Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzięki za słowa wsparcia dziewczyny, mój mały jest w inkubatorze od 15 do 6 rano, mogę tam zawsze pójść i go zobaczyć tylko po co, przywoza mi go do karmienia co półtorej godziny i tak tylko chwile go widzę, ciągle tylko śpi, wczoraj drugi raz usłyszałam jak placze, ma syndrom śpiącego księcia, dzieci z zoltaczka są takie apetyczne, czekam na wizytę, mam wrażenie że brzuch ma mniej już żółty zobaczę co powiedzą. Niby nie ma wysokich norm powyżej 10.
Dorotko jak piszesz mój pierwszy syn jak Twoja Kira był tylko pod taką lampą kilka godzin i było ok, a tutaj jest inaczej.
No nic będę czekać.
Ilona łatwo mówić nie denerwuj się, trzeba trochę czasu aż nabierzemy oglady w opiece.
Odnośnie diety to ty masz jeszcze większy kłopot bo masz cukrzycę i nie wszystko możesz jeść.
Ja unikalam smazonego i np ciężkich typu bigos fasolka, ale im dłużej to tym lepiej, nie można też popadać w paranoje. Pozdrawiam Was cieplutkoIlona92 lubi tę wiadomość
-
Hehe Klaudia ja też zaglądnelam żeby zobaczyć czy coś Marysia pisała skoro zapowiadała ze planuje rodzic w weekend
Dziewczyny bardzo wam współczuję problemów i trzymam kciuki żeby szybko odeszły w niepamięć! Myślami jestem z Wami!
Pytanie do nierozpakowanych - też Was tak suszy? Kurde od kilku dni to normalnie mogłabym być podpięta do cysterny z wodą a i tak nie wiem czy nadazylaby mi pompowac wodę bo tak mi się pić chceIlona92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ibishka, u mnie również ten problem. Na krótko się nawet zmartwiłam, że za mało może piję, ale całą ciążę postanowiłam pić dużo i tak się trzymam 2-2,5 l na dzień. Od 2-3 tygodni właśnie straszny kac się zaczyna popołudniu, a w nocy jak wstanę na sik, to wargi mam takie kanciaste aż takie suche. Również w gardle drapie od tego suszenia.
Ale podobno to norma już na takim etapieNa szczęście, może dzięki piciu tyle, nie puchnę wcale.
Monn najlepiej tylko czystą wodęMówię to ja, "uzależniona" od pepsi, ale od ponad 2m nie piję jej wcale :o
Magdzia85F, Monnn lubią tę wiadomość
-
Monn ja pije niskozmineralizowana wodę taka bardzo mało gazowana a żeby spotegowac efekt to wrzucam plaster cytryny i kostki lodu i na zmianę z zieloną herbata. Wczoraj wypilam chyba z 3.5l wody a herbat to nie liczyłam nawet..
To dobrze wiedzieć że to norma bo mężu już się na mnie dziwnie patrzy jak co 5 minut pije tak łapczywie jakbym od kilku dni nie miała kropli wody w buzi heheMagdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
u mnie też susza i też już nie wiem co pić... Rumianek, melisa, lipa, czarna, ziołowa, woda, coca-cola... Już mam dość tego, bo ile można pić
Zielonej nie poleca się dużo, bo utrudnia wchłanianie kwasu foliowego.
A u mnie tak - pojechałam do szpitala, moja dr zbadala mnie na fotelu najpierw, probujac wlozyc palec w szyjke, ale nie ma opcji nawet... bolalo jak cholera no ale zyciebedzie bolalo jeszcze bardziej
pozniej KTG. W miedzyczasie opowiedzialam jej o wczorajszym dziwnym dniu - generalnie od 17 bylam zmeczona na maksa a nie moglam nawet zasnac na drzemke, mialam jakies dusznosci, raz bylo mi goraco, raz zimno... do tego Mlody mial takie akrobacje w brzuchu i dziwne ruchy ze tez troche sie balam o niego... skonczylo sie tak ze wzielam relanium i o 1 zasnelam dopiero... zapis KTG piekny, zero skurczy.
Ostatecznie po tym jak wygląda szyjka powiedziała, że na spokojnie jeszcze co najmniej tydzień i że nie mam się o co martwić. Skoro tak powiedziała, to raczej nie będzie wcześniejszego wywoływaniapewnie położy mnie 1 kwietnia, bo ma wtedy dyżur
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
Zgodnie z umową weekend był mój!
Wojtuś przyszedł na świat wczoraj o 19:05 i jest najsłodszym szkrabem na świecieważy 3380g (!!!) i mierzy 54cm. Poród SN. Gdyby nie nacięcie i szwy, to czułabym się jak nowonarodzona. Jestem przeszczęśliwa
Najlepsze jest to, że wody zaczęły mi się sączyć chwilę po tym, jak napisałam tu na forum, że rodzę w weekendpomarańczka_33, ibishka, Sylwiaa95, grzanewino, Emily89, Monnn, Tusianka, Tęskniąca, Magdzia85F, BP 02, olKaczucha, myszkaka, Ilona92, Haana, aga_90, machirude lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny