X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Rene Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    u mnie też noc kiepska:-(
    Klaudia wszystkiego naj naj:-)
    Ibishka pewnie tak:-)ja też dostałam PIT od pracodawcy a też jestem na zwolnieniu

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanewino ech... :-(

Iza też właśnie widziałam. Ale pisała, że brzuch się obniżył. A u Ciebie kilka dni i możesz rodzić.

Powyżej 30 pracowników. U mnie PIT z firmy. Jest ok.

No i pospałam godzinę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 10:39

• ibishka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci Madzia że ja nie ogarniam wizualnie obniżania się brzucha. ale położna na SR mówiła że czesciej sie zdarza że to ludzie mówia ciezarnej ze brzuch się obniżył. Ja tam nie zauwazyłam mimo ze mała głowka przyparta ile wlezie, jedynie to troche lepiej się oddycha.
    Narazie ja nie mam zamiaru rodzić ;-) i próbuje młoda oszukać małymi kroczkami - teraz jej kazałam wytrzymać do pon żebym gbs odebrała, w pon jej powiem ze do srody do ktg, potem jej powiem że tydzien do wizyty i ktg i tak mam nadzieje dociagniemy :)

jestem kulturalna i nie chcę się wam wpieprzać w kolejke:)

grzanewino, Rene lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza to od Nas nie zależy. Tylko od maluszków a co one tam mają w główkach to nie wiadomo.

Ja od początku pisałam, że przenoszę. Szkoda, że gin tak zaczął mi wciskać, że urodzę wcześniej , bo nastawienie jest istotne.
    Boję się tylko wywoływania.

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - a jak już, to kiedy Twój gin chce wywoływać? 7 dni po tp?

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Iza to od Nas nie zależy. Tylko od maluszków a co one tam mają w główkach to nie wiadomo.

Ja od początku pisałam, że przenoszę. Szkoda, że gin tak zaczął mi wciskać, że urodzę wcześniej , bo nastawienie jest istotne.
    Boję się tylko wywoływania.
    nastawienie właśnie mi też tego 26.04 na ostatniej wizycie mówił,że pewnie nie dotrwam do terminu,że akcja zacznie się przed terminem cc ze pojadę na cięcie ze skurczami,a tu co cisza.Chociaż u mnie to i tak tylko kilka dni zostało do porodu no ale w głowie gdzieś to siedzi,że mogę urodzić wcześniej.Zdaję sobie sprawe ze gin nie wróżka ale nadzieja zawsze jest:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie niepotrzebnie Ci narobił nadziei, ale to nie znaczy że możesz się poddawac! Jeszcze malutka ma kilka dni na zebranie się w sobie. A może zacznij pić herbatę z liści malin??

Ilona92 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanewino mój gin już mnie przekazał dalej -> szpital. W sensie jedź i się dowiedz. W tym, co chcę rodzić ktg od 40tc i wywołanie 41t1d. Więc 20.04 mogę się bujać. Mąż wziął wolne od 12 do 20.04. Bo w marcu zanim gin nagadał, że urodzę wcześniej to byliśmy przekonani, że przenoszę a na ktg mam kawał do szpitala, więc mąż będzie wozić.

Rene no dokładnie, nie ma rozwarcia, Szyjka nieskrocona, to po co pitolić. A niby te kilka dni do tp to masakra, patrząc jak się wypakowują wszystkie nawet te z terminami po. Staram się w życiu nie zazdrościć, bo to jest złe, ale teraz jest mi...tak jakoś żal.
    Rene a Ty wcześniej w terminie rodziłaś?

Iza szczerze nie wierzę w te przyspieszanie. Bo tyle robiłam, spacery a Szyjka jak mi się skrociła, to teraz znów dłuższa.
    Jak dziecko jest gotowe to się zacznie. Chyba, że jest coś nie tak, ale tego staram się do siebie nie dopuszczać.

Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam wszystkim za życzenia. Ja tez nie wierze w przyspieszanie -trenuje na sobie i nic

Rene, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Grzanewino mój gin już mnie przekazał dalej -> szpital. W sensie jedź i się dowiedz. W tym, co chcę rodzić ktg od 40tc i wywołanie 41t1d. Więc 20.04 mogę się bujać. Mąż wziął wolne od 12 do 20.04. Bo w marcu zanim gin nagadał, że urodzę wcześniej to byliśmy przekonani, że przenoszę a na ktg mam kawał do szpitala, więc mąż będzie wozić.

Rene no dokładnie, nie ma rozwarcia, Szyjka nieskrocona, to po co pitolić. A niby te kilka dni do tp to masakra, patrząc jak się wypakowują wszystkie nawet te z terminami po. Staram się w życiu nie zazdrościć, bo to jest złe, ale teraz jest mi...tak jakoś żal.
    Rene a Ty wcześniej w terminie rodziłaś?

Iza szczerze nie wierzę w te przyspieszanie. Bo tyle robiłam, spacery a Szyjka jak mi się skrociła, to teraz znów dłuższa.
    Jak dziecko jest gotowe to się zacznie. Chyba, że jest coś nie tak, ale tego staram się do siebie nie dopuszczać.
    córkę urodziłam dzień przed terminem a resztę dzieci po terminie i coś czuje że gdyby nie cc to też byłby to poród po terminie,najlepsze jest to że szłam do szpitala z naprawdę solidnymi regularnymi skurczami z nadzieją że coś tam zaczyna się dziać a po badaniu okazywało się że szyjka długa rozwarcie na opuszek palca z takim rozwarciem to mogę sobie pomarzyć o szybkim porodzie mimo że skurcze dawały w kość,żeby chociaż ten ból coś dawał ale gdzie tam dopiero jakieś dwie,dwie i pół godz przed urodzeniem się dziecka z małego rozwarcia zrobiło się pełne(wydaję mi się że lewatywa trochę pomogła bo po niej tak ruszyło)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Klaudia wszystkiego co najlepsze dla Ciebie! Damy h cudownych sił oraz szybkiego dotarcia sie z corka! ❤️
    Kamila super, ze juz dzis wychodzi UE!
    Lekarze nie potrzebnie dają nadzieje na szybszy porod:/ oni tego nue przewidzą, ani ny!
    Tp zawsze jest 2 tyg przed i po :) także in bardziej wyczekujemy tym gorzej dla Nas!
    Bedzie co na byc :)
    My dzis kończyny 3 tygodnie! Widze jyz duza różnice w rozwoju. Zaczyna jyz sobie gaworzyć. Ma rak silna gliwe, ze szok! JK syrena sie wygina. Uwielbiam patrzeć na jej miny podczas sny ;)
    Co do spacerów przyznaje racji Agnieszce. Ja na pierwszy spacer wyszłam na krótko, pozniej brzydka pogoda wiec werandowalam, a teraz wychodzę na ile chce. Ja uwazam, ze warto oswoić dziecko z wiatrem i pogoda, to tak jak nie powinno podchodzić sie do dziecka z wiatrem. Kazdy zrobi jak uwaza:)
    Dopiero jem sniadanie...utrwalam sie ba chwile w teren samotnie, wiec trzeba byli nadrobić cyca i płacze ;)

Rene, Magdzia85F, BP 02, Tusianka, grzanewino, aga_90 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Dziekuje Wam wszystkim za życzenia. Ja tez nie wierze w przyspieszanie -trenuje na sobie i nic
    ja to już sobie dałam spokój z tymi przyspieszaczami porodu,poczekam grzecznie do terminu cc:-)

Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra a ja Ciebie podziwiam za te spacery, ja wyszłam dziś na 30 min i w ciągu tego czasu 2 razy się wracałam do domu na siku ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 12:48

Ilona92 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia- wszystkiego najpiekniejszego! Lekkiego porodu, zdrowej i grzecznej corci i powodzenia z praca doktorska :)
    Ja dzis juz 2 km po rynku wylazilam :) ale pogoda kijowa, wiec nie wiem czy bedzie wiwcej...
    Przerwy na siku- znam to ;)

dxomclb10296nsxe.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie mysle ze jakbyacie mierzyly ile w ciagu dnia przechodzicie, byscie sie zdziwily :)

dxomclb10296nsxe.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Tak sobie mysle ze jakbyacie mierzyly ile w ciagu dnia przechodzicie, byscie sie zdziwily :)
    Pewnie by się trochę tego nazbierało:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam loda, trochę lepiej.;)

Rene a to faktycznie byś pewnie przenosiła. A tak cc i troszkę szybciej.

Ilona udanych spacerków z Jadzią!

BP u mnie coraz mniej ruchu. Tak mnie uwiera Mała od 2 dni, że aż niefajnie. I chodzić ciężko. Ale brzuch nadal na miejscu. A normalnie jakbym kamieni miała.

Rene, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Zjadłam loda, trochę lepiej.;)

Rene a to faktycznie byś pewnie przenosiła. A tak cc i troszkę szybciej.

Ilona udanych spacerków z Jadzią!

BP u mnie coraz mniej ruchu. Tak mnie uwiera Mała od 2 dni, że aż niefajnie. I chodzić ciężko. Ale brzuch nadal na miejscu. A normalnie jakbym kamieni miała.
    Z tym ze nie muszę czekać na akcję porodową to jest akurat na plus,no ale za to gorzej się boję,nie jestem tak wyluzowana jak w przypadku oczekiwania na poród sn. Niestety coś za coś

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene a czego się boisz?

• Rene Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Rene a czego się boisz?
    oj dużo by wymieniać...ostatnio to sobie taką listę zrobiłam czego się boję niektóre z tych obaw co wypisałam są mało ważne inne już poważniejsze mogę napisać i tu ale pomyślicie że jakaś panikara jestem...

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: