Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamila, mnie szwy ciągnęły około tygodnia. W 10. dniu zaczęły wypadać i od tej pory nie odczuwam już żadnego dyskomfortu. Biały Jeleń i Tantum Rosa dały radę. Bliznę smaruję teraz kremem Cicatridina - poleciła mi moja lekarka.
Niech się u Ciebie też się wszystko szybko goi!
-
nick nieaktualny
-
Wspolczuje Kamila! Oby szybko sie unormowalo Dopakowuje do torby czopki, na wszelki wypadek...
Ja dzis jakas nie do zycia jestem non stop jakos zaspana, chyba nawet spacer sobie daruje choc pogoda boska. Nie wyspalam sie przez to ktg, i ledwo na oczy patrze
Iza, oby sie uspokoilo.
Klaudia- u mnie pilka i spacery chyba pomogly ze juz choc to minimalne rozwarcie jest, wczesniej bylo zero. Narobilas mi smaku na sok z ananasa, tez bede pic
Magdzia- ja tez jakos mysle ze ten tydzien Twoj a polozna wlasnie olala moje sniadanie wczesniejaze i kazala czekolade wcinac juz pod ktg
Grzanewino- dobrze ze apokojna jestes, nerwowka nic by nie pomoglaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 14:54
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
Na hemoroidy dobre są nasiadówki z kory dębu, albo wręcz kąpiele w niej. Ale wiadomo, to niestety na potem. W szpitalu też polecali te czopki i maści.
Mnie szwy też ciągną, zwłaszcza jeden który idzie w bok. Czasem ciężko mi znaleźć dobrą pozycję do karmienia, ale widzę że jest lepiej z każdym dniem.
Byliśmy dzisiaj u mnie w pracy złożyć papiery o macierzyński i wszystkie ciotki musiały małą pooglądać A teraz śpi jak zabita. A pogoda cudo!
A z rozwarciem to nie ma reguły. Chodziłam 2 tygodnie z 4cm. Jak mi się zaczęły w szpitalu skurcze to miałam 5cm, a na porodówce po piłce 8cm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 14:55
Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualnyBP Klaudia jest przede mną i niech rodzi! Bo ona to.miała przejścia!
Ja jednak całą ciążę bez atrakcji całe szczęście. Tfu tfu
I jednak słodkie przed ktg? Dobrze wiedzieć batona zapakuje.
Marta a Ty na piłce skakałaś czy ruszałaś biodrami?
Iza mnie to macica nadal nic nie ćwiczy... Uparta. Pamiętaj jak dwie no spy i prysznic nie pomogą to do szpitala!
-
Dziś łaskawa bo po godzinie odpuscila. Jestem bardzo ciekawa jak środowe ktg pójdzie. To Madzia ja Ci oddam trochę tych jej ćwiczen
Mam tylko nadzieję że chociaż skurcze porodowe Beda dzięki tym ćwiczeniom efektywniejsze a nie takie stresowanie się na darmo!
Ja się zaraz zbieram po wynik gbs. Kciuki proszę za ujemny!Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKlaudia nic. Chwilę tylko brzuch stwardniał i dupa boli
A kiedy Ty w końcu jedziesz do Łodzi? O ja... Patrycja weźmie chyba tatę z zaskoczenia.
Nie jest Ci ciężko? Bo ja czuję jakby moje ciało coraz bardziej przyciăgało się do ziemi jak chodzę!
Rene jak tam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 16:27
-
hej:-)
Ja już w szpitalu po badaniach:-)
Szyjka długa zamknięta na ktg jeden skurcz który dobił do 90,także do porodu sn byłaby daleka droga...Według usg synek waży 3,9-4 kg
jutro decyzja kiedy mam mieć dokładnie cc mam nadzieje ze długo nie będę musiała czekaćgrzanewino, BP 02, Tusianka, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość
-
Madziu - paradoksalnie czuję się coraz lepiej i brzuch mniej ciąży, może Mała się wciska juz w kanał i nie napiera tak na ścianki brzucha. Do Łodzi miałam jechać dzisiaj, ale że nic się nie dzieje to zaryzykowałam, zostałam w domu i najprawdopodobniej pojadę jutro - czekam na tel. z ProFamili czy mogą w ogóle przyjechać "nie w akcji" i czy mnie przyjmą wcześniej i czy mogę tam czekać, bo jazda juz na skurczach mnie trochę przeraża jednak
Aaa...musze sie "pochwalić" kolejnym tekstem mojej mamusi , haha, : "Ty to lepiej zdecyduj się na cesarkę, wiesz, Ty już nie jesteś taka młoda "....grzanewino lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRene ooo to już spory Patryk! Czyli dopiero jutro info o dokładnym terminie cc? Oby szybko się zdecydowali!
Klaudia Twoja mama to ma takie złote rady, aż normalnie wolałabym być głucha!
O widzisz. Mnie to jak wcześniej nie napierało na pęcherz jak chodziłam, to jak tylko wyjdę, to normalnie siku od razu się chce. Ale mówię do Ady: wiem, że to Ty, idziemy na spacer i sikamy za godzinę. I idę. Póki co to się nie zsikałam jeszcze
Myślałam, że jedziesz i oni Ci wywołują?
BP 02, Rene lubią tę wiadomość
-
Twoja Mama wymiata
Moja jakis czas temu wyskoczyla z tekstem a propos KP- jak mowilam, ze zobaczymy jak bedzie- „ale przeciez tyle zaoszczędzisz”... mi szczeka opadla a mojej siostrze sie wyrwalo: Ty jak cos palniesz...Tęskniąca, Magdzia85F, grzanewino, Tusianka, ibishka lubią tę wiadomość
-
Magdzia85F wrote:Rene ooo to już spory Patryk! Czyli dopiero jutro info o dokładnym terminie cc? Oby szybko się zdecydowali!
Klaudia Twoja mama to ma takie złote rady, aż normalnie wolałabym być głucha!
O widzisz. Mnie to jak wcześniej nie napierało na pęcherz jak chodziłam, to jak tylko wyjdę, to normalnie siku od razu się chce. Ale mówię do Ady: wiem, że to Ty, idziemy na spacer i sikamy za godzinę. I idę. Póki co to się nie zsikałam jeszcze
Myślałam, że jedziesz i oni Ci wywołują?
Przyszła kolacja idę się delektować szpitalnym jedzeniem... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny