X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/270daa2fd345.jpg
    Tacy dziś jesteśmy:D

Monnn, grzanewino, Tusianka, Tęskniąca, ibishka, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów mnie naszło pytanie, tym razem do rozpakowanych.
    Co się dzieje "po" - rodzisz łożysko i co dalej? Przenoszą Cię na wózek? inne łóżko? Myją Cię ? co się dzieje zaraz "po" ? Kiedy trafia się na sale poporodowa?

Magdzia85F lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Znów mnie naszło pytanie, tym razem do rozpakowanych.
    Co się dzieje "po" - rodzisz łożysko i co dalej? Przenoszą Cię na wózek? inne łóżko? Myją Cię ? co się dzieje zaraz "po" ? Kiedy trafia się na sale poporodowa?
    Mnie trzymali jeszcze długo na stole operacyjnym, więc chyba czyscili wszystko w środku a potem szyli. Jak skonczyli to przerzucili mnie na łóżko i zawiezli na salę, tak sie trzęsłam, że przykryli mnie 4 kocami i chyba z 2h próbowałam sie zagrzac :d ale u mnie to ekstremum było xD

Marysia gratulacje! Cieszcie się sobą i wracajcie do sił :)
    Ilona Twoja córcia rośnie jak na drożdżach :D śliczna jest :)
    Z tym że przy kp suszy to sie musze zgodzic, jakbym zjadla całą pustynię! :d
    A co do rozkrecania laktacji to ja znam metode 7-5-3 ale z laktatorem wiec nie wiem jak to działa z dzieciątkiem :)

A jeśli chodzi o tatusia to mój mąż dzielnie się spisuje.. i karmi i przebiera i kąpie (chociaz ubieram juz potem ja :d). Najważniejsze to pozwolić mężczyznom cokolwiek robić przy dziecku juz od początku, bo jak sie nauczy że wszystko robi mama to potem samo mu sie nie odmieni ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 19:26

grzanewino, Tusianka, Ilona92, Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia rodzisz dziecko, rzucają je na Ciebie w międzyczasie je wycierają, zaciskają pępowinę, ciecie i moja Jadzia poszła pod opiekę neonatologa niski cukier i butla. Ja strasznie drzalam z emocji az wszystko chodziło, endorfiny, szczęście, potem wycierają Ciebie, jesli cięcie leżysz ciagle z tymi nogami w gorze :/( dopiero teraz sobie o tym przypomniałam), po szyciu chwila odpoczynku, położna mnie przebrała i lezalam 4h na fotelu bo porod zabiegowy. Przywieźli dziecko, chwila wytchnienia, przywieźli wózek, zeszłam sama i mnie przewieźli i weszłam na łóżko. Nawet w no y wstawałam zeby dziecko wziąć bo płakali chyba i do karmienia. Lezalam na porodówce bo miejsc na położnictwie nie było :

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Alala Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Właśnie wróciłam z IP. W dzień się dziwnie poczułam, nudności i takie rozdygotanie, zmierzyłam sobie ciśnienie i było 150/80, ale po 20 minutach przeszło. Standard u mnie to 120/60, ogólnie cała ciąża bez komplikacji.
    Wieczorem sytuacja się powtórzyła 160/90, przez godzinę się trzymało to pojechałam. Tam tylko zwykły lekarz, zmierzył mi ciśnienie i było 140/90, zadzwonił na ginekologię i kazali dać dopegyt i odesłać, ze to nic takiego. A w poniedziałek mam iść do giną i tyle. Chyba, ze siki będą mi się pienić - takie metody diagnozy jeszcze istnieją?
    Ruchy czuje, brzuch nie boli jakoś specjalnie, standardowo się stawia, panikować?

synuś <3 01.05.2018
    synuś <3 26.06.2019
    0d1yskjooixdxgsx.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez prosze info o saczacych sie wodach:)

iv09mg7yklmn388j.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas wczoraj był zabiegany dzień... rano wizyta i KTG, później Mąż przywiózł fotele od tapicera, następnie była akcja kanapa (salon już mamy w pełni umeblowany <3).
    Czekaliśmy już na gości, aż tu telefon, że zmarł Dziadek mojego męża...
    Smutny czas przed Nami... Wierzyliśmy, że jeszcze zobaczy swojego prawnuka... :(

I jest do dupy, bo przez to, że w ostatnim czasie Dziadek przechodził jakąś paskudną infekcję, to ani nie mogłam do Niego pojechać wcześniej, ani wczoraj nawet... Na pogrzeb też nie pójdę :(

A po wczorajszym badaniu szyjki plamię i brzuch boli... :/

Co do karmienia - jeżeli dziecko wyrazi ochotę na drugą pierś, to można przystawić. Nie ma żadnej reguły, że tylko jedna i sorry Winnetou.

Ja też mam problemy z goleniem, w piątek były sianokosy, wolę, żeby tam było w miarę ogarnięte, żeby położnej łatwiej się szyło (w razie potrzeby).

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, jeżeli macie duzy wypływ mleka z nieużywanej piersi podczas karmienia i chcecie "zebrać" to mleko to polecam silikonową magiczną buteleczkę (ok.40 zł), która"przysysa" się do piersi i tam zbiera się wypływające mleko.

Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Marysiu gratuluję super chłopczyk, waga super, odpoczywajcie :)

Ilona piękna ta Twoja Jadzia duża i jakie ma włoski śliczne :)

Któraś pytała o po porodzie jak SN to po urodzeniu łożyska, kładą dziecko na 2 godziny na brzuch, ja tak miałam już po jego badaniu, wtedy też mnie szyli, po dwóch godzinach wzięli go do tego łóżeczka na kółkach, mnie wytarli i poradzili na wózek i pojechałam na salę tan już siadam na łóżko, wzielam zaraz prysznic i leżałam, w nocy też miałam już dziecko przy sobie, ale on nie płakał bo był zmęczony dopiero na drugi dzień.

Teraz po cc szyli mnie i czyscili długo po wyjęciu synka, potem dali mi go na chwilę do twarzy płakał ale jak mnie dotknął to się uspokoił, później rzucili mnie na łóżko, o jeju jaka Pani długa, bo nogi mi wystawaly, później mnie poprawili i tak zawiedli na salę tam leżałam do następnego rana, w między czasie miałem kangurowanie, myla mnie położna i wymieniala podkłady.

My nadal w szpitalu, czekam właśnie na wizytę, nam już dość, świra dostaje od tego siedzenia tutaj, w nocy miałam takie dreszcze tak mną telepalo że nie mogłam się uspokoić, myślę że to nerwy i to że nie umiem dojść z laktacja do ładu, ciągle mam nawał i jakoś nic nie schodzi.

Też karmie raz jedną następnie drugą piersią, mały mój ciągle śpi muszę go budzić tak co 2-3 godz, noszę nadmiar pokarmu do lodówki i tam go dopajaja.

Miłej niedzieli Wam życzę kochane.

Ilona92, Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Aha, jeżeli macie duzy wypływ mleka z nieużywanej piersi podczas karmienia i chcecie "zebrać" to mleko to polecam silikonową magiczną buteleczkę (ok.40 zł), która"przysysa" się do piersi i tam zbiera się wypływające mleko.
    Tzw. Muszle laktacyjne :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila moje kondolencje.
    Cieszę sie, ze macie przygotowany salon :)
    Co do plamienie i boli brzucha to jest normalne po badaniu gin. Mi dzieki tym badaniom szyjka zaczęła sie skracać , akurat ja byłam na to podatna.
    Agatko juz niedługo wyjdziecie, nie ma co sie stresować. W domu to w domu, ale sama wiesz, ze irytacja nic nie daje. Najważniejsze, żebyście obydwoje byli gotowi na etap w zyciu! Ja nie kangurowalam Jagodki ze wzgledu na moj porod zabiegowy, jej niski cukier po porodzie, przywitałam sie z nia i poszła do lekarza bo mi ja wyciągali niestety. Ale pozniej dziecko było juz cały czas przy mnie.
    Nawet jak ja zabrali to gdyby została w tym miejscu dla noworodków mogłabym przychodzić i karmić bez problemu. To zaleY od polityki szpitala.

Marysiu jak sie czujesz?
    My dzis idziemy juz na drugi spacer!
    Udanej niedzieli!

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Tzw. Muszle laktacyjne :)
    Nie, nie - nie myslalam o muszlach (te sa super zwlaszcza przy uszkodzonych brodawkach).
    Mialam na mysli to:

http://allegro.pl/silikonowy-odciagacz-mleka-laktator-od-importera-i7086860348.html

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nawet nie wiedziałam że cos takiego jest :D czego to ludzie nie wymyślą.. :d

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily moje kondolencje :-(

U mnie nic ciekawego.

Udanej niedzieli!

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily- bardzo mi przykro :( trzymaj sie!

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily bardzo mi przykro z powodu dziadka.
    Pamiętam jak mojemu dziadkowi pokazywalam prawnuka przez okno w szpitalu bo umierał na raka, bardzo trudne są takie chwile, trzymaj się kochana, dużo siły :)

My dzisiaj idziemy do domu zoltaczka wczoraj 10,3 a dzisiaj 6,2.
    Jestem bardzo szczęśliwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 10:41

BP 02, grzanewino, Ilona92, ibishka, Magdzia85F, Tęskniąca, Tusianka, aga_90 lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny
    Kamila - przykro mi :(

ja dziś miałam okropną noc, prawie cała noc nieprzespana, tak mi brzuch twardniał, i do tego jeszcze zgaga doszła, czasami już nie mam sił i czekam aż to się skończy :( i od razu ryczę i wściekam się na męża, że to wszystko jest jego wina

3i49l6d8vill3k1j.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie dzis okropnie nie chce wyjac spod koldry :D szaro za oknem jakos a maz konferuje :(

dxomclb10296nsxe.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie słonko za oknem :D tylko okropny stres przed jutrem

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    Ciotki idziemy do domu zoltaczka wczoraj 10,3 a dzisiaj 6,2.
    Jak się cieszę :)

Super wieści!:-)

U nas ładnie i będzie spacer!

Grzanewino no spę brałaś?

BP leż, bo niedługo się skończy :)

BP 02, Agiii37 lubią tę wiadomość

‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ