X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Rene Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Hehe super. Na chleb to chyba szpitale mają rabat 95%!
    pewnie tak i dlatego nie żałują hihi

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    BP Klaudia jest przede mną i niech rodzi! Bo ona to.miała przejścia!
    Ja jednak całą ciążę bez atrakcji całe szczęście. Tfu tfu!

Poniedzialek dzis dopiero, tydzien jeszcze dlugi ;)

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie BP jak po wyborach? Bo frekwencja podobno ogromna!

Ja sie dzisiaj oporządziłam, bo już nie wytrzymałam. Naskakałam się tyle na piłce, że mi niedobrze. Chyba nie w tą stronę podziałało!

BP 02 lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu napinanie brzucha. Kurde i dziś już 3 razy mnie pogonilo na WC.

Ehh wiem że to jakby się już zaczęło to się nic nie dzieje, ale kurcze teraz mąż ma w pracy taki czas że pasuje mu być w pracy i to bardzo. Plus naprawdę z technicznego punktu widzenia to pasuje żeby na urlop ojcowski szedł w maju bo wyskoczyło kilka rzeczy które wtedy musi załatwić.
    Ajj. Wiem że jojcze wam tu. Przepraszam :(
    Ale te napinania są straszne. Wyobraźnia tak przy nich buszuje że szok. :(

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, ja żartowałam z tym wpuszczaniem w kolejkę ;););) ....trzymaj się w dwupaku jeszcze choć parę dni.
    7200 kroków wg aplikacji, sok z ananasa, schody, piłka i nic....ktoś tu jest bardziej "wygodnicki" leniuszek niż mamusia ;)

ibishka, Magdzia85F, BP 02, Etoilka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza Nasze plany a plany Maluszka zawsze są inne. A ciąże masz za chwilkę donoszoną! Jutro! Nie martw się. Jak masz urodzić to urodzisz.

Klaudia to normalnie fitness tam sobie robisz! Mnie po piłce to się rzygać zachciało a podwozie nic!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 19:13

Tęskniąca lubi tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza - nie daj sie! Odpoczywaj i zaufaj Maluchowi- wie kiedy ma wychodzic :)
    Klaudia- ladnie :) ciekawe czy cos zadziala :)
    Magdzia- moja sasiadka zawsze zanim sie zaczelo wymiotowala- u niej sie tak organizm oczyszczal ;) a wybory- frekwencja bardzo wysoka- z 8 milionow uprawnionych az 6 glosowalo o.O poza tym WSZYSCY sa zaskoczeni wynikami, i opozycja ( spodziewali sie ze tylu glosujacych im pomoze, ze poza stolica tez cos ugraja, ze wiecej na listy jako protest) i koalicja (dwie godziny przed wstepnymi wynikami w tv mieli nadzieje na wiekszosc a tu prosze 2/3 )
    Nikt nie spodziewal sie ze koalicja az tyle dostanie, choc ordynacja z 2012 jest dla duzych partii wspierajaca
    Mam nadzieje ze nie zanudzilam :) ja politologiem jestem wiec zawsze bacznie analizuje :)

Magdzia85F, Tęskniąca, Rene lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP patrząc w PL jaką jest frekwencja to szok! I też na Węgrzech są potem takie wiochy hak w PL. Tzn. Brak szacunku do wygrywajacego? I najezdzanie na siebie? :-(

Nie zanudziłaś!

Dziękuję za tą stronę oczyszczania, wolę tą mniej widoczną :P
    A Ty jak się czujesz?

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak szacunku- hmm, to trudne do okreslenia... z tak przytlaczajaca wiekszoscia trudno polemizowac (49% prawie)
    Ja zmeczona ale czuje sie dobrze :) dzis leniwie, zeby zregenerowac sily, jutro dalej spacer i pilka :)

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może faktycznie przy takiej większości, to inaczej.

O ile w nocy nie urodzisz!

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech Groszek poczeka 24 godziny cobym odespala i ja j tata :D

Magdzia85F, Tęskniąca lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiadomo. ;-) i tak, jak się urodzą Nam Maluszki, to się nie wyśpimy.

BP 02, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=zOGdj9pAV48&t=0s&list=PLOaZBZB9JwFg0jJWGFzIv22_4VBRHWR7X&index=19

w komentarzu jakaś pani napisała, że po tych ćwiczeniach, po 20 min odeszły jej wody - śmieje się że chyba na karnym jeżyku ćwiczyła , takim z kolcami a nie na piłce....;p;p;p bo sama piłka nie działa ;)

BP 02 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Hej :)
    Ciężko to wszystko nadrobić :)
    Trzymam mocno kciuki za wszystkie nierozpakowane, żeby poród przebiegłmtak jak tego chcecie <3

U mnie leci 5 dzień życia naszego Synka :)
    Praktycznie je i śpi, przy cycu mógłby być 24h na dobę :)
    Na szczęście jak zasypia przy cycu, to w większości sytuacji udaje się go odłożyć do kosza Mojżesza :) poza karmieniami wieczornymi (tak między 20 a 2 rano), bo wtedy po 5 minutach już jest obudzony :(

Gorzej u mnie w kwestiach fizycznych niestety... Szwy ciągną, pieką i swędzą do tego mam okrutny problem z hemoroidami... Dziś się popłakałam z bólu, nic nie działa na to...
    Dziewczyny z tym problemem - zabierzcie ze sobą jakieś czopki i maści do szpitala i używajcie od razu po porodzie... Ja tego nie zrobiłam, a opanowanie tej masakry będzie mnie dużo kosztowało :/

Najgorsze jest karmienie na siedząco...

Aaaa i nie wiem, czy już ktoś tu wspominał ale używanie koła do pływania po cięciu krocza jest niesamowitym wybawieniem :)

Nasz synek też dziś 5ty dzień :)
    Kurcze jak tak piszesz to widzę że miałam dużo szczęścia. Hemoroidy mi nie wyszły, siadać po cięciu mogłam od razu, pierwszego dnia wzięłam czopek przeciwbólowy w zasadzie profilaktycznie. Jedynie widzę że mam trochę problem z nietrzymaniem moczu. Zdaża mi się popuścić przy kochaniu, kasłaniu itp. Ale jeśli to po połogu samo nie przejdzie to pójdę od razu na zabieg.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:-)
    Ja jeszcze w dwupaku czekam na obchód
    Noc kiepska spałam może ze dwie,trzy godz.
    U mnie w szpitalu wysyp 3 dziewczyny w nocy przyjęte dwie po godzinie leżenia na ocp poszły na porodówkę

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Przetrwałam noc. Choć była kiepska.. Doszły nawet bolesne skurcze ale kiedy już miałam męża budzić to się zaczęły zwiększac odstępy. Jestem padnięta.

Zauważyliście że większość akcji zaczyna bądź dzieje się w nocy?
    Klaudia znasz jakieś statystyki jak to w liczbach wygląda ile porodów jest w nocy a ile w dzień? :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene kciuki!

Iza dziewczyny niektóre po kilka tygodni miały bolące skurcze a potem szybko urodziły. Może to jakiś plus? Kiedy wizyta?

W nocy jestem nieprzytomna to może lepiej byłoby dla mnie rodzić wtedy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 08:26

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, licz nie znam, ale podobno większość porodów zaczyna się godzina: 22-24 - to atawizm od ludzi pierwotnych, wędrownych, żyjących w stadach. Kobiety rodziły dzieci w nocy a rano zbierali manatki i szli dalej.
    Poza tym lepiej wydziela się oksytocyna po ciemku, dlatego na porodówkach powinno być przyciemnione światło ( wiem, wiem, w realiach to niemożliwe...przecież wygodniej ma być personelowi a nie rodzącej ;( )

Ja dalej w dwupaku...bbbuuu....i cisza...

nqtko7eswtot5kmm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia w środę mam samo ktg. A wizyta z ktg kolejna 18.04 w środę..

A więc dziewczyny - oficjalnie jesteśmy donoszone:)(z usg to mamy 37t3d)
    Ciekawe czy to ostatnie zdjęcie czy będzie dane jeszcze zrobić kolejne :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0fce74d9c8b1.jpg

Tęskniąca, Magdzia85F, Tusianka, BP 02, aga_90, grzanewino, Etoilka, Sylwiaa95, Rene lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ja mam w planie porodu zaznaczone przyciemnione światło.
    Zwróciłaś na to uwagę, już dawno i potem omówiłam, to z położną.
    Dzięki :-)

U mnie do tp 2 dni. Dziś z Mężem mamy 10 rocznicę bycia razem. Będzie spacer.

Rozumiem Cię z tym porodem. Dzwonisz dziś do PF ?

Mnie wieczorem z pół h bolało podbrzusze i było twarde. Ale czy to był skurcz, czy co, to nie wiem. Miałam nadzieję, ale przeszło.

Iza brzuszek Ci nie opadł. Ależ Ty zgrabna jesteś! Nastawiaj się, że nieostatnie.

Nie chce mi się wstawać z łóżka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 08:52

BP 02, grzanewino lubią tę wiadomość

‹‹ 503 504 505 506 507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ