X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Dziewczyny , jak tu trafiłam i lekarz zobaczył moja determinację na schodach to się zaśmiał i mówi ze stymulacja sutków lepsza wiec dalej chodziłam masując się po cyckach i jak widać pomogło. A ja mam pierwsze „rozpakowane „ pytanie - ile trwa to krwawienie po. Ja już nie nadążam z wymienieniem podkładów

To krwawienie to chyba indywidualna sprawa. Ja mało krwawiłam, podkład by i na cały dzień wystarczył, zmieniałam dla higieny.

Magda, Adusia widzę uparta, trzymam kciuki za rozkręcenie akcji. Ja w dniu porodu byłam mocno aktywna ale w ogóle nie czułam że coś się może zacząć.

Grześ odkąd dziś wróciliśmy ze spaceru wisi na cycku. Praktycznie co godzine się dopomina. We wtorek będzie ważony, ciekawe ile przybrał.

Mi do wagi sprzed ciąży zostało 4,5-5kg. Z czego z 1,5kg to ważą cycki :P brzuch się jeszcze nie wchłonął ale z każdym dniem maleje.

grzanewino, Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam dzis 9 km :) moze to rozrusza gagatka ;)

grzanewino, Magdzia85F, Tusianka, Rene lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, jak radzicie sobie z godziną kąpieli? Powiem szczerze, że u nas z tym ciężko, bo Grześ ma zupełnie nieregularny tryb dnia i nie jesteśmy w stanie o jakiejś konkretnej godzinie go wykąpać. Ostatnio specjalnie go obudziliśmy no i to był raczej zły pomysł bo podczas mycia cały czas płakał i ogólnie był to dla niego stres. Teraz z kolei czekam, aż się obudzi sam, ale coś nie ma ochoty wstać.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kąpię Malutką nie wcześniej jak o 19 i nie później jak o 22. Zależy od tego jak się obudzi właśnie. Ale jeśli do 22 śpi to odpuszczam kąpiel, na razie jest malutka nie brudzi się jeszcze i nie ma jeszcze upałów więc się nie poci dlatego w wyjątkowych sytuacjach Jej nie kąpię. Ale najczęściej się udaje tak 19-20.

Co do skurczy to nie zawsze je czuć i nie zawsze są bolesne. Ja na porodówce miałam już takie fest a nic nie czułam. Tylko jak trzymałam rękę na brzuchu to czułam kiedy nadchodziły bo brzuch twardniał. Jak ręka nie dotykała brzucha to nie miałam pojęcia że właśnie mam skurcz. Położne się dziwiły bo tak się rzadko zdarza ale czasem tak właśnie bywa. Moja Mama też nie czuła skurczy (3 porody) więc może mam to w genach ;)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kąpiel między 17.30 a 19.30 i raczej sie wybudzi w tym czasie synuś bo głodny :d chociaż czesto juz o tej porze po prostu nie śpi, ale on tez jest starszy od Waszych dzieciaczkow :) i my kapiemy sie zawsze bo bardzo lubimy :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te odchody poporodowe trwały u mnie ok 2tygodni, ale cały czas plamie. Wszystkie objawy ciążowe zanikają zaraz "po". Mojej córce zrobiły sie te guzki , ale ponoc to normalne, trzeba tobic okłady z sody i wody.
    My sie kapiemy miedzy 18-21, zalezy jak sie mała obudzi, coraz lepiej znosi kąpiel wiec jedt coraz lepiej.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak tam nierozpakowane dziewczyny? Rusza coś ?

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja znowu bardziej plamię. W nocy ból podbrzusza trzy razy po godzinie męczył. Ale cisza.

Na 11 ktg. Dam znać.

Ilona92, BP 02, Tusianka lubią tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Hej. Ja znowu bardziej plamię. W nocy ból podbrzusza trzy razy po godzinie męczył. Ale cisza.

Na 11 ktg. Dam znać.
    trzymam kciuki oby już się zaczęło:-)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A budzicie na nocne karmienie? Mój śpi jak zbity, dziś próbowałam karmić na śpiocha ale nie dało rady, przy zmianie pieluchy była awantura, a po jedzeniu uznał że teraz czas sie bawić i tak ponad 2h. Później chwilę usnął ale zaraz znowu był głodny. W końcu go wzięłam do łóżka i tak został przy cycu.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie budzę na jedzenie, sama mnie budzi :)

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu piszę z laptopa to mogę się pochwalić Grzesiem :)

Dzień dobry ciocie :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fa51736571a.jpg

ibishka, aga_90, BP 02, Tusianka, Ilona92, Etoilka, grzanewino, pomarańczka_33, Sylwiaa95, Magdzia85F, Agiii37, Rene lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Ja nie budzę na jedzenie, sama mnie budzi :)

A co ile się budzi? Bo kurcze mojego budzę po 3-3,5h ale ewidentnie by spał dalej. Położna środowiskowa niby twierdziła żeby nie budzić, ale wszędzie gdzie czytam to są opinie że takie maleństwa nie mogą mieć przerwy dłuższej niż 4h, a powinny jeść najlepiej co 2-3h. No to budzę :(

f2wli09k0vt5rkls.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny Grzesio :) mamy taki sam otulaczyk, ale uzywamy jak kocyka, bo mój synek lubi przestrzeń :d

Nam przy wyjsciu ze szpitala powiedzieli że karmić na żądanie ale nie rzadziej niz co 4h, trzymalismy sie tego przez jakieś 2tyg (mąż nastawiał w nocy budzik), ale teraz juz synek sam sie upomina o jedzenie. Czasem co 2,5-3h czasem co 5h :)

Magda kciuki żeby to było już to :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 10:31

myszkaka, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- trzymam kciuki- u mnie cisza... wczoraj plecy pobolewaly ale to raczej km niz porod ;)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    A co ile się budzi? Bo kurcze mojego budzę po 3-3,5h ale ewidentnie by spał dalej. Położna środowiskowa niby twierdziła żeby nie budzić, ale wszędzie gdzie czytam to są opinie że takie maleństwa nie mogą mieć przerwy dłuższej niż 4h, a powinny jeść najlepiej co 2-3h. No to budzę :(

Wychodzi co jakies 3-4 h, w dzien tez. Na poczatku dostawialam ja co 2h, pozniej stopniowo tak jak chciała. Zobacz jak mały zareaguje na długa przerwę. Nic sie nue stanie:) wypoczywa dziecię i rośnie :)

Myszka piękny Wasz Grześ :) włosków tez ma sporo :)

Magdzia85F, myszkaka lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczny Grześ :)

Magda, kciuki! Daj znać po ktg!

U nas się budzi średnio co 4h i wtedy jest pielucha, cyce, butla i znowu pielucha najczęściej. Chociaż od wczoraj ma jakieś większe okresy czuwania po jedzeniu, potrafi tak z 2h siedzieć po jedzeniu i po jakimś czasie domaga się znowu. A kąpiemy co 2-3 dni, tak w okolicach 20. W dni bez kąpieli, przemywamy całą mokrymi wacikami.

Magdzia85F, myszkaka lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny Grzesio! Oj jak ja się już mojego kokonika doczekać nie mogę :)

Madzia kciuki za ktg!

Sandra naprawdę masz uparte dziecko:-D

Ja przetrwałam wizytę gości! Ale czuję się jak po juwenaliach na studiach :-D. Żeby człowiek chociaż popil to rozumiem zdychac. Ale tak na trzeźwo i tak cierpieć na drugi dzień? Zero sprawiedliwości :)

grzanewino, Magdzia85F, BP 02, myszkaka, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, cudny Grześ!

Magda, ja też trzymam kciuki, żeby Ada zechciała już wyjść :)

My w nocy karmimy się tak co 3 godziny. Wybudza zawsze maluch - jeszcze nigdy nie zdarzyło mu się zapomnieć o nocnym posiłku ;) W dzień je trochę częściej.

A kąpiemy się co drugi dzień, między 20 a 22.

Wczoraj zaliczyliśmy pierwszy obiad na mieście z Wojtkiem. Nie pamiętam już kiedy się tak stresowałam :D na szczęście był grzeczny. Nakarmiłam i przewinęłam na przewijaku w toalecie w restauracji, a podczas obiadu jak mama jadła, to tatuś trzymał na rękach i odwrotnie - także chyba był zadowolony :p

grzanewino, Tusianka, Magdzia85F, BP 02, myszkaka, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Hej, jak tam nierozpakowane dziewczyny? Rusza coś ?

My leżymy dalej :-)

3i49l6d8vill3k1j.png
‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ