X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za słowa wsparcia dziewczyny, mój mały jest w inkubatorze od 15 do 6 rano, mogę tam zawsze pójść i go zobaczyć tylko po co, przywoza mi go do karmienia co półtorej godziny i tak tylko chwile go widzę, ciągle tylko śpi, wczoraj drugi raz usłyszałam jak placze, ma syndrom śpiącego księcia, dzieci z zoltaczka są takie apetyczne, czekam na wizytę, mam wrażenie że brzuch ma mniej już żółty zobaczę co powiedzą. Niby nie ma wysokich norm powyżej 10.
    Dorotko jak piszesz mój pierwszy syn jak Twoja Kira był tylko pod taką lampą kilka godzin i było ok, a tutaj jest inaczej.
    No nic będę czekać.

Ilona łatwo mówić nie denerwuj się, trzeba trochę czasu aż nabierzemy oglady w opiece.
    Odnośnie diety to ty masz jeszcze większy kłopot bo masz cukrzycę i nie wszystko możesz jeść.
    Ja unikalam smazonego i np ciężkich typu bigos fasolka, ale im dłużej to tym lepiej, nie można też popadać w paranoje. Pozdrawiam Was cieplutko :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Klaudia, ja rodzę w weekend! :D
    Marysiu i jak tam sytuacja ? ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Klaudia ja też zaglądnelam żeby zobaczyć czy coś Marysia pisała skoro zapowiadała ze planuje rodzic w weekend :-D

Dziewczyny bardzo wam współczuję problemów i trzymam kciuki żeby szybko odeszły w niepamięć! Myślami jestem z Wami!

Pytanie do nierozpakowanych - też Was tak suszy? Kurde od kilku dni to normalnie mogłabym być podpięta do cysterny z wodą a i tak nie wiem czy nadazylaby mi pompowac wodę bo tak mi się pić chce :-D

Ilona92 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja mam non stop "kaca", najgorsze jest to, ze nie wiem czym ugasić pragnienie... ciagle chce się pić, ale sama noe wiem czego najchętniej bym się napiła i tak wymyślam....;)

ibishka lubi tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia?! Halo halo!

U mnie też susza. Wczoraj to już mnie coś trafiała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 10:35

• Alala Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, u mnie również ten problem. Na krótko się nawet zmartwiłam, że za mało może piję, ale całą ciążę postanowiłam pić dużo i tak się trzymam 2-2,5 l na dzień. Od 2-3 tygodni właśnie straszny kac się zaczyna popołudniu, a w nocy jak wstanę na sik, to wargi mam takie kanciaste aż takie suche. Również w gardle drapie od tego suszenia.
    Ale podobno to norma już na takim etapie ;) Na szczęście, może dzięki piciu tyle, nie puchnę wcale.

Monn najlepiej tylko czystą wodę :) Mówię to ja, "uzależniona" od pepsi, ale od ponad 2m nie piję jej wcale :o

Magdzia85F, Monnn lubią tę wiadomość

synuś <3 01.05.2018
    synuś <3 26.06.2019
    0d1yskjooixdxgsx.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monn ja pije niskozmineralizowana wodę taka bardzo mało gazowana a żeby spotegowac efekt to wrzucam plaster cytryny i kostki lodu i na zmianę z zieloną herbata. Wczoraj wypilam chyba z 3.5l wody a herbat to nie liczyłam nawet.. :)

To dobrze wiedzieć że to norma bo mężu już się na mnie dziwnie patrzy jak co 5 minut pije tak łapczywie jakbym od kilku dni nie miała kropli wody w buzi hehe :)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dużo piję, ale w sumie nie liczyłam ile.

Iza, mi lekarz mówił żebym nie piła zielonej herbaty. Ma wiecej kofeiny niż kawa, więc może faktycznie lepiej nie pić jej za dużo.

Magdzia85F, ibishka lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie czerwona 1 kubek dziennie. Bo lubię. I mleka dużo, ale to przez zgagę.

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też susza i też już nie wiem co pić... Rumianek, melisa, lipa, czarna, ziołowa, woda, coca-cola... Już mam dość tego, bo ile można pić :P

Zielonej nie poleca się dużo, bo utrudnia wchłanianie kwasu foliowego.

A u mnie tak - pojechałam do szpitala, moja dr zbadala mnie na fotelu najpierw, probujac wlozyc palec w szyjke, ale nie ma opcji nawet... bolalo jak cholera no ale zycie :) bedzie bolalo jeszcze bardziej :) pozniej KTG. W miedzyczasie opowiedzialam jej o wczorajszym dziwnym dniu - generalnie od 17 bylam zmeczona na maksa a nie moglam nawet zasnac na drzemke, mialam jakies dusznosci, raz bylo mi goraco, raz zimno... do tego Mlody mial takie akrobacje w brzuchu i dziwne ruchy ze tez troche sie balam o niego... skonczylo sie tak ze wzielam relanium i o 1 zasnelam dopiero... zapis KTG piekny, zero skurczy.

Ostatecznie po tym jak wygląda szyjka powiedziała, że na spokojnie jeszcze co najmniej tydzień i że nie mam się o co martwić. Skoro tak powiedziała, to raczej nie będzie wcześniejszego wywoływania :) pewnie położy mnie 1 kwietnia, bo ma wtedy dyżur :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, Klaudia, poproście Madzię albo Emily żeby Wam przesłały opis porodu, z telefonu nie wiem dlaczego ale nie mogę rozpocząć nowych konwersacji

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki :)

Madzia wysłałam Ci zaproszenie na priv :) prześlij jak możesz :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodnie z umową weekend był mój! :)

Wojtuś przyszedł na świat wczoraj o 19:05 i jest najsłodszym szkrabem na świecie :) waży 3380g (!!!) i mierzy 54cm. Poród SN. Gdyby nie nacięcie i szwy, to czułabym się jak nowonarodzona. Jestem przeszczęśliwa :)

Najlepsze jest to, że wody zaczęły mi się sączyć chwilę po tym, jak napisałam tu na forum, że rodzę w weekend ;)

pomarańczka_33, ibishka, Sylwiaa95, grzanewino, Emily89, Monnn, Tusianka, Tęskniąca, Magdzia85F, BP 02, olKaczucha, myszkaka, Ilona92, Haana, aga_90, machirude lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia! Najserdeczniejsze gratulacje :D witamy w zacnym gronie Mamuś ;D szybkiego powrotu do formy i duuużo zdrówka dla Wojtusia! <3

Etoilka lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu gratulacje! To się nazywa potęga podświadomości!
    Czekamy na zdjęcie!
    Gratulacje kochana!

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia - ogromne gratulacje! :) :)
    i nie jest taki malutki jak mówili lekarze! super super! zdrówka! :) :)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia gratulacje! Szybkiego powrotu do domku i do formy ;)

xk81pfk.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia, ale jazda :O

Gratuluję ogromnie <3

Cudowne wieści :)

Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia, gratuluję! Dużo zdrowia i sił dka Was!

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu! Gratulacje! <3 a i waga jaka fajna!

Mam nadzieję, że mnie też ruszy, okna dziś były moje ;D

‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ