X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktg zero skurczy. Jutro znów. Chyba dlatego że ciśnienie wysokie miałam.

Sandra dobrze, że tak zareagowali w szpitalu! I wszystko ok.

W pl sprawdzają kolor wód?

Agnieszka jak tam? Kciuki!

Iza cudny brzusio!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 14:20

• ibishka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już Madzia się zastanawiałam co z Tobą!
    Aga czekamy na wieści!

Ja jutro ktg i wizyta. Ciekawe jak się sprawy mają :) tak napuchlam przez wczorajszy dzień i noc że nogi to mi aż pulsuja i na wadze różnica 2 kg w niecałe 2 dni różnicy heh masakra jakaś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 14:45

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP - Moja akurat tylko by ssala wiec u mnie brak tego problemu..Ale jeśli dziecko dobrzr ze przybrało na wadze po wyjściu ze szpitala to nie.ma sie czym martwić.
    A ma zoltaczke jeszcze?

iv09mg7yklmn388j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza też spuchłam. Wczoraj z resztą taka pogoda była. Duszno.

Na którą na ktg? Bo ja po 8. Pewnie nic nie będzie. Już mam walizkę spakowaną na czwartek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 14:59

• Rene Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Ktg zero skurczy. Jutro znów. Chyba dlatego że ciśnienie wysokie miałam.

Sandra dobrze, że tak zareagowali w szpitalu! I wszystko ok.

W pl sprawdzają kolor wód?

Agnieszka jak tam? Kciuki!

Iza cudny brzusio!
    tak sprawdzają,a jakie miałaś to ciśnienie?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Iza też spuchłam. Wczoraj z resztą taka pogoda była. Duszno.

Na którą na ktg? Bo ja po 8. Pewnie nic nie będzie. Już mam walizkę spakowaną na czwartek.
    Ja mam być na ktg ok. 8.50 i później wizyta.
    Trzymam kciuki żeby coś było. Ale i tak dobrze ze juz wiesz ze jak coś to w czwartek się coś zacznie dziać!

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene 145/100

Iza pewnie od piątku.a Mąż do pracy od poniedziałku już

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 16:11

• Rene Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Rene 145/100

Iza pewnie od piątku.a Mąż do pracy od poniedziałku już
    rzeczywiście wysokie:-(

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W domu 128/80.

A jak te wody tzn.kolor sprawdzają?

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba przy uzyciu jakiegos wziernika, u mnie od razu mowili ze beda pecherz przebijac wiec ogladali je jak poszly

dxomclb10296nsxe.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po wizycie u pediatry. Synuś waży już 3,5kg ! W miesiąc przybrał 1300g :)
    Dziewczyny czy któreś z Waszych pociech tez tak długo i mocno śpi po cycu? Wiktor po cycku tak twardo spi że nic go nie jest w stanie obudzić o.O

Magdzia85F, Tusianka, Etoilka, Ilona92, Rene lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam jak wygląda indukcja w szpitalu, w którym chcę rodzić. Zaczynają na drugi dzień od żelu (chyba o tym, co Ania pisała i mówiła, że jest straszny). Kolejnego oxytocyna a 3 dnia balonik.
    Zobaczymy, co u mnie wymyślą.

Aga to ładnie synek Ci rośnie.

Sandra Ty lepiej trochę się czujesz?

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda na drugim wątku któraś z dziewczyn ten żel chwaliła, ale nie pamietam która. Myślę że to bardzo indywidualna sprawa. Nie nastawiaj sie negatywnie :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie położna wcześniej mówiła, że to dobre. Ale jak sperma nie działała, to hm... Dobrze, że Mąż ze mną będzie siedział od czwartku do niedzieli.

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    My dziś po wizycie u pediatry. Synuś waży już 3,5kg ! W miesiąc przybrał 1300g :)
    Dziewczyny czy któreś z Waszych pociech tez tak długo i mocno śpi po cycu? Wiktor po cycku tak twardo spi że nic go nie jest w stanie obudzić o.O

Aga, u mnie Grześ po cycu śpi po 3h, a w nocy ma jedną przerwę prawie 4h i właśnie nie mogę go dobudzić :) Położna powiedziała, że bardzo dobrze, że mam go nie ruszać.
    Dziś byliśmy na wizycie patronażowej. Mój mały żarłok przybrał 540g w 10 dni :D No ale ma co nadrabiać, bo ze szpitala wyszedł 2830g.

Sandra Gratulacje :) pewnie to musiał być okropny stres, ale najważniejsze że jesteście pod dobrą opieką i lekarze zareagowali jak należy.

Magda, weszłam specjalnie sprawdzić co u Ciebie. Ada to niezły uparciuszek.

aga_90, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - ja mialam indukcje z zelem :) u mnie w kolejnosci balonik, zel, przebicie pecherza, oxy. Ja jestem zadowolona z działania zelu - ladnie podzialal na moja szyjke :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaatkooo jakie zaległości mam! Przejrzałam tylko na szybko bo nie mam kiedy usiąść i się w to zagłębić.

Gratulacje dla świeżo upieczonych Mamuś :)

Madzia, trzymam mocno kciuki za Was :) Adusia, to już czas, chodź do Mamusi ;)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzieki, jakos dochodze do siebie :) troche boli rana i czuje ze macica sie oczyszcza (jelita tez ppbudza)
    Dzis Panie z noworodkow mi pomagaly przystawic Maxia, troche pociumkal :) mam nadzieje ze da mi pospac w nocy, bo bardzo jestem zmeczona a wczoraj dziecko obok cala noc poplakiwalo
    Madzia- przebicie pecherza u mnie tak skurcze pobudzilo, ze gdyby byl mniejszy i wody byly okay, mysle ze do wieczora bym urodzila...
    A jeszcze ppwiem ze tak sie okropnie balam znieczulenia w kregoslup, a bylo calkiem spoko, nie wiem jak sie w porodzie silami natury sprawdza ale przy cesarce jak najbardziej. I nie bolalo jak kluli

Ilona92 lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Ewaewa Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Proszę powiedzcie mi czy któraś z Was miała na samym końcu ciąży taki mocny ból podbrzusza, coś jak na okres? Dzisiaj w nocy myślałam że to już skurcze ale był to ciągły ból bez przerw. Nie wiem czy tak wyglądają te przepowiadajace skurcze, czy moze to np wina odstawienia magnezu? Do tej pory nic mnie nie bolało. Jestem 2 dni po terminie i troche sie denerwuje. Jak na zlosc wczoraj bylam u lekarza i szyjka zamknięta, nie mialam też żadnych bóli. Z góry dzięki za odp ;)

16uddqk3b2imk1zu.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mogę poradzić sobie z karmieniem małej. O ile w dzień zajmuje to max 1h i później śpimy 2-3h o tyle wieczorami jest problem. Np. Dziś od 18:30 do teraz non stop przy piersi i nie ze ona leży przy piersi tylko cały czas ciągnie, jak ja próbuje odłożyć to płacz i znowu do cycka.... Boryka się któraś z takim zachowaniem maluszka? Czy to normalne?

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ