żeby czas szybciej leciał :)
    Modlitwa zapewniona :)
    Tak patrzę to mamy ten sam czas ciąży :)

pomarańczka_33, Magdzia85F, Tusianka, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no pewnie, my z Wojtusiem zapewniamy modlitwę! Na pewno wszystko będzie dobrze :)
    A Kira wagowo mniej więcej jak mój mały w tym czasie. I też lekarka mówi, że jest ok. Będzie miała figurę po mamusi :)

pomarańczka_33, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ