Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pytanie z innej beczki do rozpakowanych..może trochę głupie ale jednak zadam:) jak sprawa wygląda w nocy z karmieniem? Ok karmicie różnie pewnie z 2 lub 3 x, ale xzy za każdym razem zmieniacie pieluszke? Czy raczej nie rozbudzacie malucha i jedna pielucha na całą noc?

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    A pytanie z innej beczki do rozpakowanych..może trochę głupie ale jednak zadam:) jak sprawa wygląda w nocy z karmieniem? Ok karmicie różnie pewnie z 2 lub 3 x, ale xzy za każdym razem zmieniacie pieluszke? Czy raczej nie rozbudzacie malucha i jedna pielucha na całą noc?
    na początku zmieniałam pieluszkę za każdym razem,po karmieniu zawsze było narobione Później wystarczało tylko raz przewinąć bo kup już w nocy nie robił a teraz wcale go w nocy nie przewijam i po cichu liczę że niebawem nadejdzie czas pożegnania się z pampersem:-)

Ilona92 lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń i udanego rozwiązania!

U nas też noce najgorsze, ale wydaje mi się, że dla małej jest za cicho. W ciągu dnia można robić wszystko i jak śpi, to ma to gdzieś. A w nocy jakaś taka niespokojna.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, zdrówka, spełnienia marzeń, szybkiego porodu i wielu radości z macierzyństwa!

Iza, u nas każde nocne karmienie wiąże się ze zmianą pieluszki. W jednej pieluszce to nasz mały na pewno nie przespałby całej nocy :)

ibishka lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - rozumiem strach przed indukcja - sama się balam a poszlo pieknie ♡

Dzis sie dowiedzialam ze druga faza porodu trwala 5 minut :p poszlo gładko :)

My sie karmimy w nocy na lezaco głównie, jak zasnie przy cycu to nie przewijam. I tak zazwyczaj kolejne karmienie jest za ok 1h wiec wtedy najpierw przebieram a potem karmie :)

Laski-przesuwanie zgody na porod moze byc niebezpieczne xD wiem cos o tym xD tez bylo, ze teraz nie bo fryzjer, bo pogrzeb itp xD a pozniej wywolywanie :p

grzanewino, Magdzia85F, ibishka lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Js karmie raz, max 2 razy w nocy i zmieniam raz pieluchę :) jedna to za mało. Na poczatku musiałam nakarmić przed zmiana pieluchy teraz dajemy rade przed :)

ibishka lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas synek nauczony ze szpitala że zmiana pieluchy przed karmieniem. W nocy je ok 23, potem ok 3, a pozniej ok 7, ewentualnie z godzinnym poslizgiem wszystko :d nie dałoby rady na 1 pampersie, Młody dużo siusia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 19:34

ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o PIT to na l4 jestem od listopada, 33dni płacił mi pracodawca, ale pare dni z grudnia juz płacił ZUS. I normalnie myslalabym że to rozlicze za rok, ale w "picie" :d od pracodawcy mam dodany grudzień i to niepełny.. muszę sie zebrać w sobie w poniedziałek i zadzwonić do tego ZUSu :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaaatko, Dziewczyny niech mnie ktos zastrzeli;)
    Spedzilam 3 godzjny z tesciami, podczas zmiany zyrandola. Nigdy wiecej :D wedle meza powinnam juz dostac conajmniej pieciokrotne dozywocie - bo tyle razy mialam chec ich wszystkich zamordowac :D
    Nie mam sily juz dzis :S

Magdzia85F, grzanewino, Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff zdążyłam!!
    Klaudia! Najlepszości urodzinowe! Spełnienia marzeń, zdrówka, szybkiego i w miarę bezbolesnego porodu i w ogóle wszystkiego naj naj naj :)

Dzisiaj podczas kąpieli Kira wpadła w taką histerię że już nawet po ubraniu myślałam że jej nie uspokoję, nawet cycek na początku nie pomagał, w końcu jednak się do niego przekonała i powoli zaczęła uspokajać ale to było straszne, wrzask przerażający a ja matka nie wiedziałam jak mogę jej pomóc...
    Ale mamy też dobrą wiadomość, Kirunia przekroczyła swoją wagę urodzeniową :) 2720g :)

Iza, ja za każdym przebudzeniem (przeważnie trzy razy) zmieniam Małej pieluszkę i jeszcze nie trafiłam na czystą ;) i zawsze najpierw pieluszka potem karmienie, dzięki temu jak przy jedzeniu zasypia to potem łatwiej Ją odłożyć do łóżeczka ;)

Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim jeszcze raz za życzenia, oby się spełniły (szczególnie te dotyczące bezbolesnego porodu ;) ).
    Ja dziś dostałam kolejną porcję poprawek pracy i działam ;) - dobrze, że jutro niedziela ;) ....chyba nie ma w życiu przypadków, muszę skończyć jedno , żeby zacząć drugie - poród ;) . Czekam na ostatnią część i choć może nie uda mi się zrobić wszystkiego "przed" to zawsze mniej mi zostanie na "po" - nie wiem jak ja to zrobię ale jestem dobrej myśli ;)

Miałam się tortem pochwalić, więc proszę:

8b288aa5f5c80986med.jpg

pomarańczka_33, Etoilka, Sylwiaa95, ibishka, Ilona92, Magdzia85F, BP 02, Tusianka, Monnn, grzanewino, Rene, APrzybylska lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Dziś piękna pogoda i ma być 20 st! Wytoczę się na spacer.

Miłej niedzieli!

P.s. Klaudia super torcik! A Ty rodzisz w Łodzi? Cc czy SN?

Ilona92, grzanewino, Rene, BP 02 lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    u nas też lato dziś ;)
    Chciałabym w Łodzi SN.
    Belly wskoczyło mi dziś na 100% ;) aaaa...jestem przerażona ;)

Rene, dziś zauważyłam, że oczekujesz na synka Patryka, ja na Patrycję, termin mamy niemal identyczny - ciekawy przypadek ;)

Ja mam dziś w planach doprowadzić taras do stanu użyteczności po zimie, zrobić resztę poprawek, zrewidować torbę do porodu i mogę rodzić...to znaczy nie tak od razu, bo wczoraj usłyszałam od Mojego, że jak chce w poniedziałek to nie rano, bo on ma ważne sprawy w pracy i żebym poczekała do obiadu przynajmniej.....faceci potrafią być rozbrajający ;) a jak znam życie, to właśnie tak będzie - dokładnie po jego myśli...;)

Magdzia85F, grzanewino, Rene, aga_90, Etoilka, BP 02 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Hej,
    u nas też lato dziś ;)
    Chciałabym w Łodzi SN.
    Belly wskoczyło mi dziś na 100% ;) aaaa...jestem przerażona ;)

Rene, dziś zauważyłam, że oczekujesz na synka Patryka, ja na Patrycję, termin mamy niemal identyczny - ciekawy przypadek ;)

Ja mam dziś w planach doprowadzić taras do stanu użyteczności po zimie, zrobić resztę poprawek, zrewidować torbę do porodu i mogę rodzić...to znaczy nie tak od razu, bo wczoraj usłyszałam od Mojego, że jak chce w poniedziałek to nie rano, bo on ma ważne sprawy w pracy i żebym poczekała do obiadu przynajmniej.....faceci potrafią być rozbrajający ;) a jak znam życie, to właśnie tak będzie - dokładnie po jego myśli...;)
    rzeczywiście i rodzić będziemy nie tak daleko od siebie jeśli nadal planujesz PF:-)
    pogoda super ja już zaliczyłam spacerek do lasu nie za długi ale zawsze coś:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Rzeczywiscie pogoda dzis rozpieszcza :)
    Ja tez mam „zabronione” dzis rodzic bo sa wybory parlamentarne i maz caly dzien w analizach :D

grzanewino, Tęskniąca lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u nas też piękna pogoda, a ja kwitnę na IP bo coś nie tak z blizną po CC :/ drętwa, twarda, sino-czerwona i przecieka :(

Odnośnie pieluszek, to ja zmieniam jeśli jest potrzeba.

Jeżeli chodzi o wywoływanie naturalne, to ja robiłam dziennie po 5-7 km korytarza, zaliczałam piętra jak gazela i robiłam setki przysiadów, a i tak to nic nie dało.

Klaudia jeszcze ode mnie przyjmij najlepsze życzenia :)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, powodzenia z blizną. Dziękuję za życzenia.

A my dziś zaryzykowaliśmy z trzecią rzeczą na "s" i powiem Wam, że coraz silniejsze bóle menstruacyjne odczuwam, może się rozkręca? Ale brzuch wysoko jeszcze...Czy rozpakowane też tak miały, czy ruszyło jednak znienacka ale konkretnie?

Sandra - ja też mam zakaz rodzenia od chłopa bo praca - do jutra do 14.00 ;)

Magdzia85F, BP 02, grzanewino lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP ja mam zakaz we wtorek. Bo Mąż ma szkolenie i egzamin! A w środę prezeska ma być. No póki co, to Aduśka siedzi i nic sobie z Nas nie robi.

Aniu daj znać co się dzieje! Mam nadzieję, że dadzą maść i przejdzie! Zdrówka!

Klaudia to widzisz przyjemne z pożytecznym! :-D trzymam kciuki!
    Na mnie żadne S nie działa. A po seksie to jestem bardziej wyluzowana a nic nie boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 14:46

BP 02, grzanewino lubią tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, melduję się z domu. Wczoraj koło 15 nas wypuścili.
    Powiem Wam, że w końcu dziś mi się pojawiło mleko, ale w szpitalu było ciężko. Nie chcieli go najpierw dokarmiać, a Grześ był strasznie głodny i bardzo płakał. W pewnym momencie na obchodzie już nie dałam rady i się rozbeczałam, wtedy przysłali laktacyjną, a MM podali po ważeniu, jak go zobaczyli że ma taką wyschniętą, papierową skórę.

Z karmieniem jest różnie, raz ładnie łapie, bez problemu, a raz się wkurza, napina, wygina i za nic nie można go nakarmić. Strasznie wtedy płacze i się cały trzęsie :( okropny widok :(

Jeśli chodzi o pieluszki to ja zmieniam w miarę potrzeb. Zaglądam mu na pół śpiąco w pieluszkę czy coś jest, jak jest to zmieniam, ja nie ma to nie zmieniam. Nie chcę go rozbudzać i wkurzać. Ogólnie to wcześniej robił te smółki, a teraz od wczoraj nie było kupy.. Sika, może na kupę jeszcze nie czas.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka a gdzie rodziłaś ?

Trzymam kciuki za to, żeby mleczarnia się rozkrecila!

‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ