X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Wlasnie wrocilam z ktg- nuuuda ;) sa jakies skurcze, polozna wielce zadziwiona ze mnie nic nie boli, ze brzuch taki twardy i ze po calej czekoladzie Groszek nie chce skakac :( troche sie nastresowalam, ale machneli od razu usg - wody ok, przeplywy ok, puls w porzadku :)
    Polozna tez cos o oleju rycynowym z sokiem pomaranczowym/grejfrutowym i imbirem mowila - brzmi jak tutejsza wersja koktajlu poloznych :D w ppniedzialek nastepne ktg, jak nic nie ruszy chyba sie zastanowie powaznie nad tym koktajlem ;)

grzanewino, Magdzia85F, Tusianka, Rene lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra uparte to dziecię :-D

Madzia ja przez dzień względnie. Coś tam boli brzuch i biodra, wieczoru najgorsze bo chodzić nie mogę.
    A dziś jeszcze goście mi się na nocleg zapowiedzieli - nie wiem jak dam radę :)

BP 02 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Dzien dobry :)
    Wlasnie wrocilam z ktg- nuuuda ;) sa jakies skurcze, polozna wielce zadziwiona ze mnie nic nie boli, ze brzuch taki twardy i ze po calej czekoladzie Groszek nie chce skakac :( troche sie nastresowalam, ale machneli od razu usg - wody ok, przeplywy ok, puls w porzadku :)
    Polozna tez cos o oleju rycynowym z sokiem pomaranczowym/grejfrutowym i imbirem mowila - brzmi jak tutejsza wersja koktajlu poloznych :D w ppniedzialek nastepne ktg, jak nic nie ruszy chyba sie zastanowie powaznie nad tym koktajlem ;)
    Ja w szpitalu sobie zaserwowalam. Nawet 3 ta y :D po 1. Zwymiotowalam i skurcze były. Po 2 to samo. Ale ucichly. Następnego dnia poprawiłem 3 raz i ładnie przeczyscilo- i wsio:D nie pomogło na poród :p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza- uparte, uparte... po mnie chyba :D jak to mowia- dzieci ci wyrownaja co rodzicom wyrabiales ;)
    Judyta- kurcze, szkoda ;) no nic, poczekam do nastepnej kontroli z moim lekarzem i zobacze co powie :) ciekawa jestem czy rozwarcie sie nieco powiekszylo od chodzenia :)
    Madzia a jaknu Ciebie? Ktg dzis tez?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 11:48

ibishka lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się w takim razie nad tym olejkiem. Jak nic nie da na skurcze, to chociaż jelita przeczyszczę!
    Ale ile tego olejku?

Sandra no widzisz u mnie w ogóle skurczy na ktg nie było. I lekarka też pytała, czy coś boli.
    A teraz kiedy na ktg? Bo ja jutro.
    No i racja nudne to badanie.
    I dalej plamię. Boję się jutrzejszego grzebania w podwoziu, bo boli nawet przy podcieraniu.

Iza po całym dniu chodzenia z ciężarami jak kulturysta nie ma co się dziwić.
    Gości będziesz mieć? Ło matko, współczuję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 11:51

ibishka lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , jak tu trafiłam i lekarz zobaczył moja determinację na schodach to się zaśmiał i mówi ze stymulacja sutków lepsza wiec dalej chodziłam masując się po cyckach i jak widać pomogło. A ja mam pierwsze „rozpakowane „ pytanie - ile trwa to krwawienie po. Ja już nie nadążam z wymienieniem podkładów

Magdzia85F, BP 02, Tusianka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj masowałam sutki. Ale mam takie bolące, że szok!

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w koncu wypatrzylam skale na tym ktg i widze ze skurczowy wykres to ponizej 75 nie schodzi o.O a chwilami to i 100 siega - nic nie rozumiem z tego

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b4dd49bdf83.jpg

dxomclb10296nsxe.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    I dalej plamię. Boję się jutrzejszego grzebania w podwoziu, bo boli nawet przy podcieraniu.

A mocno plamisz? zglaszalas lekarzowi?

Kurcze, nie mowila ile olejku, ale pewni lyzke czy cos takiego :)

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    A mocno plamisz? zglaszalas lekarzowi?

Kurcze, nie mowila ile olejku, ale pewni lyzke czy cos takiego :)

Wczoraj lekarka powiedziała, że to będzie normalne. Jutro się dowiem, bo ja już pod szpital jestem przeznaczona.

No wygląda jakbyś miała mega skurcze. U mnie Max 30.

Dziewczyny mam pytanie. Bo nie dam rady latać już tak do mojego ginekologa i upraszac przyjęcie. Zwolnienie mam do niedzieli.
    Od poniedziałku powinnam albo przedłożyć l4 albo już iść na macierzyński. Bez dziecka...durne to. I pytanie kiedy w ogóle i jak zgłosić to do pracodawcy?

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, mi w szpitalu na 2 doby zeszło 1,5 paczki wielkich podkładów. Potem w domu zużyłam paczkę w 2 dni. Obecnie jest jak przy okresie, a nie miałam jakiś mega obfitych, raczej takie "w normie".

Magda, może w szpitalu będą mogli Ci wystawić l4? Albo spróbuj dostać od rodzinnego, bo szkoda marnować ten urlop.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ja L4 mialam do 2.04, urodzilam 4.04-stwierdzilam ze nie chce mi sie latac po zwolnienie na 1 dzien :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Ja w koncu wypatrzylam skale na tym ktg i widze ze skurczowy wykres to ponizej 75 nie schodzi o.O a chwilami to i 100 siega - nic nie rozumiem z tego

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b4dd49bdf83.jpg
    Z tego co wiem to ten wykres to nie są skurcze A napięcie macicy masz na poziomie 75. U mnie było na poziomie 30-50 A gdy nadchodzi skurcz to leciało to 100 i znów w dół. Z tym że skurcze nie miały ostrych wierzchołków tylko płaskie.

Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Judyta! Wies moze jak w takim razie skurcze moga wygladac? Bede od razu wyzsze po prostu, czy co mnie czeka? :)

dxomclb10296nsxe.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ciężkie pytanie:D wydaje mi się że będą wyższe i takie córki i dolinki :D i będziesz czuła że ida... A teraz coś czułaś?

BP 02 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Dzieki Judyta! Wies moze jak w takim razie skurcze moga wygladac? Bede od razu wyzsze po prostu, czy co mnie czeka? :)

Też nie mam pojęcia czego się spodziewać.

BP 02 lubi tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie kompletnie nic- totalny relax... stad cale moje zdziwienie o.O

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    No wlasnie kompletnie nic- totalny relax... stad cale moje zdziwienie o.O

Jesteśmy gruboskórne i znieczulone :-/

BP 02 lubi tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba właśnie napięcie skoro nie bolało.bo u mnie było podobnie tylko na niższym poziomie. Ja miałam skurcze na poziomie 70 i czułam że idzie :D

grzanewino, BP 02 lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skurczow ne mam zadnych, dzis lekarz powiedzial, ze poczekamy na skonczony kolejny tydzien, czyli do wtorku powinnam miec luzik jeszcze ;-)
    A pogoda jest taka super, ze juz bym chciala na spacerek z niunią wyjsc :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 17:17

age.png

preg.png
‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ