X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu gratuluję !!!!!! Opowiedz proszę jak wygląda sączenie wód i kiedy od momentu jak to zauważyłaś zaczęły się skurcze ?

Madziu albo Emily - poproszę o info od Dorotki na priv ;) zaraz postaram się Wam wysłać zaproszenia. No i nie udało mi się, więc mam podwójną prośbę teraz ....

A dziś mój wybranek rozbroił mnie na maxa, nie wiem czy się śmiać czy płakać. Oceńcie same : 9 miesięcy jestem w ciąży, staram się go informować o wszystkim na bieżąco a on dziś z pytaniem do mnie - to kiedy mam Cię zawieść na porodówkę? No to ja mówię, że jak zacznę rodzić a on na to: a to nie 9.04 ?
    Słuchajcie, on myślał, że jedzie się do szpitala w dniu terminu porodu i czeka się grzecznie aż się zacznie ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 14:59

Magdzia85F, olKaczucha, grzanewino, ibishka, Ilona92, BP 02, aga_90, Etoilka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca - zapro wysłane :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też.

Klaudia Eee ten Twój facet to hehe pomysłowy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 15:05

Tęskniąca lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaakceptowane - dziękuję ;)

Dzięki dziewczyny za wiadomość z opisem - oczywiście się poryczałam ....:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 15:37

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza tu dziś , jak to w weekend, a mi się nudzi (nic nowego;p) więc pozwólcie, że się pochwalę :

mamy karuzelę (dziś montowałam):
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/31b33569a627.jpg
    i prawie wiosnę w domu :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/76b3ff6157c4.jpg

Ilona92, Magdzia85F, Tusianka, ibishka, BP 02, Monnn, machirude, Etoilka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu najserdeczniejsze gratulacje!! Duzo zdrówka dla Waszej trójki, docieracie sie! ❤️

Picie wody zacznie sie przy kp. Czuje siejak smoczy a. Ciagle keci mi cukier i hem i jem:)
    Wlasnie Agatko ja nie mam diety, ze wzgledu na insulinę. Wyliczam wszystko co trzeba i parametry badan mam jak zdrowa osoba:)
    Co do żółtaczki moja była na granicy i jej nie naświetlali. Moze powrócić nawet do 3 miesięcy wtedy lekarz lub szpital robi. Bilirubine i czekać na odp co z tym zrobic.

Klaudia Twój kochany ma poczucie humoru ;)
    U nas powoli przechodzi wielki ryk po przebudzeniu na jedzenie. Najpierw karmienie, pozniej przewijanie innej opcji nie ma:) ale docieramy sie. Dziewczynykorzystajcie z ty h początkowych cudownych chwil. One sa cudowne! Moj "tatus" niewiele z nich korzysta, a ma mozliwosc...
    Ci do kp, biust mam jakby wsadzili mi 2 melony! Przybiera w takim tępie, ze nie nadążam z opróżnianiem. Jak Jagódka je z jednego, jednocześnie leci z drugiego.
    3697d286b42e2de6med.jpg Po narodzinach

7909f8a0b6dd6b1amed.jpg Dzis

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 17:06

grzanewino, Haana, Tusianka, ibishka, Magdzia85F, monroe, BP 02, Monnn, aga_90, olKaczucha, Agiii37, machirude, Etoilka lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka ona jest śliczna....aż brak słów....zjadłabym takie słodkości ;)
    i jak szybko rośnie.....ucałuj od cioci koniecznie !!!

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie pisałam o tym jak szybko leci czas. Moj nawet nie zdążył jej jeszcze ani razu przewinąć...jedyna czynność to trzymanie po kąpieli i w szpitalu...
    Ucałowana :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona - jaka śliczna Jadzia :) :) jakie włoski śliczne :) i pyzunie :) prześliczna

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka słodka ta Twoja Jadzia!

Klaudia, super karuzela!

Ja od wczoraj ciągle sprzątam, nawet okna z mężem umyliśmy (musiałam biedaczkowi pokazać jak się to robi :D) i już przyjemniej w mieszkaniu, jak nie ma poremontowego kurzu i śmieci. Na początku strasznie oponował, żebym coś robiła, ale jak powiedziałam że może dzięki temu Gabrysia szybciej wyjdzie, to przestał :D Ale chyba nie zamierza, bo nic sobie nie robi z tej mojej gimnastyki.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ja nawet wazony nie mam ;)
    super karuzela i kwiaty :)

Ilona jaka słodka Niuńka <3 buziaki!

Marta z tymi oknami u mnie, to samo haha
    Instrukcja werbalna i połowę sama Umyłam.
    Skakalam po parapetach jak sarna z 2st.otyłości ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 17:35

Tusianka, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikona slixznosci Ci wyszły. Nic tylko schrupac :)

A mam do Ciebie pytanie odnośnie KP. Może się wydać głupie ale liczę że nie zostanę wysmiana bo jedna rzecz mnie zastanawia od sr.

Przystawia się jak najczęściej z początku to wiem. Ale załóżmy że karmie i leci pokarm, to przy jednym karmieniu korzystam z jednego cycka a przy następnym pamiętam żeby przyłożyć do drugiego? Czy w trakcie jednego karmienia muszę przyłożyć do obu?

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Przystawia się jak najczęściej z początku to wiem. Ale załóżmy że karmie i leci pokarm, to przy jednym karmieniu korzystam z jednego cycka a przy następnym pamiętam żeby przyłożyć do drugiego? Czy w trakcie jednego karmienia muszę przyłożyć do obu?
    Mi na SzR mówili, że podczas jednego karmienia są z jednej piersi dwa rodzaje pokarmu: rzadki (zupka) i gęsty (schabowy) i że trzeba przykładac tylko do jednej piersi, żeby zjadło cały dwudaniowy obiadek. Ale piersi na zmianę, raz lewa raz prawa przy kolejnych karmieniach.
    Piersi można zmieniać przy odciąganiu jk ma się przestój w laktcji wg. zasady 7 min, 5 min i 3 min czyli 7 z prawej, 7 z lewej 5 z prawej 5 z lewej itd....- tak mowi na SzR...ale moze sa też inne "teorie" karmienia....ja sie nie znam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 17:39

ibishka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Mi na SzR mówili, że podczas jednego karmienia są z jednej piersi dwa rodzaje pokarmu: rzadki (zupka) i gęsty (schabowy) i że trzeba przykładac tylko do jednej piersi, żeby zjadło cały dwudaniowy obiadek. Ale piersi na zmianę, raz lewa raz prawa przy kolejnych karmieniach.
    Piersi można zmieniać przy odciąganiu jk ma się przestój w laktcji wg. zasady 7 min, 5 min i 3 min czyli 7 z prawej, 7 z lewej 5 z prawej 5 z lewej itd....- tak mowi na SzR...ale moze sa też inne "teorie" karmienia....ja sie nie znam ;)

Też tą teorię znam.

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co z goleniem?
    Ja się przyznam, że od dłuższego czasu mam "dzień dziecka" i się zastanawiam, czy zacząć się golić regularnie i na bieżąco, co wydaje mi się teraz akrobatyką ekstremalną czy dac się ogolic położnej, czy w ogóle sie na to nie zgadzać ( bo podobno można) czy spróbować ogolić się jak się akcja zacznie bo podobno jest na to czas, choć wiem że pewnie spanikuje i nawet o tym nie pomysle....jak Wy to rozwiazujecie?;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza generalnie na poczatku karmienie na zadanie, zawsze. Na poczatku zeby rozkręcić laktację lewy, prawy, lewy. Pozniej pierś na przemian jak pisała Klaudia pokarm najpierw jest wodnisty dostarcza wode i cukry, a pozniej białka i tłuszcze. Karmienie minutowo trwa rożnie, jesli zostaje pokarm to go odciągać i mrozić i nastepny posiłek z drugiej piersi. Ja nie chodziłam na SR tylko dowiedziałam sie od doradcy i dzieki Niej nauczyłam sie dostawiać i rozkręciła mi laktację.

Co fo golenia chodzi o to by włosy sie nie wzrastały w ewentualna ranę, tu nie chodzi o lepsze pole widzenia czy trendy w dzisiejszej modzie. Ja byłam przygotowana także nie wiem hak to wyglada przy porodzie niekontrolowanym:D

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ja się golę co tydzień. Raz zrobiłam sobie przerwę 2 tygodnie, to.myślałam, że maszynkę zostawię w bobrze.:/

Jest już mega ciężko, bo co wymacam, ale w lusterku wygląda potem ok.

Położnej, to średnio doradzam. Znajomą kiedyś golila w szpitalu, pozacinła, ze szok.

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo w szpitalu to chyba na sucho golą i dlatego takie efekty :/
    ja we wtorek idę na depilację do kosmetyczki i może jeszcze raz zdążę przed porodem, ale to tak jak już wcześniej rozmawiałyśmy, że jak ktoś nie chodzi, to to jednak na początku bardzo boli i nie jest wskazane w ciąży zaczynanie przygody z woskiem czy pastą cukrową

3i49l6d8vill3k1j.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia- serdeczne gratulacje :) Zdrowia dla WOjtusia! Dolaczam sie do prosby Madzi- jak rozpoznac saczenie?
    Ilona- Cuuuudowna Jadzia :) Az sie na sercu cieplo robi :)
    Klaudia- super wiosna i karuzela :)
    Madzia, Tusianka (Natalia? wylecuialo mi z glowy) Wy sie juz lepiej odpiorkujcie od parapetow :D

Golenie- ciezko jest :D Ja tez probuje teraz regularnie co kilka dni, zeby byc w razie co gotowa ale serio to jest wyzwanie... Ogolenie nog wcale nie lepsze :D

Magdzia85F, Ilona92, Tusianka, Etoilka lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu gratuluje!!!!:)
    Ilona Jadzia jest śliczna :D i w ogóle jaka ogromna różnica przez te kilka dni :)
    Klaudia przywołuj wiosnę przywołuj- przecież za chwilę ruszymy naszymi "brykami"na spacery :D

Ja z oknami czekam jeszcze tydzień- czyli jak się uda to dopiero po świętach je umyje ;D

Magdzia85F, Tęskniąca, Ilona92, Tusianka, Etoilka lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ