X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn wrote:
    Dziewczyny nie mogę poradzić sobie z karmieniem małej. O ile w dzień zajmuje to max 1h i później śpimy 2-3h o tyle wieczorami jest problem. Np. Dziś od 18:30 do teraz non stop przy piersi i nie ze ona leży przy piersi tylko cały czas ciągnie, jak ja próbuje odłożyć to płacz i znowu do cycka.... Boryka się któraś z takim zachowaniem maluszka? Czy to normalne?
    Ja tak mam.. podobno to normalne .. wczoraj 3 h cyckala .. później juz sama nie wiedziala co chciala. Brala i wypluwała i płakała wiex pomyslalam ze jest zmeczona juz cyckaniem,malo bajeczna,malo mleka.. wypilam 40 ml mm wzięliśmy ja do odbicia sami dokladnie nie wiedząc jak i po 5 minutach wszystko wyrzygala dosłownie taka papkę wielkości ręki :( ..
    Chyba byla przejedzona z tego co powiedziała mi mama..
    Ale z ta piersią czasem wisi i wisi i nie ma końca.. spac nie chce tylko cyckac..

A czy myjecie1 maluszkowi buzie w środki? Jak tak to jak?..

iv09mg7yklmn388j.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia i jak?
    A w sumie brałaś wczoraj ten olejek rycynowy?

Aga czekamy na wieści :)!

Ja się zbieram na ktg

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    My dziś po wizycie u pediatry. Synuś waży już 3,5kg ! W miesiąc przybrał 1300g :)
    Dziewczyny czy któreś z Waszych pociech tez tak długo i mocno śpi po cycu? Wiktor po cycku tak twardo spi że nic go nie jest w stanie obudzić o.O
    mój niestety nie ma tak twardego snu po kp śpi 1-1,5 godz

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    A dzieki, jakos dochodze do siebie :) troche boli rana i czuje ze macica sie oczyszcza (jelita tez ppbudza)
    Dzis Panie z noworodkow mi pomagaly przystawic Maxia, troche pociumkal :) mam nadzieje ze da mi pospac w nocy, bo bardzo jestem zmeczona a wczoraj dziecko obok cala noc poplakiwalo
    Madzia- przebicie pecherza u mnie tak skurcze pobudzilo, ze gdyby byl mniejszy i wody byly okay, mysle ze do wieczora bym urodzila...
    A jeszcze ppwiem ze tak sie okropnie balam znieczulenia w kregoslup, a bylo calkiem spoko, nie wiem jak sie w porodzie silami natury sprawdza ale przy cesarce jak najbardziej. I nie bolalo jak kluli
    pamiętam,że też się tego bałam....
    teraz mogę powiedzieć ze zakładanie cewnika było dla mnie gorsze niż podanie tego znieczulenia:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    A czy myjecie1 maluszkowi buzie w środki? Jak tak to jak?..
    Ja nie myję. Położna w szpitalu nam powiedziała ze to niehumanitarne i że nie ma potrzeby, ale obserwuję jak wygląda buzia w środku :)
    Co do cyckania, probowalas moze dac smoczka? Mój synek ma silny odruch ssania i tez czasami wypije całą butle a dalej szuka, smoczek go uspokaja, bo wiwcej mleczka byloby zdecydowanie za dużo i by zwrócił.

Rene tylko ja sie zastanawiam czy mój synek na tym cycu tak sie najada czy tak męczy ze tak mocno spi, bo po butli sen az tak twardy nie jest :)

Ilona92, Rene lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Ja nie myję. Położna w szpitalu nam powiedziała ze to niehumanitarne i że nie ma potrzeby, ale obserwuję jak wygląda buzia w środku :)
    Co do cyckania, probowalas moze dac smoczka? Mój synek ma silny odruch ssania i tez czasami wypije całą butle a dalej szuka, smoczek go uspokaja, bo wiwcej mleczka byloby zdecydowanie za dużo i by zwrócił.

Rene tylko ja sie zastanawiam czy mój synek na tym cycu tak sie najada czy tak męczy ze tak mocno spi, bo po butli sen az tak twardy nie jest :)
    Ja myślę że zmęczenie cycaniem i dlatego tak śpi :)
    Mój znowu dziś w nocy od 3 do 4 nie spał, potem od 5 do 7 i od 7.3o do teraz. Tak więc.. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/11009a8469c8.jpg
    A to ja 3 tyg po porodzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 09:43

Ilona92, Rene, Etoilka lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Już po ktg. Skurczy 0.
    Jutro po 10 do szpitala.

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia- to jutro od rana trzymamy kciuki! Adusia w koncu zawita :)
    Rene- u mnie cewnik juz w znieczuleniu zakladali- nawet nie czulam, za to po wyjeciu bylo nieprzyjemne uczucie...
    Kamila- Max tez ma ogromny odruch ssania- paluchy non stop laduje do buzi, z piersia gorzej :( ale juz nad tym pracujemy
    Chyba tez bede rozwazac smoczek
    Judyta- ja tez tak chce :) na razie czuje sie jak orka, zwlaszcza jak probuje z lozka sie podniesc- ciecie nadal meczy
    Dzis chyba do mnie zawital baby blues- zastanawialam sie nad ranem po co mi to bylo, bo Max na zmiane z kolega sie cala noc wybudzali i pokrzykiwali... potem oczywiscie cala historia typu co ze mnie za matka, ze nie wiem czemu placze, nie chce jesc ani spac... na pewno bedzie lepiej, prawda? Poczatki sa trudne :(

dxomclb10296nsxe.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja po ktg i wizycie. Zapis ok. Dziś nie rodze :) szyjka się już lekko skrócila i mam pozwolenie na spacerowanie już :) następne ktg za tydzień a ogólnie to czekamy :) mała ma już 3250-3300:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 10:24

Magdzia85F, Ilona92, Tusianka, Rene, aga_90 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zakaz chodzenia, bo ciśnienie mam wysokie. Ale teraz to już mi tak ciężko, że szok. A jutro zaczynam 42tc!

Iza to dobrze, że się skraca.A jak skurcze?

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała wlasnie nie chce smoczka :(
    Tak to bym ja trochę 'zatkała':p

BP 02 lubi tę wiadomość

iv09mg7yklmn388j.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP A ile Ty jesteś po cc? Bo nie nadążam :D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda oby przed weekendem Ada była z Wami.
    Iza dobre wiadomości.
    Monn niestety niektóre dzueci tak maja. Moze smoczek? Bo sie zameczysz?
    Judyta dobrze wyglądasz!

Sandra znam to z autopsji. Na poczatku jest trudno, mi miesiąc po porodzie tez jest cieżko. Wczoraj cały dzien histeria. Ręce be, łóżko be, wózek be, smoczek be, wszystko be! W koncu kąpanie po 18, usnęła ze smokiem. Pozniej płacz , ojciec ululal odkłada i płacz , nakarmiłam zniw - Wow cisza od 20-22.30... pozniej 3rano i 6,30.
    Plecy mi odpadaja od noszenia :/
    Dzis rano dobrze, do pewnego momentu tak złe tak niedobrze. W koncu głodna . Nakarmiłam ja na lozku i śpi. Nie wiem co oba tam czyje, ze dobrze śpi? Chyba to poprostu "Nasze" łóżko i dlatego.
    Dziewczyny zaraz bedziemy wszystkie rozpakowane !
    A i co do buzi to nieczyszcze, sprawdzam jak Aga. czytalsm, ze od 2 miesiąca dzieci narażone sa na pleśniawki.

Agatko co u Was?

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta- bylo w poniedzialek, wiec dzis drugi dzien po
    Ilona- no dokladnie wczoraj tak sie czulam a jeszcze szlag mnie trafial bo podniesc malego albo wstac w lozka przez szwy ciezko

dxomclb10296nsxe.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Madzia- to jutro od rana trzymamy kciuki! Adusia w koncu zawita :)
    Rene- u mnie cewnik juz w znieczuleniu zakladali- nawet nie czulam, za to po wyjeciu bylo nieprzyjemne uczucie...
    Kamila- Max tez ma ogromny odruch ssania- paluchy non stop laduje do buzi, z piersia gorzej :( ale juz nad tym pracujemy
    Chyba tez bede rozwazac smoczek
    Judyta- ja tez tak chce :) na razie czuje sie jak orka, zwlaszcza jak probuje z lozka sie podniesc- ciecie nadal meczy
    Dzis chyba do mnie zawital baby blues- zastanawialam sie nad ranem po co mi to bylo, bo Max na zmiane z kolega sie cala noc wybudzali i pokrzykiwali... potem oczywiscie cala historia typu co ze mnie za matka, ze nie wiem czemu placze, nie chce jesc ani spac... na pewno bedzie lepiej, prawda? Poczatki sa trudne :(
    będzie na pewno:-)
    u mnie słabość przychodzi jak daję mu butelkę wtedy czuję ze jestem ta zła bo podaje mm a przecież kp powinno wystarczyć dlaczego moje mleko mu nie wystarcza itp...

Sweetmalenka super wyglądasz:-)
    olKaczucha ja nie myję synkowi buzi w środku
    Magdzia trzymam kciuki za jutro,a może do jutra nie dotrwacie w dwupaku kto wie:-)

pytanko do dziewczyn które karmią mm lub dokarmiają jakie dajecie mleko?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia czynność skurczowa na stałym poziomie ok 50. Raz był tylko skok do 100 ale to było albo BH albo przez młoda bo nic nie czułam poza napięciem :) także zapis bez zwiastunow jakiś szczególnych :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow. u mnie max to 18 :/

Sandra mam nadzieję, że szybko przejdzie Ci ból!!! I na pewno lepiej będzie już Maxa obsługiwać!!!

Ilona do weekendu się nie uda, bo jutro jak przyjmą, to najpierw obserwacja, ale mam nadzieję, że za tydzień będziemy zbierać manatki do domu :)

Rene no nic nie czuję skurczy. To nawet nie wiem, czego się spodziewać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 11:44

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzyństwo jest jak zęby ludzkie... Człowiek tak bardzo chce je mieć ale całe życie przez nie cierpi. Jak się wyrzynają to boli, jak się zmieniają na stałe to boli, w międzyczasie się psują i boli a potem wypadają i znów boli.
    Kobieta chce zostać matką. Zachodzi w ciążę i cierpi, raz lepiej jest raz gorzej ale do przyjemności to nie należy. Pod koniec to już w ogóle ma dość i odlicza do rozwiązania. A potem zaczynają się nieprzespane noce, kolki, sraczki, czkawki i inne zatwardzenia, zamartwianie się 24h/dobę, potem to się nieco zmienia ale problemów nie ubywa wręcz przeciwnie... I tak do śmierci już...

Takie mam właśnie przemyślenia o macierzyństwie po 4 tygodniach bycia mamą. Żeby tylko ktoś źle mnie nie zrozumiał, absolutnie nie żałuję! Kocham moją Córcię ponad życie i zrobiłabym dla Niej dosłownie wszystko ale zwyczajnie opadam z sił. Tak po ludzku...
    Od kilku dni usypiamy Małą od ok 19:30 a Ona zasypia koło północy... Wczoraj przed 1 już skapitulowałam i poszłam z Nią do salonu na kanapę, to była jedyna opcja żeby zmrużyć oko choć wcześniej zarzekałam się że nie będzie z nami spała... W ciągu dnia nie daje się odkładać, śpi tylko na rękach... A tak poza tym chyba zaczęły się u nas kolki... Także cud, miód i orzeszki...

Magdzia85F, olKaczucha, Etoilka, Tusianka, Rene, Ilona92, Agiii37 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:

pytanko do dziewczyn które karmią mm lub dokarmiają jakie dajecie mleko?
    Ja karmię Małą Bebilonem, takie dostawała w szpitalu i kupiłam takie samo

Rene lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko, pięknych chwil już wkrótce będzie więcej niż tych trudnych! Początki są najgorsze, musimy tylko je przetrwać :)
    Kolek Wam współczuję, ja cały czas mam nadzieję, że nas ominą... no ale zobaczymy.

U nas też kilka problemów. Walczymy z odparzeniami na pupie (mam wrażenie, że już próbowaliśmy wszystkiego, sudocremy, bepantheny, linomagi, mąki ziemniaczane, suszenie suszarką - poprawa niewielka) i z ulewaniem - dziś to już masakra; od 8 rano młody ciągle chce jeść i chwilę po tym wszystko ulewa...

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ