X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu super że się odezwałaś, jesteśmy z Tobą myślami, cieszę się, że wszystko jest dobrze.
    Wcale się nie dziwię Twoim odczuciom, każdy by miał dość. Wracaj do domku, odzywaj się do nas częściej i uśmiechaj ...pomimo wszystko....trzymam kciuki, przytulasy i byle do przodu...:)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Aniu dobrze że choć na chwilkę możesz wrócić do domu:) pamiętaj jeszcze tylko troszkę....

Ilona trzymam kciuki!!!! Oby poszło szybciutko :)

Dziewczyny jestem już mega zmęczona tym wszystkim, jeszcze chwila i psycha mi siądzie całkiem. Boje się porodu!!! Pisałam Wam, ze mała się obróciła główką do dołu, po 4 dniach wizyta u gin (tej gorszej) i położna "wymacała" że Asia znowu pośladkowo leży:/ mało tego u gin ciśnienie wysokie, kazała mierzyć 3 razy dziennie, a ja już schizuje. W domu niby jest ok, ale np dziś puls w spoczynku 150!!! Gin mi ciagle powtarza ze nie dam rady urodzić normalnie a ja się chyba bardziej tej cesarki boje. Z jednej strony chciałabym, żeby już się zaczęło ale wiem że dla Małej jeszcze za wcześnie.....
    Do tego dziś mi się śniło, że nie umiałam dziecka przewinąć ani podnieść....

Sorry ze tak przy weekendzie....

Pozdrawiam Was i trzymajcie się :)

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, pobyt w domu dobrze Ci zrobi, jednak odetniesz się od tych szpitalnym spraw. Wiem, że to pewnie marne pocieszenie, ale nie jesteś sama z takimi myślami i uczuciami. Jeśli Ci to pomoże, to pisz co Ci leży na sercu. Od tego tu jesteśmy, żeby się wspierać - nie tylko kiedy jest wszystko dobrze, ale też właśnie w takich momentach. Nie przemęczaj się, zbieraj siły i energię na powitanie Zuzi :) Cała reszta niech teraz będzie na dalszym planie. Wierzę w Ciebie i trzymam mocno kciuki, żeby przyszły lepsze chwile!

Klaudia, mam wewnętrzne rozwarcie w kształcie lejka. Mała napiera główką, ale od "drugiej strony" wszystko pozamykane.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dfe276da74db.jpg
    Odwrócił nas ale widać brzucha giganta:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 10:52

Tusianka, ibishka, Etoilka, Tęskniąca, Agiii37, pomarańczka_33, olKaczucha lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, ale Ty absolutnie nie zawiodłaś! Problemy niestety nie wybierają. Tak już pewnie będzie, ciągłe wzloty i upadki. Najważniejsze, że z Wami wszystko dobrze, że Mała wspaniale rośnie i że możecie spędzić trochę czasu w domu :) Zobaczysz, ile sił w Ciebie wstąpi, jak już będzie po wszystkim. Głowa do góry! :)

Monika, ta Twoja Asia to jest szalona, gdzie Ona ma jeszcze miejsce na takie harce? :) Ja cesarki (w razie jakichś komplikacji) też się boję, ale damy radę, maluchy najważniejsze! Ciśnienie kontroluj. A do snu, to na pewno nie jest to sen proroczy - wszystkiego się nauczymy :)

Dobrego dnia, dziewczyny!

Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, nie przejmuj się, spora część z nas ma już dość..ja zaczynam mieć wątpliwości czy rzeczywiście tego chciałam i myśle, jak by wyglądało moje życie bez tej ciąży, ale zaraz przypominam sobie jak wyglądało "przed" i jak bardzo tego chciałam. Teraz już nie ma odwrotu, trzeba przeć do przodu i myśleć o tym, że już niedługo koniec tych niedogodności...później będą inne (ale to juz zupełnie inna bajka ;) ) Ja też panicznie boję się porodu i w ogóle boję się wszystkiego a mój strach podsyca jeszcze świadomość, że mieszkam sama, otaczam się samymi facetami i nie bardzo mam na kogo liczyć w babskich sprawach, myślałam, że jestem silniejsza, ale teraz po prostu trzęse portkami, haha...ale damy radę , nie może byc inaczej !!!! :)

Judytko - brzuszek pokaźny ;) ale i tak mały jak na samą końcówkę.

Ilona92 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, Ilona, Dorota - trzymajcie się dziewczyny! :)

ja dziś sprzątam, sama w domu ;)

pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam zdjęcie mojej Małej Pyzuni.

Włosy ma już 1 cm. I gin stwierdził, że dawno takich nie widział. Mała 2955gr.
    Ale pewnie więcej waży, bo fałdek ma sporo.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a811501ec325.jpg

Aniu! Świetnie, że się odezwałaś! Nie miej nic do siebie, bo każda z Nas w Twojej sytuacji czuła by się tak samo. Do tp masz 2 tygodnie, to już właściwie z górki. Trzymam Kochana kciuki za Ciebie!

Ilona to się dzieje już! Wow! Też chcę! Lekkiego porodu i zdrówka!

Monika a to Mała się z Tobą bawi w kotka i myszkę. Mam nadzieję, że potoczy się wszystko dobrze. A tą Twoją lekarke, to po prostu .... Ech szkoda gadać.:(

Tusianka, grzanewino, Tęskniąca, Agiii37, Etoilka, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia - jaka fajna ta Pyzunia Twoja :) :) i super do zdjęcia zapozowała
    ja będę miała usg w następny wtorek i też chciałabym, żeby się tak pokazała do zdjęcia moja niunia, bo ostatnio miała stopę na twarzy, chyba liczyła swoje paluszki :)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Aniu cieszę się że się odezwałaś, niestety szpitale takie są, że człowiek się naoglada takich rzeczy których nie chce, trzymam kciuki za Was.

Ilona trzymaj się, matko ale to szybko, dasz radę, ja padam z falujacych włosów Jadzi, musiało to bosko wyglądać.

Grzanewino powodzenia dla męża, rozlaki są trudne, zwłaszcza w takich sytuacjach.

Matko ja wczoraj wieczorem miałam takie bolesne skurcze i mi się przypomniało jak to boli, na szczęście były nie regularne i jakoś przeszły po nospie magnezie i gorącym prysznicu, ale w razie w jestem gotowa na wyjazd do szpitala w każdej chwili.

Pozdrawiam Was cieplutko i miłego weekendu. Trzymajcie się

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanewino moja to do zdjęć zawsze chętna :) dziękuję :)
    mam nadzieję, że Twoja księżniczka też da się sfotografować!

Ogólnie gin powiedział, że mam wielki brzuch, i żeby torbę mieć torbę już zapakowana.I żeby wziąć Małej większe ciuszki lepiej

grzanewino lubi tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój powiedział, że może może do 3kg dorośnie, ale żeby się nie martwić, bo będzie dobrze! :)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ostatnio ile miała?

U mnie w 29t5d 1570gr. 34t5d 2550gr i teraz 36t2d 2995gr.

Mnie zależy na SN i boję się, że jak będzie za duża to cc zrobią :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 13:59

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znowu kawałek czop odszedł:p
    Podbrzusze już galancie boli. Usiedziec aż nie mogę. Jak stoję to lepiej :)
    I śpiąca jestem...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    34tc - 2200gr
    i ja na pewno będę cc miała niezależnie od wagi ani położenia

3i49l6d8vill3k1j.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie w 33t było 2200g. Mam nadzieję że kluska nie urośnie tak żeby nie dała radę przejść naturalnie :)

Etoilka lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja będę miała CC dlatego, że mam dwie macice i dwie szyjki i nie dam rady urodzić SN, to znaczy tak lekarz mówi, ale wolę nie próbować ;) najważniejsze jest bezpieczenstwo mojej córci w tym momencie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 14:18

ibishka lubi tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja będzie, bo widać było jaki tłuszczyk ma na ciele.

Ale wiecie ja 4100 i 57 cm, Mąż 56 cm i 3750gr. To jednak do przewidzenia było, że Ada będzie pulpecik.

Grzanewino u Ciebie, to chyba nawet lepiej jak mniejsza Malutka. Prawda?

Iza Ty drobniutka jesteś. Będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 14:17

BP 02, Tusianka lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ja i tak jestem mega zaskoczona, że moja ciąża przebiega bez żadnych komplikacji, chociaż lekarze tak okropnie mnie straszyli na początku. A waga Dorotki mojej jest w porządku, drobna, ale w normie :) ważne, że wg siatki centylowej jest OK :)

BP 02, Magdzia85F, Tusianka, Etoilka lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, ratuj! :)
    Moja tesciowa cos wymysla ze nie fotelik a gondola na poczatek do samochodu... masz jakis dobry filmik na to coby jej przemowic do rozsadku? o.O

dxomclb10296nsxe.png
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ