X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pytanie z innej beczki do rozpakowanych..może trochę głupie ale jednak zadam:) jak sprawa wygląda w nocy z karmieniem? Ok karmicie różnie pewnie z 2 lub 3 x, ale xzy za każdym razem zmieniacie pieluszke? Czy raczej nie rozbudzacie malucha i jedna pielucha na całą noc?

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    A pytanie z innej beczki do rozpakowanych..może trochę głupie ale jednak zadam:) jak sprawa wygląda w nocy z karmieniem? Ok karmicie różnie pewnie z 2 lub 3 x, ale xzy za każdym razem zmieniacie pieluszke? Czy raczej nie rozbudzacie malucha i jedna pielucha na całą noc?
    na początku zmieniałam pieluszkę za każdym razem,po karmieniu zawsze było narobione Później wystarczało tylko raz przewinąć bo kup już w nocy nie robił a teraz wcale go w nocy nie przewijam i po cichu liczę że niebawem nadejdzie czas pożegnania się z pampersem:-)

Ilona92 lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń i udanego rozwiązania!

U nas też noce najgorsze, ale wydaje mi się, że dla małej jest za cicho. W ciągu dnia można robić wszystko i jak śpi, to ma to gdzieś. A w nocy jakaś taka niespokojna.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, zdrówka, spełnienia marzeń, szybkiego porodu i wielu radości z macierzyństwa!

Iza, u nas każde nocne karmienie wiąże się ze zmianą pieluszki. W jednej pieluszce to nasz mały na pewno nie przespałby całej nocy :)

ibishka lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - rozumiem strach przed indukcja - sama się balam a poszlo pieknie ♡

Dzis sie dowiedzialam ze druga faza porodu trwala 5 minut :p poszlo gładko :)

My sie karmimy w nocy na lezaco głównie, jak zasnie przy cycu to nie przewijam. I tak zazwyczaj kolejne karmienie jest za ok 1h wiec wtedy najpierw przebieram a potem karmie :)

Laski-przesuwanie zgody na porod moze byc niebezpieczne xD wiem cos o tym xD tez bylo, ze teraz nie bo fryzjer, bo pogrzeb itp xD a pozniej wywolywanie :p

grzanewino, Magdzia85F, ibishka lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Js karmie raz, max 2 razy w nocy i zmieniam raz pieluchę :) jedna to za mało. Na poczatku musiałam nakarmić przed zmiana pieluchy teraz dajemy rade przed :)

ibishka lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas synek nauczony ze szpitala że zmiana pieluchy przed karmieniem. W nocy je ok 23, potem ok 3, a pozniej ok 7, ewentualnie z godzinnym poslizgiem wszystko :d nie dałoby rady na 1 pampersie, Młody dużo siusia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 19:34

ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o PIT to na l4 jestem od listopada, 33dni płacił mi pracodawca, ale pare dni z grudnia juz płacił ZUS. I normalnie myslalabym że to rozlicze za rok, ale w "picie" :d od pracodawcy mam dodany grudzień i to niepełny.. muszę sie zebrać w sobie w poniedziałek i zadzwonić do tego ZUSu :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaaatko, Dziewczyny niech mnie ktos zastrzeli;)
    Spedzilam 3 godzjny z tesciami, podczas zmiany zyrandola. Nigdy wiecej :D wedle meza powinnam juz dostac conajmniej pieciokrotne dozywocie - bo tyle razy mialam chec ich wszystkich zamordowac :D
    Nie mam sily juz dzis :S

Magdzia85F, grzanewino, Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff zdążyłam!!
    Klaudia! Najlepszości urodzinowe! Spełnienia marzeń, zdrówka, szybkiego i w miarę bezbolesnego porodu i w ogóle wszystkiego naj naj naj :)

Dzisiaj podczas kąpieli Kira wpadła w taką histerię że już nawet po ubraniu myślałam że jej nie uspokoję, nawet cycek na początku nie pomagał, w końcu jednak się do niego przekonała i powoli zaczęła uspokajać ale to było straszne, wrzask przerażający a ja matka nie wiedziałam jak mogę jej pomóc...
    Ale mamy też dobrą wiadomość, Kirunia przekroczyła swoją wagę urodzeniową :) 2720g :)

Iza, ja za każdym przebudzeniem (przeważnie trzy razy) zmieniam Małej pieluszkę i jeszcze nie trafiłam na czystą ;) i zawsze najpierw pieluszka potem karmienie, dzięki temu jak przy jedzeniu zasypia to potem łatwiej Ją odłożyć do łóżeczka ;)

Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim jeszcze raz za życzenia, oby się spełniły (szczególnie te dotyczące bezbolesnego porodu ;) ).
    Ja dziś dostałam kolejną porcję poprawek pracy i działam ;) - dobrze, że jutro niedziela ;) ....chyba nie ma w życiu przypadków, muszę skończyć jedno , żeby zacząć drugie - poród ;) . Czekam na ostatnią część i choć może nie uda mi się zrobić wszystkiego "przed" to zawsze mniej mi zostanie na "po" - nie wiem jak ja to zrobię ale jestem dobrej myśli ;)

Miałam się tortem pochwalić, więc proszę:

8b288aa5f5c80986med.jpg

pomarańczka_33, Etoilka, Sylwiaa95, ibishka, Ilona92, Magdzia85F, BP 02, Tusianka, Monnn, grzanewino, Rene, APrzybylska lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Dziś piękna pogoda i ma być 20 st! Wytoczę się na spacer.

Miłej niedzieli!

P.s. Klaudia super torcik! A Ty rodzisz w Łodzi? Cc czy SN?

Ilona92, grzanewino, Rene, BP 02 lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    u nas też lato dziś ;)
    Chciałabym w Łodzi SN.
    Belly wskoczyło mi dziś na 100% ;) aaaa...jestem przerażona ;)

Rene, dziś zauważyłam, że oczekujesz na synka Patryka, ja na Patrycję, termin mamy niemal identyczny - ciekawy przypadek ;)

Ja mam dziś w planach doprowadzić taras do stanu użyteczności po zimie, zrobić resztę poprawek, zrewidować torbę do porodu i mogę rodzić...to znaczy nie tak od razu, bo wczoraj usłyszałam od Mojego, że jak chce w poniedziałek to nie rano, bo on ma ważne sprawy w pracy i żebym poczekała do obiadu przynajmniej.....faceci potrafią być rozbrajający ;) a jak znam życie, to właśnie tak będzie - dokładnie po jego myśli...;)

Magdzia85F, grzanewino, Rene, aga_90, Etoilka, BP 02 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Hej,
    u nas też lato dziś ;)
    Chciałabym w Łodzi SN.
    Belly wskoczyło mi dziś na 100% ;) aaaa...jestem przerażona ;)

Rene, dziś zauważyłam, że oczekujesz na synka Patryka, ja na Patrycję, termin mamy niemal identyczny - ciekawy przypadek ;)

Ja mam dziś w planach doprowadzić taras do stanu użyteczności po zimie, zrobić resztę poprawek, zrewidować torbę do porodu i mogę rodzić...to znaczy nie tak od razu, bo wczoraj usłyszałam od Mojego, że jak chce w poniedziałek to nie rano, bo on ma ważne sprawy w pracy i żebym poczekała do obiadu przynajmniej.....faceci potrafią być rozbrajający ;) a jak znam życie, to właśnie tak będzie - dokładnie po jego myśli...;)
    rzeczywiście i rodzić będziemy nie tak daleko od siebie jeśli nadal planujesz PF:-)
    pogoda super ja już zaliczyłam spacerek do lasu nie za długi ale zawsze coś:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Rzeczywiscie pogoda dzis rozpieszcza :)
    Ja tez mam „zabronione” dzis rodzic bo sa wybory parlamentarne i maz caly dzien w analizach :D

grzanewino, Tęskniąca lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u nas też piękna pogoda, a ja kwitnę na IP bo coś nie tak z blizną po CC :/ drętwa, twarda, sino-czerwona i przecieka :(

Odnośnie pieluszek, to ja zmieniam jeśli jest potrzeba.

Jeżeli chodzi o wywoływanie naturalne, to ja robiłam dziennie po 5-7 km korytarza, zaliczałam piętra jak gazela i robiłam setki przysiadów, a i tak to nic nie dało.

Klaudia jeszcze ode mnie przyjmij najlepsze życzenia :)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, powodzenia z blizną. Dziękuję za życzenia.

A my dziś zaryzykowaliśmy z trzecią rzeczą na "s" i powiem Wam, że coraz silniejsze bóle menstruacyjne odczuwam, może się rozkręca? Ale brzuch wysoko jeszcze...Czy rozpakowane też tak miały, czy ruszyło jednak znienacka ale konkretnie?

Sandra - ja też mam zakaz rodzenia od chłopa bo praca - do jutra do 14.00 ;)

Magdzia85F, BP 02, grzanewino lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP ja mam zakaz we wtorek. Bo Mąż ma szkolenie i egzamin! A w środę prezeska ma być. No póki co, to Aduśka siedzi i nic sobie z Nas nie robi.

Aniu daj znać co się dzieje! Mam nadzieję, że dadzą maść i przejdzie! Zdrówka!

Klaudia to widzisz przyjemne z pożytecznym! :-D trzymam kciuki!
    Na mnie żadne S nie działa. A po seksie to jestem bardziej wyluzowana a nic nie boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 14:46

BP 02, grzanewino lubią tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, melduję się z domu. Wczoraj koło 15 nas wypuścili.
    Powiem Wam, że w końcu dziś mi się pojawiło mleko, ale w szpitalu było ciężko. Nie chcieli go najpierw dokarmiać, a Grześ był strasznie głodny i bardzo płakał. W pewnym momencie na obchodzie już nie dałam rady i się rozbeczałam, wtedy przysłali laktacyjną, a MM podali po ważeniu, jak go zobaczyli że ma taką wyschniętą, papierową skórę.

Z karmieniem jest różnie, raz ładnie łapie, bez problemu, a raz się wkurza, napina, wygina i za nic nie można go nakarmić. Strasznie wtedy płacze i się cały trzęsie :( okropny widok :(

Jeśli chodzi o pieluszki to ja zmieniam w miarę potrzeb. Zaglądam mu na pół śpiąco w pieluszkę czy coś jest, jak jest to zmieniam, ja nie ma to nie zmieniam. Nie chcę go rozbudzać i wkurzać. Ogólnie to wcześniej robił te smółki, a teraz od wczoraj nie było kupy.. Sika, może na kupę jeszcze nie czas.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka a gdzie rodziłaś ?

Trzymam kciuki za to, żeby mleczarnia się rozkrecila!

‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ