X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, mnie szwy ciągnęły około tygodnia. W 10. dniu zaczęły wypadać i od tej pory nie odczuwam już żadnego dyskomfortu. Biały Jeleń i Tantum Rosa dały radę. Bliznę smaruję teraz kremem Cicatridina - poleciła mi moja lekarka.
    Niech się u Ciebie też się wszystko szybko goi!

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily tak o hemoroidy.

Czyli w Ketonal też muszę się zaopatrzyć.

• ibishka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu a moja macica znowu się wzięła za ćwiczenia.. :/ co 6 minut około mi się napina ale bezboleśnie a do tego cmi mnie brzuch na okres. A tyle było wczoraj spokoju. Miałam trochę posprzątać ale pozostaje mi się położyć z nospa :/

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje Kamila! Oby szybko sie unormowalo :( Dopakowuje do torby czopki, na wszelki wypadek...

Ja dzis jakas nie do zycia jestem :D non stop jakos zaspana, chyba nawet spacer sobie daruje choc pogoda boska. Nie wyspalam sie przez to ktg, i ledwo na oczy patrze
    Iza, oby sie uspokoilo.

Klaudia- u mnie pilka i spacery chyba pomogly ze juz choc to minimalne rozwarcie jest, wczesniej bylo zero. Narobilas mi smaku na sok z ananasa, tez bede pic ;)

Magdzia- ja tez jakos mysle ze ten tydzien Twoj :) a polozna wlasnie olala moje sniadanie wczesniejaze i kazala czekolade wcinac juz pod ktg :D
    Grzanewino- dobrze ze apokojna jestes, nerwowka nic by nie pomogla :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 14:54

Magdzia85F lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na hemoroidy dobre są nasiadówki z kory dębu, albo wręcz kąpiele w niej. Ale wiadomo, to niestety na potem. W szpitalu też polecali te czopki i maści.

Mnie szwy też ciągną, zwłaszcza jeden który idzie w bok. Czasem ciężko mi znaleźć dobrą pozycję do karmienia, ale widzę że jest lepiej z każdym dniem.

Byliśmy dzisiaj u mnie w pracy złożyć papiery o macierzyński i wszystkie ciotki musiały małą pooglądać :) A teraz śpi jak zabita. A pogoda cudo!

A z rozwarciem to nie ma reguły. Chodziłam 2 tygodnie z 4cm. Jak mi się zaczęły w szpitalu skurcze to miałam 5cm, a na porodówce po piłce 8cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 14:55

Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP Klaudia jest przede mną i niech rodzi! Bo ona to.miała przejścia!
    Ja jednak całą ciążę bez atrakcji całe szczęście. Tfu tfu

I jednak słodkie przed ktg? Dobrze wiedzieć batona zapakuje.

Marta a Ty na piłce skakałaś czy ruszałaś biodrami?

Iza mnie to macica nadal nic nie ćwiczy... Uparta. Pamiętaj jak dwie no spy i prysznic nie pomogą to do szpitala!

• ibishka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś łaskawa bo po godzinie odpuscila. Jestem bardzo ciekawa jak środowe ktg pójdzie. To Madzia ja Ci oddam trochę tych jej ćwiczen :)
    Mam tylko nadzieję że chociaż skurcze porodowe Beda dzięki tym ćwiczeniom efektywniejsze a nie takie stresowanie się na darmo!

Ja się zaraz zbieram po wynik gbs. Kciuki proszę za ujemny!

Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na skurczu miałam skakać, a tak poza to robić kółka biodrami

Magdzia85F lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra poskakane i pokręcone na piłce.

Iza kciuki! Daj zznać!

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak po skakaniu, pewnie cisza?
    Ja od października nie zrobiłam takiego długiego spaceru jak dziś....
    mój się pojawił o 14.00 na chwilę z pracy sprawdzić czy wszystko ok i pojechał znowu...do rana...więc mam zakaz znowu rodzenia do jutra ;p

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia nic. Chwilę tylko brzuch stwardniał i dupa boli :-D

A kiedy Ty w końcu jedziesz do Łodzi? O ja... Patrycja weźmie chyba tatę z zaskoczenia.
    Nie jest Ci ciężko? Bo ja czuję jakby moje ciało coraz bardziej przyciăgało się do ziemi jak chodzę!

Rene jak tam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 16:27

• Rene Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:-)
    Ja już w szpitalu po badaniach:-)
    Szyjka długa zamknięta na ktg jeden skurcz który dobił do 90,także do porodu sn byłaby daleka droga...Według usg synek waży 3,9-4 kg
    jutro decyzja kiedy mam mieć dokładnie cc mam nadzieje ze długo nie będę musiała czekać:-)

grzanewino, BP 02, Tusianka, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu - paradoksalnie czuję się coraz lepiej i brzuch mniej ciąży, może Mała się wciska juz w kanał i nie napiera tak na ścianki brzucha. Do Łodzi miałam jechać dzisiaj, ale że nic się nie dzieje to zaryzykowałam, zostałam w domu i najprawdopodobniej pojadę jutro - czekam na tel. z ProFamili czy mogą w ogóle przyjechać "nie w akcji" i czy mnie przyjmą wcześniej i czy mogę tam czekać, bo jazda juz na skurczach mnie trochę przeraża jednak ;)

Aaa...musze sie "pochwalić" kolejnym tekstem mojej mamusi , haha, : "Ty to lepiej zdecyduj się na cesarkę, wiesz, Ty już nie jesteś taka młoda "....;)

grzanewino lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene ooo to już spory Patryk! Czyli dopiero jutro info o dokładnym terminie cc? Oby szybko się zdecydowali!

Klaudia Twoja mama to ma takie złote rady, aż normalnie wolałabym być głucha!
    O widzisz. Mnie to jak wcześniej nie napierało na pęcherz jak chodziłam, to jak tylko wyjdę, to normalnie siku od razu się chce. Ale mówię do Ady: wiem, że to Ty, idziemy na spacer i sikamy za godzinę. I idę. Póki co to się nie zsikałam jeszcze :-)
    Myślałam, że jedziesz i oni Ci wywołują?

BP 02, Rene lubią tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twoja Mama wymiata ;)
    Moja jakis czas temu wyskoczyla z tekstem a propos KP- jak mowilam, ze zobaczymy jak bedzie- „ale przeciez tyle zaoszczędzisz”... mi szczeka opadla a mojej siostrze sie wyrwalo: Ty jak cos palniesz... ;)

Tęskniąca, Magdzia85F, grzanewino, Tusianka, ibishka lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia Teksty Twojej mamy są hmm.. Rozbrajajace:)

Melduję gbs ujemny :-)

Magdzia85F, grzanewino, Rene, BP 02, Tusianka, Sylwiaa95, Tęskniąca, pomarańczka_33, Etoilka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Rene ooo to już spory Patryk! Czyli dopiero jutro info o dokładnym terminie cc? Oby szybko się zdecydowali!

Klaudia Twoja mama to ma takie złote rady, aż normalnie wolałabym być głucha!
    O widzisz. Mnie to jak wcześniej nie napierało na pęcherz jak chodziłam, to jak tylko wyjdę, to normalnie siku od razu się chce. Ale mówię do Ady: wiem, że to Ty, idziemy na spacer i sikamy za godzinę. I idę. Póki co to się nie zsikałam jeszcze :-)
    Myślałam, że jedziesz i oni Ci wywołują?
    oby bo nie uśmiecha mi się tu kwitnąć,fajnie by było jak by się coś zaczęło dziać to by nie czekali a tak to wszystko pozamykane na 4 spusty więc róznie może być:-(
    Przyszła kolacja idę się delektować szpitalnym jedzeniem...

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza gratki!

BP hehe martwi się o Twoją kieszeń ;-)

Rene pochwal się jakie rarytasy mialaś na kolację.

• Rene Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 kromki chleba kawałek ogórka,masła i 2 plastry wędliny no nie powiem wyżerka jest:-D
    dobrze że przed pójściem do szpitala zjadłam coś bardziej sycącego:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe super. Na chleb to chyba szpitale mają rabat 95%!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 17:05

‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ