X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP - przepraszam, byłam poza domem cały dzień :) zaliczyła targi Mamaville i na szczęście nic nie wydałam :P były fajne rzeczy, ale ja wolę jednak zakupy przez internet - na spokojnie, bez tłumów ludzi, wózków i dzieci :P

BP, co do rpzewożenia dziecka w gondoli :) nie skomentuję pomysłu...

Proszę - filmik z testu zderzeniowego z uzyciem gondoli:
    https://www.youtube.com/watch?v=jOhEA6zw4PY

i artykuł na szczęślivej: https://www.szczesliva.pl/przewozenie-dziecka-w-ten-popularny-sposob-to-skrajna-nieodpowiedzialnosc/ , z którego fragment wrył mi się szczególnie: "Z dziecka przewożonego w gondoli został dżem podczas uderzenia czołowego z drugim pojazdem. Jego głowa została odłączona od ciała. Natomiast dziecku, które było w drugim pojeździe i było w foteliku tyłem do kierunku jazdy NIC, kompletnie nic się nie stało!"

BP 02 lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja krótko, indukcja na plus, rozwarcie ponad 5cm, jestem po zzo, wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 19:11

Emily89, Etoilka, grzanewino, myszkaka, Halina90, Tęskniąca, Magdzia85F, Agiii37, ibishka, BP 02, monroe, pomarańczka_33, Tusianka, Monnn lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonka, trzymamy kciuki za Ciebie i za Jadzię! <3

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Ilonka, powodzonka !!!

A ja się pochwalę:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6484f8331ed.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c8aaf472ace.jpg

po 3 dniach udało się skończyć skręcanie ;)

Magdzia85F, Agiii37, grzanewino, Emily89, BP 02, Etoilka, pomarańczka_33, Tusianka, Monnn, Ilona92, APrzybylska, olKaczucha lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona oby szybciutko już poszło! Jadzia wychodź szybko! Mamy nie męcz!

Trzymam kciuki!

Klaudia ale cudna komoda! I łóżeczko! :)
    Chyba sporo kosztowało, bo gdzieś mi się w oczy rzuciło jak oglądałam. Ale do komody mi nie pasuje, i gwiazdki nie byłoby widać ;(

Ilona92 lubi tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ciągle boli podbrzusze. Kluje i ciagnie- myślę że to rozwarcie. We wtorek bylo-1 cm w czwartek-2 cm. Więc dziś może już 3-4?:p dobrze by było:p
    Tylko niedobrze mi... jakbym miała wymiotować :/
    I mam dziwne uczucie ciągnięcia w dół. Jakbym miała parcie na pęcherz takie że muszę...przec?:p takie uczucie jak by bardzo się siły chciało i chciałoby się szybko wysiusiac:p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś mam jakąś wodnistą wydzielinę. Nie taki śluz jak zwykle, tylko bardziej rzadką, przezroczystą. Mąż właśnie pojechał po test na wyciek wód płodowych bo się zaczęłam martwić. Do tej pory śluz miałam innej konsystencji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 20:01

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka może to czop?

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judytko, mdłości to niespecyficzny objaw porodu. Jedź lepiej na IP, tym bardziej, że chce Ci się przeć a to może być niebezpieczne (tak przynajmniej wynika z serialu dokumentalnego "Porody" na ipli ;) ). Trzymam kciuki !!!

Magda, drogie bardzo...niestety, ale miałam alergie na te wkręty, które widać właśnie na tej ścianie łóżeczka, na której jest gwiazdka, a to jedyna firma, w której nie ma tych wkrętów..

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Judytko, mdłości to niespecyficzny objaw porodu. Jedź lepiej na IP, tym bardziej, że chce Ci się przeć a to może być niebezpieczne (tak przynajmniej wynika z serialu dokumentalnego "Porody" na ipli ;) ). Trzymam kciuki !!!

Magda, drogie bardzo...niestety, ale miałam alergie na te wkręty, które widać właśnie na tej ścianie łóżeczka, na której jest gwiazdka, a to jedyna firma, w której nie ma tych wkrętów..
    Serio? Ide na iple popatrzeć:p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia to z tej serii z kryształkami svarovskiego?
    Normalnie cudne te meble. Księżniczka będzie miała wygodnie i elegancko.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, kolekcja "gwiezdny pył" ;)
    Ale już wiem, że się nie zmieszcze w komodzie...wszystko poupychane na maxa...musze jakieś inne rozwiązanie znaleść , najwyżej większe rozmiary będę trzymać u siebie w szafie póki co ;)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) nie jestem w stanie póki co Was nadrobić, wybaczcie.. ale melduję posłusznie że od wczoraj jesteśmy z Wiktorem w domku, śpimy we własnych łóżkach (chociaż z tym spaniem to bym nie przesadzała :P ) i powoli wdrażamy się w nowe życie :) odezwę się jak się trochę ogarnę. Trzymajcie się cieplutko! :*

Tęskniąca, grzanewino, Magdzia85F, Etoilka, monroe, ibishka, pomarańczka_33, Sylwiaa95, Agiii37, Monnn, Tusianka, Ilona92, APrzybylska, Haana lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    BP - przepraszam, byłam poza domem cały dzień :) "

Dziekuje bardzo bardzo! I sie nie musisz usprawiedliwiac, przeciez nikt nie occzekuje ze bedziesz siedziec i czekac na nasze pytania :*

Magdzia85F lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Myszkaka może to czop?

Czop to powinna być chyba galareta, a tutaj to jakby woda. Mam nadzieję, że to nic.. Trochę się zeschizowałam, czekam na ten test i najwyżej jadę na IP.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia no to może z czasem dokupisz jeszcze coś do pochowania rzeczy Małej.

Aga super! Czyli jest wszystko dobrze! Ucałuj synka! :)

Myszkaka a masz mokrą całą wkładkę? Mojej siostrze jak sączyły się wody, to w poduszce chodziła i była mokra. Mam nadzieję, że to nie wody! Trzymaj się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 20:21

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga i widać, że nastrój też dobry :)
    Klaudia - super mebelki :)
    a z tą komodą to ja tak własnie pomyślałam i od razu kupiliśmy większą w ikei :D
    ale jeszcze nie próbowałam tam układać rzeczy, więc może się okazać i tak za mała, najwyżej dokupimy jeszcze jedną :D

3i49l6d8vill3k1j.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęskniąca-gdzie było o tym? w którym odcinku-pamietasz może?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ogranicza metraż niestety, mieszkam na 40 m2, wiec nie poszaleje z meblami....

Judytko - Przedostatni lub ostatni .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 20:26

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanewino my też mamy z Ikei. Taką 130cm i sporo weszło.
    Mam już prawie całą zapełnioną, dziś to zrobiłam ;)

Do tego torbę muszę dopakować, bo gin mnie pospieszal, bo brzuch wielki. Phy. Też mi wyznacznik

‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ