Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    jak bym miała taką możliwość też bym brała ale u nas nie dają tego znieczulenia,zaproponowali mi gaz rozweselający który szybko mi zabrali...

A czemu? Wydzielone było?

A właśnie. Przypuscmy, ze kobieta ma problem z kp. Przestaje karmić i co się dzieje z biustem? Jeśli w trakcie ciąży urósł 4 rozmiary?

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny :*
    Ja jeszcze ciągle walczę ale coraz częściej się zastanawiam na ile jeszcze mi starczy sił i na ile w ogóle ta walka ma sens... Uważam, że powinni zachęcać do kp bo też uważam że mleko matki jest super ale we wszystkim należy zachować umiar a to co się dzieje dzisiaj nie jest dobre ani zdrowe...

Rene lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko i Marta wiecie, że teraz ta ustawa opieki okoloporodowej to w ogóle fiksuje na punkcie kp. I od lekarza trzeba będzie brać recepty na mm. Pewnie te początkowe, ale no sorry.

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia serio??? To ja o tym nie słyszałam... To już naprawdę paranoja się robi...

Ilona92 lubi tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic na sile dziewczyny! Tylko sie nerwicy nabawicie :(
    Owszem KP super sprawa, ale jak sie nie da albo was to unieszczesliwia, to nie czujcie sie winne!
    U mnie sie chyba pojawil sluz podbarwiony krwia :D chyba ze przy porannym goleniu cos podraznilam i teraz sie odezwalo- obserwuje ;) jak to juz to- to uwielbiam przekore mojego dziecka ;)

ibishka, nick nieaktualny, pomarańczka_33, Tusianka, grzanewino, Ilona92, Rene lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra i jak sytuacja przez noc? :-)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic :D ale ze mam umowione ktg dzis rano i badanie dowiem aie co i jak :) milego dnia!

grzanewino lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, Marta- szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko! Jesli kp Was unieszczesliwia to sie nie meczcie. MM przeciez stworzyli dla dzieci :)
    Ale widze że nie tylko moj synek to taki Żarłok :d wciąga nam po 100ml już i pewnie chcialby wiecej, ale potem bardzo ulewa.. zwiększamy mu porcje stopniowo :) ale jak mu dam cyca to ciagnie sporo, a potem i tak dojada butlą wiec.. u nas cycus jest glownie to tulenia i podyrzymywania laktacji :)

A w ogóle! Dziś mój synek mial sie urodzic wg tp a skończył właśnie 6tygodni! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 07:49

ibishka, Tusianka, nick nieaktualny, BP 02, Etoilka, pomarańczka_33, grzanewino, Sylwiaa95, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Klaudia śniłaś mi się, że wody Ci odeszły!

U mnie 3 dni do tp...taaaa

BP to może coś ruszysz na dniach albo godzinach.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    A czemu? Wydzielone było?

A właśnie. Przypuscmy, ze kobieta ma problem z kp. Przestaje karmić i co się dzieje z biustem? Jeśli w trakcie ciąży urósł 4 rozmiary?
    Ja na początku miałam wielkie wiszące cycki(nadal zastoj), potem odciagslam lakfatorem ale to nie dawali za dużo więc przystawialM Gabrysia. Gdy zastój minął i piersi były miękkie to już było ok. Gdy bolały to podczas prysznica ręcznie odciagslam parę kropel- do uczucia ulgi i moje piersi wróciły do normalnych rozmiarow- no może są o 1 rozmiar większe :)

nick nieaktualny, Tusianka lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:

BP to może coś ruszysz na dniach albo godzinach.

Wszystko mozliwe ale poki co cisza jak makiem zasial... :D no jade na ktg

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta dzięki :-)

BP to kciuki!

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że z kp to serio przeginają. W szpitalu Grześ głodował, po prośbach dostałam MM do karmienia i od razu było szczęśliwe i spokojne dziecko. Od razu kupiliśmy MM do domu ale pojawił się pokarm więc się karmimy naturalnie ale na to pozne nocne karmienie sobie odciągam i daje z butelki bo wypija przez chwilę i nie zdąży się wkurzyć że np mu sie nie udaje wygodnie złapać. Dla mnie to dużo wygodniejsze i sie szybciej mogę położyć.

pomarańczka_33, Tusianka, aga_90 lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, żeby dzidzie były najedzone i spokojne i mamusie też :)

nick nieaktualny, pomarańczka_33, Tusianka, Rene lubią tę wiadomość

Dorotka 17/04/2018 💗
    Radzio 17/02/2026 💙

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się cieszę, że Wy tak racjonalnie podchodzicie do kp a nie fanatycznie. Dziękuję Wam bardzo za wszystkie słowa wsparcia, dużo mi dały :*

Zaglądam tu z ciekawością czy może coś się u kogoś ruszyło a tu zastój widzę ;) niezmiennie trzymam za Was kciuki :)

Madzia, śniłaś mi się dzisiaj, że poszłaś ze mną do fryzjera i ochrzaniałaś fryzjerkę jak robiła coś nie tak ;D

nick nieaktualny, grzanewino, aga_90, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko hehe czyli jasny brąz będzie?

No za wiele Nas nie zostało ;-)

pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - my w przyszłym tygodniu będziemy rodzić, mówię Ci ;)
    wiem, że mężowi Twemu już urlop się skończy prawie, ale pamięta o tych 14 dniach prawa do opieki nad Tobą po porodzie :)

Dorota - ja też obstawiam jasny brąz ;) lub ew. średni :D

pomarańczka_33, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Dorotka 17/04/2018 💗
    Radzio 17/02/2026 💙

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chyba padnie jakiś brąz :) M też mówi że powinno być ok, nie wiem tylko czy na tych ciemnych moich wyjdzie ;)

A co do Waszych porodów to czekamy z niecierpliwością :D

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojjj ja też się już nie mogę Dorotki mojej doczekać :) :) :) :) i mężu oczywiście teeż :)

pomarańczka_33, Rene lubią tę wiadomość

Dorotka 17/04/2018 💗
    Radzio 17/02/2026 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko ściągnie Ci najpierw ten. Przynajmniej powinna i potem pofarbuje.

Nic nie mówcie o braku cierpliwości... Jestem na granicy wytrzymałości. Do tego codziennie pytania od rodziny...

Iza to już nawet rzadko wchodzi.
    Ciekawe w ogóle czy dziewiec.zero urodziła.

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ