X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    jak bym miała taką możliwość też bym brała ale u nas nie dają tego znieczulenia,zaproponowali mi gaz rozweselający który szybko mi zabrali...

A czemu? Wydzielone było?

A właśnie. Przypuscmy, ze kobieta ma problem z kp. Przestaje karmić i co się dzieje z biustem? Jeśli w trakcie ciąży urósł 4 rozmiary?

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny :*
    Ja jeszcze ciągle walczę ale coraz częściej się zastanawiam na ile jeszcze mi starczy sił i na ile w ogóle ta walka ma sens... Uważam, że powinni zachęcać do kp bo też uważam że mleko matki jest super ale we wszystkim należy zachować umiar a to co się dzieje dzisiaj nie jest dobre ani zdrowe...

Rene lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko i Marta wiecie, że teraz ta ustawa opieki okoloporodowej to w ogóle fiksuje na punkcie kp. I od lekarza trzeba będzie brać recepty na mm. Pewnie te początkowe, ale no sorry.

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia serio??? To ja o tym nie słyszałam... To już naprawdę paranoja się robi...

Ilona92 lubi tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic na sile dziewczyny! Tylko sie nerwicy nabawicie :(
    Owszem KP super sprawa, ale jak sie nie da albo was to unieszczesliwia, to nie czujcie sie winne!
    U mnie sie chyba pojawil sluz podbarwiony krwia :D chyba ze przy porannym goleniu cos podraznilam i teraz sie odezwalo- obserwuje ;) jak to juz to- to uwielbiam przekore mojego dziecka ;)

ibishka, Magdzia85F, pomarańczka_33, Tusianka, grzanewino, Ilona92, Rene lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra i jak sytuacja przez noc? :-)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic :D ale ze mam umowione ktg dzis rano i badanie dowiem aie co i jak :) milego dnia!

grzanewino lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, Marta- szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko! Jesli kp Was unieszczesliwia to sie nie meczcie. MM przeciez stworzyli dla dzieci :)
    Ale widze że nie tylko moj synek to taki Żarłok :d wciąga nam po 100ml już i pewnie chcialby wiecej, ale potem bardzo ulewa.. zwiększamy mu porcje stopniowo :) ale jak mu dam cyca to ciagnie sporo, a potem i tak dojada butlą wiec.. u nas cycus jest glownie to tulenia i podyrzymywania laktacji :)

A w ogóle! Dziś mój synek mial sie urodzic wg tp a skończył właśnie 6tygodni! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 07:49

ibishka, Tusianka, Magdzia85F, BP 02, Etoilka, pomarańczka_33, grzanewino, Sylwiaa95, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Klaudia śniłaś mi się, że wody Ci odeszły!

U mnie 3 dni do tp...taaaa

BP to może coś ruszysz na dniach albo godzinach.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    A czemu? Wydzielone było?

A właśnie. Przypuscmy, ze kobieta ma problem z kp. Przestaje karmić i co się dzieje z biustem? Jeśli w trakcie ciąży urósł 4 rozmiary?
    Ja na początku miałam wielkie wiszące cycki(nadal zastoj), potem odciagslam lakfatorem ale to nie dawali za dużo więc przystawialM Gabrysia. Gdy zastój minął i piersi były miękkie to już było ok. Gdy bolały to podczas prysznica ręcznie odciagslam parę kropel- do uczucia ulgi i moje piersi wróciły do normalnych rozmiarow- no może są o 1 rozmiar większe :)

Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:

BP to może coś ruszysz na dniach albo godzinach.

Wszystko mozliwe ale poki co cisza jak makiem zasial... :D no jade na ktg

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta dzięki :-)

BP to kciuki!

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że z kp to serio przeginają. W szpitalu Grześ głodował, po prośbach dostałam MM do karmienia i od razu było szczęśliwe i spokojne dziecko. Od razu kupiliśmy MM do domu ale pojawił się pokarm więc się karmimy naturalnie ale na to pozne nocne karmienie sobie odciągam i daje z butelki bo wypija przez chwilę i nie zdąży się wkurzyć że np mu sie nie udaje wygodnie złapać. Dla mnie to dużo wygodniejsze i sie szybciej mogę położyć.

pomarańczka_33, Tusianka, aga_90 lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, żeby dzidzie były najedzone i spokojne i mamusie też :)

Magdzia85F, pomarańczka_33, Tusianka, Rene lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się cieszę, że Wy tak racjonalnie podchodzicie do kp a nie fanatycznie. Dziękuję Wam bardzo za wszystkie słowa wsparcia, dużo mi dały :*

Zaglądam tu z ciekawością czy może coś się u kogoś ruszyło a tu zastój widzę ;) niezmiennie trzymam za Was kciuki :)

Madzia, śniłaś mi się dzisiaj, że poszłaś ze mną do fryzjera i ochrzaniałaś fryzjerkę jak robiła coś nie tak ;D

Magdzia85F, grzanewino, aga_90, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko hehe czyli jasny brąz będzie?

No za wiele Nas nie zostało ;-)

pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - my w przyszłym tygodniu będziemy rodzić, mówię Ci ;)
    wiem, że mężowi Twemu już urlop się skończy prawie, ale pamięta o tych 14 dniach prawa do opieki nad Tobą po porodzie :)

Dorota - ja też obstawiam jasny brąz ;) lub ew. średni :D

pomarańczka_33, Magdzia85F lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chyba padnie jakiś brąz :) M też mówi że powinno być ok, nie wiem tylko czy na tych ciemnych moich wyjdzie ;)

A co do Waszych porodów to czekamy z niecierpliwością :D

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojjj ja też się już nie mogę Dorotki mojej doczekać :) :) :) :) i mężu oczywiście teeż :)

pomarańczka_33, Rene lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko ściągnie Ci najpierw ten. Przynajmniej powinna i potem pofarbuje.

Nic nie mówcie o braku cierpliwości... Jestem na granicy wytrzymałości. Do tego codziennie pytania od rodziny...

Iza to już nawet rzadko wchodzi.
    Ciekawe w ogóle czy dziewiec.zero urodziła.

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ