X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolo 13 mam sie pojawic

Magdzia85F lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza! Dobre :D i co uwierzyli?

Sandra to czekamy z Tobą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 10:52

BP 02 lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie drążyli tematu :D musze jeszcze mężowi przypomnieć jak sie zacznie że jak bedzie dzwonił z informacją to ma byc twardy :) Ale wierze w niego że da rade:-) chociaz widze ze ma chłopak stresa :D

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stres to normalne. Ja też mam. Mój Mąż to już wyczekuje. I stwierdził, że od ktg do ktg, to ma wahania podejścia do porodu. Od euforii, że już, do spadku wiary, że pójdzie szybko... Też tak mam.

U mnie wszyscy daleko mieszkają. Ale jak urodzę, to nie wiem, czy mi się szybciej nie zwalą na chatę:/

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam wyznaczoną godzine Wu na jutro na 8 rano!

Ilona92, ibishka, aga_90, Magdzia85F, Monnn, Sylwiaa95, Tusianka, Etoilka, Rene lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    tak, my już w domku, w pierwszą noc w domu nawet mi Patusia pozwoliła pospać kilka godz. Droga przebiegła nam na 1/4 pośladka ale dalismy rade, w godzine udalo sie wrocic ;) Mała uwielbia jezdzic ;)

Mówimy DZIEŃ DOBRY wszystkim ciotkom ;)
    443589bc6181a07dmed.jpg

2f1b0862db9fd6b9med.jpg

Aga kciuki za jutro !!!!!

ibishka, grzanewino, aga_90, Magdzia85F, Monnn, Sylwiaa95, Tusianka, Ilona92, Etoilka, myszkaka, olKaczucha, Rene, Agiii37 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia slicznosci!!!!

To super że droga zleciała. A jak wam idzie z karmieniem??
    Aga stresior jest ?
    jutro od rana bede trzymac kciuki za Was i od razu jak bedziesz mogła to dawaj nam znać!

Sylwia Ty też chyba jutro cos zaczynasz działać?

Madzia no ja liczę ze zachowają jakas przyzwoitosc w odwiedzinach, po raz kolejny licze na meza - zna moje zdanie na temat wczesnych odwiedzin u noworodka i ma reagowac w razie natretnych propozycji odwiedzin :)
    W dniu wyjscia ze szpitala nie chce w ogole nikogo w domu "obcego", nastepnego dnia wiem że juz zywcem pasuje żeby dziadkowie mogli wpasc, ale to bedzie max poł godzinki wiec mysle ze damy rade :)
    jedno tylko co tez powiedzialam mezowi że moze i jestem dziwna ale nie zycze sobie w trakcie odwiedzin żeby jak pojde karmic to ktos szedl za mna. moje cycki moja sprawa komu je chce a komu nie chce pokazywac :) dosc bede miec stresu przy karmieniu zeby sie tego nauczyc i wdrozyc zeby mi jeszcze ktos obcy nad nami wisial :)

A jak to wygladalo u rozpakowanych? duzo osob sie wam zwalalo itp??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 11:57

aga_90, grzanewino, Magdzia85F lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia śliczna Patusia! I oczka ma duże, nie jednemu facetowi w głowie zawróci xD

Magda i Sandra jak ja Wam współczuję tego wyczekiwania.. masakra. Ale na pocieszenie dodam że jak juz się doczekacie to bedziecie wiedzialy ze bylo warto czekac :)

Aga kciuki za jutro!

grzanewino, Tusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Iza stres jak nie wiem co :-D
    spac na pewno nie bede mogła i czopkow na przeczyszczenie tez nie bede potrzebowac :-D

Dzieki dziewczyny za kciuki! :-)

ibishka, Ilona92, Tusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza , z karmieniem idzie nam dość dobrze. Leje mi się z dwóch cycków a Pati chętnie ssie. Co do odwiedzin to całe szczęście u mnie to rozumieją i sami mówią ze do nas przyjdą za jakiś czas dopiero. Ja się borykam cały czas z moimi jelitami- wyje z bólu , non stop ketonal w kroplowkach już czuje się jak naćpana a ból i tak nie jest mniejszy - wolałabym drugi raz urodzić - serio. Ten bol jest gorszy. Do tego frustracja ze nic przy małej nie jestem w stanie zrobić bo nie mogę stać . Czy wszystkie plagi egipskie zawsze muszą mnie dotyczyć? Mało się wylezalam w ciąży ? A teraz nie mogę się cieszyć macierzyństwem bo znów mogę tylko leżeć ... sory za smuty ale ja już rycze z bezsilności.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro termin i wizyta u prowadzącego.. zobaczymy co dalej :-/

xk81pfk.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, buziaki dla Patrycji!

Aga, kciuki za jutro! Sandra i Magda, za Was też, żeby się coś ruszyło w końcu!

U nas dalej problem z kupkami chyba :/ Mała strasznie płacze, niby się nie pręży i brzuszek ma miękki, ale dopiero jak zrobi MEGA kupę, to jej przechodzi. Jutro pediatra, zobaczymy co powie. Położna mówiła, że przy tym mleku mogą pojawić się jakieś problemy, bo ma dużo żelaza w sobie. Niestety dalej się dokarmiamy, bo mleka mam tyle co nic :/ Zwłaszcza jak na potrzeby takiego żarłoka.

Iza, babcia niezła :D Chociaż dziadek mojego męża ma 85 lat, mieszka prawie 500km od nas i stwierdził, że chyba przyjedzie prawnuczkę pooglądać :D

W szpitalu był u mnie tylko mąż i raz na pół godziny przyjechała moja mama. Za to do współlokatorki to co chwilę pielgrzymki przychodziły po 2-3 osoby. Jako że mieszkamy z moimi rodzicami, to jak wyszłyśmy, to czekali już w domu.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciocie też witają Patusię! Śliczna jest :)

Aga, trzymam kciuki za jutro! Będzie dobrze!

Jeśli chodzi o odwiedziny, z mężem ustaliliśmy, że pierwszy tydzień jest tylko dla nas. W szpitalu byliśmy 5 dni i nie chciałam żadnych odwiedzin, poza mężem. Nasze mamy początkowo miały z tym problem, ale jakoś musiały zaakceptować. Pierwsze odwiedziny rodziców były już w domu, jak Wojtek miał ponad tydzień. Najlepsza decyzja z możliwych ;)

ibishka, grzanewino, Magdzia85F, aga_90 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Magda, Sandra trzymam za Was kciuki! Wiem, ze im bardziej sie oczekuje tego momentu, tym bardziej sie dłuży. Końcówka jest najgorsza, niestety :( wiem, ze jesteście silne!

Agnieszka bedzie dobrze! Jutro Wasz magiczny dzien! Wszystko bedzie dobrze!

Klaudia piękności! Oczy ma mega WIELKIE! Uwielbiam takie!
    Najważniejsze, ze dajecie rade. Powtórzysz co było z Twoimi jelitami? Kurczę nawet nie wiem jak mozna Tobie pomoc:(

Iza nie dziwie sie Tobie, ze chces odpocząć i zachować intymność!
    U mnie w szpitalu była moja i mojego mama i przyjaciółka z narzeczonym( mieszkają niedaleko Warszawy wiec pisałam, ze jak chcą wpaść to ok). W domu była moja mama na3dni wiec chwile "odpoczynku " miałam. Teraz mam wyjście w sobotę i na tym sie konczy. W domu dziecko 24h/dobę. Świr mnue dopada bo nie mam auta i siedzę non stop w tym samymmiejscu :/
    No, ale...

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia super Patusia!<3
    I dobrze, że cycuchy współpracują!

Agnieszka szybkiego powrotu do siebie po cc. I dużo mleczka! I zdrowej Niuńki.

Sylwia daj znać co jutro.

Byłam u mojego ginekologa po zwolnienie. Mam do 30.04. Nawet nie zapłaciłam za wizytę. I mówił, że jak przyjmą 19.04 to do 22.04 powinnam mieć Adę przy sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 13:08

Tusianka, ibishka, grzanewino, Ilona92, Rene lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonka, z wysiłku mam mega żylaki na kiszce stolcowej. Madziu, widzę ze nasze scenariusze są czasem podobne wiec Twój gin na bank ma racje. Ja pojechałam do PF 10.04 a urodziłam sama bez indukcji 12.04. Jak pojedziesz 19.04 do szpitala to 21.04 urodzisz, gwarantuje

nqtko7eswtot5kmm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia a właśnie na wątku ex testerek dziewczyny podsunely pomysł akupresury na wywołanie porodu. I faktycznie coś takiego na studiach mieliśmy. Są punkty które się ucisku. Na pewno ba dłoni pomiędzy zagłębieniem między kciukiem a palcem wskazującym. A drugie to było nad kostka w. U stóp. Spróbuj pogooglowac. Tak samo jak jest masz stóp. Popatrz która strefa jest odpowiedzialna za ukrwienie macicy. Może akurat :-)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Iza zaraz poszukam.

Nie chcę zostać rekordzistką na bbf.

Klaudia teraz przynajmniej wiem, na czym stoję.

Sandra a Ty jak? Ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 14:34

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borzuuuu ale Patusia jest prześliczna :O <3 <3

U mnie w szpitalu był mąż, teściowa (bo tam pracuje) i teść wbił na 10 minut :)

My chcieliśmy zachować pierwsze dwa tygodnie tylko dla siebie, ale szybko nam przeszło :)
    Prawie codziennie są teściowie (mieszkają bardzo blisko), była już moja Mama i nasza przyjaciółka.
    Do tego byliśmy już na grillu ze znajomymi i na działce z teściami :)

Także szalejemy :)

Przez weekend miałam problem z brodawkami/piersiami... myślałam, że umrę z bólu... karmiłam i płakałam z bólu... Brodawki szczypały i piekły niemiłosiernie poza karmieniami i podczas karmienia... czułam się tak jakby ktoś mi wbijał igły w mózg...
    Psikanie octeniseptem trochę pomogło, choć jeszcze problem istnieje, zwłaszcza z lewą piersią...

Krocze już nie boli, hemoroidy powoli odpuszczają... Gdyby nie niektóre dolegliwości fizyczne to byłoby perfekcyjnie :)

Dziś mąż pojechał zarejestrować Małego na wizytę patronażową u pediatry :)
    Mam nadzieję, że się uda dostać termin.

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Wam zazdroszczę tych Bobasów obok! Spacerów. Chwalenia się dziećmi.

A moja Gwiazdeczka uparta. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

Emily o grill! Mniam!

grzanewino lubi tę wiadomość

‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ