Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marysiu gratuluję !!!!!! Opowiedz proszę jak wygląda sączenie wód i kiedy od momentu jak to zauważyłaś zaczęły się skurcze ?
Madziu albo Emily - poproszę o info od Dorotki na privzaraz postaram się Wam wysłać zaproszenia. No i nie udało mi się, więc mam podwójną prośbę teraz ....
A dziś mój wybranek rozbroił mnie na maxa, nie wiem czy się śmiać czy płakać. Oceńcie same : 9 miesięcy jestem w ciąży, staram się go informować o wszystkim na bieżąco a on dziś z pytaniem do mnie - to kiedy mam Cię zawieść na porodówkę? No to ja mówię, że jak zacznę rodzić a on na to: a to nie 9.04 ?
Słuchajcie, on myślał, że jedzie się do szpitala w dniu terminu porodu i czeka się grzecznie aż się zacznie ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 14:59
Magdzia85F, olKaczucha, grzanewino, ibishka, Ilona92, BP 02, aga_90, Etoilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cisza tu dziś , jak to w weekend, a mi się nudzi (nic nowego;p) więc pozwólcie, że się pochwalę :
mamy karuzelę (dziś montowałam):
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/31b33569a627.jpg
i prawie wiosnę w domu :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/76b3ff6157c4.jpgIlona92, Magdzia85F, Tusianka, ibishka, BP 02, Monnn, machirude, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Marysiu najserdeczniejsze gratulacje!! Duzo zdrówka dla Waszej trójki, docieracie sie! ❤️
Picie wody zacznie sie przy kp. Czuje siejak smoczy a. Ciagle keci mi cukier i hem i jem:)
Wlasnie Agatko ja nie mam diety, ze wzgledu na insulinę. Wyliczam wszystko co trzeba i parametry badan mam jak zdrowa osoba:)
Co do żółtaczki moja była na granicy i jej nie naświetlali. Moze powrócić nawet do 3 miesięcy wtedy lekarz lub szpital robi. Bilirubine i czekać na odp co z tym zrobic.
Klaudia Twój kochany ma poczucie humoru
U nas powoli przechodzi wielki ryk po przebudzeniu na jedzenie. Najpierw karmienie, pozniej przewijanie innej opcji nie ma:) ale docieramy sie. Dziewczynykorzystajcie z ty h początkowych cudownych chwil. One sa cudowne! Moj "tatus" niewiele z nich korzysta, a ma mozliwosc...
Ci do kp, biust mam jakby wsadzili mi 2 melony! Przybiera w takim tępie, ze nie nadążam z opróżnianiem. Jak Jagódka je z jednego, jednocześnie leci z drugiego.
Po narodzinach
Dzis
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 17:06
grzanewino, Haana, Tusianka, ibishka, Magdzia85F, monroe, BP 02, Monnn, aga_90, olKaczucha, Agiii37, machirude, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Jaka słodka ta Twoja Jadzia!
Klaudia, super karuzela!
Ja od wczoraj ciągle sprzątam, nawet okna z mężem umyliśmy (musiałam biedaczkowi pokazać jak się to robi) i już przyjemniej w mieszkaniu, jak nie ma poremontowego kurzu i śmieci. Na początku strasznie oponował, żebym coś robiła, ale jak powiedziałam że może dzięki temu Gabrysia szybciej wyjdzie, to przestał
Ale chyba nie zamierza, bo nic sobie nie robi z tej mojej gimnastyki.
Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualnyKlaudia ja nawet wazony nie mam
super karuzela i kwiaty
Ilona jaka słodka Niuńkabuziaki!
Marta z tymi oknami u mnie, to samo haha
Instrukcja werbalna i połowę sama Umyłam.
Skakalam po parapetach jak sarna z 2st.otyłościWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 17:35
Tusianka, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość
-
Ikona slixznosci Ci wyszły. Nic tylko schrupac
A mam do Ciebie pytanie odnośnie KP. Może się wydać głupie ale liczę że nie zostanę wysmiana bo jedna rzecz mnie zastanawia od sr.
Przystawia się jak najczęściej z początku to wiem. Ale załóżmy że karmie i leci pokarm, to przy jednym karmieniu korzystam z jednego cycka a przy następnym pamiętam żeby przyłożyć do drugiego? Czy w trakcie jednego karmienia muszę przyłożyć do obu? -
ibishka wrote:Przystawia się jak najczęściej z początku to wiem. Ale załóżmy że karmie i leci pokarm, to przy jednym karmieniu korzystam z jednego cycka a przy następnym pamiętam żeby przyłożyć do drugiego? Czy w trakcie jednego karmienia muszę przyłożyć do obu?
Piersi można zmieniać przy odciąganiu jk ma się przestój w laktcji wg. zasady 7 min, 5 min i 3 min czyli 7 z prawej, 7 z lewej 5 z prawej 5 z lewej itd....- tak mowi na SzR...ale moze sa też inne "teorie" karmienia....ja sie nie znamWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 17:39
ibishka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTęskniąca wrote:Mi na SzR mówili, że podczas jednego karmienia są z jednej piersi dwa rodzaje pokarmu: rzadki (zupka) i gęsty (schabowy) i że trzeba przykładac tylko do jednej piersi, żeby zjadło cały dwudaniowy obiadek. Ale piersi na zmianę, raz lewa raz prawa przy kolejnych karmieniach.
Piersi można zmieniać przy odciąganiu jk ma się przestój w laktcji wg. zasady 7 min, 5 min i 3 min czyli 7 z prawej, 7 z lewej 5 z prawej 5 z lewej itd....- tak mowi na SzR...ale moze sa też inne "teorie" karmienia....ja sie nie znam
Też tą teorię znam. -
Dziewczyny, a co z goleniem?
Ja się przyznam, że od dłuższego czasu mam "dzień dziecka" i się zastanawiam, czy zacząć się golić regularnie i na bieżąco, co wydaje mi się teraz akrobatyką ekstremalną czy dac się ogolic położnej, czy w ogóle sie na to nie zgadzać ( bo podobno można) czy spróbować ogolić się jak się akcja zacznie bo podobno jest na to czas, choć wiem że pewnie spanikuje i nawet o tym nie pomysle....jak Wy to rozwiazujecie?
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
Iza generalnie na poczatku karmienie na zadanie, zawsze. Na poczatku zeby rozkręcić laktację lewy, prawy, lewy. Pozniej pierś na przemian jak pisała Klaudia pokarm najpierw jest wodnisty dostarcza wode i cukry, a pozniej białka i tłuszcze. Karmienie minutowo trwa rożnie, jesli zostaje pokarm to go odciągać i mrozić i nastepny posiłek z drugiej piersi. Ja nie chodziłam na SR tylko dowiedziałam sie od doradcy i dzieki Niej nauczyłam sie dostawiać i rozkręciła mi laktację.
Co fo golenia chodzi o to by włosy sie nie wzrastały w ewentualna ranę, tu nie chodzi o lepsze pole widzenia czy trendy w dzisiejszej modzie. Ja byłam przygotowana także nie wiem hak to wyglada przy porodzie niekontrolowanym:DMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKlaudia ja się golę co tydzień. Raz zrobiłam sobie przerwę 2 tygodnie, to.myślałam, że maszynkę zostawię w bobrze.
Jest już mega ciężko, bo co wymacam, ale w lusterku wygląda potem ok.
Położnej, to średnio doradzam. Znajomą kiedyś golila w szpitalu, pozacinła, ze szok. -
bo w szpitalu to chyba na sucho golą i dlatego takie efekty
ja we wtorek idę na depilację do kosmetyczki i może jeszcze raz zdążę przed porodem, ale to tak jak już wcześniej rozmawiałyśmy, że jak ktoś nie chodzi, to to jednak na początku bardzo boli i nie jest wskazane w ciąży zaczynanie przygody z woskiem czy pastą cukrowąMagdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Marysia- serdeczne gratulacje
Zdrowia dla WOjtusia! Dolaczam sie do prosby Madzi- jak rozpoznac saczenie?
Ilona- Cuuuudowna JadziaAz sie na sercu cieplo robi
Klaudia- super wiosna i karuzela
Madzia, Tusianka (Natalia? wylecuialo mi z glowy) Wy sie juz lepiej odpiorkujcie od parapetow
Golenie- ciezko jestJa tez probuje teraz regularnie co kilka dni, zeby byc w razie co gotowa ale serio to jest wyzwanie... Ogolenie nog wcale nie lepsze
Magdzia85F, Ilona92, Tusianka, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Marysiu gratuluje!!!!
Ilona Jadzia jest ślicznai w ogóle jaka ogromna różnica przez te kilka dni
Klaudia przywołuj wiosnę przywołuj- przecież za chwilę ruszymy naszymi "brykami"na spacery
Ja z oknami czekam jeszcze tydzień- czyli jak się uda to dopiero po świętach je umyje
Magdzia85F, Tęskniąca, Ilona92, Tusianka, Etoilka lubią tę wiadomość