X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu słodziak z tego Twojego Wojtusia:)

A ja jakąś niespokojna. Brzuch się spina co chwilę. Cały dzień boli jakbym miała okres stulecia dostać. Czuję się jakbym miała urodzić zaraz.. Nie potrafię wyjaśnić jak dokładnie heh. Zrobię sobie kąpiel relaksacyjna może się trochę ogarnę..

Etoilka lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    Sandra - 7 km ?! WOW WOW ja ledwo 1 km przechodzę, ledwo ledwo :D turlam się :D
    to tak jak ja;-)Wejście na górę do domu to dla mnie nie lada wyczyn

BP 02, grzanewino lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile? 7km? Wow!

Ja dwa dni temu zrobiłam ze 3km.

Mojej koleżanki synek mieszkają w UK nie chciał po polsku mówić. Ale był na wakacjach dwa razy u dziadków i mówi. I faktycznie zaczął sporo później.

Iza no spę weź.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 19:45

BP 02 lubi tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Też się zastanawiam jak Aga i Jej Maluszek.
    Że o mnie chodzi? :D

U nas dużo i nie dużo. W środę popoludniu zrobil mi sie taki czerwony trójkąt nad raną, szeroki na 9cm, wysoki na 6cm, opuchniety. Tak jakby sie cos rozlalo w srodku :/ poszlam wczoraj do gina, posprawdzal wszystko mega dokladnie i na fotelu i usg brzuszne i dopochwowe, mowi że wszystko w porządku, nic sie nie wylewa w środku, ładnie sie obkurczylo.. nie wie skąd taka reakcja skórna, ale przepisał antybiotyk i maść, dzisiaj jest to jasniejsze :)
    Z innych info: mąż bardzo liczył że w pon kończę 6tyg pologu i dostanie zielone światło, a lekarz mówi że po cc to 8tyg :P

Synuś mój ma juz 3kg! i 51cm, takze taki z niego standardowy dzidziuś już :) jest przekochany <3

Naczytalam sie dzis bloga Hafiji i nastawilam sie na kp, przystawiłam Małego i tak mocno zassał ze wytrzymalam w bólach 20min i zmieniłam pierś, a na tym sutku mam krwiaka o.O wiecie.. kp na wyłączność to jednak nie dla mnie :p bardzo mi pasuje "mój" system :)

Śliczne te Wasze Maluchy! Wszystkie! Jakoś wyjątkowo nam sie trafiła grupa samych przystojniakow i slicznotek :D

Magdzia85F, BP 02, Rene, grzanewino, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny :) Mam plana codziennie 5 min robic, jak pogoda pozwoli :)

Magdzia85F, Rene, grzanewino lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    U nad dziś była położna. Nawet nie wiedziałam że aż 6 razy musi przyjść! Przy pierwszym dziecku była tylko raz. Nie wiem czy coś sie zmieniło czy co...
    I dowiedziałam się że spacerki tylko 30 minut dziennie a potem wydłużać... też dziwne :P
    Mi dużo skóry obwisłej na brzuchu zostało i wydaje mi się że marne szanse żeby się wchłonęła
    U nas położna dzis byla po raz 3 i ostatni, w tym tylko za 1 razem oglądała dziecko.. ale stwierdziła ze dobrze sobie radzimy to nie bedzie nam robić nalotów.. spoko :d w sumie to nie jest mi ona potrzebna :)
    A te spacery to śmieszne :d my na 1 spacer jak poszlismy to nas prawie 3h nie było, dziecko szczęśliwe, ciepło było. Rozumiem zimą, ale wiosną??

grzanewino lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    U nas położna dzis byla po raz 3 i ostatni, w tym tylko za 1 razem oglądała dziecko.. ale stwierdziła ze dobrze sobie radzimy to nie bedzie nam robić nalotów.. spoko :d w sumie to nie jest mi ona potrzebna :)
    A te spacery to śmieszne :d my na 1 spacer jak poszlismy to nas prawie 3h nie było, dziecko szczęśliwe, ciepło było. Rozumiem zimą, ale wiosną??
    Też się zdziwiłam bo my juz we wtorek w bylismy na dworze i też dlyzej niż 30 minut. A położna mówiła to w taki sposób jak by wyraziła zgode na wyjscie :p
    Tak samo jak dziś... "przyszłam wcześniej bo tak myślałam że będzie pani z paluszkiem w domu. No tak...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta to tak jak z werandowaniem. Jedni mówią żeby od tego zacząć,inni ze niby można, ale nie ma takiej potrzeby :)
    Najlepiej słuchać własnej intuicji bo każdą matka wie najlepiej co jest dobre dla jej dziecka :)

Dziewczyny do rozliczenia PIT przychodzi cos z ZUSu za L4? Bo codziennie zapominam tam zadzwonić zapytać... :d

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Aga, mi przyszło rozliczenie z ZUS do PIT.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

A ja nie mogę coś spać :/

Miłego dnia!

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Hej.

A ja nie mogę coś spać :/

Miłego dnia!

Ja to samo - wstałam chyba przed 5 ....wyczuwam spisek ;););) a czujesz lekkie poddenerwowanie? Bo ja mam uczucie jakbym nie chciała zaspać na szkolną wycieczkę, haha (taka trauma z dzieciństwa ;););) )

Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia sto lat! Szybkiego porodu i zdrówka dla Małej!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Ja to samo - wstałam chyba przed 5 ....wyczuwam spisek ;););) a czujesz lekkie poddenerwowanie? Bo ja mam uczucie jakbym nie chciała zaspać na szkolną wycieczkę, haha (taka trauma z dzieciństwa ;););) )

tak czuję i dlatego jak wróciłam z siusiu przed 6, to zasnąć nie mogłam... I tylko jakieś myśli i czajenie czy coś nie boli.
    Jakoś teraz czuję Małą niżej. Ale brzuch nic się nie opuścił.
    Kiedy przyjdzie ta godzina w?:/

• ibishka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia spełnienia marzeń!! Szybkiego porodu bez komplikacji i dużo radości z macierzyństwa!

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Tak Aga, mi przyszło rozliczenie z ZUS do PIT.
    A za grudzień (bo wtedy przeszłam pod ich skrzydła) powinno przyjść w tym roku?

Klaudia wszystkiego najlepszego! Bezbolesnego i szybkiego porodu w dniu terminu i grzeczniutkiej córeczki :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia! Szybkiego porodu w terminie i spełnienia wszystkich marzeń! ;)

xk81pfk.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia wszystkiego dobrego!!! Szybkiego i bezproblemowego porodu :)

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia!!!! Wszystkiego najcudowniejszego ♡
    Pomyslnego porodu i łatwej adaptacji z noworodkiem :)

A my idziemy do domu juz za chwilke ♡♡♡
    Ciesze sie niezmiernie, bo o ile Pawelek w dzien jest super tak w nocy jest marudny a odglosy placzu permanentnego od sasiada zza sciany nie pomagaja :(

grzanewino, Magdzia85F, Rene, Etoilka, Tusianka lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia - sto lat sto lat! :) :)

Kamila - super, że już dziś do domu idziecie :)
    ja natomiast powoli zaczynam pakować torbę :D

Aga_90 - jak dopiero od grudnia jesteś na zasiłku, czyli pierwszy przelew przyszedł Ci w styczniu, czyli dopiero za rok będziesz się z niego rozliczać

Magda - mi się wydaje, że my razem będziemy rodzić, ja trochę przed terminem, a Ty trochę po terminie ;)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to też chyba zależy od tego ile pracodawca zatrudnia pracowników nie??
    bo ja na l4 jestem od września, a PIT za cały rok dostałam od pracodawcy swojego :)

na drugim watku pisała dziewczyna (która ma termin z OM tak jak ja na 1.05) że jej nad ranem wody odeszły.. ściskam nogi jak mogę i śle moje porodowe zwiastuny do Was dziewczyny jak tylko mogę:D

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ