X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet trochę lepiej teraz, wróciła mi świadomość i tzw. ostrość widzenia, zjadłam teraz schabowego nawet ;), zmierzyłam ciśnienie 122/88 wiec chyba nie jest żle.

Agata, Dorotka - kciuki i modlitwa dla wierzących !

O tych lekarzach to mogłybyśmy już książke napisać ...

grzanewino, Etoilka, Magdzia85F, pomarańczka_33, Tusianka, BP 02, asiq, Ilona92, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wloski zrobiłam i odczuwam stres przed jutrzejszym szpitalem
    Najbardziej tego jak wytrzymam bez córki:)

pomarańczka_33, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się nam dzień jutro szykuje :)

pomarańczka_33, Magdzia85F, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :*

Agatka, ja też się za Was pomodlę i też będę o Was myślała, damy radę :D

Marysia, figurę może mieć po mamusi byle nie charakter ;D

Etoilka, Agiii37, BP 02, Magdzia85F, asiq, Ilona92 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judytko - kciuki !
    To Wasza pierwsza rozłąka na kilka dni? Współczuję, bo strach pewnie podwójny - o to c w szpitalu i to co domu.

Ilona92 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta, lubię za włoski nie za stres ;) dacie radę, dziewuchy są dzielne! :D

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no nie pierwsza ale jakoś tak inaczej... jakbym ja odrzucają dla innego dziecka. Wiem że głupio myślę ale tak mam:/ Ale chyba bardziej się boje tego że wezmą mnie na 3 dni. Nic nie zrobia A potem puszcza:/

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też się za Was pomodlę!

Dorotko to SN jednak próbują? To trzymam kciuki!

pomarańczka_33, Agiii37 lubią tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem myslami z wami jutro!

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymamy z Gabrysią kciuki za Was wszystkie! :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko modlitwa odnowiona, ja wykapana i gotowa, stres mam ogromny, chociaż dobrze spałam 6 godzin ponad więc jest ok.
    Trzymajcie kciuki dam znać jak będę mogła :)

Magdzia85F, Tusianka, ibishka, Ilona92, Monnn, BP 02 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Was dziewczyny!

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Odczytałam wszystko.
    Pomogła mi Pani od laktacji, powiedziała, żebym pokazała piersi, a ta mowi Boże nigdy wiecej czegos takiego nie dasz dziecku, pomogę. Wzięła poduszkę, pokazała hak przystawiać, potem drugi raz druga i hestem przeszczęśliwa, takie pozytywne emocje targają jakbym oszalala.
    Było usg, echo serduszka, morfologia, wszystko dobrze :)
    Agata trzymam za Was kciuki! Bede ciagle z Wami myślami! Duzo siły! Nie denerwuj sie!
    Jak Judytko? Jestem z Eami jak z każdymi w dzisiejszym dniu!
    Dorotko wytrwałości! Rob co mozesz zeby po baloniku i oksytocynie zmiękła szyja i była gotowa! Masz na to 6 h! Wiem cos o tym. Dasz rade to nic strasznego. Ale dzien! Jestem z zwani.

Magda tak sie robi preindukcje, masz, pozniej cewnik( balonik) przy nieodpowiedniej szyjce (twardej, zamkniętej. Pozniej okdytocyna i inne kroplówki i. Sie zaczyna. Mi bardzo pomogła położna bo szyjka nie chciała zejsc.
    Pozniej miałam zzo i po 1.5 h die zaczęło :D rozkładanie fotela, narzędzia, zespół genialny występ! I moja mała , wielka jak cholera!!
    Klaudia powoli przygotowywujesz sie do porodu, re odczucia sa normalne.
    A i apropo boli krzyżowych, ja ich nie miałam.
    Przepraszam za chaos, ale chce w miare na wszystko odpisać.
    Co fo masy jak mówiła Marysia, położne potrafią same sprecyzować masę poprzez pomiary przez brzuch. Mi szacowała koło 3700, a nie 3400. Także człowiek to nie maszyna.
    Magda piękny ten kokon!
    Agatka wózek i łóżeczko Wasze tez.
    Oby jutro do domu.
    Mała ma lekka żółtaczkę zobaczyny!

Magdzia85F, grzanewino, Etoilka, Monnn, BP 02, olKaczucha, Agiii37 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane trzymam kciuki i jestem z Wami jak zawsze :)

Ilona, trafiłaś do jakiejś cudownej placówki, w której to Ty i dzidziuś jesteście najważniejsi. W moim szpitalu to nie wygląda tak kolorowo ... :/ ale nie będę Was tym zamęczać.

Ja już jedną nogą jestem w szpitalu. Czuję się dobrze, porodu się nie boję, bo wykasowałam ten etap z głowy (będzie co będzie, najważniejsze wrócić do domu z Zuzią). Dziś pakuję torbę, uszykuję trochę swoich rzeczy, żeby mieć to z głowy i w piątek na skazanie. Nie wiem jak długo tam będę i co będą mi robić.

Z pozytywnych wiadomości dowiedziałam się, że moja firma jednak mnie doceniała i dostałam przedłużenie umowy na czas nieokreślony :) Mamusie jak u Was z macierzyńskim? ile planujecie?

Magdzia85F, Monnn, BP 02 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona! super, że doradca tak pomógł :D teraz tylko z górki!!! :)
    Trzymam kciuki, żebyście wychodziły jak najszybciej a Ty zdrowiej!!!

Widać, że jesteś mega szczęśliwa!!! :)

Aniu - gratulacje za umowę!!! :) No i mam nadzieję, że po weekendzie będziesz z Zuzią i na święta w domku :)

Ja planuję roczny macierzyński, potem wybieram 3 miesiące zaległego urlopu - i jestem w ciąży z drugim dzieckiem :D i znowu L4 :P Plan długoletni :P hehehe

A ja drugi dzień biegunka. I po mam taki ból podbrzusza, że ledwo do pokoju dochodzę!
    Chyba stres przez porody na wątku u Nas!

ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia - albo organizm się oczyszcza przed Twoim własnym porodem, kto wie ;) Plan masz bardzo dobry :) i życzę Ci aby spełnił się w 100%.

Ja się właśnie zastanawiam jak to zrobić, żeby wrócić do pracy na początku przyszłego roku na trochę i potem znowu wolne. Można przerwać macierzyński?

Magdzia85F lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    jestem z Wami myślami.
    Bardzo pociesza mnie fakt, że dziewczyny, które maja to za sobą, nie piszą jak było strasznie. Skupiacie się na pozytywnych rzeczach i to daje mi nadzieję na to, że jest szansa że ja też dam radę, mimo, że strasznie boję się bólu.

Jeśli, kogoś to jeszcze interesuje, to od czwartku znów biobawełna niemowlęca w Lidlu.

Dziewczyny, Wasze zdrowie !!! Ja stawiam, bo mam dziś imieninki :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/47c7969cce33.jpg

Magdzia85F, grzanewino, APrzybylska, Etoilka, ibishka, Monnn, Tusianka, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu - nie no za wcześnie. We czwartek mam donoszoną ciążę i wizytę :) Sądzę, że to stres, bo wczoraj jak Dorotka napisała, że rodzić będzie, to mnie pogoniło :P hehehe
    Daj koniecznie znać, co Oni tam planują z Wami robić, dobrze?

A tutaj to podekscytowanie się jednak utrzymuje :)

Klaudia! Wszystkiego najlepszego!!! :) lekkiego porodu i grzecznej córci :)
    I racja - nie straszą Nas tu dziewczyny :)

APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia - dużo zdrowia z okazji imienin, mam nadzieję, że już lepiej się dziś czujesz
    Ania - juz od dzis trzymam kciuki za Ciebie i Zuzie :)
    Magda - dobry plan nie jest zły :D
    Dorota, Agata - za Was dziś najmocniejsze kciuki dziś!
    Ilona - super, że są ludzie, którzy chętnie pomagają i to pomagają naprawdę :) i fajnie, że ich spotkałaś :)

My z męzem zaraz jedziemy na kontrole najpierw do jego lekarza, a pozniej do mojego, a po drodze odbieramy zamówioną paczkę z wyprawką, wreszcie bede zaczynac sie pakować :D

PS Ta biegunka to się udziela!

PS2 A my z moją małą Dorotką zaczynamy dziś 9. miesiąc! :)

Etoilka, Magdzia85F, ibishka, Tęskniąca, BP 02, APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja mam taki plan jak Madzia ;-) fajnie by bylo moc isc na wychowawczy po drugim, ale to niestety nierealne z powodów finansowych przy kredycie bysmy nie dali rade.
    hm chyba mozna, ale najlepszej odpowiedzi udzielilaby Ci Dorotka, bo ja tu meczylysmy juz o podobne tematy ale tego akurat zadna nie poruszyla :D

Madzia u mnie tez cos metabolizm ruszyl. az sie zastanawiam o co chodzi.

a w dodatku od soboty cos mi "wlazło" w kciuka. Jest jeden bolacy punkt ale too tak bardzo ze bylam wczoraj u ortopedy, tym miejscem sie nie zajal, poruszal calym palcem powiedzial ze nic zlego nie widzi i kazał robic oklady.. a palec jak bolal tak boli - nawet po skorze musnac nie moge bo bol... i ja schizuje ze to "na pewno jakies bakteryjne zapalenie stawu i to dziadostwo przeniknie do Gabrysi i jej zrobi krzywde"... wiec jak sie mloda 10 minut nie rusza to ja szturcham heh.. wiem wiem. paranoja ciazowa .. przeciez na pewno by musial cokolwiek zauwazyc jesli by to bylo cos groznego.

oj dziewczyny ale dzis emocje beda!
    mocne kciuki za wszystkie trzy - Agiii, Dorotka i Judytka! Czekamy na wiesci ze Was 3 zrobilo się szczescioro :) potem Ania Ty podbijasz stawkę do 8 sztuk ;)

Ilona super ze doradca pomogł! Zołtaczka na pewno tylko ta fizjologiczna i trzymam kciuki zebyscie jutro z ksiezniczka poszly do domu!!

Klaudia najlepszego!!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 09:38

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ