X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - brałam brałam, ale no-spa na mnie nigdy nie działała

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    Magda - brałam brałam, ale no-spa na mnie nigdy nie działała

A to dupcia! :(

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanewino- trzymaj sie, to juz naprawde niedlugo! Dobrze pamietam ze bedziesz miala planowana cesarke? Masz juz date?

dxomclb10296nsxe.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra - lekarz mówi, żebym 12.04 już przyjechała jeżeli Dorotka nie będzie chciała wyjść wcześniej, chociaż termin wg OM mam na 24.04 a wg USG nawet na 30.04 i dlatego chciałabym chociaż tydzień później pójść, no ale to się jeszcze okaże

3i49l6d8vill3k1j.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zostalo Ci 18 dni- ja mam termin na 14stego- odliczamy :)
    A z ktorego usg wyszlo na 30stego? Z pierwszego trymestru czy pozniej?

dxomclb10296nsxe.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z pierwszego właśnie
    mnie odliczanie przeraża, niby chciałabym już urodzić, ale jednak jestem przerażona, chociaż ufam mojemu lekarzowi, a szpital gdzie będę mieć cc nazywany jest szpitalem cesarek ;) i już tam kiedyś leżałam i było bardzo w porządku, ale normalnie boję się

3i49l6d8vill3k1j.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam mieszane uczucia :) z jednej strony chcialabym zeby juz bylo
    po i zeby Groszek byl bezpiecznie po drugiej stronie brzucha, i zeby mozna sie bylo normalnie przekrecac, miescic w wannie bez obaw o utkniecie i takie tam drobne przyjemnosci zycia jak sushi znowu miec. Z drugiej strony tez sie boje- kurcze, a jak nie rozpoznam ze to juz? A jak nie dam rady? A jak nie wytrzymam boli? No ale suma sumarum - jakos to bedzie, mamy dobrych lekarzy obok, cos wymysla ;) nie my pierwsze i nie ostatnie ;)

grzanewino, olKaczucha lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem duuuużo spokojniejsza odkąd znalazłam lekarza, który powiedział, że chce odebrać mój poród i żebym w razie czego od razu jechała do niego do szpitala i dzwoniła, że to ja jadę. To niesamowity komfort psychiczny dla mnie, tym bardziej, że wcześniej byłam u lekarzy, którzy mówili mi wprost, że w razie jakby akcja porodowa się zaczęła, to żebym Broń Boże nie jechała do nich

BP 02 lubi tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam ze ktos tam Ci odmawial... niektorzy to sa lekarzami tylko dla ladnej nazwy zawodu ;) grunt ze teraz masz dobrego i masz do niego zaufanie :)
    Jak Cie martwi ten drugi pozniejszy termin to mu powiedz- niech sie zastanowi z Toba co lepsze dla Was.
    Ja tez nie moge na mojego lekarza narzekac ( no ok, slabe usg robi ale nie mozna miec wszyatkich talentow ;) ) ale z drugiej strony niczego odnosze wrazenie nie zaniedbuje. Nawet niestandardowe tutaj GBS mi zrobil zanim zdazylam zapytac ( a bylo to serio komiczne bo ja tu z karteczka jak to sie po tutejszemu zwie, a on mi na to probowke w dloni- wlasnie robimy :D )
    No i chyba czyta minw myslach- kilka dni temu zastanawialam sie nad magnezem- mialam zapytac o to na wizycie- a on jak gdyby nigdy nic- to magnez juz powoli odstawimy :) no wychwalilam go dzis, niech ma :D

grzanewino lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak zupełnie z innej beczki, to powiem Wam, że chyba wyprałam stanik w za wysokiej temp, bo coś mi się cycki nie mieszczą ;)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, albo cycki urlosly :D

A ja sie o mini zawal wlasnie przyprawilam :D Jako ze w koncu podnioslam tylek, kolejnym punktem byl programu byl prysznic. I nagle patrze a tu jakies czerwone cos plywa. Matko, wyglada jak skrzep spory przy okresie! Lapie- a to farfocel z czerwonych skarpetek... :D Czerwonym ubraniom do porodu mowimy nie ;D

dxomclb10296nsxe.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo Sandra, ja miałam identycznie! tylko, że prałam czerwone dresy, takie ciemno czerwone, wieszam pranie, strzepuję, patrze pod nogi i tak jak mówisz, normalnie krew pod nogami! mikrozawał! Ale gorąco się od razu robi, no nie :D
    a cycki puchną mi baaaardzo

3i49l6d8vill3k1j.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i widac jak sie stresujemy :D

dxomclb10296nsxe.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swobodne przekrecanie we śnie i mieszczenie sie w wannie.. niby takie błahostki a takie ważne:p :D

BP 02, grzanewino lubią tę wiadomość

iv09mg7yklmn388j.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie dziś piękne słoneczko, ale mroźno jest.

Czy galaretkowaty śluz w kolorze cappuccino to jest to o czym myśle?

A mój chyba przetrawił co mu powiedziałam nt. porodu i dziś poprosił o przedstawienie możliwych scenariuszy i instrukcje jak ma się zachować. I piszczał na widok karuzelki przy łóżeczku, więc chyba te 9 miesięcy to facetom jest bardziej potrzebne żeby się z tym oswoić :) my byśmy pewnie mogły to w krótszym czasie ogarnąć ;)

BP 02, grzanewino, Etoilka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nic nie robię, a jestem taka zmęczona, że szok :/ zero energii, boję się, że nie będę miała siły na ten cały porod jak tak dalej pojdzie.
    U nas też dość ładnie, może się wybierzemy na spacer.
    Jutro mam wizytę, zawsze wracałam sobie pieszo do domu, ok 50 minut spaceru, ale już się trochę boję sama chodzić na takich odległościach, poprosiłam mamę, żeby przyszła po mnie, to wrócimy razem...

• ibishka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia i jak się czujesz? Odszedł Ci czop??
    U nas też piękne słońce, ale niedziela bardzo leniwa :) korzystamy póki możemy :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu gratulacje!!! Nikt Ci się w kolejkę już nie wcisnął, miałaś nosa :) dużo zdrowia dla Was i bezproblemowego uczenia siebie nawzajem :)

Etoilka lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, moje kondolencje.

Klaudia, czyżbyś była następna w kolejce?

U nas pogoda dzisiaj super. Chciałam męża do kina wyciągnąć, ale się nie zgodził, bo jeszcze na filmie zacznę rodzić :D Niestety, dwudniowe sprzątanie i chodzenie po drabinie nic nie dało, mała dalej się tłucze w brzuchu. We wtorek pewnie skierowanie na cc, ale pewnie zrobią dopiero po świętach :/

Ilona92 lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co to było, inne niż zawsze ale inne niż google pokazuje....póki co żadnych dziwnych objawów nie zaobserwowałam. Chyba już świruje powoli...

nqtko7eswtot5kmm.png
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ