X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/270daa2fd345.jpg
    Tacy dziś jesteśmy:D

Monnn, grzanewino, Tusianka, Tęskniąca, ibishka, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów mnie naszło pytanie, tym razem do rozpakowanych.
    Co się dzieje "po" - rodzisz łożysko i co dalej? Przenoszą Cię na wózek? inne łóżko? Myją Cię ? co się dzieje zaraz "po" ? Kiedy trafia się na sale poporodowa?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Znów mnie naszło pytanie, tym razem do rozpakowanych.
    Co się dzieje "po" - rodzisz łożysko i co dalej? Przenoszą Cię na wózek? inne łóżko? Myją Cię ? co się dzieje zaraz "po" ? Kiedy trafia się na sale poporodowa?
    Mnie trzymali jeszcze długo na stole operacyjnym, więc chyba czyscili wszystko w środku a potem szyli. Jak skonczyli to przerzucili mnie na łóżko i zawiezli na salę, tak sie trzęsłam, że przykryli mnie 4 kocami i chyba z 2h próbowałam sie zagrzac :d ale u mnie to ekstremum było xD

Marysia gratulacje! Cieszcie się sobą i wracajcie do sił :)
    Ilona Twoja córcia rośnie jak na drożdżach :D śliczna jest :)
    Z tym że przy kp suszy to sie musze zgodzic, jakbym zjadla całą pustynię! :d
    A co do rozkrecania laktacji to ja znam metode 7-5-3 ale z laktatorem wiec nie wiem jak to działa z dzieciątkiem :)

A jeśli chodzi o tatusia to mój mąż dzielnie się spisuje.. i karmi i przebiera i kąpie (chociaz ubieram juz potem ja :d). Najważniejsze to pozwolić mężczyznom cokolwiek robić przy dziecku juz od początku, bo jak sie nauczy że wszystko robi mama to potem samo mu sie nie odmieni ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 19:26

grzanewino, Tusianka, Ilona92, nick nieaktualny, Etoilka lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia rodzisz dziecko, rzucają je na Ciebie w międzyczasie je wycierają, zaciskają pępowinę, ciecie i moja Jadzia poszła pod opiekę neonatologa niski cukier i butla. Ja strasznie drzalam z emocji az wszystko chodziło, endorfiny, szczęście, potem wycierają Ciebie, jesli cięcie leżysz ciagle z tymi nogami w gorze :/( dopiero teraz sobie o tym przypomniałam), po szyciu chwila odpoczynku, położna mnie przebrała i lezalam 4h na fotelu bo porod zabiegowy. Przywieźli dziecko, chwila wytchnienia, przywieźli wózek, zeszłam sama i mnie przewieźli i weszłam na łóżko. Nawet w no y wstawałam zeby dziecko wziąć bo płakali chyba i do karmienia. Lezalam na porodówce bo miejsc na położnictwie nie było :

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Alala Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Właśnie wróciłam z IP. W dzień się dziwnie poczułam, nudności i takie rozdygotanie, zmierzyłam sobie ciśnienie i było 150/80, ale po 20 minutach przeszło. Standard u mnie to 120/60, ogólnie cała ciąża bez komplikacji.
    Wieczorem sytuacja się powtórzyła 160/90, przez godzinę się trzymało to pojechałam. Tam tylko zwykły lekarz, zmierzył mi ciśnienie i było 140/90, zadzwonił na ginekologię i kazali dać dopegyt i odesłać, ze to nic takiego. A w poniedziałek mam iść do giną i tyle. Chyba, ze siki będą mi się pienić - takie metody diagnozy jeszcze istnieją?
    Ruchy czuje, brzuch nie boli jakoś specjalnie, standardowo się stawia, panikować?

synuś <3 01.05.2018
    synuś <3 26.06.2019
    0d1yskjooixdxgsx.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez prosze info o saczacych sie wodach:)

iv09mg7yklmn388j.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas wczoraj był zabiegany dzień... rano wizyta i KTG, później Mąż przywiózł fotele od tapicera, następnie była akcja kanapa (salon już mamy w pełni umeblowany <3).
    Czekaliśmy już na gości, aż tu telefon, że zmarł Dziadek mojego męża...
    Smutny czas przed Nami... Wierzyliśmy, że jeszcze zobaczy swojego prawnuka... :(

I jest do dupy, bo przez to, że w ostatnim czasie Dziadek przechodził jakąś paskudną infekcję, to ani nie mogłam do Niego pojechać wcześniej, ani wczoraj nawet... Na pogrzeb też nie pójdę :(

A po wczorajszym badaniu szyjki plamię i brzuch boli... :/

Co do karmienia - jeżeli dziecko wyrazi ochotę na drugą pierś, to można przystawić. Nie ma żadnej reguły, że tylko jedna i sorry Winnetou.

Ja też mam problemy z goleniem, w piątek były sianokosy, wolę, żeby tam było w miarę ogarnięte, żeby położnej łatwiej się szyło (w razie potrzeby).

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, jeżeli macie duzy wypływ mleka z nieużywanej piersi podczas karmienia i chcecie "zebrać" to mleko to polecam silikonową magiczną buteleczkę (ok.40 zł), która"przysysa" się do piersi i tam zbiera się wypływające mleko.

nick nieaktualny, grzanewino lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Marysiu gratuluję super chłopczyk, waga super, odpoczywajcie :)

Ilona piękna ta Twoja Jadzia duża i jakie ma włoski śliczne :)

Któraś pytała o po porodzie jak SN to po urodzeniu łożyska, kładą dziecko na 2 godziny na brzuch, ja tak miałam już po jego badaniu, wtedy też mnie szyli, po dwóch godzinach wzięli go do tego łóżeczka na kółkach, mnie wytarli i poradzili na wózek i pojechałam na salę tan już siadam na łóżko, wzielam zaraz prysznic i leżałam, w nocy też miałam już dziecko przy sobie, ale on nie płakał bo był zmęczony dopiero na drugi dzień.

Teraz po cc szyli mnie i czyscili długo po wyjęciu synka, potem dali mi go na chwilę do twarzy płakał ale jak mnie dotknął to się uspokoił, później rzucili mnie na łóżko, o jeju jaka Pani długa, bo nogi mi wystawaly, później mnie poprawili i tak zawiedli na salę tam leżałam do następnego rana, w między czasie miałem kangurowanie, myla mnie położna i wymieniala podkłady.

My nadal w szpitalu, czekam właśnie na wizytę, nam już dość, świra dostaje od tego siedzenia tutaj, w nocy miałam takie dreszcze tak mną telepalo że nie mogłam się uspokoić, myślę że to nerwy i to że nie umiem dojść z laktacja do ładu, ciągle mam nawał i jakoś nic nie schodzi.

Też karmie raz jedną następnie drugą piersią, mały mój ciągle śpi muszę go budzić tak co 2-3 godz, noszę nadmiar pokarmu do lodówki i tam go dopajaja.

Miłej niedzieli Wam życzę kochane.

Ilona92, nick nieaktualny, Etoilka lubią tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Aha, jeżeli macie duzy wypływ mleka z nieużywanej piersi podczas karmienia i chcecie "zebrać" to mleko to polecam silikonową magiczną buteleczkę (ok.40 zł), która"przysysa" się do piersi i tam zbiera się wypływające mleko.
    Tzw. Muszle laktacyjne :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila moje kondolencje.
    Cieszę sie, ze macie przygotowany salon :)
    Co do plamienie i boli brzucha to jest normalne po badaniu gin. Mi dzieki tym badaniom szyjka zaczęła sie skracać , akurat ja byłam na to podatna.
    Agatko juz niedługo wyjdziecie, nie ma co sie stresować. W domu to w domu, ale sama wiesz, ze irytacja nic nie daje. Najważniejsze, żebyście obydwoje byli gotowi na etap w zyciu! Ja nie kangurowalam Jagodki ze wzgledu na moj porod zabiegowy, jej niski cukier po porodzie, przywitałam sie z nia i poszła do lekarza bo mi ja wyciągali niestety. Ale pozniej dziecko było juz cały czas przy mnie.
    Nawet jak ja zabrali to gdyby została w tym miejscu dla noworodków mogłabym przychodzić i karmić bez problemu. To zaleY od polityki szpitala.

Marysiu jak sie czujesz?
    My dzis idziemy juz na drugi spacer!
    Udanej niedzieli!

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Tzw. Muszle laktacyjne :)
    Nie, nie - nie myslalam o muszlach (te sa super zwlaszcza przy uszkodzonych brodawkach).
    Mialam na mysli to:

http://allegro.pl/silikonowy-odciagacz-mleka-laktator-od-importera-i7086860348.html

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nawet nie wiedziałam że cos takiego jest :D czego to ludzie nie wymyślą.. :d

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily moje kondolencje :-(

U mnie nic ciekawego.

Udanej niedzieli!

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily- bardzo mi przykro :( trzymaj sie!

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily bardzo mi przykro z powodu dziadka.
    Pamiętam jak mojemu dziadkowi pokazywalam prawnuka przez okno w szpitalu bo umierał na raka, bardzo trudne są takie chwile, trzymaj się kochana, dużo siły :)

My dzisiaj idziemy do domu zoltaczka wczoraj 10,3 a dzisiaj 6,2.
    Jestem bardzo szczęśliwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 10:41

BP 02, grzanewino, Ilona92, ibishka, nick nieaktualny, Tęskniąca, Tusianka, aga_90 lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny
    Kamila - przykro mi :(

ja dziś miałam okropną noc, prawie cała noc nieprzespana, tak mi brzuch twardniał, i do tego jeszcze zgaga doszła, czasami już nie mam sił i czekam aż to się skończy :( i od razu ryczę i wściekam się na męża, że to wszystko jest jego wina

Dorotka 17/04/2018 💗
    Radzio 17/02/2026 💙
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie dzis okropnie nie chce wyjac spod koldry :D szaro za oknem jakos a maz konferuje :(

dxomclb10296nsxe.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie słonko za oknem :D tylko okropny stres przed jutrem

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    Ciotki idziemy do domu zoltaczka wczoraj 10,3 a dzisiaj 6,2.
    Jak się cieszę :)

Super wieści!:-)

U nas ładnie i będzie spacer!

Grzanewino no spę brałaś?

BP leż, bo niedługo się skończy :)

BP 02, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ