Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Klaudia cos szwankuje bo mi się udało wysłać dopiero za 3 czy 4 razem!
Ja wczoraj skończyłam prasowanie ciuszków małej. W święta się spakuje. Wczoraj nie wiem czy to kwestia że polatałam trochę po domu po schodach, czy że mała z mężem mieli wyjątkowo ochotę na wspólne rozrabianie przez brzuch to znowu sobie moja macica wczoraj poćwiczyła, ale dość szybko przeszło
A dowiedziałam się ostatnio na SR odnośnie pakowania, że w moim szpitalu dla dziecka mam mieć tylko: pieluchy, chusteczki nawilżane, niedrapki, czapeczkę i maść do pupy - ubranka, kocyki i rożki zapewnia szpital i pierwsze tego typu rzeczy może przynieść tatuś w dniu wypisu żeby na wyjście było.
Dobrze że któraś z dziewczyn poruszyła na zajeciach ten temat jak to w naszym szpitalu wyglada bo by chyba na oddziale padli na zawał jakby zobaczyli ile rzeczy wziełam:D
Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość
-
Klaudia miło że pytasz
Wiktor waży 2465g, ładnie je, niestety z butelki, coś nam nie idzie kp, ale znajduje w tym plusy- o 3-4rano karmi tata, a ja śpięnie mam wyrzutów sumienia bo je moje mleko, a przynajmniej widać ile zjada.
Jeśli chodzi o połóg to bardzo sie dziwie, bo nawet nie pamietam ze w nim jestem :d podpaske nosze pro-forma juz od dawna, a ogolnie czuje sie dobrze. Czasem tylko rana ciagnie, szczypie lub swędzi, ale do przeżycianajbardziej pokutuje mąż i odlicza dni
Tęskniąca, ibishka, Magdzia85F, Tusianka, Etoilka, Monnn, grzanewino, BP 02, Ilona92, Katy lubią tę wiadomość
-
Hej
Dziś dzień fryzjera, więc od poniedziałku mogę rodzić
Wczoraj byliśmy na usg, okazało się, że Młody wazy 3900gNa moje albo przeszacowany wczoraj, albo niedoszacowany 3 tygodnie temu, ale wiadomo jak to jest z USG.
Mojej dr już na myśl przychodzi czy by nie wywołać wcześniej porodu...
Zobaczymy...
Jutro jadę na KTG kolejne
A tak wygląda buźka mojego dziecka
aga_90, Tęskniąca, ibishka, Tusianka, Etoilka, Magdzia85F, Monnn, grzanewino, BP 02, Ilona92, Agiii37, dreamnes, asiq, asiq lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 09:46
Tęskniąca, ibishka, Tusianka, Etoilka, Emily89, Magdzia85F, Monnn, grzanewino, BP 02, Ilona92, APrzybylska, Agiii37, dreamnes, asiq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmily u mnie lekarz mówił, że na tym etapie ciężko już zmierzyć dobrze dziecko. W sobotę np.Mała 2950 a wczoraj 2700, bo główka już wciśnieta mocno i nie dało się dobrze złapać aparatem.
A wiadomo każdy mm to już różnica wagi.
Chce wywoływać? Czy cc?
Aga przecudnie
aga_90, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Emily89 wrote:Hej
Dziś dzień fryzjera, więc od poniedziałku mogę rodzić
Wczoraj byliśmy na usg, okazało się, że Młody wazy 3900gNa moje albo przeszacowany wczoraj, albo niedoszacowany 3 tygodnie temu, ale wiadomo jak to jest z USG.
Mojej dr już na myśl przychodzi czy by nie wywołać wcześniej porodu...
Zobaczymy...
Jutro jadę na KTG kolejne
A tak wygląda buźka mojego dziecka
Hej, daj znać jaką decyzję podejmie twoja doktor. Moja gin się rozchorowała i wczoraj byłam u innego dr,który oszacował synka już na 3 kg( od stycznia zaczął szybciej przybierać, a w ciągu ostatniego miesiąca przybrał ponad kg) i sądzi że do 40t będzie ponad 4kg a to mój pierwszy poród. Też powiedział, że dobrze byłoby rodzić wcześniej jeśli zależy mi na sn, ale w sumie nic konkretnie nie zaproponował bo nie prowadzi mojej ciąży. Moja gin niestety nie będzie dostępna przez kolejne 2 tyg
Tak jak byłam wyluzowana, tak teraz się zaczynam stresować. Zależy mi mocno na sn, bo planowaliśmy szybko drugą ciążę ze względu na to, ze ponoć łatwiej, a nie chcemy znowu starać się tak długo jak o pierwszą... -
aga90 - śliczne zdjęcia i super, że i z Toba i z Wiktorkiem wszystko dobrze, no i że po cc całkiem dobrze się czujesz (pociesza mnie to)
Kamila - Twój Pawełek to już duży chłopak jest
Judyta - no wreszcie ktoś decyzyjny postanowił co z Tobą!
my we wtorek będziemy mieć usg, też ciekawa jestem ile urosła moja Dorotka
a to zdjęcie z wczoraj tych bocianów moich, chyba sąsiadka ma lepszy aparat
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/29496568_900949253415515_848954411521399254_n.jpg?oh=4ae207f788ea5f1a8b33bc5f29cabf0d&oe=5B2EA8F7Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 10:43
aga_90, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Aga - super to zdjęcie....a mi całe życie wmawiali, że to nie prawda, że bociany dzieci przynoszą, a tu proszę , jednak coś w tym jest
która rodzi w weekend?, haha - przestawiamy czas, więc w razie czego o godzinę krócej będzie się męczyć
Aga - widzę, że Wiktorek to już duży chłopsuper, że macie się dobrze. No i sesja w ostatnim momencie się okazała
Kama - słodka buźkamoja nie lubi pozować do USG , pokazuje język i stroi miny zawsze i zasłania się rączką - prawdziwe dziecko celebrytki, haha
Judytka - trzymam kciuki mocno !!!Etoilka, aga_90, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
grzanewino wrote:aga90 - śliczne zdjęcia i super, że i z Toba i z Wiktorkiem wszystko dobrze, no i że po cc całkiem dobrze się czujesz (pociesza mnie to)
Kamila - Twój Pawełek to już duży chłopak jest
Judyta - no wreszcie ktoś decyzyjny postanowił co z Tobą!
my we wtorek będziemy mieć usg, też ciekawa jestem ile urosła moja Dorotka
a to zdjęcie z wczoraj tych bocianów moich, chyba sąsiadka ma lepszy aparat
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/29496568_900949253415515_848954411521399254_n.jpg?oh=4ae207f788ea5f1a8b33bc5f29cabf0d&oe=5B2EA8F7
Już jestem wpisana w planowana CC więc ufffff... dziewczyny.. co na zgage i kluche w gardle? Rennie, alugastrin ani gastrotusss nie pomagają...A ja zaraz zwariuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 10:56
-
Klaudia, ja rodzę w weekend!
Aga, przepiękne zdjęcie! Bardzo się cieszę, że u Was wszystko dobrze i Wiktorek rośnie
Kamila, masywnego mężczyznę nosisz!
Judyta, to trzymamy kciuki w poniedziałek!
U mnie migdały i mleko pomagają na zgagę, także chyba nie pomogę.
Tęskniąca, aga_90, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny!
Judytko trzymam kciuki za Ciebie.
Nie pamietam, ktora urodziła, ale zycze duuuuzo zdrówka o składam najszczersze gratulacje!
Nigdy nic nie wiadomo z porodem, ake szacowana wagę dziewczyny macie spira tak jak moja nala.
Dzis była położna u mnie i zaczęła mi mowić o diecie. Chyba przestawię sie ba kroplówkę, odechcialo sie normalnie jesc. Masakra:/ zgłupiałam.
Idzie wiosna skoro bociany przyleciały, z reguły sa na Jozefa wiec akurat.
Agi śliczne zdjecie!
Magdzia85F, aga_90 lubią tę wiadomość
-
Mi na zgagę pomaga zimne mleko i manti, ostatnio je ciągle "jem"
KTG wyszło dobrze według tego drugiego lekarza, więc czekam po wtorkowej wizyty.
Kamila, ładnie wyskoczył z wagąMój prowadzący znowu mówił, że u nich w szpitalu pierworódki kierują na cc jak dziecko przekracza już 4kg. Ale widzę, że wszędzie inna praktyka jest.
Magdzia85F lubi tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Jestem psychicznym wrakiem.
Nie mam pokarmu, bo trzy krople nie można nazwać pokarmem... Muszę Małą karmić mm...
Na dodatek Maleńka się zażółciła i weekend mamy w szpitalu... A naświetlanie jest przy matce i szczerze mówiąc wolałabym żeby mi ją zabrali bo serce mi się kraje jak widzę i słyszę Małą...Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualnyDorotko Bidulko
A jak z doradcą laktacyjnym? A długo naświetlania ma mieć Kira?
Grzanewino mnie po jabłkach pali gorzej. Mleko i gaviscon polecam.
Marta super, że ktg ok! Ja się pewnie dowiem na miejscu co i jak z porodem. Mój gin pracuje w takim szpitalu, że oddziału położniczego brak.
Emily to powodzenia, żeby SN było!
Tusianka lubi tę wiadomość